Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 júliusára babát várók fórum

2008 júliusára babát várók (beszélgetés)

❮❮ ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... ❯❯
17348. timihugi
2009. máj. 15. 07:49

Mensi témához: nekem most, a 7. alkalommal állt be a 28 napos ciklusom, ezelőtt is pontoos volt, de 34 naponként. Kicsit jobbban is esett a hosszú ciklus, maradhatott volna;-).

Nekem nem túl görcsös, az első napon érzem, hogy valami azért van, de nekem szülés előtt sem volt problémás.

Viszont a korábbi 3 nap helyett most 5 napos lett, mennyiségben is több. Na, ezt se szeressem annyira, de nem panaszkodom.

17347. timihugi (válaszként erre: 17339. - Mókicaaaa)
2009. máj. 15. 07:44

Én a jó vörösbort, a baileys-t és a Jégert szeretem...Ez a sorrend is nagyjából. És ha pálinka, akkor csakis mézes-fütyülős.

A terhességemtől a mai napig igen kevéshez volt szerencsém (kivéve a jó fajta vörösbort), de korábban mindig olyan klassz társaságunk volt, hogy nem maradhattam ki:-).

Persze a társaság megmaradt, csak ritkábban találkozunk, mióta leköltöztünk.

17346. timihugi (válaszként erre: 17345. - Timihugi)
2009. máj. 15. 07:38
lló=helló...ehhh:-)
17345. timihugi (válaszként erre: 17344. - Alexa77)
2009. máj. 15. 07:38
lló csajok! Megy a jó idő mára és a hétvégére is...tegnap rendeltem;-)). Jó kirándulást, tánci-táncit és szabadtéri programot Mindenkinek! :-)
17344. Alexa77
2009. máj. 14. 20:06

Csajok, itt olyan zima van, hogy begyújtottam délután. Most pancsiztunk, legalább játszhatott Réka a vízben,amíg kedve volt, mert jó meleg van benn.

Jelenleg épp szopi van és remélem, mindjárt alvás. Kicsit most kitolódott (ilyenkor általában már alszunk - de délután 5 körül még szundizott egyet az ölemben, így nem volt túl álmos.

Ja, rekord: 3/4 üveg babakaja vacsira! Tészta paradicsommal és cukkinivel (Hipp).

17343. annelly
2009. máj. 14. 20:06

Sziasztok!

Tejbegrízt én is adtam már neki, de én csempésztem bele egy kis kakaót, hogy finomabb legyen. Nem volt kifogása ellne:)

17342. Alexa77
2009. máj. 14. 15:53
Ok, Móki, szorítsunk kölcsönösen!:-) Szombaton se lenne rossz a kellemes idő, bár nekünk tulképpen majdnem mindegy, ugyanis beíratkoztunk egy tánctanfolyamra apájával. Kicsit ciki rám nézve - tánctanár volnék, vagy mifene - de a párom nem hajlandó tőlem tanulni, azt mondja, ciki. Meg hogy én kritizálom (jelzem a kritizálásnak minősített mondatom, épp keringőzni tanítottam: próbálj arra törekedni, hogy a negyedfordulat valóban negyed legyen, figyeld a szoba falát, egy negyedfordulatnál mindig szembe kerülj a következő fallal, akkor megmarad az egyensúly is és a partnered is könnyebben tud követni). Szóval ilyen gonosz kritikus vagyok én!!!:-)) Szóval most az van, hogy akikkel annak idején együtt táncoltam és tanítottam, indítanak egy intenzív rock and roll tanfolyamot, 2X3 óra a hétvégén, oda megyünk. Én valószínűleg unatkoznék, de ott lesz Réka is (visszük a járókáját), amíg a fiú lépéseket tanulják, na meg a lány lépéseket külön, tehát amíg nem páros tánc van, addig Rékázok, a páros tánc alatt meg majd a járókában tartózkodik a kisasszony. Meg pont alvásidőre esik, tehát reményeim szerint egy órányi szundi is lesz legalább. Majd meglátjuk, mit bír a kiscsaj. Na meg apája:-))))
17341. Mókicaaaa (válaszként erre: 17335. - Bumbu23)
2009. máj. 14. 15:36
meddig lehetne halasztani?
17340. Mókicaaaa (válaszként erre: 17338. - Alexa77)
2009. máj. 14. 15:35
Alexa egyezzünk meg, én szorítok neked holnapra, te meg szombatra szoríts nekünk, ugyanis mi Szegedi vadasparkot néztük ki programnak...
17339. Mókicaaaa (válaszként erre: 17337. - Alexa77)
2009. máj. 14. 15:34

Én biza szeretek sokfélét, én vagyok a család alkesze.. :-)))Jó pofa sör, Jéger, borocska, Martini, Baileys...hm...Apa csak nézi, ő nem nagyon szereti ezeket...

Glutén dologra nálunk sem kell figyelni szerencsére, mert imádja ő is a kenyeret, mondjuk nem fehéret, csakis barnát, rozsosat adok neki... nah akkor lehet én is kipróbálom a tejbegrízt...

17338. Alexa77
2009. máj. 14. 14:11
Holnapra küldjön valaki jóidőt, plííííííz!!:-)) HA ugyanis jó idő lesz, apája nem megy dolgozni (legalábbis azt ígérte) és kirándulunk egyet!
17337. Alexa77 (válaszként erre: 17336. - Mókicaaaa)
2009. máj. 14. 13:37

Bio búzadarából. A gluténmentes dolgokra már rég nem törekszünk, semmi gondja Rékának a kenyértől sem, pedig sokat kap, mert szereti. Arra viszont törekszem, hogy kizárólag nagyon jó, ha lehet, bio minőségű alapanyagokból főzzek neki.

A sört én nem szeretem egyáltalán. Mondjuk általában semmit, ha netán iszom, akkor esetleg száraz vörösbor, valami minőségibb, illetve szökőévente házipálinka, ha nagyon muszáj valamit. :-)

17336. Mókicaaaa (válaszként erre: 17334. - Alexa77)
2009. máj. 14. 12:25
nekem a sörtől van így...:-))) ritkán ihatok, mert szétdurrannak, pedig úgy szeretem...miből csinálod a grízt, rendes búzadarából?
17335. bumbu23
2009. máj. 14. 12:22

Sziasztok!!!

Lilly:akkor nektek is kijut az utazgatasbol.Ugyes vagy,hogy meg mindig szoptatasz.Nekem junius 27 az utolso idopont amikor visszakell mennem.De meg nem tudom mi lesz.Abban sem vagyok biztos mar , hogy engedem Davidet muteni.Meg tul kicsi hozza.Lehet megint otthon kottunk ki.....

Igy akkor szep hosszu volt ez a holiday.Mennyi 2-3 honap?

17334. Alexa77
2009. máj. 14. 07:36

Csajok, Réka egy tündér! Tegnap délután 3/4 4-kor elindultunk itthonról, a művházban amíg mi a hangosítást szereltük, addig a széksorok között mászkált hang nélkül, aztán a próba alatt kendőben csücsült a hátamon - nesze neked, anya, énekelj egy 10 kilós hátizsákkal! (ruhában szerintem van annyi) - majd anyukám ölében végighallgatta a nyekergésünket, aztán az én ölemben a beszédek felét, közben bevacsorázott barna kenyérből (imádja csak úgy magában), a beszédek második részében a folyosón játszott, én az ajtóból hallgattam, aztán egy kicsit apája kezében mosolygott az emberekre a fogadáson, majd egy sarokban megszopiztattam, bealudt, betettem a babakocsijába, este 10 után jöttünk haza, itthon csak áttelepítettem a helyére, a nagyja ruhát leszedtem róla, bodyban aludt a drága. Szóval egy szavam nem lehet a gyerekre.

Más: képzeljétek, mostanság abbahagytam a flavon kids-et (csak lustaság), aztán tegnap eszembe jutott, hogy kellene enni megint. Bekaptam két kiskanállal, éjjel pedig - hosszú ideje először - fel kellett kelnem fejni, mert szét akart durranni a cicim. Pedig Réka nem hagyott ki szopit, nem evett kevesebbet, szóval nem volt semmi másképp, csak a flavon... Azért nem semmi. Azt hiszem, ma tejbegríz lesz reggelire Rékának.:-)

17333. Alexa77 (válaszként erre: 17319. - Timihugi)
2009. máj. 14. 07:30
Köszi, vannak jó tippek, meg egy könyvben is találtam, én meg az a típus vagyok, aki a saját szájíze szerint kombinál:-) Mindenesetre lassan szehetem a bodzát, legalábbis a virágot. A bogyóra még várni kell szerencsére, az elég macera lesz szerintem, mire lekvárfőzésre alkalmas mennyiség lesz belőle. Na mindegy, szeretjük, tehát muszáj lesz nekifogni.
17332. Lili13 (válaszként erre: 17330. - Lili13)
2009. máj. 13. 23:17
szoval nem ajult el a babo, csak elaludt...
17331. Lili13
2009. máj. 13. 23:14
Bumbu: 25-en utazunk vissza es pont Adrian szuletesnapjan kell visszamennem dolgozni, brrr... Nem tudom meg elkepzelni es addig meg koltozunk is, alkalmi babyszittert is kell talalnom. Nem is tudom ki irta mar, de le a kalappal, nem semmi, amit vegigjartatok Daviddel... orulok, hogy biztatoan alakulnak a dolgok. Nalunk is most kezd vegre apas is lenni a kicsi, aminek mar ideje, mert vele lesz tobbet napkozben, ha mar dolgozom, ahogyan nalatok is. Mikor is mesz vissza dolgozni pontosan?
17330. Lili13
2009. máj. 13. 23:08

Az utazasunk eleg kalandos volt, de ugy csinaltuk, hogy lehetoleg aludjon Adrian. Sotetben, ha nem alszik, akkor sajnos orditas van, vagy lampat kell kapcsolni az autoban es folyamatosan szorakoztatni. Odafele 6 oras volt az ut, ketszer is megalltunk es kabe 3 orat aludt ket reszletben. Mivel Anyum is jott, igy eleg jol megoszlottak a teendok es meg volt alkalmunk kikapcsolodni is. A Plitvicei tavaknal fogalmunk sem volt merre-hany ora, mert nem neztuk meg a neten elore... az infos emberke azt mondta, ja hat a kisebb tura az mehet babakocsival is, csak nehany helyen van lepcso ( a mi babakocsink szerencsere csak 6 kilo, de kicsi, muanyag a kereke...) Szoval a 4 oras turaban volt hajokazas, kisbuszozas, de egy jo 8 km gyaloglas is, amibol kabe a fele tavon cipeltuk a babakocsit es a babot is hol egyutt, hol kulon... az a par lepcso pedig joval tobb volt. Adrian csak a vegen ajult el, akkor eppen hegynek felfele cipeltem. A lenyeg, hogy a latvany gyonyoru, de ha tudtam volna, nem indultunk vlna neki, de ha mar ott voltunk... A tobbi kirandulasunk varoznezes es pihenes volt. Hevizen pedig Dedi furdozott, mi is megszalltunk es furodtunk az udulo medencejeben, es vegre en is kaptam egy talpmasszazst:)

Ma kicsim alig aludt es folyton anyas volt, de estere mar alig varta, hogy a kisagyaban lehessen, hasravagta magat, labakat felhuzni, popsit kinyomni es alvas. Na ezt talan a naplomba kellett volna, most mar mindegy)

17329. Lili13
2009. máj. 13. 22:59

A gorcsos menzihez en is csatlakozom, azt remeltem jobb lesz szules utan, de nem, en paracetamolt szedek, ugy tudom a 2-4 ora kozott tetozik a tejben, de max napi 1000mg-nal nem szukseges fejni, mert minimalis megy at (na jo persze nem huzamosan szedve).

Meg a korabbi tej/tapszerhez szolnek hozza: en nem vagyok oda a tapszerert, de ellene sem... en meg valoszinuleg masfel eves koraig is inkabb azt adnam, mint tejet, ha elfogyna a cicibol... meg olyan is remlik, hogy ket tej alapu etkezesre meg ket eves korukig szukseguk van, de en sem egeszen ertem ez mit jelent. A napi ket szopi es esetleg a hajnalit meg munka mellett is megprobaljuk, ha nem megy, akkor is ugy szeretnem, ha az esti megmaradna meg egy jo darabig. Amugy kivancsi lennek mibol keszul a babatej, en meg nem is lattam az uzletben.

17328. annelly
2009. máj. 13. 19:58
most 72 centinek és 7600g-nak kéne lennie
17327. annelly
2009. máj. 13. 19:58

Sziasztok!

Na akkor én is beszállok a számosokhoz, múlt héten volt 8750g és 82cm. Ami ugye nálunk hatalmas fejlődésnek számít. Az étvágya jól tükröződik, hiszen már 9 hónapos korára megháromszorozta születési súlyát, és többet is nőtt. Az irodalmi adatok szerint ,ost 72 centinek és 7600g-nak. Vagy óriás lesz belőle, vagy fogalmam sincs, lehet utól akarja érni a többieket.

17326. 4af30810d1 (válaszként erre: 17321. - Szurgo)
2009. máj. 13. 16:39
Kata nyugiii:) Áron baba gyönyörű-fejlett egészséges baba, előfordulhat, hogy nem lesz hatalmas termetű, de még ez is változhat akkorát, hogy csak na!:)
17325. szurgo
2009. máj. 13. 16:10
Egyébként pedig, ha fórumra nem is jövök a naplóitokat olvasom, öröm nézni a sok gyönyörűen fejlődő és ügyesedő babácskát, döbbenetesen gyorsan telik az idő.
17324. szurgo
2009. máj. 13. 16:09
Részvétem a görcsösen mensizőknek, hál istennek nálam sokkal könnyebb a szülés óta.
17323. szurgo
2009. máj. 13. 16:08
Mi már kétszer voltunk apánál Prágában, az 550 kilóméter, ha jól tudom. Nyáron megyünk Horvátországba 2 hétre. Szerencsénk van, önmagához képest nagyon jól abszolválta az utakat. Egy a lényeg, alvásidőben indulunk és két óra számára észrevétlenül telik el. Kaja kérdés nálunk könnyen megoldott :), úgyhogy magát az utat simán bírja. Ahol pedig anya ott van, ott baj nem lehet, a hellyel is hamar megbarátkozott.
17322. szurgo
2009. máj. 13. 16:04
6 hónapos korára megduplázta a súlyát, de 3,5 hónap alatt csak 500 grammot hízott. Nem is számoltam eddig utána.
17321. szurgo
2009. máj. 13. 16:02

Sziasztok!

Látom, röpködnek a súly és hosszméretek :)...

Mi már kéthetente megyünk mérni, már szinte hiányzik, ha nem... Persze a válasz mostanában mindig elkeserítő (7320 gramm és 66 cm 9 hónapon túl).

Múlt héten megkérdeztem a védőnőt, hogy ehetek-e epret amíg szoptatok és nem tanácsolta. Ne legyek beszari és próbáljam ki, hátha nem allergizálja Áront? Ő még szinte csak szopizik...

Tejci tápértéke: 70 kcal/100g elvben. Az enyém vagy kevesebb, vagy Áron eszik nagyon keveset, vagy mindkettő. Ha ennél táplálóbb cuccot tol az arca mögé akkor már boldog vagyok!

17320. timihugi
2009. máj. 13. 15:00
Csak pihenj, amíg Réka alszik...estére frissnek kell lenni;-).
17319. timihugi
2009. máj. 13. 14:55

Én is vagyok, csak Bercivel ettünk, aztán lassan indulnunk kell a mérlegelésre.

Hasznos lesz a recept? :-)

Pont a napokban kérdezted, ugye?

❮❮ ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook