Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2007 szeptemberi babák és anyukáik fórum

2007 szeptemberi babák és anyukáik (beszélgetés)

2008. máj. 23. 18:59

Sziasztok!

Rasza! Szabolcs is 4 hónapos koráig átaludta az éjszakát, akkor egy héten keresztül mindig felébredt éjszaka és mindig egyre korábban(elalvás előtt mindig egy órát cicizett), akkor éhes volt. Egy hét után elmentem a védőnőhöz tanácsért. Akkor kapott Szabolcs tápszert éjszakára. Azóta megint átalussza az éjszakát. Mindig cicizés után kapja.

98. rasza
2008. máj. 23. 18:08
A ti babáitok is felébrednek többször?
97. rasza
2008. máj. 23. 18:03
Sziasztok!Enni egyszer eszik.3-kor.De hogy miért riad fel sírva 6- szor is, rejtély.De remélem hamar túl leszünk rajta.Még azt vettem észre rajta hogy újabban fél a porszívótól és a hajszárítótól.Eddig nemzavarta ha vendégek jöttek,de pár napja itt voltak az 1 éves unokatesói és teljesen kivolt.Pláne ha felvették a felnőttek.Nem tiltakozott de láttam az arcán az ijedséget és hogy nem érzi magát biztonságban.Egyébként ha mi megyünk el (például az orvosi rendelőben voltunk havi ellenőrzésen)nagyon talpraesett.Megy oda mindenkihez és ha nem néznek rá ,még rá is kiabál a felnőttekre.
2008. máj. 23. 16:31

Sziasztok!

Nem tudom akkor, hogy mi lehet a baj. Egy utolsó ötlet: nem éhes?

Egyébként Máté is el szokta velem ezt játszani, csak ő mindig is rossz alvó volt, lehet, hogy már hozzászoktam.

95. rasza
2008. máj. 23. 13:37
Sziasztok!Szia bujane!Van fény a szobájában.Egy olvasólámpa ami le van takarva hogy halvány fénye legyen.Úgy altatom vissza hogy kiveszem a kiságyából.Vagy rögtön elalszik az ölemben vagy szopival.Kettőt szív és már alszik is.Azt is próbáltam már hogy hagytam az ágyában, simogattam a fejét és beszéltem hozzá de sírt tovább.Egyébként jókedvű mosolygós kislány .Soha nem hagyom sírni.Ezelőtt ha felébredt reggel, akkor gagyarászott az ágyában, játszott és ha elunta magát csak akkor szólt hangosabban hogy menjek oda.Most ha reggel felébred csak sír míg fel nem veszem.
2008. máj. 23. 10:56

Sziasztok!

Csak egy pár szó, mert sietek! Máténak már 7 foga van. Az első kettőnél ráharapott nekem is, hogy vérzett. Olvastam, hogy határozottan rá kell szólni és kivenni a cicit a szájából. 2-3 szór igy tettem és bevált. Én is még 3-4-szer szoptatok. Szerintem se hagyd abba. Most csak próbálgatja a fogát. Máté már tudja, hogy cicire nem harapunk, pedig lenne neki mivel.

Üdv rasza a csapatban! Én is olvastam már erről a szorongásról. Azt kérdezném tőled, hogy amikor éjszaka felsír hogyan altatod vissza? Használsz-e jelzőfényt. Máté attól megnyugszik és visszaalszik. Sok baba fél a sötétben.

Sziasztok!

93. rasza
2008. máj. 22. 20:18
Sziasztok lányok!Pocak!Fogadott dokim volt Bakos dr .A korház ultrahangos dokija.Idősebb férfi.Nagyon tapasztalt.Én végig a terhesség közben is biztonságban éreztem magam és a babót is.Ajánlom figyelmedbe a bimbóvédőt.Többet no para.!!Én mondjuk mindigis bimbóvédővel szoptattam,mart kicsi volt a bimbóm és nemtudta bekapni.Ajánlották a korházban a bimbóvédőt.Kipróbáltam és úgy örültem és megkönnyebbültem mikor szopizott végre.Ijesztgettek hogy bibóvédővel elapad a tejem ,de én vagyok rá a példa hogy ez nem igaz.A sógornőm is azért hagyta abba a szoptatást mert a lánya megharapta.Én örülök hogy nyugodtan szoptathatok.
2008. máj. 22. 19:39

Sziasztok!

Erika! Milyen doki az aki azt mondja, hogy hagyd abba a szoptatást? Nem hiszem el, hogy csak ezt tudta tanácsolni, nem normális!

Ne is hagyd abba, olyan jó mikor Szabolcs is szopizik és simogat közben, és utána is odabújik hozzám! Azért még 3-4-szer, de néha még többször is, szopizik.

Szabolcs szerintem kb. 100ml folyadékot iszik naponta.

Szabolcs Sinlac tápot kap estére. Kb. olyan 150gr-ot. Ez pépes állagú, kanállal eszi. Nektek milyet írtak fel?

Én még erről a szorongásos dologról még eddig nem hallottam, és nem is tapasztaltam, Szabolcs mindenkire mosolyog ha kell, ha nem.

Jó Éjszakát nektek! Legyen mindenkinek nyugodt az éjszakája!

Sziasztok!

2008. máj. 22. 17:12

Sziasztok!

Rasza! Üdv.! Én is a II.sz.Női Klinikán szültem. Te kinél? Fogadott dokid volt?

Képzeljétek el, ma íratnom kellett a dokinővel tápszert Balázsnak. Tegnap egész nap, ill. éjszaka szinte véresre rágta a cicimet azzal az egy ici-pici fogával. Elmentem a dokihoz és kértem tanácsot, hogy mit csináljak: még szeretném szoptatni a gyereket, de kirágott mellell baromi nehéz, viszont begyógyulni nem tud, mert csak egy van gyötörve, hisz csak egyből eszik. A megoldás szerinte: szopi abbahagyása, tápszert neki. Ebbe nem akartam belenyugodni, mert akkor elapad az egész.

Átmentünk a gyerekdokihoz, elmondtam neki is a gondomat. Írt ugyan fel tápit, de csak arra az időre, amíg begyógyul a mellem. Amíg kapja a tápot, ha végképp nem fog menni a szopizás, mert annyira fájni fog, akkor marad a mellszívás.Igazából a célom az, hogy az éjszakákat átaludjuk már végre, de közölte, hogy nem bizti, hogy menni fog, mert lehet, hogy már megnyugtatásból kéredzkedik mellre... Na majd kiderül...

A 8 hós szorongást én is tapasztaltam Balázson a minap. Idegen helyen, idegenekkel nem szimpatizált. Viszont az ismerősökkel, rokonokkal úgy el van, mint annak a rendje helytől, időtől függetlenül. Tolta el magát az idegenektől.

Mennyi folyadékot isznak meg a csemetéitek a tejcit leszámítva egy nap?

Ildi! Szabolcs mennyi tápit eszik estére? (ml)

90. rasza
2008. máj. 22. 14:55
Ja még ezt elfelejtettem írni hogy a fogjövetelre már én is gondoltam és lefekvés előtt kapott fájdalomcsillapítót,de a helyzet változatlan maradt.
89. rasza
2008. máj. 22. 14:47
Sziasztok!Amritának 4 foga van és mikor ezek jöttek ki, tudott aludni este.Ha nappal láttam hogy fájt neki ,kapott nurofent rá. Más nem használt.De most jól van nappal.A 8 hónaposok szorongásáról a neten olvastam.Ilyenkor anyásabbak lesznek félnek dolgoktól amiktől eddig nem.Ilyenkor felriadnak éjszaka is.Én kulcson lakom de Pesten szültem a II.számú szül.nőgyógy klinikán.Nagyon jó dokival és ügyes szülésznővel.Ott volt a férjem is.Nagyon jó emlékeim vannak a szülésről.A terhességről már nem annyira Eléggé rosszul éreztem magam.Nekünk a napunk úgy telik hogy (normál esetben) 6körül kel,kap szopit és játszunk kb 1/2 9-ig.Reggelizik velem.Pirítós kenyeret majszol paradicsomszeletet és uborkaszeletet eszeget(próbálkozik)+tea.Megint szopi.Alvás az ölemben.11körül játszunk,sétálunk a kertben.1/2 1 körül valami pépeset próbálok neki adni.1-2 kanálnál több nem szokott sikerülni.Nem szereti a pépeset amióta kijöttek a fogai.Csak az jó neki amit az apja eszik.Tejbe áztatott cornflekst is evett.De szereti a baby kekszet a túróstáska tésztáját és a buktát.A pépes ételről csak annyit még hogy a bolti üvegeset nem eszi de a mi vacsoránk ha pép állagú akkor az megy neki.2-3körül alszik ismét cicivel.Azután fent van 9-10ig.Közte még van 2 etetés .Tej vagy szopi.
2008. máj. 22. 13:55

Mégegyszer Sziasztok!

Rosszalkodik a gépem, nem is nyomtam meg a ment szót és még is elmentette.

Erika köszi a képet, nagyon aranyon, szép kisfiad van. Nagyon szépek a szeme.

Szabolcsnak úgy néz ki használt a homeós orrspray, mert mióta atam neki, nem kellett szívnom az orrát. Bár az is lehet, hogy most az eső miatt kevesebb a pollen és ezért nem folyik az orra. Majd kiderül.

Karina már elég hamar azt ette amit mi, de ő tápszeres baba volt. Néha, Ritkán Szabolcs is kap a mi kajánkból, de csak kostolás szinten. Nem hiszem, hogy később gond lenne majd a füszeresebb kajákkal, mert azoknak inkább van izük, mint a bébiételeknek.

A mi napjaink általában a következőképpen alakulnak: 7 óra körül keltem a gyerekeket. Szabolcs akkor cicizik egyet. 8-kor megyünk az oviba. Utána lent maradunk sétálgatunk. Séta közben tízóraizik egy kicsit és alszik kb.20 percet. 11, fél-12 körül szoktuk hazaérni. Akkor megint cici, és alszik is Szabolcs általában fél-3-ig. Negyed-4-kor megyünk Karináért, utána irány a játszótér és csak kb. fél-7 körül érünk haza. A játszin szokott uzsonnázni. 7-kor cic aztán fürdés, utána kapja a tápot és 9 körül mennek aludni. Akkor fél-10-ig még elszórakoztatják egymást. Elég mozgalmasak a napjaink. Valamikor ha nincs már kedvem semmihaz sem, akkor ovi után itthon szoktam maradni és csak Szabolccsal foglalkozom.

Az ovisoknak a verset önkéntes alapon gyakoroltatom a gyerekenek, meglepetés lesz az óvónéniknek. Kedden lesz a ballagás, addigra jó lenne, ha rendesen tudnák.

Na mennem kell, mert ma nem úgy alakul a napunk ahogy a fentiekben leírtam. Már ébren is van Szabolcs. Csak 1 órát aludt.

Legyen szép napotok!

Sziasztok!

2008. máj. 22. 13:38
Sziasztok!
86. naildi81 (válaszként erre: 85. - Rasza)
2008. máj. 22. 13:36

Szia! Üdv a körünkben. Mi "szomszédok" is vagyunk, mert én Dunaújvárosban lakom. Hol szültél?

Miért gondolod, hogy nem fájhat a foga?Lehet, hogy azért kell fel olyan sürűn, mert jön a foga. És miért szorongana?

85. rasza
2008. máj. 21. 22:00
Sziasztok lányok!Szeretnék én is csatlakozni hozzátok ha megengeditek.Bár az én kislányom Amrita,augusztus 31.-én született.4090gr és 57cm-el. 12órát vajúdtam csak a kórházban.2 órán keresztül nyomtam ki.De megérte.Imádom.Még mindig egész nap szopizik. 1-2 étkezést már kiváltottunk ,de 1-2 hete elkezdett éjszaka6-szor,10-szer felébredni sírva azóta visszatért a kizárólagos szopihoz.1 hónapos kora óta pedig már végigaludta az éjszakát.Foga nem fájhat.Lehet hogy a 8 hónaposok szorongása van rajta? Ti mit szóltok ehhez? Előrre is köszi
2008. máj. 21. 14:09
részemről kép feltöltve :)
2008. máj. 21. 14:03

Sziasztok!

Szabolcs aztán jó hosszú baba! Nem semmi!

Mostanába elég sok mindenre ajánlják ezeket a homeopátiás cuccokat. Fogzásra is, akkor most nektek az allergiára. Reméljük, hogy valóban használni fog nektek?!

Én se főzök mindig Bazsinak. Sokkal változatosabbak a bébi kaják, de azért ez meg anyagilag nem a legnyerőbb. Nem beszélve arról, hogy nem szokik hozzá a családi koszthoz, az ízekhez. Ildi! Te nem tartassz ettől? Vagy a lányodnál sem volt gond ebből?

Balázs reggel fél 7 körül cicizik, mert akkor ébred. Utána 10 körül vagy eszik gyümit, vagy nem. Attól függ, hogy kell-e neki, vagy sem. Alvás egy kis ideig. Délbe ebéd. Utána 14 körül alvás. (Bár ma már fél 1-kor elaludt. Nem is ebédelt még.) 4-5 körül uzsi, aztán este 20-kor vacsi. Nálunk nagyjából így néz ki egy nap. Persze ez időnként fel-fel borul. Tegnap is du 17-kor elaludt. Bár az idő is olyan volt. Ma süt a nap nálunk. :)

Önként vállaltad az ovisoknak a verstaníttatást?

Próbálok majd feltenni képet Bazsiról, de akkor ti is! :)

sziasztok

Szép napot mindenkinek!

2008. máj. 21. 12:38

Sziasztok!

Először is gratula Balázs mutatványához! Nagyon ügyes kisfiú!

Mi is tegnap voltunk Szabolccsal tanácsadáson. Ő 8900gr és már 76cm.

Ajánlott a védőnőnk egy homeopáthiás orrspayt az allergiájára. Tegnap vettem is és úgy néz ki talán használ is neki. Lekopogom, kop-kop-kop.

Én az ételek édesítésére kérdeztem rá, hogy mivel lehet. Azt mondta, hogy szőlőcukorral. Hát majd kipróbálom. Bár én nem sokat főzők Szabolcsnak, mert általában üveges kaját adok neki. Ma kivételesen főztem neki.

A fiúk a déli alvás előtt vagy után ebédelnek. Nekem alvás után fél három fele, a tízórai és az alvás között nem telik el sok idő, ezért alakult így.

Ma bent voltam a lányom csoportjában, hogy taníttatok a ballagó nagycsoportosokkal egy versikét, ami meglepetés lesz az ovónéniknek. Hát olyan rosszak voltak, alig bírtam velük, élen az én lányommal. Mondtam is, hogy nem lennék ovónő, mert én nem bírnék velük.

NA most befejezem, mert olyan álmosító az idő, ledölök egy kicsit.

További szép napot nektek!

A gyerekekről nem raknátok fel képet, olyan kíváncsi vagyok rájuk!

Sziasztok!

2008. máj. 20. 16:08

Sziasztok!

Én ismét itt vagyok. Elég rossz idő van felénk (esik az eső szinte egész nap). Remélem, felétek jobb idők járnak?!

Képzeljétek, ma felállt a kiságyba a gyerekem tök egyedül. Belekapaszkodott az ágy szélébe és két lábra állt. Azt hittem, rosszul látok! Olyan furi, hogy egyik nap még "csak" ül, aztán már egyedül feláll.

Elsétáltunk a védőnőhöz is mérlegelésre két esőmentes óra alatt. Nem híztunk most olyan sokat. Mondtam neki, hogy a joghurttól kipattogtunk. Ő nem is ajánlja a tejtermékeket még, ill. tojást sem egy éves kor alatt. Azt mondta, hogy főzésre se sima lisztet használjak, hanem rizslisztet. Ti hallottatok már erről? Ismeri valaki?

Remélem, Ti mindannyian jól vagytok?!

sziasztok

2008. máj. 19. 14:07

Sziasztok!

Gratulálok én is Máténak! Lassan már el fog indulni ő is, aztán lehet összeszedni a gyerekeket hol innen, hol onnan?! :) Balázs már mászik rendesen, de előre azért még hamar elfárad. De már nagyon szépen teszi egyik lábát a másik után.

Szegény Szabolcs! Még mindig az allergia, mi? Lehet rá adni neki valamit (gyógyszert, bármit), vagy végig kell szenvednetek ezt az időt, amíg virágzik a nyárfa?

Bazsinak már kint van egy foga alul. Hát nem tudom, hogy Te fogsz-e örülni neki, ha azzal fogja megharapni a melledet?! Néha olyan erő van benne, hogy ajjaj!

Igen, szerintem is szuper a babaszobán az az oldal! Én is lestem el egy párat.

Tegnap volt nálunk búcsú. Úgy fel voltam rá készülve lelkileg, hogy meghintáztatom a "Törpét", de alig volt ilyen pici gyerekhinta. Ha meg volt is, az apukája nem engedett minket fel. Pedig az ölembe semmi baja nem lett volna. Na de majd jövőre. Hazafelé vettünk fagyit magunknak. Úgy nézte a gyerkőc, hogy adtunk belőle. Ízlett neki nagyon.

Viszont mi a joghurttól kipöttyösödtünk kicsit. Szóval még hanyagoljuk egy ideig ezt az étrendből.

Az éjszakánk tök rossz volt. Szinte soha nem volt ilyen. Alig aludtunk. Nem tudom, hogy miért?! Talán jön a második foga alul. Most meg jót alszik.

Épp az előbb néztem én is Bazsi kezét, amikor ringattam, hogy már olyan nagyfiús. Már nem az az édi-bébi kéz, hanem olyan "nagy". Úgy megy az idő...:(

Ti jártok ki a fiúkkal ilyenkor is csavarogni, sétálni, amikor ennyire meleg van, vagy inkább csak kora délelőtt, ill. kora délután vagytok kint?

most befejezem! sziasztok

2008. máj. 19. 12:42
Bocs tudtam, hogy elírom a nevet! Máté mutatványához akrok gratulálni. Mégegyszer bocs!
2008. máj. 19. 12:41

Sziasztok!

Először is gratula Balázs mutatványához!

A mi hétvégénk nagyon zürösen telt. Szabolcs tiszta nyügi volt egyész hétvégén. Tiszta takony szégénykém még mindig az allergia miatt, de most már legalább sűrű és azt rendesen ki lehet szipkázni.

Én elfeljtettem mondani Szabolcs is már kb.3 hete négykézlábra állt. Olyan ügyesen rugózik négykézláb. Mostmár majd csak elindul náluk a mászás. Meg remélem hamarosan a fogai is kibújnak alul, mert már rendesen látszódnak, csak az inyét nem törte át. Bár így is úgy meg tud harapni cicizés közben, és olyan jókat röhög rajta. Nagyon huncut.

Mi a kocsiban kb. 2hónapja rendes gyerekülésbe ültetjük Szabolcsot, menetiránnyal szembe. Olyan ülése van amit 5 fokozatban lehet dönteni. A hordozóban már csak ritkán (szinte soha) rakom bele, mert már kicsi neki. Igaz súlyra még jó lenne, de hosszra már neki sem jó.

Tegnap nézegettem a babaszobát én is, olyan sok jó receptet találtam benne amit már a fiúk is ehetnek. Én azért is szeretm, mert ott dietetikus elmondja a kajákról a véleményét.

Ma délután megyek az iskolába szülői értekezletre, nagyon kiváncsi leszek. Olyan furcsa, hogy a lányom már iskolába megy. Olyan mintha ő is csak most született volna, és már 6 és fél éves. Nagyon gyorsan megy az idő.

Na mennem kell mert Szabolcs nemigazán akar még aludni, csak nyekereg.

Legyen szép napotok. Itt nagyon meleg van.

Szisztok!

2008. máj. 19. 07:08

Sziasztok!

A reggel slágere számomra: Máté négykézlábra állt.

2008. máj. 16. 17:38

Hellósztok!

Ez szupi kérdés! Épp ezen agyaltunk ma mi is, ugyanis másfél órája jöttünk haza a bevásárlásból és bizony nálunk is gond már ez! Jelenleg még menetiránnyal hátra ültettük őt, de már nem az igazi!

Találtam pár hasznos oldalt ezzel kapcsolatba. Nézzétek meg! Hosszú, de hasznos!

www.harmonet.hu

www.csaladinet.hu

A babaszobán az alábbiakat találtam a tojással kapcs.-ba, mert hogy kérdés volt, hogy lehet-e már tojást adni a gyerkőcöknek? Bemásolom, hogy mit írt a dietetikus: "A dietetikus véleménye:

Tojássárgáját 9 hónapos kortól, tojásfehérjét pedig csak 12 hónapos kor után adjunk a babának, mert a második leggyakoribb allergén."

Szóval így bánjunk a tojással! Csak jótanács!!

Ma nálunk is kimaradt a du.-i alvás a bevásárlás miatt, de ötkor elaludt Balázs, szóval most mi lesz este, nemtom?!

Na már fent is van! Mennem kell!

Bocsi! sziasztok

Majd jelentkezem!

2008. máj. 16. 16:48

Ez lemaradt:

Hogyan utaztatjátok a fiúkat személykocsiban. A kérdés arra irányul, hogy merre néz a babaülés. Hallottam olyat is, hogy 1 éves koráig hátrafele nézzen az ülés. Máténak viszont már a "nyakába" kell tennie a lábát. Mikor lehet megfordítani?

sziasztok

2008. máj. 16. 12:55

Sziasztok!

Ezek a lusti fiúk!!!! Szerintem mindannyian sejtettük, hogy ezt fogják megállapítani.

Szokriszti voltatok már fejlődés neurológián? Mit állapítottak meg, ha voltatok? Máté is forgolódni elég lusti. A hátrafele kuszás viszont nagyon megy neki. Már bejárta így a fél lakást.

Ettetetek már a babucikkal milupa pépet. Rám beszélte a doktornő, hogy próbáljam ki. Egy falatot sem evett belőle a gyerek. Nem tudom, hogy ilyennek kell e lennie, mert én megkóstoltam és keserű, pedig 2009- ig szavatos.

Balázzsal nagyon hasonló az időbeosztása Máténak.

Éjjel 1-2 óra között szopik, aztán 6 órakkor kel reggel. Akkor ismét szopizik. Fél 8 fele visszaalszik egy órára. Este is fél 9 és 9 között alszik el.

A minap vendégek voltak nálunk és a du-i alvást kihagyta. Azt hittem, hogy majd most végigalussza az éjszakát, de nem jött be.

Én még nem tapasztaltam, hogy öklendezne az almától.

Kamillateát szoktam neki főzni, egyébként kapott már sima szénsavmentes ásványvizet is. Anyósom szokott neki venni répás-sütőtökös ivólevet. Azt nagyon szereti, csak nem akarom nagyon rászokatni.

Itt gyönyörű idő van. Megyünk sétálni!

Sziasztok!

Máté a reklámokért van oda, egyébként nem néz tv-t. Ha viszont megy a reklám semmivel nem lehet kizökkenteni belőle.

2008. máj. 15. 21:24

Sziasztok!

Na, ma voltunk a konduktornál. Csak abban erősített meg amit én is tudtam, lusta a Szabolcs. Mutatott pár feladatot, hogyan tudom a mászásra, felülésre ösztönözni. Ott akkor nagyon ügyes volt és most az a feladatunk, hogy itthon is gyakoroljuk, és két és fél hét múlva meg kell mutatnunk, mit is tudunk.

Tegnap este szerencsére jól aludt a Szabolcs, nem kelt fel egyszer sem, de elég nyűgös volt ma is. Remélem pár nap altt túl leszünk rajta.

Nálatok szoktak a fiúk tv-zni. Szabolcs fel-felkapja a fejét egy-egy ismerős hang hallatán, de huzamosabb ideig, nem szokta nézni.

Ma Pap rita koncert volt az oviban, olyan jókat nevettem a Kuckó mackó és társain, de a gyerekek nagyon élvezték. Karina is az első sorban csápolt.

Hétköznap 7-kor keltem Szabolcsot, mert megyünk az oviban. Hétvégén, mikor nincs ovi akkor legkorábban 8-kor kell (lekopogom, kop-kop-kop), de volt már rá többször példa, hogy 9, 9:30 körül ébredt fel.

Mára befejezem, még tv-zek egy kicsit. Megnézem a Miami helyszínelőket, aztán jön a jól megérdemelt szunya.

Kellemes hétvégét, ha addig nem "találkoznánk"!

Sziasztok!

2008. máj. 15. 10:38

Sziasztok!

Remélem, hogy mielőbb le fog menni ez az allergiás időszak, mert nálunk is sok a nyárfa az utcába. Sajnos! Bár eddig még nem vettem észre, hogy Balázs allergiás lenne rá! Bízom benne, hogy nem is lesz az!

Balázs általában este fél 9, 9 óra körül elalszik a cicin, aztán most már pár napja 1x felébred szopizni hajnali 1-kor, utána hatig bírja. Akkor adok még neki cicit és ha szerencsém van, akkor visszaalszik még egy órácskára. Ha nem, akkor felébred, de 8 körül leragad a szeme egy 20-30 percre, majd 10-kor jön a tényleges szundi. Jobb kihagyni a reggeli 8 órás pihiket, mert akkor tiszta nyűgös szegénykém.

Ti reggel mikor keltek?

Ma már kint voltunk kicsit hintázni délelőtt, aztán most itt alszik a b.kocsijába. Nekem meg főznöm, sütnöm kellene.

Nálatok nem fordult még olyan elő, hogy a reszelt almától (ami szinte még püré) öklend a gyerek? Olyan, mint ha fulytogatná őt, mert nem jó az alma, vagy ilyesmi. A karalábéval is így jártam, de azért csak sikerült ennie belőle egy keveset.

Kenyérhéjjat rágcsáltattok már velük?

Hú, nálunk a cukkini tésztával és parad.-mal nagyon bejött. Imádja!

Én még mindig babavizet adok neki, vagy teát. Mikor mit. Ti normál ásványvizet (szénsavmenteset persze) adtok már a fiúkank (amit mi is iszonk).

Most befejezem, mert megsült a sütim is (kókuszkockát sütöttem), még be kell hempergetni a csokiba+a kókuszba.

Szép napot nektek!

sziasztok

2008. máj. 14. 21:15

Sziasztok!

Ma délután Szabolcs folytatta azt a nyüglődést amit tegnap este elkezdett. Csak gyanakodni tudok, hogy mi lehet a baja. Szerintem allergia, taknya-nyála (bocs, nem tudtam szebben írni) folyik szegénynek, és a könnye is folyik. Felhívtam a doktort és megbeszéltem vele, hogy adom neki megint az allegia ellenes szirupot, mert az múltkor is jó volt. Nálunk, úgy száll a nyárfa szösz, mintha a hó esne. De nem csak Szabolcsnak jött elő az allergiája, én is kínlódom vele. Folyik az orrom, tüsszögök, és viszket a szemem. De majd csak elmúlik.

Nálatok a fiúk hánykor alszanak el este? Nekem, megint mosz mentek feküdni, de Karina most is itt bohóckodik, mikor egyszer már elkísértem aludni. Reggel meg alig bírom felkelteni őket.

Na megyek én is, tv-zek még egy kicsit, holnap megint korán kell kelni.

Ja, és holnap megyünk Szabolccsal a konduktorhoz.

Jó éjszakát!

Ildi

2008. máj. 13. 21:43

Sziasztok!

Hogy vagytok! Nekem most sikerült mindkét gyereket lefektetnem, bár Szabolcs nyüglödik kicsit, de ma egész nap ilyen volt. Jó lenne már ha kibújnának a fogai!!!!!!!!!! Ma keveset aludt, talán két órát, pedig olyan négyet is szokott. Most is csak a cicin aludt el, amit már nagyon régen csinált este. Remélem azért az éjszakát átalussza.

Mi nem tartunk keresztelőt. Egyrészt azért, mert mi a párommal nem vagyunk összeházasodva, ezért a gyerekeket sem keresztelnék meg. Másrészt én nem is akarom, mert nem vagyok a híve semmilyen vallásnak, majd ha akar akkor felnőtt korában megkeresztelkedik annál a vallásnál amelyiknél akar, majd ő eldönti. Nálunk ez nem szokás, bár én meg vagyok keresztelve, de azt se a szüleim akarták, hanem egy időőben én voltam megindulva, hogy meg akarok keresztelkedni.

Pénteken sétáltunk és vettem magamnak egy kis szívószálas üditőt. Szabolcs annyira nézte, hogy beledugtam a szívószálat a szájába és olyan ügyesen elkezdte szívni. Azóta többször vettem neki szívószáls üditőt. Már pohárból is szokott próbálkozni, bár akkor sok folyik a nyakába, de majd belejön abba is. Minden kezdet nehéz. Egyébként cscörörs pohárból iszik. Ti mit adtok a fiuknak inni. Én anturlandos babateát, mindenféle ízesités nélkül, néha egy kis gyümölcslé.

Na most befejezem, mert már elég késő van és holnap megnt korán kell kelni. Legyetek jó!

Jó éjszakát!

Ildi

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook