Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 júliusára babát várók fórum

2008 júliusára babát várók (beszélgetés)

16358. Alexa77 (válaszként erre: 16357. - 4af30810d1)
2009. márc. 13. 08:06

Köszi... akkor lehet, hogy nézek neki egyet. Egyszerűen imádta tegnap Eszteréknél. Azért kaptuk kölcsön, mert Ádám még rá se néz. Ha még pár nap múlva is szenzáció lesz, veszünk egyet.

A blogot nézem ám, csak ritkábban, mint a hoxásat, mert itt gyakrabban vagyok!:-)

16357. 4af30810d1 (válaszként erre: 16356. - Alexa77)
2009. márc. 13. 07:59

Sziasztok!

Alexa, 6:29-mint a régi szép időkben..;DD Remélem mostanra jót alszik Réka!

Van járássegítők, de egyelőre olyat kapott amivel körbe-körbe tud menni. Háát nincs lebetonozva, így ez is tud borulni, de közel sem annyira, mint az első amit megvett Zs, az egy FP volt. Azt visszavitettem, és erre cserélte ki. Ez olyan, mint egy gomba, és akörül tud menni körbe.

Felállásra szerintem egyik sem alkalmas. Bazsa is gyönyörűen lépked (kukk a blogba;)), de szerintem még jó pár hónapig elkél majd a járássegítő..

16356. Alexa77
2009. márc. 13. 06:29

Szép jó reggelt mindenkinek! Hajnali fél 5 óta "kukorékolunk". Fogalmam sincs, miért nem alszik a kiscsaj... Most apáját boldogítja éppen. Beszélget meg kurjongat.

Cash, nálad láttam a naplódban régebben a járássegítőt? Kaptunk kölcsön egyet barátnőméktől, tegnap ott voltunk náluk és Réka rákattant nagyon, az ő kisfia viszont nem foglalkozik vele, így ideadták egy időre. Azt szerettem volna megtudni, hogy a tiétek is borulékony, vagy ez gagyi? Ott kell lennem egy centire a gyerektől, mert felborulós, főleg, ha ebbe kapaszkodva akar felállni. Mondjuk így is tetszik neki, de gondolkodtam, esetleg vennék, ha már így tetszik Rékának, csak akkor már kevésbé borulósat, ha létezik... Vagy már erre a kb két hónapra - nagyjából ennyit saccolok, hiszen szépen lépeget kapaszkodva - nincs értelme venni? Bár az is igaz, lesz még kistesó is, ha az égiek is úgy akarják. Vélemény?

Julimami, a szobatisztaságot valahogy úgy képzelem, mint ahgy ti csináltátok Anitával. Egyelőre még eszembe sincs ezzel foglalkozni, jól elvagyok a pelussal.

Bumbu,ezt a cikket olvastam már régebben is, azt hiszem. Nekem kicsit meredek ez a kezdetektől pelenka nélkül dolog. Lehet, hogy én vagyok lusta, de én bizony pelusozok...

CSillu, örülök, hogy sikerült egy jót pihennetek, biztos rátok fért.

Szép napot mindenkinek, bár itt esik az eső... :-(

16355. 09e7548a84
2009. márc. 13. 00:04

Sziasztok lányok, éjjeli baglyot játszom, haha

Elég érdekes dolgok merültek föl a szobatisztaságról. Mi Anitának egy éves korában vettünk bilikét, amit játékként használt. Ha "elcsíptem" a dolgot, akkor bele is ment, de nem igazán erőltettem. Ráhagytam. Nem egészen két éves volt, amikor azt vettük észre, hogy a pelus mindig száraz, hisz időben szól. Hát akkor nem tettük többet föl. Sikerélménye volt, örült neki, hogy tud már szólni. Ezért fonos, hgoy ne a kudarcot érezze, ha bemegy. Dehát vannak korábban érő gyerekek is.

16354. bumbu23
2009. márc. 12. 23:57

[link]

most nincs idom keresgelni.De itt a cikk ebben leirja.

JO ejt!

16353. bumbu23
2009. márc. 12. 23:36
Csillu:az akirol irsz Ot ismerem.(Tole ideztem az oltasokrol irtakat is)Azt hiszem abban a cikkben is leirta , hogy ez egyaltalan nem szobatisztasag.O csak nem hasznal pelenkat.Mindjart megkeresem a modszer nevet.A lenyege, hogy a kislany rendszeres idokozonkent hangot ad ki amivel jelzi az anyukaja fele amikor uriteni e kell.O csak nem hasznal pelenkat es a kislany jelzeseit figyelve pisilteti.Ezzel eleg sok minden egyutt jar pl;hordozokendoben hordja stb.Nem akarok hulyeseget irni megkeresem majd a pontos nevet.
16352. csillu77
2009. márc. 12. 21:55

Sziasztok!

Napok óta nem jártam erre, most meg jó ideje csak olvasok... :-)

Anna szerencsére meggyógyult, így vasárnap el tudtunk utazni Siófokra 3 napra egy kicsit pihenni két másik családdal. Nagyon jól sikerült, rengeteget pancsoltunk, a többiek nagyon sokat segítettek, így nekem is jutott egy kis kikapcsolódás. Kedden este jöttünk haza, azóta próbálunk visszarázódni a hétköznapokba, hát nem esik jól.:-P

Ágikám végre elkezdett hízni, most 8kg és 71cm. A múlt héten alig evett, aztán ahogy elutaztunk, elkezdett falni, főleg fürdés után.:-) Azóta is jól eszik, én nagyjából naponta adok neki húst, délben, este csak főzeléket kap. Én megpároltam a egy csirkemellet, icipici sóval és a levével együtt leturmixoltam, ebből lett 2x18 jégkocka, ebből egyet teszek a főzelékhez vagy üvegeset kap.

A szobatisztaságról íme két véglet: Laci fiam 2 éves és 9 hónapos, esze ágában sincs leszokni a pelekáról. Ha hajlandó lenne rá figyelni, simán menne, de nincs türelme. Ha én elviszem, akkor szépen megy a dolog, da magától semmi.:-((( Pár hete a NLC-n olvastam egy riportot egy anyukával, aki 3 hetesen kezdte el a leszoktatást, most kb. akkora a kislány, mint a mieink és teljesen szobatiszta. Rá csak bodyt adnak. Őszintén szólva kicsit meredek, főleg, hogy fél óránként pisilteti az anyukája és szerinte ez egyáltalán nem megerőltető...

Nelly, lehet kapni eldobható papírbilit!

Oltások: én csak bárányhimlő ellen adatok be fizetős oltást, plusz a kötelezőket, meg a prevenart. Úgy tudom, hogy már 3 éve az új, veszélytelen vakcinákat adják itthon is, amikor a fiamat oltotta, a gyerekorvos külön felhívta rá a figyelmünket. A barihimlővel sajna rossz tapasztalatok vannak az ismerőseimnél, így inkább az oltást választottam. Rota- vagy Calicivírus okozta járvány az 5-6 éveseket is simán kórházba juttatja, szerencsére bennünket eddig elkerült. Viszont amikor Laci 2 hónapos volt, bekaptunk egy jó kis fosós-hányóst, azt mondhatom, hogy a gyerekek pillanatok alatt kiheverték, mi meg napokig döglődtünk. Szóval nem egyszerű.

Minden kis és nagy betegnek jobbulást kívánok! Jó éjszakát, szép álmokat!

16351. Alexa77
2009. márc. 12. 20:28

Sziasztok!

Cash, remélem Kisbazsa már jól érzi magát! Szofi, nálatok is rwmélhetően nincs már nyűgi...

Bumbu, először Rékának se ízlett a zöldség az édes gyümik után. De bébiételben elfogadta, most meg már a hazait is megeszi.

Móki, szerintem eleinte 3-4 naponta kínáld, aztán majd látod, hogy bírja Gergőke! Réka először kiütéses lett, de a múltkor a csirkehusit jól vette. Igaz, nagyon minimálisat kapott.

16350. bumbu23
2009. márc. 12. 20:00

nalunk az elejen megevett mindent.Aztan en rontottam el mert tobb gyumit adtam.Gondoltam hadd oruljon.Ugyanez van a vizzel is.Vettem neki egy uveg bebi ital.Azota vizet sem akar inni.De a fogai miatt muszaj leszek vissza szoktatni.

pl:repa+krumplihoz is bekeverted a banant?Elfogadta?

16349. Mókicaaaa (válaszként erre: 16348. - Bumbu23)
2009. márc. 12. 19:54

Bumbu! Majd ha lesz kedved írd meg mi történt...

A zöldeket én úgy csináltam hogy hosszú hetekig úgy ette meg, hogy tettem bele egy kis banánt, aztán egyszercsak elhagytam, szépen fokozatosan...

16348. bumbu23
2009. márc. 12. 19:50

Sziasztok!

Orulok, hogy vegre van mut visszaolvasni.Tegnapi naprol inkabb nem irok mert a siras keringet ami Londonban tortent.Na, mindegy majdcsak lesz valami.Amugy minden okes.

Moki:en eloszor adtam marhahusos kajat Davidnek a heten.Csak par kanallal.Olyan pottyos lett tole.Es vagy masfel napig fajt a pocija tole.Egyszer valaki azt mondta olyan 3 naponta lehet husit adni.En betartom mert nalunk allandoan megfekszi a tokmag pocakjat.

Vettem ma vegre egy botmixert.Remelem ezzel jobban osszetudom turmixolni az etelt.A nagy robotgep amit karira kaptam egy nagy vacak.Minden darabos marad tole.Ma jobb hijan lereszeltem egy gala almat es egy banant.Utana meg osszetortem villaval.De igy is darabos volt.De benyalta gond nelkul.:-)Valakinek van valami otlete, hogyan vezesem ra D-t a zoldsegre stb.Egyszeruen a gyumolcsokert van megorulve.Gondolom mert jo edesek.:-)

16347. Mókicaaaa (válaszként erre: 16346. - Szofi28)
2009. márc. 12. 18:52
minden nap esztek??
16346. szofi28 (válaszként erre: 16343. - Mókicaaaa)
2009. márc. 12. 18:46
nem tudom, és azt sem, hogy van-e erre valami korlátozás... én még sosem vettem figyelembe.
16345. Mókicaaaa
2009. márc. 12. 18:36
Fú Lili én mézet tartlamazót nem adnék...tudod soha nem lehet tudni...
16344. Mókicaaaa (válaszként erre: 16340. - 4af30810d1)
Ez a lényeg!!!!
16343. Mókicaaaa

Halljátok Csajok!

Húsos kaját hányszor lehet egy héten adni?

16342. szofi28
2009. márc. 12. 18:32

nálunlk is jobb lett a helyzet estére, de a délután i sétánál is volt sírás a babakocsiban. Komolyan nem tudom, miért, utoljára 3 hónaposan csinált ilyet...

végül sikerült kakilnia, de megint kicsi és kemény volt, pedig délben adtam barackot is.:(

16341. 4af30810d1 (válaszként erre: 16339. - Lili13)
2009. márc. 12. 18:29
Szia Lili! Gyógyuljatok!:) Tanácsot nm tudok adni méz ügyben, nekünk még nem kellett ilyesmit szedni..
16340. 4af30810d1 (válaszként erre: 16338. - Pici04)
2009. márc. 12. 18:27

Kicsit kezdett délután emelkedni neki, de benyomtam egy kúpot és nem lett belőle láz.

JófejApák!;DD

16339. Lili13
2009. márc. 12. 17:39

Sziasztok, jo, hogy van mit olvasni, csak gyozzem:)

Moki: hust mi is par napja kezdtuk, csirkes-zoldseges babakaja nagy ivben kikopve. Csirkehusi darabok az ujjamrol erdeklodessel bekapva, aztan fintorog, nyammog, fele kijon, de csocsalja az egy szem fogacskajaval. Szoval szepen lassan haladunk. En inkabb azon aggodom, hogy el kene kezdeni egy kicsit darabosabban adni, mert eddig ha probaltam meg nem ment. Kenyer hejat mar probaltuk es tetszett. A napokban tobb a szopi, mert kohog es hoemelkedese van, ez az elso alkalom, hogy beteg, eddig csak a szurik utan volt nyug. Nekunk landzsas utifu-szirupot ajanlottak, de az osszetevokben van mez, de azt

irja adhato 6 honapos kor utan, mit gondoltok?

Ja es Adrian is kuszik, azaz inkabb csuszik-maszik, paros labbal fel a popsi es hason elorevetodik, kis perisztaltikus:DD

16338. Pici04 (válaszként erre: 16337. - 4af30810d1)
2009. márc. 12. 16:29

Nekem Apa most telefonalt,hogy indul.

Jok ezek az Apa hamarabb lelepett napok.;)

Nem lett lazas Bazsa?

16337. 4af30810d1 (válaszként erre: 16336. - Pici04)
2009. márc. 12. 16:23

Nálunk nagy szél van reggel óta.. és két rövid alvás volt..most úgy tűnik nyugibb a helyzet..Remélem nálatok is javul a helyzet!

Jó hír:D: Apa lelépett és már itthon is van.. sietett a kis nyűgi Bazsához..:))

16336. Pici04 (válaszként erre: 16335. - 4af30810d1)
2009. márc. 12. 16:10

Az ma nincs,de szerintem front van.

Elaludt a Pöttöm,kivancsi vagyok meddig.

16335. 4af30810d1 (válaszként erre: 16334. - Pici04)
2009. márc. 12. 14:34
.. a szélnek..??;DD
16334. Pici04 (válaszként erre: 16332. - 4af30810d1)
2009. márc. 12. 14:14
Hat ez az!Mi minek tudhatjuk be);)
16333. Pici04
2009. márc. 12. 14:13

Sziasztok!

Ma Marcusnak is eleg nyügis napja van.:(

A deli alvasa alig 1 ora volt.Azota is nyügös.Remelem a masodik alvasa jobb lesz,mert ha Apa hazajön vasarolni megyünk.

Ja,seta megint nem lesz,mert szepen esik az esö.:(

16332. 4af30810d1
2009. márc. 12. 14:12

Time,jobbulás EmmaBabának!!

Nálunk is nehezebb a mai nap.. én betudom a tegnapi szurinak.. illetve remélem, hogy betudhatom annak!

Szép napot Mindenkinek!

16331. szofi28
2009. márc. 12. 14:10
nálunk viszont már rég nem volt ilyen, mindig elalszik előbb-utóbb, ma viszont más volt a helyzet, csak ülni akart, és alig tudott eleludni... én is levegőmániás vagyok!:)
16330. time
2009. márc. 12. 14:03

Köszi Mindenkinek! Pici, jó, hogy írod ezt a homeós szert, kipróbáljuk.

Sírás nálunk sajnos általános mostanában a babakocsiban... Pedig már minden fokozatban ültetem, viszünk játékot... Nincs több ötletem, mi lehet a baj. Az első 10 percben, akár fél órában is még elvan, aztán kezdődik a nyüszi és csak kézben nyugszik meg, vagy ha énekelek neki. Nagyon rossz ez az új helyzet, mert elég levegőmániás vagyok és másfél, két órát minden nap lent vagyunk, így viszont ez kész horror kezd lenni.

16329. szofi28
2009. márc. 12. 13:36

Time, Emmának jobbulást, reméljük hamar meggyógyul!

Nálunk elég nyűgös nap van, valahogy semmi sem jó, levittem sétálni, alig akart elaludni, még a babakocsiban is sírt, amit sosem szokott! lehet, hogy meguint fogzunk...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook