2008 júliusára babát várók (beszélgetés)
na megjottunk, fantasztikus het all mogottunk, 4 nap Horvatorszagban es 2 nap Hevizen ( na meg Bosznia es Szloveniai villamlatogatas volt... szegeny gyerekem mar 8 orszagban jart, pedig nem rekordra keszulunk:D)\ Labat aztattunk a tengerben, furodtunk Hevizen (babo persze csak a normal vizben) es voltunk a Plitvicei tavaknal is, tenyleg kikapcsolodtunk, csak szegeny apaja vezetett vegig. Azert jol el is faradtunk, Adrian meglepoen jol birta, de itthon ugy megorult a labdajanak, hogy alig aludt el:)
7-8 oldalt kell majd visszaolvasnom, majd jovok meg a napokban
Sziasztok!!!
Moki:hat akkor jobbulast neked.Nem egeszen volt tiszta, hogy 3 honapig nem jott meg(mert akkor ugye ez a mostani fajas mast is jelenthet)vagy ez volt a 3-dik szules ota?
Annely:jo, hogy irod ezeket.Nekem is hasonlo elmenyeim vannak mensi teruleten.Ezt mi okoza, hogy szules utan ennyire gaz?Azt hittem csak nekem vacakol.
Amugy hol irnak ilyet, hogy a napi 5x-i szilard kaja sok?Olyan furcsa, hogy otthon mindenre van elmelet,szabaly allandoan ellenorzik az embert stb..Itt semmi ilyen nincs.Amig a baba es a mama egeszseges addig senki nem mondja meg mit szabad es mit nem.MOndjuk az en fiam az max.3-szor eszik szilardat.es 2-3x tejet.De sokszor volt, hogy napi egyszeri szilard etkezes volt.Igaz mostanaban a fogzasi mizeria is bezavar.
Sziasztok!
Na lányok! Szerintem különbséget kell tenni azok között a babák között, akiknek a táplálék gerincét a tejcsi adja, és azok között, akiknek nem. Az, hogy már nem táplál annyira a tej, az nem azt jelenti, hogy senkié sem. Nyilván vannak akiknek zsírosabb, vannak, akiknek vizesebb...és ez a kisebbik része, leginkább ott dől el, hogy elég e a gyereknek. Én pl azért gondolom, hogy Zsófinak nem táplálék már a tejcsi, inkább itóka számban megy, mert reggel este csontra leszívja mindkét cicit, napközben 3x minimum, de csak az egyiket. Persze akkor kap amikor csak akar, próbáltam tukmálni is de kiköpte, majd közölte hogy hamm-hamm. Ez nagyjából annyit tesz, hogy Anya most nem kérek tejcsit, most éhes vagyok:). Ezen kívül napi 5x eszik szilárdat. Olvastam róla én is, hogy nem szabad, de ha kell neki, akkor mit csináljak? Reggel 6kor megeszi az összes tejcsit, ami pont elég is neki, mert ugye kísérleteztem, hátha a mennyiséggel van baja, de raktam el előző napról, nem fogatda el, azt hajtogatta, hogy hamm-hamm, 7kor már kéri is a reggelijét. Este ha fürdés előtt nem adok neki rendes kaját, akkor nem alszik el, amíg nem kap. Ebéd az dupla, kap szilárdat, aztán szopi közben alszik el, meg ugye két köztes étkezésre vmmi joghurt vagy gyümi és ehhez hasonlók. És ebben a tekintetben úgy gondoltam, nem szoptatom meg akárhol, mert annyira nagy szüksége nincs rá, ha úgyis hazaérünk belátható időn belül. Addig kap egy pogit vegy kekszet.
Szofi tényleg csodagyönyörű az a kastély, meg a tó, tiszta romantika...
Ja olvastam, hogy csináltál neki husilevest, só meg fűszerek nélkül, én is sokáig úgy csináltam, de most tudtam meg, hogy igenis szükségük van rá.
Én ugynígy jártam a brokkolival, bár azt Laura sem ette meg (viszont ő alapból nem eszik semmit:), én viszont már a szagától rosszul lettem!:(
Ment a kukába...
Sziasztok!
Kepzeljetek, hogy jartam?Volt egy uveg bebitel meg eleg regrol.Valahogy odzkodtam odaadni Davidnek mert barany rizzsel+zoldseggel.Es en irtozom a baranyhustol.Mivel ma nem foztem,meg ugy mostanaban szenvedunk a zoldseges kajakkal, gondoltam egy kanal sem csuszik le.Erre akkorakat cuppogot es benyomta az egesz uveget.Enyhen neztem nagyot.Szoval ma tanultam egy uj lecot, hogy kikell probaljak mindent neki amit en utalok mert sosem lehet tudni.:-))Azt hiszem ezen a forumon irta ezt valaki, hogy a babaja megette a tok fozit pedig O maga utalja.:-)Hat valoban igaz...
Köszönjük!:)
Egyébként tényleg gyönyörű hely volt, teszek majd be tájas képeket is!
Szofi, Lulu eszméletlenül édi azzal a rengteg hajával!
Szép a tó is!:-)
Ja, és nálunk is csak vízivás van, egyrészt mert én is ellenzem a cukrozott dolgokat, másrészt mert próbáltam, és azt sem issza jobban, akkor meg minek...
Alexa, mennyiségben Laura is kb annyit eszik a tejcin kívül, mint Réka, inkább csak kóstolgat...
Sziasztok!
Szofi, Bazsa sem hajlandó ilyen helyeken, sőt.. van amikor még az autóban sem..szigorúan fekve-összebújva.. ínyenc..;D
Nálunk hűvösebb lett, de így is nagyon klassz az idő, jó beleszippantani a tavaszba..:)
Szép napot mindenkinek!:)
Igen, én is ezt mondtam: ha nem lenne tápértéke, Réka is rég lefogyott volna. A tegnapi kajája pl. délelőtt pár falat kenyér, amit elrágcsált, délben 3-4 kanál főzelék, délután egy fél üveg gyümölcs gabonával. Ennyi. Ettől nem lenne 9 és fél kiló!:-))
Szopi: ha tehetem, én is az autóba ülök be vele, az nekem is, Rékának is jobb. De szerencsére ha nincs más, tehát nyilvános helyen kell, az sem zavarja különösebben. Én meg egy pelust szoktam a vállamra teríteni, úgy tulajdonképpen semmi sem látszik.
Timcsi, mi még csak 80-as ruhákban nyomulunk, bár már némelyik kezd passzentos lenni, de a 86-tól még messze vagyunk, most már nem nő olyan gyors mértékben Lulu, kzdtek behozni minket.:)
Tejcsi: nahát mi vagyunk az élő példa rá. hogy igenis van tápértéke, Laura az utóbbi időben szinte csak szopi (kivéve néhány falat, szórakozásból:), és hát be kell lássuk, nincs rossz húsban. A kanáltól most abszolút fóbiája van.:( Ha nem lenne tejem, asszem én is tápszert adnék...
Nyilvános szoptatás: nálunk úgy mint Cash, autó mindig van, de úgy "nagyközönség előtt" én sem tudnék, meg sztem Laura sem... Talán csak a természetben, ahol kevés ember jár.