2008 szeptemberében született manók... (beszélgetés)
Era! A beszéd olyan dolog, hogy észre sem vezesd, és már is ott tartotok, hogy beszélgettek a gyerekkel!
Ha egyszer beindul, akkor nincs megállás!!!
Egyébként sajnos későn vettem észre a harapásos esetet, mert én úgy láttam, mintha közeledne Zétény keze felé, de anyuka idejében elkapta volna. Hát sajnos nem így történt... =o(
Hát, hogy úgy mondjam: pénteken egy kissé "elirányított" a fiam a géptől (konkrétan fogta magát és kikapcsolta) olvasgatás közben, s annyira mérges lettem, hogy be sem kapcsoltam újra, csak ma...
most talán többet sikerül olvasnom! :)
sziasztok!
Itt vagyok újra. Nem voltam nyaralni, csak egy csomó minden összejött, s ezért nem írtam a naplómba. Csak néha bekukkantottam, hogy mi történik itt, de nem sokat olvastam naplókat sem. Most fogom pótolni :)
Szerintem megkapja, Mártély nem egy hatalmas teleülés, afféle "mindenki ismer mindenkit" típusú. Nem tudom, mi lehet, de már nekem is megfordult egy pár dolog a fejemben... :(
Remélem beleírtad, hogy várjuk vissza...
Szia Szisi!
Jól jön az a mellékes. A szüleim vidéki házánál nagy a kert, én is úgy nőttem fel, hogy sokszor kellett gyomlálásban, locsolásban, gyümölcsszedésben besegítenem. Néha meg is nyugtat a monoton munka. Jó stresszlevezetésnek, ráadásul Zéténynek is jót tesz az önállósodás! Nagy dolog, hogy ilyen szépen megszokta, hogy néha a mamánál alszik.
As for my job: péntek óta nem kaptam választ. Kezdem elkönyvelni, hogy ez nem jött össze. Kár volt magam beleélni :(
Miután megírtam a bejegyzést, olvastam a tiédet, és hát nekem is az jutott eszembe, hogy valami "gáz" lehet a gyerekekkel, de nyilván velünk is, mert én is nehezen viseltem az üvöltését... Mondjuk megvan az a tulajdonságom, hogy egy idő után ki tudom kapcsolni az agyamat, elkezd nem érdekelni, hogy mondjuk mit szólnak a szomszédok, és egyebek... Költözzenek el, vagy szüljenek gyereket, és tapasztalják meg, hogy nem mindig úgy van minden, ahogyan ők eltervezték.
Beszéljük meg, hogy tényleg csak a front az oka, rendben? Nem lesz maradandó a halláskárosodásunk, csak átmeneti ez az állapot. Akkor ezt megbeszéltük! ;o)
Egyébként ma már csak a morzsáit tapasztalom a tegnapi viselkedésnek, mintha kezdene visszatérni az eredeti gyerek...
Köszi a "kitüntetést", nem vagyok én akkora paraszt, mint ahogyan ez mostanában a bejegyzéseimből kitűnik! Mivel S. szülei ebből élnek, tőlük tanulta, és a rendszergazdai "rendes" állása mellé jól jön egy kis plusz. Diplomásként is meg kell találnunk a lehetőségeket a tovább lépésre, és ha ez a föld, akkor ez van. A hagyma meg ilyenkor érik, nem lehet elhúzni a vele való munkát hónapokig: sajnos egyszerre kell ilyenkor nagyon sokat gályázni. Nagy öröm, hogy a víz ellenére nagyon szép lett a termés! Természetesen vannak benne gyengék is: kirepedeztek, ezek jók lesznek majd magnak tavaszra!
Meg ugye a szeptemberi álláslehetőségek híján ebből kell kipótolnunk a lakáshitelhez szükséges összeget: akkor már csak gyes lesz. Kábé a hátsó felünk kitörlésére, már bocs.
Egyébként úgy vélem: nem szégyen a munka (de hasznos! =oD ) Vagy valami ilyesmi? =o)
Hatalmas szerencse, hogy van segítségünk a felügyeletre: anyukám bármikor vállalja, ő a családi vállalkozásukban dolgozik, igazából kötetlen a munkaideje - ő osztja be, hogy mikor mit csinál. És ilyenkor Zétény néha napokat tölt el anyuéknál úgy, hogy kénytelen ott is aludni, mert korán reggel megyünk, és késő este, mire hazaérünk. Nem terhelném azzal, hogy korán felébresztem, és késő este hozom haza, az nem tenne jót senkinek. Hagymát pucolni meg nem viszem, mert egy pár óra hosszáig érdekesnek találná a helyzetet, de utána csak szaladgálhatnék utána, meg fegyelmezhetném, nem haladnék sehova.
Úgyhogy így szoktuk megoldani, de ezt természetesen a szüleim és a testvéreim sem bánják! :o)
Ja, és jutalmat a bevételből? 2 napja kaptam egy esti pizzát a hosszú munka jutalmaként! ,o)
Jaj Szisi, teljesen együtt érzek Veled. Olívia is gyakran jobban hasonlít egy őrjöngő diktátorhoz vagy zsarnok terroristához, mint saját magára. Én is remélem, hogy ez valami front, napkitörés vagy telihold hatása - és ahogy jött el is megy.
Nagy hős vagy a hagymafronton!! Megérdemelsz valami különleges jutalmat a bevételből :-)
Az én fiam dettó, ugyanez! A mosógép rendes ütemét utánozza: amikor mos a gép, lábát rogyasztva táncol, mikor megáll, Gergő is áll :) Öröm nézni!
Az én Manóm a tévén kapcsolja be a televíziót, s Ő sem nézi, csak a reklámokat. Arra bezzeg mindig odafigyel. Szerintem ebben rám hasonlít, mert én is mindig szerettem, ha valami "szól" mellettem. A csend nem az én világom, csak éjjel :)
Sziasztok! Üdv Neked is, Korisa! :)
A meleget jól bírom, Gergővel is egészen jól elvoltam. Azon kívül, hogy a hátamon és a cicimen folyik a víz, meg persze egyéb testrészeimen... :), minden rendben van, jól vagyok. Kistesó mocorog, úgyhogy nyugodt is vagyok ilyenkor :)
Nálunk mesecsatorna sincs, hétvégén reggelente szoktak mesék menni két adón, azt nézheti. Mondjuk maximum 10 perc, amit bír, de nem is bánom. Jól van ez így, hiszen a főiskolán az agyunkba vésték azt, hogy a gyerek kreativitása úgy tud megfelelőképpen alakulni, ha inkább olvassuk neki a mesét, semmint hogy néznék.
Én is betettem neki már egy Kisvakondot úgy, hogy ott ültem vele, és magyaráztam, hogy mi történik. Ezt sem bírta 10 percnél-negyed óránál tovább, és elment inkább olyan játékokkal játszani, amik a leginkább fejlesztik a hasonló korúakat.
Persze később úgyis ráveszik magukat 1-1 mesére, de jól megválogatva (anyailag cenzúrázva) természetesen megengedhető ezek "bámulása" is! =oD
=o) Tényleg "korán"! :o)
Nálunk ez is viszonylag késői volt. Jó, nem extrém mértékben, de 13 hónaposan elindult, és utána már nem láttuk mászni, nem voltak átmenetek. Ő ekkorra ért meg arra, hogy csak járjon.
További ajánlott fórumok:
- 2010 szeptemberi babák
- Szombathelyen, 2008 juniusában született babák Anyukái gyertek
- 2008 áprilisban született babák topikja
- 2008 szeptemberében született babácskák anyukái beszélgessünk!
- Május 9-én született lányom évvesztes lesz, vagy mehet suliba szeptemberben?
- 2008 decemberében született "csodák" anyukái katt ide