Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2007 szeptemberi babák és anyukáik fórum

2007 szeptemberi babák és anyukáik (beszélgetős fórum)


2008. márc. 26. 21:52

Sziasztok!

Én októberi anyuka vagyok,remélem azért befogadtok a csapatba. Máté 53 cm-el és 3860 gr-al született és 8200 gr most kb. Én most 2 hete kezdtem el a hozzáetetést először almával, majd banánnal(amit imád), most már répát és krumplit is vegyítek bele.Közben persze szopizik, mert szerencsére elég sok tejem van. Máténak elég 4 hónaposan kibújt az alsó két foga, most pedig a felső kettő is kukucskál. Mi a forgással eléggé le vagyunk maradva,nem nagyon érdekli.Ülni és állni szeretne. Felülni még egyedül nem tud, de ha felültetem már viszonylag stabilan tartja magát.

8. naildi81 (válaszként erre: 7. - Pocak0515)
2008. márc. 26. 18:58

Szia! Örülök hogy te is csatlakoztál hozzánk.

Szabolcs annyiszor eszik ahányszor kedve van. Általában még 2 óránként. Csak akkor szokott több idő eltelni a két étkezés között mikor sétálunk és a jó levegőn van. De ez engem nem nagyon zavar, mert az éjszakát átalussza már 2 hetes kora óta. Igaz 4 hónapos elmúlt mikor éjszakánként felkelt mert éhes volt. Akkor a védőnővel megbeszéltem, hogy kap egy kis pótlást. Azóta ismét végig alszik éjszaka.

Inni én Naturlandos gyerektea keveréket adok neki. Igaz ha itthon vagyunk akkor szopizik.

Én igazából nem bánom még hogy nem csinál a forgáson kivül mást, mert a lányom nagyon hamár állt, ült, és ment.

A ti fiatok mennyire anyás? Szabolcs nagyon, és ez nekem tök furcsa, mert Karina nem volt ennyire. Ezt a szopizásnak tudom be. Karinát nem szoptattam.

2008. márc. 26. 16:51

Szabolcs hányszor eszik egy nap?

Az én kisfiam is forog már egy jó ideje, de kúszni még ő se kúszik. Nyúl a tárgyakért, de inkább hátrafelé sasszézik, mint előre. :)Ülni se ül egyedül, de segítséggel már felhúzza magát.

2008. márc. 26. 16:46

Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy elindítottátok ezt az oldalt! Az én kisfiam 3970 gr.-mal és 57 cm.-vel, term.úton született. Most kb. 9 kg körül van. Öt hónapos korától elkezdtem adni neki gyümileveket, aztán szépen fokozatosan a főzelékeket és ma már ici-pici husit is kap, de még a fő étkezés a cici nála is! :) Ameddig lehet, szeretném szoptatni.

Viszont az éjszakákat még Balázs sem alussza végig. Függetlenül attól, hogy esetleg még este 22-kor is cicizik egyszer.

Van valami titka ennek, vagy várjam meg, amíg eljön az ő ideje?

A fogtündér se járt még felé...

sziasztok

5. naildi81 (válaszként erre: 4. - Koalax)
2008. márc. 25. 11:20

Szia!

Hát igen, Szabolcs étkezése egyáltalán nem egyhangú. Igazából olyan kajákat adok neki amik jók a székrekedésre, mert azzal küzdünk mióta a sinlacot kapja. Ezért nálunk a banán szóba se jöhet.A krumplis dolgokat is kerülöm. A sütötököt nagyon szereti, és azt szoktam kombinálni, meg szoktam neki adni szilvát, salátafőzeléket, meg egy pár napja adok neki olyan kajákat amiba egy kis hús is van. Szerencsére nem válogatós. Néha az is előfordul , hogy kap egy kis kifli véget és azt nyamnyogja mikor sétálunk. Olyan jól el van vele. Egyébként üveges bébiételeket adok neki. A védőnőm is azt mondta hogy jobb mert azokat bevizsgálják, és nem is kell vele pacsmagolnom.

Nekem egyébként már van egy "nagy" lányom, Karina, Ő már decemberben múlt 6 éves, így már tényleg nem számítok kezdő anyukának. De azért a két gyerek sokban eltér egymástól. Például Karinár csak pár napig szoptattam, aztán kénytelen voltam tápszert adni neki, bár ezt akkor nem fogtam fel tragikusan, ma már azért nagyon sajnálom hogy vele kimaradt. Ezért mikor Szabolccsal terhes lettem elhatároztam hogy őt sokáig fogom szoptatni, és eddig sikerült is, remélem továbra is menni fog a dolog. Azért ezek a dolog fejben is kell hogy eldöljenek. Ma már azért pár évvel idősebb is vagyok, mint mikor a lányomat szültem (akkor 20 éves voltam), és jóval érettebb.

Szabolcs napra pontosan 5 hónaposan fordult meg. Nagyon ügyes volt mert a nehezebbet (hátról hasra) csinálta elöször és másnap a könnyebbet. De napokig csak akkor forgolódott mikor kedve volt. Ma már olyan szépen forgolódik, így közlekedik a szobában.De mást még nem csinál. nem ül egyedül és mászni se nagyon akar. Nem is bánom mert a lányom mindent nagyon korán csinált.

Fogatok van már? Nekünk még nincsen.

Na most befejezem, mert közeledik az ebédidő.

Szia!

4. koalax (válaszként erre: 3. - Naildi81)
2008. márc. 24. 23:46

Akkor nem mondhatja a Szabolcs hogy egyhangú a táplálkozása.:)

Viktor 3750gr és 52cm volt születésekor,most 7500 körül jár.Nekem hatalmasnak tünik,feleekkora volt ujszülöttként.Te hogy birod az emelgetést?

Ezek szerint második babád.Akkor te már rutinos anyuka vagy.

Nálunk a szopival kezdettől gond volt.Nehezen indult a tejem(egy hét múlva),és kapott kiegészítő tápszert.Máig fele cici fele táp az arány.Most pár hete kezdtük el a gyümülcsöket(alma,banán,barack),hatalmas a lelkesedése eddig.A zöldségek most jönnek,te melyikkel kezdtél?És hogy készítetted el?

Szegényke már bárányhimlőn is átesett,nem vakarta magát?A forgással hogy álltok?

Szia!

3. naildi81 (válaszként erre: 2. - Koalax)
2008. márc. 24. 21:08

Szia!

Szeptember 5-én született a kisfiam akit Szabolcsnak hívnak. 3900gr-mal és 56cm-rel született. 3 hete voltam utóljára méretni akkor 7300gr és 71cm volt. az utóbbi időben nem sokat hízott de havonta 2 cm-t nőtt.

A hozzátáplálást 4,5 hónapos korában kénytelen voltam elkezdeni, mert Szabolcs -addig átaludta az éjszakát 2 hetes kora óta- akkor éjszkánként felébredt mert éhes volt. Ezért az lefekvés előtti szopizás után elkezdtem neki adni Sinlac pépet hogy nyugodtan tudjon aludni és ne keljen fel arra hogy éhes. Pár hétig csak este kapott napközben pedig szopizás volt kizárólag. Arra azért odafigyeltem hogy olyan tápszert kapjon amit nem cumisüvegből kellett adni, mert nem szerettem volna ha emiatt leszokik a ciciről. Kb. 1 hónapja elkezdtem neki a zöldségféléket is adni de azokat is csak szopi után kapja. Most már ott tartunk hogy reggel csak szopi van tízóraira kap gyümölcsöt, ebédre cici és főzelék van. A déli alvás után cici is és gyümölcs is, aztán következik az este is akkor pedig szopi és Sinlac van. De napközben ha akar vagy csak nyügös cicizik.

Ti hogy álltok az evéssel?

Szabolcs most egy hete bárányhimlős lett. Elkapta a nővérétől, aki az oviból hozta haza. De szerencséré nagyon jól viselte és legalább ezen is túl van. Remélem nem untattalak nagyon.Szia

2008. márc. 24. 01:54

Szia!

Szeptember 25.-én született az én Viktorom.A te babád hányadikán?Elkezdtétek már a hozzátáplálást?

2008. márc. 20. 20:31
Sziasztok! Arra gondoltam, itt jó lenne megbeszélni tapasztalatainkat hasonló korú gyermekeinkkel kapcsolatban. Ha te is így gondolod írj bátran!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook