2008 júliusára babát várók (beszélgetés)
Sziasztok!
Hát csak lesek nagyokat, már megint mi történik itt????? Végül tényleg kihalunk, ha már csak az indulatok maradnak!:(
Time, sajnálom Emma-babát, remélem hamar rendbehozzák az antibiotikumok!
Alexa, nagyon ügyaes Réka, ha már szaladni próbál, bár tudom, most legalább még egyszer annyi energiára van szükséged, hogy odafigyelj rá!
Laura még nagyjából ott marad ahova leteszem, bár már araszolgat, de szerencsére veszélyes dolgokat még nem művel és a babakocsiban nézelődés is tökéletesen kielégíti.
Nagyon szép idő van, szerintem nem is maradunk sokáig a lakásban!
Szép napot Nektek!
Nem, nem...a tegnapi után már köszönjük, nem kell a külvilág felé jópofizni. Én nem vagyok erre képes. Most mondom, nem fogok a többi hsz-hez hozzászólni, mert nem akarok semmit bizonygatni.
A többiektől elnézést ezért az off megjegyzésért...
Szia Cash!:-)Tudod, Réka semmit nem csinál félgőzzel! Ha belekezd valamibe, akkor azt nagyon csinálja. Nem lenne hátrány, ha ezt a tulajdonságát megőrizné a jövőre nézve...:-)
De a járás nem újkeletű, ha visszanézel a naplómban, több, mint egy hete írtam az első lépéseket. De azóta rohamosan fejlődünk. Tulképpen hamarabb járt, mint mászott.
Részvétem a derekadnak, teljesen átérzem a problémát, a szó szoros értelmében. Amúgy azt remélem, ha ennyire járni akarnak ezek a manók, akkor elég erősek is hozzá. Nálunk is visítás van, ha nem segítek és nem indulhatunk sétakörútra. Azt gondolom, a rugós hinta is belejátszik, hogy elég erős futóművei vannak a kiscsajnak és hát természetes, hogy használni akarja őket... A te Bazsád is már jó régen elkezdett lépegetni, ahogy emlékszem a naplódban lévő képekre. Gondolom, csak nem csinálnák, ha rossz lenne nekik.
Pusszantalak!:-)
Alexa, tegnap nem tudtam írni, de bevallom, estére már azt gondoltam, hogy írod, hogy Réka elindult..;) Mindent belesűrítette egy napba..;) Felülés, mászás..:)
Bazsa szintúgy "járni" akar, rendszerint nem lehet leültetni mert megfeszíti magát és visításba kezd, aztán amikor újra lépked, a visításból a pillanat töredéke alatt lesz brruubruuu, meg zizzzi...:))
De a derekam teljesen készen van..:((
amúgy nem nagyon tanácsolják még a lépegetősdit, de sokat nem tudok vele kezdeni..
Helló csajszik!:-)
Tapasztalt anyukáktól kérdezném, mikortól "normális", hogy egy baba gyalog akar sétálni menni? Folyton ki kell vegyem a babakocsiból, gyalogolni akar. Jól is megy neki, csak hát az én derekam... Mindenesetre itthon a lakásban még jól elvan mászkálva is, de amint kimegyünk, ő akar sétálni. Nincs ez még kicsit korán, hét és fél hónaposan?
A betegeskedőknek mielőbbi javulást és mindenkinek szépséges napot!
Szia Csillu!
Sajnalom,hogy igy alakult a hetvegetek!
A Nagyok most Agi miatt "rendszeretök" lesznek.:)
Szio Timi!
Bercike gyogyulgat?Lattam a kepeket rola:
latszodik ,hogy beteg szegenyke.
Pihenjetek sokat!A lenyeg,hogy vegre Apa is otthon van es teljes a Csalad!
Amugy en eleg kenyelmes vagyok,de a pelusokkal valo munka örömet okoz.:)
A molyok remelem kipusztultak.Fuuuuuj.
Szia time!
A lenyeg,hogy Emma lany vegre a regi legyen.
Ne is emlegesd a molyokat,minden bontott dolgot kidobtam.Meg csapdakat tettem ki.
A kutyazast lattam am,meg a szabadulos müveszetet is a kisagybol.;)
A pusziert,meg gratulalok!Olyan jo dolog is az!
Sziasztok!
Nálunk tiszta szívás volt a hétvége, most azt próbálom kiheverni... Szombatra vártuk a szüleimet, de fél 11-kor lemondták, mert apu nem érezte jól magát. Tavaly a szülinapomon uez volt... Szóval ott álltam letörve, a félig kész ebéddel, sütivel, mire a párom kitalálta, hogy hívjuk meg azokat a barátainkat, akikhez a múltkor nem sikerült eljutnunk. Szerencsére ráértek, jöttek, remekül éreztük magunkat egész nap. Csak nekem volt lelkiismeretfurdalásom a szüleim miatt, este aztán átugrottam hozzájuk, kiderült, hogy már kutya baja.
Vasárnapra terveztük a kertrendezést, meg pár belső munkát, erre esett, ki se tudtunk menni egész nap. Apának meg a második lyuknál tönkrement a fúróhegye, ünnepnap nem lehetett másikat venni... Lehet, hogy ha fordítva csináljuk, minden összejön? Ki tudja...
Na mindegy, ma megpróbáltunk mindent bepótolni, ami elmaradt. Egyébként jól vagyunk, Ági is úgy kúszik-mászik, mint Réka, nagyon aranyos, Anna és Laci nem győzik előle eltakarítani, amit féltenek.:-)
Remélem mindneki jól van, vagy javulgat.
Köszi mindenkinek a jókívánságokat! Én már kifele megyek a dologból, Emmának viszont hörghurutja van, antibiotikumot kapott, aminek nagyon nem vagyok híve, de érezni is, hallani is a kis tüdejét. :(
A hétvége a gyógyulgatással telt, de még mindig nem érzek ízeket, szagokat, s úgy hiányoznak!
Bumbu, remélem elmúlt a láz!
Pici, a molyokkal nekem is rendszeresen meggyűlik a bajom, de csak nyáron.
Emma Marcustól eltanulta a négykézlábas kutyázást, szorgalmasan gyakorolja is minden nap. :) Ja és kaptam tőle puszit is már! :)))
sziasztok!
Itt a Fővárosban még napsütés van, viszont iszonyatos szél, de azért a mai két sétát is teljesítettük, vásárlással fűszerezve.:) Apának végre vettem névnapi ajándékot, igaz még van egy hetem, de nem szeretném az utsó pillanatra hagyni.
Én gofrit sütnék, de nincs hozzá semmi itthon, és már nincs kedvem még egyszer lemenni, így marad holnapra, és most egy Túrórudolffal elégítem ki édeséhségemet (persze Óriás:).
Remélem mindenki jól van, nekünk nem ezek a legjobb napjaink!
Pussz mindenkinek, kó mászkálást a Manóknak!:)
Csajok, kihaltunk??? Remélem, ebben a szép napsütésben mindenkinek valami kellemes programja akadt.:-)
Réka most ébredt fel, ki akartunk menni sétálni, de úgy tűnik, a verőfényes napsütés eddig tartott, most hirtelen beborult, szerintem esni fog...:-( Ez van. Helyette sütök csokis kekszet, hogy legyen valami vígasztaló.
Képzeljétek, Réka megtanult mászni!!!! Eddig csak kúszott, most már tud mászni rendesen, csak lassan. Így aztán pár lépés után hasra veti magát és kúszva folytatja.:-) Aranyos.:-)
Voltam ma Szolnokon, végre intéztem a gyedet. Levélben nem éri meg, akkor nagyon lassú a dolog, személyesen állítólag kb. két hét. Remélem!Ami jó volt, hogy kiírták, a kisbabával érkezőket soron kívül előre veszik. Így is tettek, pillanatok alatt végeztünk. Nagyon jó volt így!
Na megyek sütni, további szép napot mindenkinek, puszka!
Sziasztok!
Lili, gyógyulást!
Bumbu, 6 fogacskával már egészen nyugodtan rágcsálhat a kismanó, szerintem élvezni fogja!
Képzeljétek, tegnap - fogalmam sincs, hogyan, mert nem sikerült kifigyelnem - Réka teljesen egyedül felült. Ezt úgy kell érteni, hogy eddig is felült, ha volt mibe kapaszkodni, de tegnap egyszer a babakocsiban követte el - én épp altatni próbáltam, tologattam, közben beszélgettem, mire odanézek, a gyerkőc vidáman ücsörög - a következőt pedig a járókában. Ott végképp nem tud kapaszkodni, mert apró hálós, tehát nem fér be az ujjacskája a hálóba, fekve nem éri el a fent lévő kapaszkodót... Szóval rejtély. De most már árgus szemekkel figyelem, hgoy elkapjam a pillanatot. Kíváncsi vagyok, mi a módszere. Eddig mindig csak hasizommal próbálkozott, félig felült, akkor elkapott valamit és teljesen felhúzta magát. De most... Valahogy rá kellett jönnie, hogy ha kinyomja magát, az jó megoldás... Ha sikerül elkapnom, hogy hozta össze, majd megírom. Mindenesetre nagy meglepi volt.
Tegnap a városi ünnepségen folyton sétálni akart, alig bírtam a babakocsiban tárolni. Főleg, amikor meglátta a huszárokat. Indult a pacik felé lelkesen. Hiába, lovas a csaj... :-)
Darabos: Nalunk a csirket kezdtuk igy, mert az uvegesbol nem ette, azota sincs maskent... persze kulon adom neki az ujjamrol, es ezek olyan negyed-koromnyi darabok. Kenyerhejat tartom a szajaban, hogy ne harapjon tul nagyot, mert elaztatja es meg csak egy foga van, meg csak tanulja a ragast. Mas darabos nalunk meg nem volt, ill par hete osszenyomott krumpli. En is felek, nehogy csak a pepeset egye.
Kerdesem van a babakeksszel kapcsolatban, mi van benne? Beteg a mano es par napig nem jutok el a boltba, hogy megnezzem... ja aztan meg nagy utra vallakoztunk addig meg kene gyogyulnia... penteken megyunk Genfbe 5 napra meglatogatni egy barati csaladot... most mar azt gondolom tul nagy vallakozas... de ott is van ket leanyzo a csaladban...
Ja kozben a mezet tartalmazo kohogescsillapitot melloztem, mert meg borsmenta olaj is van benne, ami szinten reakciot okozhat babaknal... csak tudnam miert irtak ra, hogy adhato 6 honapos kortol... az igaz, hogy gyogyszernek nem minosul.
Na kipanaszkodtam magam, kicsit farasztoak a napok, szopi minden egy-ket oraban es anyas a draga, taknya-nyala egybefolyik, de meg akkor is dumal es jatszik.
Bumbu: en ovatos voltam, mert kanadai modira nem adtam nyers gyumolcsot 8 honapos koraig, de par napja meghamoztam egy almat es azt csocsalta, ill elvezte, hogy az egy szem fogat belevajta. Szerintem, ahol tobb fog is van, ha mellettuk vagyunk es figyelunk a falatokra, mar eleg nagyok jelezni, ha baj lenne ill igy tanulnak meg ragni es ugyesebbek lesznek. Ahogy Csillu is irta, en is lattam fogatlan babakat jol megbirkozni darabossal, nyers gyumivel csak az inyukkel is.
Sziasztok!
Alexa:nagyon edi lehetet Reka ahogy eszik es oblit ra.Azaz igazsag,hogy valoban nem tudom hogyan kezdem bevezetni a "pekarukat"kenyer,keksz,piskota.En voltam a lokott mert kellett volna hozak bulatat meg kolesgolyot otthonrol.Itt egyik sincs.Szegeny D meg mindig lazas.Az itteni szuszpencio(hasonlo mint otthon a panadol)loturot sem er.3x adtam 6 orankent.Mivel nem vitte le 37.5 ala igy hajnalban mar a jo magyar Germicid kupot adtam.Na azzal reggelre szepen "kihult"De mikor felkeltunk meg 38.1 volt popoban igy azert adtam neki.Most ugy erzem mar nem lazas.Remelem ennyi volt.:-(
Sziasztok!
Timi, örülök, hogy szép napjaitok voltak, ismételjétek meg minél gyakrabban!:-)
Bumbu, az én Rékám nem szereti a darabosat, de a babakekszet, bulátát gond nélkül eszi (úgy látszik, csak kanállal nem kell a darabos) és tegnap este anyuéknál adtam neki kenyeret, imádta! Annyia édes volt, ült velünk a nagy asztalnál, vacsoráztunk és ő is ette a kenyerét. Sőt, napközben fejtem le tejet a tejtesónak, az a hűtőben figyelt, gondoltam egyet, megmelegítettem, odaadtam a Füleses poharában (csőrös pohár, általában nem szereti, na de most!)és zabálnivalóan édes volt, ahogy nagy komolyan eszi a kenyeret, majd nyúl a poharáért és iszik rá... Ez utóbbit kis segítséggel, mert a navigációval vannak még gondok, a szájába beletalál, de nem tudja, mennyire döntse meg a poharat... Na majd lassan azt is megtanulja.:-) Mindenesetre a kenyér is jól vizsgázott nálunk. Mondjuk hála Istennek nagyítóval se lehet a családban találni bármiféle ételallergiát. Így azért elég szabadon merek próbálkozni.
Cash, örülök, hogy "látlak"!:-)) A naplódat lekáderezem ám!:-)
Remélem, szép idő lesz ma is. Délelőtt kisétálunk az ünnepségre, majd anyuéknál ebédelünk, utána el akarok menni pacit látogatni Üllőre.
Igaz is, Timi, kérdezted Kevkét: örömmel jelentem, túléltük a víválasztó egy hetet, már sétálhat is naponta egy kicsit.:-) Ha így folytatja, jövő hét végére hazajöhet, mert az utókezeléseket itthon is el lehet végezni.
Szép napot mindenkinek!
Jaajj, sziaaa!!
Olyan jó, hogy eszedbe jutottunk...
Igen, az már mind-mind darabos.:)
Szijaaaa:-))))! A babakeksz már nálunk is befigyelt, pedig egy ideig nem mertem adni. De simán elharapdálja az egyszem fogával, aztán eláztatja odabent:-). Amúgy már adok neki újjal összenyomott krumplit, répát, kenyér/kifli/zsemle belsőt és hasonlókat. Az már darabosnak számít?
Soook-soook puszi!;-D Tudoooood????
Helló Csajok, itt vagyok!:-) Tudom, hogy Ti nem vagytok ma annyira, de én most írok azért. Hát az úúúgy volt, hogy tartottam majdnem 1 hét netmentes napot...kicsit jól is esett. Annyi mindent csináltam/csináltunk. Persze, Csaba egész hétre szabit vett ki, mert a hét elején kicsit betegecske volt, valahol megfázott az úton:-(. Mintha nyaralnánk, olyan jó ez a hosszabb idő együtt, minden ok nélkül. Ma pl. felmentünk a kilátóhoz, béjbike elaludt séta közben, és másfél óráig, míg aludt, mi Apával romantikáztunk, és süttetük magunkat a napon egy padon;-D. Most a fiúk szunyókálnak itt körülöttem. . . olyan aranyosak:-)! A naplómba majd írok kicsit részletesebbet, oda sem írtam pár napig. Azért jó érzés, hogy hiányoztam a leltárból, bár nem azért voltam távol hogy valakiben is hiányérzetet keltsek;-). Megnéztem a naplókat, nagggyon nyomulnak a bébikék. Csak lesek, micsoda fejlődések vannak!
Pici, a 13.-a nekem sem volt a napom, nagyon sok párhuzamot véltem felfedezni. Orrfolyással ébredés...hányás(nálunk mondjuk a stodal sziruptól), molyunk Pesten nekümk is volt, nehéz őket kiírtani, de csak keményen, minden gyanúsat ki! Ja! Köszi a képeket a pelenkáról...már ééétem:-))! Bevallom, kicsit tetszik is, de ááááá...én sosem jutok odáig, hogy elkezdjem:-).
Móki, itt vagyoook...Gergőke miatt úgy látom, már cseppet sem kell aggódnod mozgás terén...aranyosan nyomja négykézláb;-).
Alexa, Réka meg cukorfalat a kis kendőkben:-)! Kevke mikor jöhet haza a kórházból? Biztosra veszem, hogy rendbejön...amolyan megérzés.
Hú, annyi minden téma volt, hogy nem is tudok hirtelen reagálni. Inkább majd bekapcsolódok a továbbiakban. A husi téma nagyon megmaradt, én szinte naponta adom Bercinek már jó ideje(csak csirkét és pulykát), mert a védőnő azt mondta, ebben a korban már nagyobb a baba vasszükséglete, ami húsokban, spenótban, májban van. A bébikajákban mindig zöldségféle vagy gyümölcs van keverve husival. Berci jól bírja.
csajok!
En sem tudom hogyan vezesem be pl:a kenyeret stb.Gondolom meg raer mert csak 7.5 honaposak vagyunk.Nem feltetek eloszor, hogy megakad a kis torkukon?Nalunk gyakorlatilag a darabossal sincs nagy baj szepen lenyelte eddig.
Sziasztok!
Latom mindenki csaladozik igy hetvegen.En most ultem le vegre egy percre.Ferjem elment dolgozni.Jo volt multkor panaszkodnom, hogy D nem eszi a zoldsegeket.Erre tegnap olyan szepen megevett egy uveg bebietelt.Ejjel viszont eleteben eloszor belazasodott.eleg forro volt szegeny es izzadt.Igy kikapcsoltam a futest es levetkoztettem pelusra.Majd nagy nehezen visszaaludtunk ketten a nagyagyban.Hat megertem azokat akiknek virrasztaniuk kell ejszakankent.Nekem ez nagyon fura.Nem volt itthon lazcsilapito igy reggelig varni kellett.Mosst vegre alszik egy ideje.Nagyon nem viseli meg mondokazik stb.38-at mertem popoban.Szerintem ez a fog miatt van.Ez a negy fog felul elegge odavag szegenynek.:-(
Én még nem találkoztam vele..
a liszt igen.. de a cukor..? szerintem nem.:) De lehet, hogy tévedek.:)