Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 szeptemberében született manók... fórum

2008 szeptemberében született manók... (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
890. hofferke (válaszként erre: 888. - OlíviaAnna)
2010. márc. 10. 10:37
Köszi-köszi! Megy az is! Iszom, mert tudom, hogy ilyenkor az a legjobb ha minél többet tudok pisilni, csak ne lenne olyan rossz! :S De tudom, ez is csodaszer, kívül-belül jó! :)
2010. márc. 10. 10:29
Era! Nem vagy egyedül... nekem a személyim veszett el, szóval ha a húsvéti nagytakarítás során sem kerül elő, akkor muszáj lesz beállnom a sorba... (Mondanom sem kell a férjemnek adtam oda - még karácsonykor, színház jegyet ment átvenni és féltem, hogy esetleg másnak nem adják oda) szóval a nadrág farzsebébe tette (remek!!!), majd emlékei szerint valahol kivette - azóta se láttuk.
2010. márc. 10. 10:24
Anett! Ha fel vagy fázva ne fürödja a kamillában, hanem inkább idd literszámra! Nagyon jót tesz a vese "átmosása". Remélem hétvégére elmúlik! Gyógypuszi!!
887. OlíviaAnna (válaszként erre: 880. - Szisi)
2010. márc. 10. 10:01
Remekül összefoglaltad Gilbertet az első mondatoddal. Tulajdonképpen nem rossz ember ő, hat gyereket felnevelt - 21 unokája van, de azért ez szerintem is túlzás. Egyébként m i n d i g teljesen "diszkréten" teregetek - úgy, hogy a korlát felől egy törölköző vagy paplanhuzat legyen, nyilván én sem szeretem ha avatatlan szemek látják mondjuk a fehérneműim. Én sem szólok mikor szombaton nyír füvet vagy egész délután sikítoznak nála az unokák. Arról nem is beszélve, hogy állandóan felnyomja kakaóra az orgonazenét, amit eleinte nem bántam, de most már enyhén megcsömörödtem :-S Ja, az nem is említettem, hogy az ő kertibútoráról mászott be a betörő az erkélyünkre. Én is mondhatnám neki, hogy ha legközelebb kint hagyja a rohadt műanyagszékét seggbe lesz rúgva. Na mindegy, lehet, hogy tényleg veszek egy tekercs bambuszt, csak, hogy meglegyen a békesség.
886. hofferke (válaszként erre: 882. - Szisi)
2010. márc. 9. 17:16

Szisi!

Mit tanulsz, bocsi, de lemaradtam egy kicsit! :S

885. hofferke (válaszként erre: 875. - OlíviaAnna)
2010. márc. 9. 17:13

Óóóóó, nálunk ez volt az első szó! :) Dagadt is az apja a büszkeségtől! :)

Nagyon édes lehet Olívia ahogy majmocskázik! :)

Apát is megértem nálatok, mert én is vártam nagyon, hogy mikor mondja majd az anyát, de meglett! Türelem neki!

884. hofferke (válaszként erre: 874. - OlíviaAnna)
2010. márc. 9. 17:05

Ismerős, mert Apánk 3 műszakos és sokat dolgozik itthon is, így beszélgetni sincs sok időnk (ált. én tudom meg a dolgokat utoljára, mondjuk a fontosakat mindig megbeszéljük);de megnyugtató, hogy nem csak mi vagyunk így. Nálunk a hétvége is mindig kiszámíthatatlan, mert van, hogy a céghez is be kell mennie (folyamatos műszak :S ) és hát ilyekor csinálja meg azokat is amikre hétközbe itthon nem volt ideje (gyúrás, korongozás, égetés, agyag zsákolás, stb.).

Azért kívánom, hogy ez mindenkinél szűnjön meg mihamarabb (persze nem a munka elvesztésével gondoltam)! :)

883. erababa1111 (válaszként erre: 882. - Szisi)
2010. márc. 9. 14:37
ahaaa! Így már értem! Teljesen tiszta a dolog; félreértettem az alkalmasságit...
882. szisi (válaszként erre: 881. - Erababa1111)
2010. márc. 9. 14:30

Sajnos munkáról nincs szó.

Talán azért érthetted egy picit félre, mert az alkalmassági vizsgához szükséges védőoltások az októbertől elkezdhető gyakorlathoz kellenek. De ez sajnos nem munka, hanem a tanfolyam gyakorlati része...:(

De remélem, hogy állás is lesz hamarosan, de végül is szeptemberig azért van még idő.

Akkor lesz gond, ha nyár közepéig/végéig nem találok semmit, de ezen meg ráérek még később gondolkozni! :)

881. erababa1111 (válaszként erre: 879. - Szisi)
2010. márc. 9. 14:07

De a tanfolyam "mellé" nem valami gyakorlati helyre is mész dolgozni?! Lehet, hogy félreértettem a bejegyzéseidben... Bocs!


Tényleg 'rád jár a rúd' pénz- és hivatalos ügyekben, nem irigyellek! Az a szerencse, hogy van egy ügyes könyvelőd, aki mindenben segít! :)

880. szisi
2010. márc. 9. 12:33

Judit!


Köztünk szólva én sem bírom a "beszólogatós-soha semmi nem tetszős- ha nem én vagyok a központban és már amúgy is öreg vagyok akkor senkinek ne legyen jó" típusú "nyanyákat", nem is tudom, hogy egyesek mit képzelnek magukról...

Ha nekem nem tetszik mondjuk a szomszédaink ajtaja, mert más színű, mint az én ízlésem, akkor cseréltessem le, vagy kérjem meg őket arra, hogy ugyan legyenek szívesek már átfesteni, mert nekem nem felel meg???


Úgy egyáltalán: mi a fenét néz a ti erkélyeteken? Mi köze van hozzá?

Egyébként ő nem szokott teregetni, az ő ruhái öntisztulnak? Esetleg még ő maga is?

Nem a sz.ros wc-papírjaitokat szárítjátok, a jó Ég áldja már meg!!!

Hú, én nem lennék ennyire nyugodt a helyedben, sőt, én még kukazacsit se terítenék sehova se, ha nem tetszik a látvány, ne nézzen fel!!!

Ha meg tényleg agyérgörcsöt kap, ha "véletlenül" felpillant az erkélyre, akkor ki is lehet költöznie egy elővárosba, sőt, még attól is kijjebb egy tanya-szerű építménybe, ott garantáltan senki nem fog teregetni... Pfff....

879. szisi (válaszként erre: 878. - Erababa1111)
2010. márc. 9. 12:23

Munkához? Á, még csak iskola, mármint tanfolyam...:(

Munkának még se híre, se hamva...:(


Igen, megírtam a kérelmet az adójóváírásra, be is adtuk, csak most meg az adózásommal van probléma, mert tökre össze-vissza töltötte ki a MÁK a papírjaimat: a "bevétel" sorba nullát írtak, a kiadásokba meg normálisan fel volt sorolva, hogy nyugdíjjárulék, meg TB, meg mit tudom én mi...

De hogy lehet a bevétel 0, amikor GYED-en vagyok???

A könyvelő se érti, a MÁK ügyintézőjét nem lehet elérni telefonon.


Már kezdem azt hinni, hogy engem a "szervek" csak szívatnak, mert eddig még semmilyen ügyemet nem tudtak normálisan elintézni. (Nem kaptam időben TGYÁS-t, mert a munkahelyem nem intézte, utána nem vették figyelembe, hogy GYED-et kértem, nem GYES-t, majd nem kaptam GYED-et, mert a MÁK szerint nem vagyok rá jogosult, fellebbeztem, na, azt megnyertem és megkaptam, most nem küldték el az adózós papírjaimat maguktól, csak a könyvelő többszöri könyörgésére és telefonálgatására, nem vették figyelembe az adójóváírásomat, ráadásul rosszul volt kitöltve az adózós papír, amikor végre már megérkezett...)


Soroljam még?

Ja, és ez "csak" az utóbbi másfél év termése...

Az biztos, hogy ez alatt a másfél év alatt rendesen kiképeztem magam munkajogból meg adó -és TB-ügyintézésből.

Én már senkiben nem bízom ilyen ügyekben, mert a végén még megüthetem a bokámat, ha esetleg jövőre meg több száz ezret fizethetek vissza azért, mert szerintük tavaly nem volt egy fillér bevételem sem... :oS DE AKKOR MIT GONDOLNAK, MIBŐL VONTÁK A JÁRULÉKAIMAT???


Szerencsére a könyvelőm egy határozott, talpraesett, a munkájához remekül értő nő, aki nem siklik el fontos sorok között.


Hát igen, az egy dolog, hogy nem veszik el a pénzem, mert jövőre egyben megkapnám az adójóváírásomat, ám a gázszolgáltatónak nem mondhatom, hogy várjanak már egy évet, majd akkor fizetek, a gyerekemnek meg nem mondhatom, hogy ő is várjon már, majd jövőre kap pelenkát...:oS

2010. márc. 9. 11:59

Szisi! Az adójóváírást kérd újra, mert akkor a márciusi gyeddel sem fogják utalni! Úgy veszik, hogy nem is kell Neked annyira... :-P

Én bementem reklamálni a munkahelyemre, ott újra kitöltöttük a kérelmet, s a mostani gyednél már megkaptam. Járj utána ennek is mindenképp! Elvileg nem veszik el a pénz, mert a jövő évi adóvisszatérítésnél állítólag megkapjuk, de addig is kellene élni valamiből, ugyebár?!?

Amúgy gratula a leendő munkához! Remélem, minden rendben lesz! :)))

2010. márc. 9. 11:50
Judit! Nem semmi szomszédod van! :) Régebben is voltak afférjaitok -ha jól emlékszem-, de ne vedd magadra! Idegesítő nyanya lehet "Franci" :))), de szerintem nevess rajta egy jó nagyot, aztán csinálj úgy mindent, ahogy eddig. Majd leszokik a kéregetésről. Ha a kisujjadat nyújtod, végül a karodat akarja majd! Csak óvatosan...
876. erababa1111 (válaszként erre: 871. - OlíviaAnna)
2010. márc. 8. 14:44
ez tényleg aranyos :)
875. OlíviaAnna (válaszként erre: 872. - Hofferke)
2010. márc. 8. 12:05
Én is így tudtam, hogy a majom makog!! Csodálkoztam, mikor a férjem elkezdte Olíviának tanítani az UÁ-UÁ-t, de magyon aranyoan csinálja, még mozog is hozzá. Nálunk is nagy favorit Apa, gyakran már nincs ébren Olíva, mikor hazajön, épp ezért ha reggel meglátja, néha tapsol is örömében. Viszont rendszerint azt mondogatja, hogy MAMA, nagy ritkán szólítja az apját, inkább a férjem mondogatja, hogy APA-PAPA, hátha rászokna Olívia... :-)
874. OlíviaAnna (válaszként erre: 873. - Hofferke)
2010. márc. 8. 11:58

Drága Anett!

Az igazság az, hogy a férjem gyakran jön 10-kor, sőt, éjfél körül haza - így számomra a hétvége már önmagában izgi :-) Igaz, most vasárnap be kellett mennie, de a szombat 10/10-es volt :-)))

873. hofferke (válaszként erre: 870. - OlíviaAnna)
2010. márc. 7. 12:50

Drága Juditom!


Köszönöm szépen! Nme tudom te mire gondoltál, de én bele is pirultam a "vad hétvége" gondolatába. :D

(Éhes disznó....... :D )

2010. márc. 7. 12:47

Judit!

Édes lehetett ahogy Olívia visszaszólt az apjának! Ügyes kislány! :)

Nálunk a majom = Tomi, mert úgy csüng mint kismajom az anyján az apja nyakába, már meg is tanulták, hogy a majom azt mondja mak-mak, és ha megkérdem, hogy kinek a makimajma vagy, vigyorogva feleli, hogy APA!

2010. márc. 6. 08:58
Találtam egy remek fórumot: CSACSI - PACSI, ha van kedvetek, nézzetek be!
2010. márc. 6. 08:39

Dear Anett, Era & Szisi,

<a href="http://www.glitter-graphics.com"><img src="http://dl7.glitter-graphics.net/pub/1522/1522297jmzbqvuizr.gif" width=456 height=364 border=0></a><br><a href="http://www.glitter-works.org" target=_blank>glitter-graphics.com</a>

Puszi: J+O

869. erababa1111 (válaszként erre: 868. - Szisi)
2010. márc. 3. 14:20
:) egyet értek mindenben! pussz
868. szisi (válaszként erre: 862. - Erababa1111)
2010. márc. 3. 13:59

=o) Igen, a táplálékpiramis természetesen csak irányelv, mi sem tartjuk be maradéktalanul! :o)


Csak azért másoltam be, mert a már említett 7 éves gyerek pusztán és kizárólag csak sült krumplit volt hajlandó elfogyasztani. Na, itt már azért azt gondolom, hogy ez teljes mértékben a szülői nevelés hiánya, esetleg megkockáztatom (???), hogy ők is csak 1-2 féle dolgot esznek...


Zétény borzalmasan rossz evő volt, illetve a zöldségeken kívül megevett mindent, de iszonyatosan kicsi adagokat. Most már a Bér.s-csepp hatására normálisan eszik, és meg is eszik mindent.

Ez a 7 éves gyerek példája remélem csak szélsőség, habár amilyen világot élünk, nem hiszem, hogy egyedül lenne a problémával.

A műsor vége az lett, hogy szerencsére a dadus segítségével megszerette az összes ételt, vagy legalábbis mindent megkóstolt, és tisztában is volt azzal, hogy valami egészséges-e vagy sem, illetve hogy mire van a szervezetének szüksége, és ezeket mivel tudja a szervezetébe bevinni (szénhidrát, fehérje, vitaminok, stb...)


Szóval végül is a naplóbejegyzésem egy kicsit azért arra irányult, hogy nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát...

2010. márc. 3. 13:17
Nagyon jó lett a body! Tök ügyes vagy!!! Mivel csináltad? Sokat kreatívkodsz?
866. erababa1111 (válaszként erre: 865. - OlíviaAnna)
2010. márc. 3. 13:13
:))) Akkor megnyugodtam! Puszi!
2010. márc. 3. 13:09
Az a kép csak illusztráció, épp azért, mert az enyém is kifolyt :-)))
2010. márc. 3. 13:05

Judit! A cordon blue-t Te csináltad? Honnan vetted a receptet? Milyen sajtot tettél bele, hogy ne folyjon szét? Nekem mindig kijön... :(

Nagyon guszta a képen :)

2010. márc. 3. 12:47
esteleg = esetleg :))
2010. márc. 3. 12:46

Szisi! De jó is lenne, ha be tudnánk tartani a táplálékpiramisban foglaltakat. Dehát az ember megkíván dolgokat, s hiába neveli az ember esteleg helyesen a gyermekét, tökéletes táplálkozás szerintem nincs. Csakis SZIGORÚ előírásokkal lehetne betartani, sok-sok méricskéléssel... és akkor hol marad az élvezet?! Tudom, hogy ez elvileg irányelv, s nem vitatkozni akarok!

Egyébként igazad van: ha nem erőlteti az ember, hanem inkább élvezettel példát mutat az evésben, a gyerek úgyis kérni fog az ételből! Ez tapasztalat! :)

861. erababa1111 (válaszként erre: 858. - OlíviaAnna)
2010. márc. 3. 12:37

Rosszul értettem a bilis dolgot, de az a lényeg, hogy majdnem sikerült valamit "összehozni" a bilibe! :)))


<a href="http://www.glitter-graphics.com"><img src="http://dl10.glitter-graphics.net/pub/686/686020n2j5za5z1c.gif" width=212 height=240 border=0></a><br><a href="http://www.glitter-works.org" target=_blank>glitter-graphics.com</a>

❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook