2008 áprilisi babákat várók (beszélgetés)
Szia!
És szimpi volt a szülésznő? Az anyagiakat megbeszéltétek, vagy később akarjátok majd ezt tisztázni?
A dokimat én is megkérdeztem az illóaolajakról,és ő is csak nevetett rajta. Azt mondta ő ezeknek az olajoknak nem látja értelmét, mert nem ezen múlik, hogy kell e vágni vagy nem!
Sziasztok csajokMost értünk haza a kórházból,meglepetésemre nst-t is csinált a szülésznő..Ő is nézett nagy szemekkel,h miért nem vittem hálóinget,az én kis szórakozott dokim ezt az apróságot elfelejtette közölni..:)) Tökéletes a szívhang,s méhtevékenységet is mért a gép.
Amit megtudtam:Van alternatív szülőszoba káddal,bordásfallal,apukának ággyal,tv-vel stb.A szülőszobák teljesen elszeparáltak,lehet vinni párologtatót,rádiót,otthoni ruhát,s nem zargat a kutya se..Ásványvizet meg szőlőcukrot engedélyeznek,de kajcsizni már nem lehet.Gátvédelem van,a szülésznő javasolta a málnalevélteát,de az illóolajos masszásra csak nevetett.A babaellátás még elég kőkorszaki sajnos,nem lehet egyből mellre tenni,hanem elviszik inkubátorba,de az apuka mehet vele,amíg ellátják,s két órahossza múlva hozzák vissza.A szemcsepp kötelező!!Sajnos sok múlik a főorvoson,de már puhítják..:))
Rooming-in még mindig van,de csak kétágyas..:((
Viszont ez kicsi kórház,van olyan nap,amikor nincs is szülés..Dióhéjban ennyi.
Akkor én is megnyugodtam, mert a babám a 31 hét 6 naposan volt a BPD: 83 mm-er, a hasátmérője pedig 74 mm.
Akkor a kislányaink közel egyformán fejlődnek!
Csak az 1 héttel ezelőtti méretek vannak meg, akkor volt az uh szerint 31 hét 4 napos.
Fekvése: Kpf
BPD: 81 mm
Femur: 57 mm
Haskörfogat: 282 mm
Súly: 1804 g
A doki szerint minden normális.:)
Mi igen, a babóca ias nődögél.
Tényleg és a méretei milyenek lettek az Uh-n a babának!
Szia Te elveszett kismama!
Örülök hogy jól vagytok!
Sziasztok:)
Tegnap voltunk 4D-s ultrahangon, nagyon aranyos volt a drágám, bár kicsit szégyenlős és durcás volt, de azért jól láttuk:) Kb. 45 perces dvd is készült, de sajna a felén alig látszik, mert belebújt a lepénybe. Bezzeg a puncust jól láttuk:) A dokinő gyorsan ki is nyomtatta a képet róla és az apuka kezébe nyomta:) Felteszem a képeket:) Remélem, mindenki jól van.:)
Ne keseredj el a baba méretei miatt. Nekem a 28 hetes mérete volt 1 héttel kisebb. Most mikor 32 hetesen voltunk akkor meg egy átlagos méretekkel rendelkező baba volt.
De én nem fogok megilyedni akkor sem ha kis súllyal születik, mert lesz ideje kint megnőnie.
Lásd a lányomat példának. 2670 g-mal született. Most ő a legnagyobb az osztályban, a magassága töb mint 160 cm!
Sziasztok!
Jó, hogy olvasom a táppénzes gondokat. Engem hétfőtől írt ki a doki, majd jól odafigyelek!
Ma voltunk UH-n. 34+4 naposak vagyunk, de 33 hetesnek mért minket a gép, 2025 g-al. Kicsit elszontyolodtam, de azt mondta az ultrahangos, hogy csak akkor kellene aggódni, ha néhány érték lenne kirívó. A mi kislányunk egységesen kicsike, lehet, hogy pindurka termetű (hiszen egyikünk sem nagy darab), vagy pedig később fog kicsit születni. Én az elsőre saccolok!
Nekem is a Lactoherbet ajánlotta a védőnő, plusz felajánlotta, hogy ha választok gyerekorvost megszervez Vele még szülés előtt egy randit. Ott összeismerkedhetünk, elmondhatja a legfontosabb dolgokat s felírja a kezdőcsomagot.
Én nem is gondoltam rá, hogy j lenne már szülés előtt felkeresni a gyerekorvost, de nagyon hasznos ötletnek tűnik, ajánlom Nektek is (már aki első babáját várja:-))
Lucus
Sziasztok!
Sík ideg vagyok. Egész délelőtt itthon ültem mint egy hülye, mert vártam a futárszolgálatot. Szegény kutyát is cak ide a ház környékére vittem le, ha esetleg akkor jönne lássam.De fél kettőkor elkellett mennem a lányom elé, de 15 perc múlva itthon is voltunk. Mit ad isten, ezalatt a 15 perc alatt keresett a csomagküldő. Na jó hagyott telefonszámot.Én ezt egyből hívtamis, de a drága futár (hozzáteszem férfi) nem tudja a saját számát leírni,mert valmi nőci vette fel, aki azt mondta ő nem rendelt semmit. Na jó telefonálás a központba, hogy adják meg a futár elérhetőségét, ami kb. 15 percig tartott mire megkaptam.
Egyből hívtam is, és közölte, már nemakar visszajönni a városba, majd holnap. Na erre kiakadtam, és mondtam neki hogy egész nap itthon ültem, és ha letudta volna írni a saját elérhetőségét akkor már rég túltettük volna magunkat az egészen. Biztos érezte hogy telefonon keresztül is ölni tudnék, így mégis visszajött. Hozzáteszem 10 perc se tellett bele és ittvolt. Így szerintem tuti, hogy a városban volt még, csak egy kicsit lusta volt a drága.
Hát köszönje magának mert én szemétláda pontosan kiszámoltam a pénzt, így nem kapott borravalót!
Legözelebb majd letudja írni a telefonszmát, nem csak valami összevissza számkupacot hagy a papíron!
Én is lépek, mert még pizsiben ülök a gép előtt :)
Pólyát és szopipárnát veszek ma.
Pusza
Én is megyek Lányok, nekem is dolgom van a konyhában!
Mindenkinek szép napot kívánok! Sziasztok!
január 2...
Mondjuk a cégem utalta a teljes januári táppénzt. Innen gondolom, hogy a könyvelő is lehet ludas a dologban. Mja fel is hívom, hogy a következő táppénz papírokat már nem neki, hanem az oepnek küldeném
Na csajok egy kicsit lelépek, mert a kiskutyánk most már nemhagy békén. Neki is vannak szükségletei, és olyan édesen nyüszizik itt mellettem. Most még ő a mi kisbabánk!
Na majd késöbb jövök!
Addig is további szép napot!