2008 áprilisi babákat várók (beszélgetés)
A média dönti el,h milyen felhanggal tálalja az ügyet.Nem minősítem,mert nem ismerem a tényeket,lehet,h hibázott,de az is lehet,h mindent megtett..Az viszont tény,h a kórház sem biztosíték arra,h ott nem történhet ilyen dolog..:((
Kíváncsi vagyok,h Hollandiában hogyan oldották meg az otthonszülést,mert ott sokkal népszerűbb,mint a kórházak..
Hát még a dokival nem beszéltem milyen alternatrívák vannak, de szerintem semmilyen nincs. Csak a gátmetszésről beszélgettünk, és azt mondta létező dolog nála a gátvédelem, mindent elkövet, hogy ne kelljen vágni, vagy ha kell az is minimális legyen.
A vajúdási lehetőségeket meg beszéljem meg a szülésznővel, mert elméletileg van hozzá minden kellék. Hát meglátjuk!
SZIASZTOK!AMINT OLVASOM A SZÜLÉSRÖL VAN SZÓ!HÁT ÉN NEM SZÜLNÉK OTTHON AZ BIZTOS!MOST VOLT NÁLAM A VÉDŐNŐ!MINDEN RENDBE!
Azért szerintem benne is volt hiba,mert neki látnia kellett volna, hogy gubanc lesz.
Meg szerintem a születésházakban is kellene lenni mindenféle gépnek, UH, szívhang ellenörző stb. És akkor ezek a baba halálok elkerülhetőek lettek volna!
Éppen múlthétern volt a német RTL csatornán az ottani születésház. Na az fel volt szerelve, és volt ott orvos és csecsemőorvos is. Na ez kellene nálunk is!
Pedig így a legnehezebb..:((
Bár nekik meg ez a kényelmes..
Igen, szerintem is az lenne az ideális, ha tényleg minden kórzázban elérhető lenne,az a ún. otthonos - családi szülőszoba. De nem csak egy ilyen szoba lenne a kórházban, haenm mind ilyen lenne.
És a dokiknak is változna a szemlélete a szülési alternatívák felé. Ők többnyire hanyattfekve és jó esetbe csak te fogod a lábadat fajta szülést ismerik!
Hát ez szerintem még egy jó darabig csak terv marad.Melyik orvos vállalja a kockázatot azok után,h úgy meghurcolták a Geréb Ágnest?Ő is orvos,nem bába..
Ezért választottam a Szt. Imrét. Szlogen: Otthonszülés a kórházban.
Remélem így is lesz!
Most volt valmi egyeztetés az otthonszülés miatt. Azthiszem ott kell lennie egy orvosnak is, és a közelben kell még kórháznak is lenni.
de ha a terhesség alatt bármi komplikáció is előfordult már nem lehet otthon szülni, vagy az előző szülés alatt volt valmi akkor sem, vagy a gyerekkel volt valami gond betegség az is kizáró ok!
Legjobb lenne a kettő közti átmenet..:))
Nem tudom, de engem megnyugtat az a tudat, hogy ottvannak körülöttem az orvosok és persze a babám körül is.
Ha rugalmas a szülésznő és a kórház is engedélyezi,akkor neked is lehet,s alá kell íratni a dokiddal is..
Pedig ott van a legtöbb dúla..Éjszaka meg nincs nagy forgalom.Szerencséje volt,h minden rendben ment!
olvastátok Sz. Csirke szüléstervét?
kár hogy nálunk ilyen nincs...
és mégis vállalta a 3.-at is otthon... Egyébként nagyon gyorsan jött mindkét baba. a 3.-nál még az anyukáját sem volt ideje felkelteni :) (vidékiek és a szülei laknak Pesten, ezért náluk szült) Másnap már voltam náluk látogatóban. Hihetetlen békesség volt a házban. A mama és a baba is kipihent és nyugodt volt.
Szió,jó főzőcskézést..:))
Du már okosabb leszek,h nálunk mennyire rugalmasak..A nyákszívást is csak indokolt esetben tartom elfogadhatónak,van olyan baba,aki nem sír születéskor,mégis vesz levegőt..
Nos...én most lelépek.Ideje utána nézni mit főzzek.
Pusza Nektek!Gyönyörű pocakmozgós napot:)
Na igen ez nekem is megordult a fejemben, hogy hagyjanak minket békén a születése után. Szeretnénk hármasban tölteni az első órákat. De ez nem lehetséges, mert tuti elviszik a babát de legalább tutira mehet az apa a babával, és addig sem lesz a picurim egyedül! de remélem ezekután visszakapom és agyon csókolgatom-szeretgetem a gyönyörűségemet!
Ez viszont már nagyon kockázatos.Akkor teljesen ki volt szolgáltatva az esetleges komplikációknak..
Bizonyosan csak az ismeretlen miatt parázok,de már jobb:)
Nálunk ilyen szempontból vaskalaposak..:( Viszont az én házidokim egy tündér..
Én azért gondolkoztam rajta. Van egy barátnőm, aki a 2. és 3. gyermekét otthon szülte. Egyik esetben sem ért oda a dúla sem a szülésre... Így elvetettem a gondolatot :)
Nekem igen,de csak azért,mert nem akarom,h a babát kínozzák szemcseppel,meg az elavult bcg oltással..Plusz nem akarom,h elvigyék meg megfürdessék.Az a vágyam,hogyha kibújt,hagyjanak minket békén a megfigyelési időre,majd utána ráérnek ellátni!!Így is nagy trauma megszületni szegénykémnek..
Meg gondolj bele, mi már tudjuk mi vár ránk és mégsem parázunk - annyira-4 De most komolyan én nem félek a szüléstől. Nekem csak az forog a fejembe, hogy a picivel minden rendben legyen. De szerintem ezzel nem vagyok egyedül!
18 éves korig járhat a gyerekorvoshoz az ifjú páciens.
És mi ezt ki is használjuk, mert itt nincs egy normális felnött háziorvos sem!
Minden rendben volt idáig,ne izgulj!Ma már olyan fejlett az orvostudomány,h szívbeteg nők is vállalhatnak gyereket..Majd jót fogsz nevetni ezen a parán..:))
További ajánlott fórumok: