2008 júliusára babát várók (beszélgetés)
Szia time!
Jobbulast Nektek!
Mi anno Marcusnak adtunk Stadolt(azt hiszem igy hivjak,homeos szirup köhögesre),kesöbb meg a dokitol borostyan szirupot.
Sziasztok!
Alexa babakocsiban is lehet eteni, csak ne hangedlit vigyél hozzá, hanem egy jó nagy konyharuhát, úgy nem lesz minden összematyizva:)
Nekünk is szilárdabb a székletünk, bár ha sok gyümit eszünk, akkor azért tele lehet rakni a pelucit. Bár tegnap és ma reggel is, nem kakált be, hanem megvárta a míg ráültünk a bilire. Pisi is mindig megy bele most már, nagyon kevés landol a pelusban. Tegnap mondjuk odavoltunk napközben, így muszáj volt neki mama alá, de láthatóan nem tetszett neki. Amúgy télleg, amikor már szobatiszta lesz, akkor majd mindig vinni kell a bilit? mert ugye egy idő után nem adhatok rá azért pelust, mert megyünk. a wc-hez meg még kicsi. Sőt a nyilvános wc-hez elég sokáig kicsi lesz, mert ahhoz hozzáérni nem nagyon ok. tapasztalt anyucik, hogy lehet ezt megoldani?
Sziasztok! Én is minden hófordulós babának-mamának kívánok minden jót, bocsi, hogy csak most, elég feledékeny vagyok...:-((
Képzeljétek, Réka újabban mondogatja, hogy baba, ez az egyetlen értelmes szava, de hogy tudja-e a jelentését, azt nem tudom... Mondjuk gyakran hallja tőlem, lehet egyszerű utánzás, anélkül hogy tudná, kiről is van szó. Az apja azt mondta, diplomatikus a gyerek, ugyanis ő folyton tanítja, hogy apa, de nem mondja, én meg mindig azt mondom, bár nem tanítom rá, de hogy azért mégiscsak anyát kellene mondania...:-) Szóval a Réka megoldotta diplomatikusan. Vagy egyszerűen énközpontú???:-DDD Na jó, ez vicc, tudom, hgy még nem tudatos nála a szó.
Voltunk délelőtt zenebölcsiben, jól elfáradt, most itt alszik mellettem... Remélem, hamar feléred, menni kéne apájáért... Arra gondoltam, ma nem főzök, hanem elmegyünk valahová kajálni. Csak azon gondolkodom, vajon van-e olyan kajálda a városban, ahol van etetőszék... Jó lenne, mert Rékát valahová tenni kéne. Amúgy csak viszek neki egy bébiételt és ő is ehet velünk.:-)
Gyönyörű idő van, szép napot mindenkinek!:-)
jajj, és milyen szétszórt vagyok!:(
természetesen Bazsababának is boldog 8.-at így utólag is!
Móki, és Time!
Gergőnek és Emmának boldog 8. hófordulót, sajna tegnap nem tudtam jönni!
Ja, az nem rossz, sajna a hűtőből már elfogyott, de lehet, hogy veszek bébiételként!
Remélem jól vagytok, Cash!
Szia!
Őszibarack?? Az lazítja a cuccost..
Nálunk is picit keményebb, de nem vészes..
Sziasztok, annyit termeltetek, és most egyáltalán nincs időm visszaolvasni.:(
Mi élünk és virulunk, igyekszünk minél többet a szabadban lenni...
Viszont egy kérdés: Lulubaba mostanában olyan nehezen kakil, annyit erőlködik, és csak egy pici jön ki neki mindig egy alkalommal. Nem eszik több szilárdat, mint eddig... Valakinél van még ilyen? Sztetek mit tegyek, hogy megkönnyítsem neki picit?
Hát azt egyelőre még nem, de mondta most a dokinő, hogy minden rendben, 800 grammot hízott két hónap alatt, ha éhes lesz, akkor enni kezd majd. Reméljük. Azt is mondta, hogy tejjel még ne itassam, de már bármit adhatok neki amit egyébként elfogad. Ilyen szinten mondjuk nincs gond, mert egy-egy falatnyit elfogad, csak többet nem eszik. Na majd alakul!:)
Gergőkének javul a bőre??
Csajok ma tervezek először húst adni ennek a Rosszcsontnak...na kiváncsi vagyok, ízlik e neki..
Cash hogy álltok kaja terén?Miket esztek?
Vagy törölte magat,nem tudom.
marletezem
Sziasztok!
Szep napot Mindenkinek!
Megint vannak akik jo regota nem voltak.Remelem minden rendben van.
Meg vannak olyanok,akik töröltek magukat,vagy öket.
Remelhetöleg a beteg Babak es Mamak is gyogyulgatnak es pihengetnek.
Az oltasosak meg nem lazasodnak.;)
Szijjasztok!
Cash nem tudom egyenlőre nem csinálunk tesztet, először megpróbáljuk a homeopátiás okosságokkal, aztán majd meglátjuk mi lesz... Hát azt semmiképp nem akarom megvárni, hogy elkezdje vakargatni...
Hát az oltásról szóló cikkek valóban elgondolkodtatóak, megint az jött elő bennem, hogy igazán okos nem tud lenni az ember ebben, szerintem... max. csak próbálkozunk, hogy talán melyik megoldás a legjobb...
Bumbu megy a drukk Davidnek!
Ja meg Bazsának az oltás miatt!
Puszi mindenkinek!
Sziasztok!:)
Time, a túrós muffinttól nem voltam elájulva..;) Nem volt rossz, de nem az igazi. Mondjuk olyan az egész, mint amennyire egyszerű..;) Sokkal jobbak vannak ennél.. Képzeld, én most Sthal muffinos könyvéből sütögetek, tegnap pl. gesztenyést.. na az üt, és 5-5 dkg cukor-liszt kell bele.. no meg 25 dkg gesztenye massza..;D De nagyon fini!:)
Bumbu, köszönöm az infókat, megerősítettél. Eddig is nagyjából ehhez hasonlóak voltak az indokaink. A párom még nálam is oltásellenesebb.
Van egy barátnőm, neki olyan jó fej gyerekdokija van, hogy nem kapták meg a gyerekei a BCG-t sem, csak papíron. Én sajna ilyet nem tudok elintézni, nincs kivel. Azt mégsem mondhatom, hogy az innen száz km-re lévő doki a háziorvosunk...
Alexa ezt azt hiszem neked:-)Ez is meg ettol az ismerostol szarmazo velemeny.
A Prevenar a 91 Streptococcus P törzsből a 7 leggyakrabban előforduló ellen véd, igaz azok ellen úgy, hogy kiírtja őket a garat flórájából, tehát nem a betegséget okozó szerepük ellen véd. Azok a törzsek, amik ellen nem véd azonnal és teljesen átkolonizálják a garatot. A baktériumflóra a garatban úgy működik, mint az ökoszisztéma bárhol a Földön: nem irthatsz ki úgy egy fajt, hogy ne kellene számolnod a következményekkel.
Átkolonizálja a garatot és más- a maradék 84 törzs veszi át a hiányzó 7 törzs helyét,köztük ritkábbak is, amelyek így többen lesznek mint "normálisan". A betegtájékoztatóban benne van hogy a hatékonysága P ellen 58.3-98.9%; az
összes középfülgyulladás ellen 7%. Az oltóanyag így évről évre hatástalanabb lesz, mert mindenkiből eltűnik ez a 7 törzs- a nem oltottakból is- ezért az USA-ban már készítik a második generációs oltást, PCV 13 lesz a neve és ez már 13 törzs ellen fog védelmet nyújtani. 2010 től dobják majd piacra az USA-ban.
A 84 bentmaradt törzsből az egyik a 19A, egy olyan típus, ( ehhez a cikket itt olvastam) amit az antibiotikumrezisztens légúti fertőzések már közel 40%át okozza és ez a törzs felelős a pennicillin-rezisztens fertőzések 35%-áért. Ez a Prevenar bevezetése előtt 2% volt. (Iowai egyetemen végzett felmérés)
A másik ami nem túl biztató h fordított arány áll fenn a garatban élő Strepto és Staphylococcusok mennyisége között. Tehát, ha csökken a Streptococcusok száma (pl. a Pneumococcusoké, lásd, Prevenar oltás eredményeképp), akkor a Staphylococcus kolónia erőre kap, úgymond verseng a helyért. Pedig a Staphylococcus aureus a második leggyakoribb középfülgyulladást okozó baktérium, ennek (is) adunk teret az oltással. Az SA pedig köztudottan antibiotikum rezisztens.......(bocsi, talán pár %kuk reagál még penicillinszármazékokra.Tudom hogy itt sokan beadattátok ezt az oltást, és nem is elrettentésnek szántam a fentieket, csakhogy lássátok ez az oltás nem véd teljesen úgy működik ahogy a pneumo. hu írja. Biznisz. Igaz hogy a leggyakrabban előfordulók ellen véd, de arról hogy ez csak 7 a 91-ből és hogy hogy hat már nem sok szó esik.
Simán megbetegszik utánna a gyerek, de nem attól ami ellen az oltás hat, amit ismerünk és kezelhető hanem mástól, ebben a cikkben olvastam h Streptococcus szerotípusok mellett a Staphylococcus Aureus okozta középfülgyulladások gyakorisága is megnőtt.