2008 júliusára babát várók (beszélgetés)
Alexa ezt az amerika lekvárt pont tőled vártam volna utóljára....ne haragudj meg rám, meg senki se haragudjon meg, de...mi a fenének érdekel bennünket magyarokat annyira az a rohadt többezerkilóméterre lévő ország, vagy állam(ok)???? Mintha mi őket annyira érdekelnénk. 99%-uk azt se tudja, hogy létezünk. Mi meg itt ajnározzuk őket agyba főbe. Sőt élőben közvetítjük az elnökválasztásukat. Röhej. Minden hollywoodi akciófilmben az amerikaiak megmentik a világot, nem lehet annyira naív senki, hogy ezt elhiggye, az életben is így van. Azé mer mi esetleg itt éhezünk, náluk még mindig tömegprobléma az elhízás....
bocs az offolásért, ezt ki kellett eresztenem magamból...
szia Nelli, meg mindenki, szeretnek a bilizeshez hszni, elore bocsatom h nem akarlak kioktatni meg nem gondolom h jobban tudom nalad de kicsit megijesztett amit irtal, szeretnem elmondani az en ismereteimet, mindezeket tanultam, ill. te is utana n;eyhetsy barmelzik fejlodeslelektan, gzermekpszichologia konyvben, so... A szobatisztasag egy kepesseget jelent, h a gyermek mer tud visszatartani, vagyis ellenerozni, iranyitani tudja a szuksegleteit. Ha megfigzeled h mikor jon a pisi kaki ideje es akkor teszed a bilit ala, hiaba produkal bele, az nem szobatisztasag. A tul korai szoktatas tobb szempontbol is artalmas. meg akkor is ha a sikert jutalmazod, a gzerek szamara nem vilagos h mi okozza a szulei nagy oromet, hiszen az a dolog ami tortent azt nem o csinalja hanem csak megtortent. Syobatisztasag alap kovetelmenye egyfelol egy ertelmi fejlettseg amely meg nincs meg a babaknal masfelol a fizikai feltetel, azaz h a zaroizmokay szabalyozni atudja, ami kb. masfel ket eves kora korul megy. Nem ugyesebb, okosabb a baba ha a pavlovi reflex syerint egy ido utan mukodik a bili felett, es nem lustabb az a szulo aki nem biliztet, hanem egyszeruen kivarja a megfelelo idot. Masfel ket eves kor amikor ennek termeszetes egyszeruseggel el kell kezdeni szoktatni.
Ezt csak azert mondom mert Ranschburg tanar ur mindig azt mondta, h szulo ket okbol kovethet el hibat: jellemhibabol es tudatlansagbol. Probaljuk legalabb utobbit kikuszobolni.
es tenyleg joindulatuan mondtam el...
puszi :)
Olyat, ami 18kg-ig jó. Először hajlottam az egyel nagyobbra, de beleültettem Rékát mindenfélébe és ebben nagyon jól érezte magát, nagyon jól párnázott, tényleg kényelmesnek tűnik, és ami lényeg, hogy elég biztonságos. Menet közben is dönthető az ülés, be lehet kötni menetiránynak háttal és szemben is. Végülis a tervek szerint lesz Rékának kistesója, majd megörökli, Réka pedig kap majd nagyobbat.
Az autizmus és a védőoltás kapcsolatát amerikai kutatások igazolták. Én meg parázok, mert a párom szerint pár éve voltak botrányok emiatt az USA-ban, márpedig nem hinném, hogy nálunk jobbak az oltóanyagok... De mondom, lehet, hogy nincs igazam. Én egyelőre nem oltatom Rékát, bár kértük a pneumo ellenit, de mondtam a dokinőnek, hogy csak később szeretném. Így van még időm gondolkodni. Mert nem vagyok meggyőzhetetlen, én is keresem az igazságot... Egyelőre nem oltunk, de nem zárkózom el, meglátjuk...
Amúgy ténylg jó kis nap volt a mai, bár jobban elfáradtam, mint ha nem is tudom, mit csináltam volna... Réka jól bírta, ennek örültem. Az új ülésből pedig már nem akart mindenáron kiszállni. Sajnos a babahordozóban mostanság szinte lehetetlen volt benne tartani. Az ülésből viszont kilát, érdekes volt neki a táj, szépen el is ücsörgött hazafelé.
Örülök,hogy jol sikerült a "csavargos" napotok!
Amugy en eleg sokaig dolgoztam autista gyerekekkel es nincs bizonyitva,hogy mitöl lesznek azok.
Mindegy.
Milyen ülest vetettek?
Igen ,egyidöben Gergövel!
Bercit a gyerekorvos fogja Marcussal együtt oltani.Kifejezetten felhivta ra a figyelmünket,hogy ez fontos.
Amugy Ö kerdezett ra,hogy mi voltunk-e himlösek.Tenyleg alapos.
Söt,szamarköhögesre is kaptunk mi is figyelmeztetö oltast.
Hallod Pici!
Nálunk is Apa se rózsahimlős, se bárányhimlős nem volt, akkor neki is bekéne adatnunk?
Örülök hogy a Paci jobban van!
Puszi neki is!!!
Sziasztok! Most értünk haza, Pesten tekeregtünk anyuékkal. Volt pár intéznivalónk, meg vettünk Rékának autósülést. Csuda tetszett neki, odafelé még a babahordozóban mentünk, ami láthatóan nem tetszett neki, visszafelé már az ülésben, amiből büszkén nézelődött. :-)
Oltások: én semmit, ami nem kötelező, a kötelezőket se szívesen... Amerikában rengeteg gond volt ezelőtt 5-6 évvel, bizonyítottan az oltásokban lévő higanytól lettek autisták a gyerekek. A pneumo ellenire rákérdeztünk, milyen odakinn, kiderült, hogy csak nagyon indokolt esetben adják és nem is gyerekeknek, hanem olyan időseknek, akik nagyon legyengültek valamitől és ki vannak téve ennek a fertőzésnek. Amúgy nem javasolt. Na ezek után pláne nem akarom. Lehet, hogy nincs igazam, de én becajtam a lehetséges következményektől. A barihimlőről is úgy tudom, hogy akkor éri meg esetleg beadatni, ha gyerekként nem kapja el az ember. De jobb, ha elkapod. Oviban úgyis tuti összeszedik, én azt se adatom be.
Amúgy a BCG-t sem adják nyugatabbra, csak a 3. világban. Minket sajna oda sorolnak..-(
A paci még mindig stabil, ha hétvégéig így marad, akkor valószínűleg meggyógyulhat. Ma már többször kapott pár falatot enni, meg kivették a csövet is a hasából. Voltunk nála is Üllőn, Réka az állatkórház kedvence, mindenki szereti, anikor megyünk, mert folyton mosolyog és a pacikkal beszélget.:-)
Nalunk tenyleg szinte kötelezöszerü,habar ha tiltakoznek ellene ,akkor talan nem.
Apa meg gyerekkoraban allati sok antibiotikumot kapott es a Tesoja baranyhimlös lett,neki meg kutya baja nem volt.Na ja.
Ezt most olvastam.. Akkor Apa jól szolidáris lesz Macussal..;DDD
Annyira gáz, hogy mindenhol mást mondanak, Te meg döntsél..
Hát ha Bencével pozitív (relatíve) tapasztalatod volt, akkor Bazsával már könnyebb.
Akkor holnap küldük, a mai már elküldött adagot tekintse felkészítőnek:D
Bence simán átvészelte pár nap alatt, nem volt láza "csak" a pöttyek.. Elég nagy volt már ahhoz, hogy megértse azt is, hogy ne vakargassa mert nyoma marad. Nekem van egy az arcomon és meg tudtam mutatni neki.
A mi orvosunk nem javasolja, mert állítólag nem véd egy életre, így meg szerinte jobb gyerekkorban átesni rajta.. nem tudom, én ezekben nagyon bizonytalan vagyok..
Na megyek,mert eves van soron.
Majd meg jövök kesöbb.
Sziasztok!
:DDD
Elkepzeltem.