2008 áprilisi babákat várók (beszélgetés)
Én sem fogok.Van egy szép fehér plédje,abba fogom belerakni,mintha pólya lenne,h nehogy magára húzza vagy lerúgja..
Azért van védőnő, hogy a kismamát idegesítse a hülyeségeivel, valamint a száját jöjjön tátani a lakásba. De ne félj oda nem jár ahova kellene! Ugye nem kell ezt részleteznem!
És mióta lennél táppénzen?
Én is majd a jövőhétem megyek laborba, aztán úgy terveztem, hogy aznap meglátogatom a leendő doktor nénit is, és megbeszélem vele a továbbiakat.
Hát akkor csak pólyát és huzatót kell venned, a töbit úgy is kölcsönkapod. De nálunk a használt babaruhásnál is láttam pólyahuzatot, és szép volt. Úgy is ki kell főzni vagy fertőtleníteni, még ha ismerőstől is kapod!
ha abból indulok ki, hogy március van és még nem kaptam táppénzt...
Akkor az úgy tényleg jó. Mondjuk a védőnők idejéből kitelne, hogy még a terhesség alatt, amikor jobban ráér a kismama szervezzenek ilyen légzésfigyelős-újraélesztős tanfolyamot. De nem. Csak tudnám mi a fenének vannak...
Akkor jó. A jövőhéten körbepuhatolózok a gyerekorvosok felől, és fel is keresem az egyiket!
Igen az anya tajszámára írnak fel receptet.Elméletileg a gyerek fél éves koráig lehet így felírni dolgokat. Ha esetleg a TB ügyintézés elhúzódik! És ugye Magyaro.-on bármi megeshet!
Én körbe vagyok véve kisgyerekes mamákkal, rengeteg cuccot kapunk tőlük, de senki nem használt pólyát.
Itt nincs ilyen tanfolyam. A kezelési útmutatóban le van írva és kép is hogy mit kell csinálni. Plusz én a netről töltöttem le még hogy mi is a teendő. Valamint a férjem is azthiszem töltött le dvd a netről.
Valmint a doktornővel már megbeszéltem, hogy az első látogatás idejével ezeket szóban el is magyarázza!
Igen, ez így lesz, az anya TAJ-száma elé írnak egy nullát. Így tudod majd kiváltani a saját neveddel a pici kellékeit. Nekem ezt az orvos mondta.
Igen 1 betét és a huzatből kell 2-3 db. Ilyenkor jó az amit a barátoktól vagy családtól kap az ember, amit ők hazsnáltak. mert ezek többnyire alig vannak igénybevéve.
Nekem a lányomról maradt 3 db huzat és kaptam mellé még 2. Így legalább ha a kórházba is be kell vinnem akkor lesz mibe ithon beletenni!
Banya, és mit teszel, ha bejelez a gép okkal? Jártatok ott helyben valami újraélesztős tanfolyamra? Mert itt semmi ilyet nem szerveztek.
nekem azt mondták a gyógyszertárban, hogy a szülés előtt is felírja a gyerekorvos a szükséges dolgokat (fürdetőkenőcs, alkohol, lázkúp stb.) csak az anyának a tajszámával variál vmit. és arra írja ki.
Lehetséges ez? Nekünk még nincs gyerekorvosunk...
De tavaly előtt meg pünkösdkor (május vége) visszakellett kapcsolni a fűtést!
Ezt sajna nem lehet kiszámolni!
Csak 1 pólyabetét kell, de legyen 2-3 huzat, amit cserélni tudsz.
Na nálunk külön szobája van, igaz az első időben vele fogok egy szobában aludni. Főleg azért is, hogy a nagyobbik tudjon aludni, míg iskola van. Na meg messze van a baba szoba és a mi szobánk egymástól. És ha napközben én a konyhában tevékenykedek, és ő remélhetőleg az ágyikójában fog durmolni, ez biztonságot fog adni! remélem
Hát, olyan hidegek már nem szoktak akkortájt lenni. Nem is olyan rég május 1-én itt 32 fok volt. Tavaly is jó idő volt, mert május 1-én szabadtéri pörköltfőzés volt itt a kertben, és egész nap kint voltunk, igaz a szél az fújdogált, és estefelé vastagabb kardigán kellett.
Én nem vettem,mert 1 méterre van a kiságy az ágyunktól..
Kivéve, ha igen rossz idő lesz. És amilen az én mákom általában, tuti, hogy rossz lesz az idő akkor!
Plusz a barátnőm is úgy járt, hogy az első hetekben folyamatosan bejelzett a gép, akkor is amikor éppen ott állt a kiságy mellett és a babának beszélt, ő pedig csak nézte a lökött anyját nagy szemekkel!
Igaz neki másfajta légzésfigyelője volt!
Hagyományos. 1300 Ft volt a pólyabetét, egy teljesen új huzatot kaptam rá a kolleganőmtől, Ő tavaly nyáron szült, igaz pici volt a baba, de olyan nagy meleg volt, hogy nem is volt benne a pólyában. Sztem április végén, májusban már nekünk sem kell sokat használnunk.
Na igen én ettől jobban félek, mint a szüléstől!
Sima hagyományos, még a lányomról maradt meg. JA és szebb a huzatja mint amikoet most láttam!
Akkor lehet,h nem,mert ez csak a baba teste alatt van,nem nagy méret,s nem is vastag..
Nekem is azt mondta a három gyermekes barátnőm, hogy a 2. és 3. terhessége után nagyon fájt,amikor szoptatás közben húzódott össze a méhe.
Tényleg sok fölösleges dolgot tudnak megvetetni. Szerintem várd meg azt hogy neketek mire lesz szükséged.
Én a melltartóbetétet sem szerettem, mert mindig hozzáragadt s mellemhez. így inkább fogtam egy textilpelust és darabokra vágtam, körbe lett varva a darabok és ezt utána tudtam mosni is!
pólyát még nem kaptam. Nektek milyen van? Hagyományos/angol/kókusz?
További ajánlott fórumok: