Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2007 szeptemberi babák és anyukáik fórum

2007 szeptemberi babák és anyukáik (beszélgetős fórum)


2008. máj. 11. 17:00

Sziasztok!


Úgy látom, hogy nem csak én használok két babakocsit egyszerre. :) Tiszta fennforgás van ezek miatt a lakásba. Hol az egyiket használjuk mi is, hol a másikat.

Képzeljétek, ma nagy nehezen sikerült végre eljutnunk a párommal a templomba a keresztelő végett. Tiszta herce-hurca, mire meg fogják csóri gyereket keresztelni, de júni közepén túl leszünk rajta. Ti keresztelitek őket? Vagy esetleg már túl is vagytok rajta?

Fogzás ügyben éjszaka többször is fent voltunk a kelleténél, de napközbe jól bírja szerencsére. Az alsó foga egyike már fehérlik. A kiskanál is koccan már :)

Ma próbált először "egyedül" enni. Mindenünk csupa főzelék lett (karalábé főzi, krumplival, répával). Gondolhatjátok, hogy nézett ki az etetőnk... :) De cuki volt! Beletenyerelt szinte a kajába, aztán azzal a mozdulattal zsupsz, be is a szájába a kezét. Persze ruhacsere is volt rögtön :) De ez vele jár.


Most várom anyukámékat, úgyhogy be is fejezem. Majd még jelentkezem!


Jó pihit mindenkinek!

sziasztok

2008. máj. 11. 14:04

Bocs az előbb véletlenül rányomta a mentés gombra, pedig csak az asztalra akartam letenni, hogy megnézzem a Forma-1 rajtot.


De mostmár tényleg megyek, mert Szabolcs is lassan megéhezik, meg én is lepihenek vele egy kicsit.


További szép és nyugis napot kívánok nektek. Legy szép a hétvégétek!


Sziasztok!

2008. máj. 11. 13:58

Sziasztok!


Na nem otthonról jelentkezem, mert anyukáméknál aludtunk az este. Mi festettük a szobámkaz és nem akartuk a gyerekeket a festékszagba hazavinni és ezért aludtunk náluk. Így legalább Szabolcs is szokja a helyet, mert párszor fog majd a szüleimnél aludni. Igaz volt vagy 23 óra mire elaludt, de végig aludta az éjszakát, egyszersem kelt fel. Egy élmény volt egyébként számomra, mert a két gyerekkel aludtam egy ágyban. De majd akatrok venni egy utazóágyat a Szabolcsnak, mert nemsokára költöznek a szüleim családiházba és majd sokat leszünk náluk, ott is alszunk, és akkor majd hasznát vesszük. Meg persze ha megyünk augusztusban nyaralni.


Hát már nekem is a szülés óta eza második hónap hogy menstruálok. Mondanom se kell, hogy mennyire örülök neki. Annyira utálom az egészet ( és még ki tudja hányszor fog megjönni)!!!!!!!!!

Fogamzásgátlót se szedek, mi is inkább óvszerrel védekezünk. Gyógyszert nem akarok egyáltalán szedni már, mert mikor régen elkezdtem akkor 17kg-t híztam, és jó lenne erre a súlyomra nem hízni még egy dekát se. Majd meglátom, ha sikerül lefogynom, de akkor sem túl nagy rá az esély.


Én a sportkocsit csak akkor használom, ha csak sétálgatunk vagy a játszótérre megyünk le, mert akkor azzal könnyebb közlekedni. De ha vásárolni is akarok akkor a nagykocsival megyünk, mert abba meg sokat lehet pakolni.

2008. máj. 10. 10:11

Sziasztok!


Tegnap megörülvén annak, hogy ti már nagyba adjátok a fiúknak a joghurtokat, mi is megpróbálkoztunk vele. De csak vaniliás volt itthon. Nem igazán jött be - úgy láttam. De ma vettünk mi is barackosat. Majd du azt kóstoltatom meg vele. A babapiskótát már ezerrel nyomatja be Bazsi.

Igen, én is így vagyok vele, hogy igyekszem mindent megkóstoltatni vele, amit mi is eszünk. Anyukáméknál v.melyik nap bableves levét ette. :)

Én még nem néztem utána, hogy mikortól lehet adni nekik tojássárgáját, de mint ha valahol én 9 hót olvastam volna. Na majd megnézem, ha lesz időm. Most felébredt a nagylegény, aki épp ma 8 hós! :) Hogy elszaladt ez a pár hónap...

Úgy látszik, hogy a nagyszülők veszik a medencéket a gyerekeknek. Mi is tőlük kaptunk egyet.

Nekem is ezt a fog.gátlót írta fel a doki anno szülés után, de én nem szedtem. Nem mertem, akartam. Bízva magunkba, ill. az óvszerbe...


Gratulálok a szülés előtti súly eléréséhez! Ügyi vagy!

Majd még írok, jó, de már nem bír magával a gyerkőc.


Bocsi! sziasztok

2008. máj. 9. 18:57

Sziasztok!


Részemről ha kisregényt írtok az sem probléma. Amikor bekapcsolom a gépet az az első dolgom, hogy megnézzem írtatok-e valamit. Tök szupi olvasni, hogy kivel mi történt.

Általában én is úgy lövöm le magam, mert annyi mindent tudnék írni.

Szóval, Máté már eszi a joghurtot. Danon meggyest és barackosat, amit te is írtál. Van amikor reszelek bele almát, vagy babapiskótát puhitottam benne. Nagyon szereti. Túrókrémből nem tudom, hogy mennyit tudna megenni, mert nagyon bejött neki. Azt még csak egyszer kapott. Ma spenónot főztem neki, kicsit félve, hogy fog-e neki ízleni, de szerencsére nem fintorgott.

Én a husit szoktam neki úgy adni, hogy nem darálom, hanem "összenyomkodom". Péksütit még nem adtam neki, igaz, hogy mi sem szoktunk enni, lehet, hogy azért sem jutott még eszembe.

Alapvetően nálunk is az a helyzet, hogy majdnem mindent megkóstoltatok vele amit magunknak főzök. A minap pl. a palócleves ízlett neki nagyon. A tojásról mit tudtok. Én úgy olvastam, hogy kemény tojássárgáját 8 hónapos kórtól lehet adni.

Sajnos normális játszótér mifelénk sincs, úgyhogy majd, ha nagyobb lesz a kertben szeretnék homokozót, meg ilyesmit.

A mamától gyereknapra kapott egy kismedencét. Alig várom, hogy használni lehessen.


Mi is sportkocsiban hasítunk mostmár. Annyira, de annyira könnyű tolni, hogy egészen megtáltosodtam. Általában minden nap megyünk 1-2 órát sétálni, de ezzel sokkal jobb.

A délelőtt nálunk főzéssel telik. Du. szoktunk kiszabadulni. Minden nap próbálok vele emberek közzé menni, hogy ne féljen.


Hát a menszesz...igen, szóval szülés után nekem hamar megjött, aztán gyógyszert szedtem, és minden bajom volt. Úgy fájt a hasam mintha megjönne, aztán sehol- semmi. Két hónapja jött meg normálisan, úgy mint szülés előtt. Remélem, mostmár beáll a rendes kerékvágásba. Ti szedtek fogamzásgátlót? Én a Cerezettét szedtem, de abbahagytam. Egy kicsit rizikós a dolog, ilyen hamar még nem akarok kistesót.


Képzeljétek elértem a szülés elötti súlyomat!

Mindenkinek jó hétvégét és ....könnyü fogzást kívánok nektek. Annyira aranyosak amikor kivillan a hófehér gyöngyfoguk.

2008. máj. 9. 17:28

Sziasztok!


Az nagyon szupi, ha van a közelbe játszótér nálatok! Főleg így, hogy még a társaság is remek! Nálunk olyan gagyi játszótér van, hogy a csövik járnak oda, szóval nem az apróságok. Sajnos! :(

Én tutira nem fogom tudni megállni könnyek nélkül az anyáknapját! Anno a tesóm fia amikor ballagott az oviból, azt se bírtam megállni, pedig "csak" az un.öcsém mondott verset.

Az igen! Én tegnap grízes tésztával jártam így. Azt főztem és a grízt úgy ette (tésztát nem adtam neki), hogy csak na! Ma a parad.levest ugyan úgy megette. Pedig úgy főztem ahogy mi esszük.

Mi még nem adtunk joghurtot Balázsnak. Vagyis 1x igen, próbaképpen csak. De hamarosan én is megkóstoltatom vele.

Bébiételbe láttam már krémtúrósat 7 hós kortól, szóval elvileg azt már lehet adni nekik, bár még mi nem vettünk olyat.

Jaj, már mi is várjuk nagyon a május végét! Akkor megyünk nyaralni, mert a párom utána nem hiszem, hogy rá fog érni a munkája miatt. :( Hacsak nem 1-1 napra. Csak legyen jó idő!!

Ildi! Nem untatsz minket! Szerintem a többiek nevébe is írhatom ezt! Mesélj csak mindent, amit akarsz!

Csajok! Ti hogy álltok a szülés utáni menszesszel?


Írtam már, hogy nekünk is sikerült végre sport babakocsit venni Balázsnak?! Már abba alszik. Fura egy kicsit az előző után még.

És úgy néz ki, hogy beindult a fogzás nála (is)...


Írjatok!

Sziasztok

2008. máj. 9. 12:38

Hello Mindenki!


Hogy vagytok? Kinek hogy telnek ezek a szép napsütéses napok. Mi reggel levisszük Karinát az oviba, aztán délelőtt itthon vagyunk. Délután megyünk az oviba és utána lent maradunk a játszótéren, általában fél-7 után megyünk haa. Van itt egy jó kis társaság, már pár éve agyerekek eljátszanak együtt, mi anyukák meg jókat dumálunk, nagyon jó fej csajok.


Tegnap volt Karinának az óvódában az anyáknapi műsor. Mondanom se kell nagyon megható volt. A könnyeimet sikerült visszatartanom, mert nem szeretek mások előtt sírni, de azért eléggé elérzékenyültem. Most addig míg a Szabolcs nem megy oviba, addig ez volt az utólsó anyáknapi műsor, mert az iskolában ahová a Karina járni fog ott szülők napja van. Direk azért, hogy az apukákat is köszöntsék, mert ovódában csak az anyák vannak felköszöntve.


Képzeljétek 2 nappal ezelőtt vettem magamnak a pékségen egy édesebb péksüteményt. Elkezdtem eszegetni, Szabolcs annyira bámult engem evés közben, hogy megsajnáltam, csíptem neki egy picit belőle. Olyan szépen meg ette, utána még mindig kellett neki. Addig-addig adogattam míg jól lakott. Azóta tízóraira és uzsonnára péksüteményt ( lekváros bukta, túrós orosházi stb.)kap, de csak a tésztájat. A héten adtam mneki előszőr még joghurtot. Eddig nem mertem neki adni az allergia miatt, de gondoltam kipróbálom, hátha nem lesz tőle tiszta ekcéma. Eddig szerencsére semmi probléma. Ti melyiket szoktátok venni nekik? Én a Danone könnyű és finomat vettem, abból is a barackosat és a meggyeset. MA adok neki egy kis Danoninot. Krémtúrót adtatok már a fiúknak?

Tegnap kipróbáltam a darabosabb bébiételt is, szerencsére nem akadt meg a torkán, nagyon szépen lenyeli.

Tegnap végre lefoglaltam a szállásunkat is, így már tutira megyünk Szilvásváradra nyaralni ( 9 éve szeretnék oda visszamenni és modst összejött).


Annyi mindent tudnék még írni, de untatni se szeretnélek benneteket, meg valahogy össze-vissza kavarognak a gondolatok a fejembe.


Most zárom soraimat. Legyen szép a napotok, élvezzétek megint a hosszú hétvégét, mert jó idő lesz.

Sziasztok!

2008. máj. 6. 18:21

Sziasztok!


Üdv.köreinkben Kriszti! Örülök, hogy Te is csatlakoztál! Már nagyon összehaverkodtunk így a többiekkel! Összehoztak minket a baby-k, igaz?! :)

Hú, de szupi, hogy más babája is produkálja azokat, amiket Balázs! Ő is ma próbálkozott fekvő helyzetből felülni, de még visszahuppant. Viszont ülni már ő is szépen ül pár percig (támasz nélkül is).

A mindenhez való ütögetés, TV kapcsoló, telefonok nálunk is nagy slágerek. Sőt, az asztalterítő huzigatás is, de ha azzal próbálkozik, rászólok. Azért mindent nem szabad neki.

Ti nem vagytok úgy v.melyik rokonnal, családtaggal, hogy pl.te megtiltassz v.mit a gyereknek, vagy nem engeded, hogy csinálja, a rokon pedig azt mondja: "ne szólj rá, úgysem érti még" Ez hülyeség, nem? A hangsúlyból csak érti, hogy lehet-e, vagy sem, nem?


Én tegnap ebédnél jártam így, hogy azt hittem megfullad a gyerek. Uram Isten, egyből 200 lett a vérnyomásom, pedig csak zöldségeket főztem meg, pár szem borsóval és a borsó héjját ki tudtam szedni a villával ahogy összetörtem a főzinekvalókat. Elég híg is volt a kaja és mégis úgy kaptam ki az etetőszékből, ütögettem a hátát. Hú, kemény volt! Az a baj az ilyenekkel, hogy a kifli darab után még csak csak utána nyúlsz a szájába, de a viszonylag apró kajákat mégis csak ő magának kell megoldania, lenyelnie.


Én május végéig dolgoztam, aztán eljöttem szabira, majd begsibe, mert én Pesten melóztam, tömegközlekedéssel jártam be. Nem akartam buszon, vonaton nagy pocakkal szinte 40 fokba dolgozni járni. Megértették szerencsére. Otthon is elég volt kihúzni a nyarat.


Mi már vettünk Balázsnak medencét nyárra. Idén is nagy meleget mondtak. Szerencsére mi is kertes házba lakunk, nagy az udvar. Elfér a medence is. 2 m hosszú, 150 cm széles és 50 cm mély. Pont jó lesz nekünk az itthonra.


Én mostanába a hintába altatom el. Hintázik, és elalszik, aztán beteszem a babakocsiba. Most is ot alszik. Este pedig még mindig a cicin alszik el.


Kriszti! Zalán éjjel felkel még enni? Szopizik még?


Vezettetek be mostanába valamelyikgyerkőcnek valami új ízeket?



Szép estét Mindenkinek!

sziasztok


Erika

2008. máj. 6. 12:41

Sziasztok!


Kriszti üdv a csapatban.

Nemrég jöttünk meg a tanácsadásról. Jól lebombáztam a doktort a kérdéseimmel. A legfontosabb a székrekedés volt. Igaz a múlthéten kaptam tőle homeopáthiás bogyókat, használt is csak a még mindig kemény a kakija. Most ajánlott egy hashajtót, mi is adjuk bent a betegeknek, kíváncsi leszek mit érek el vele.


Szabolcs nagyon szereti ha dögönyözzük. Olyan édesen kacarászik közben. Mindent a szájába dug. A kedvencs a tv távirányítója és a telefonom. Szereti ha énekelek neki (fura izlése van, mert iszonyatos hangom van), és szereti ha táncikálok vele. NAgyon szeret még a tesójával lenni, hihetelen mennyire igényli a társaságát.

Puszit már ő is szokott adni, a maga módján.

A kiflis dolog sem olyan vészes, csak az a jó ha nem puha a kifli. Előfordul, hogy Szabolcsnak is torkára szalad egy-egy nagyobb darab, de tök ügyesen vissza öklendezi. Nem olyan mrbid, mnit amilyennek hallatszik.


Én a 23. héten hagytam abba a munkát, de mint írtam én a kórházunk belgyógyászatán dolgozok. Sok a fekvő beteg. TBC-sünk is volt az idő alatt míg dolgoztam, de szerencsére nem lett Szabolcsnak semmi baja.


Kriszti! Mi a jövőhéten megyünk konduktorhoz. A védönő monta két hete, hogy jó lenne ha elvinném Szabolcsot, mert akkor még nem ült. Forgolódni már nagyon ügyesen forog 5 hónapos kora óta. Kb egy hete már hogy egyedül ül, hétvégén pedig félig ülő helyzetből egyedül felült (én pont nem láttam csak az apukája). De azért ma kértem beutalót és jövőhét csütörtökön elmegyünk. Mutatnak tornagyakorlatokat és majd azokat gyakorlojuk itthon.


Most én is zárom soraimat. További szép napot kívánok nektek! Nálunk nagyon szép idő van.


Sziasztok! Ildi

2008. máj. 6. 11:08

Sziasztok!


Igen, szerintem ők valahogy így akarnak puszit adni nekünk. Legalábbis én is ezt a következtetést szűrtem le, mert Máté is pontosan így csinálja ahogy leírtad. Nagyon aranyosak.

Én is folyamatosan olvasok, momdok neki mindenféle mondókát, meg mesekönyvet nézegetünk. A pá-pá-zásnál vettem észre, hogy próbálta utánozni a kézmozdulatot.

Most nálunk még az a heti sláger, hogy mindent-mindenhez hozzáütünk éa élvezi a hangokat.

Ti, hogy álltok az elalvással. Nagyon meg vagyok most elégedve, mert egyre kevesebb sírással sikerül és talán kezd valami napi ritmus kirajzolódni előttem.

A kistesót én is 2-2,5 évre tervezem, aztán nem tudom, hogy hogy lesz. Én már csak azért sem szeretnék nagy időkülönbséggel szülni, mert 32 éves vagyok.

A kiflievéstől én is nagyon tartok. Mostmár a zöldségeket csak villával töröm, de néha így is rám hozza a szívbajt, amikor nem akar lecsúszni a falat. Amíg nagyon éhes addig jó, de a papa végére, már inkább csak játszik, meg gagyarászik, nevet és volt már, hogy meg kellett ütögetnem a hátát. Nem volt vészes, de én megíjedtem.

Szerintem mi nem megyünk nyaralni. Legalábbis nincs tervbe véve, de mi amúgy is olyanok vagyunk akik gondolnak egyet és mennek.

Szerencsére nagy udvarunk van, itt lehet játszadozni. Én most örülnék, ha az idén is olyan kánikula lenne nyáron mint tavaly, mert szeretnék medencét venni. Terhesen nem volt olyan szuper az a nagy meleg. Ti meddig dolgoztatok pocakosan? Én a 8. hónap elején jöttem el a munkából.

Miket szoktatok még játszani a fiúkkal?

Máté nagyon szereti amikor dobáljuk, hintáztatjuk, lóbáljuk, csak nagyon nehéz. A labdával is már elég ügyesen eljátszik.


Zárom most soraimat, szebb időt kívánok felétek.

Itt most süt a nap, de tegnap sokat esett.

2008. máj. 6. 10:58

Sziasztok!


Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. Szeretnék csatlakozni Hozzátok. Legalább van kivel megbeszélni a babás dolgokat. Sajnos az én környezetemben senkinek sincs ilyen korú bébije, ráadásul 250 km-re vannak a barátaim is. :-( Az én picim, Zalán 2007.szept.29.-én született. 8500g, és 70 cm. Pocak, a Te kisfiad ugyanazt csinálja, mint az enyém. Rácuppan az arcomra és szívja, cuppog rajta veszettül. :-) Ráadásul harap is, 3 hete jött ki az első fogacskája és bepróbálkozik néha.

Volt már valamelyikőtök fejlődés neurológiai vizsgálaton? Mit csinálnak a babával? Zalán nem akara forgolódni, de már nagyon ügyesen ül.

Most mennem kell, mert felébredt a pici, és mostanában iszonyú nyűgi éjjel-nappal.

Sziasztok, legyen szép napotok.

2008. máj. 5. 14:45

Sziasztok!


Új felfedezésbe keveredtünk Balázzsal. Nem tudom, hogy nálatok észrevehető-e ez, de nálunk jó pár napja Balázs átkarolja a nyakamat és be akarja kapni az arcomat, mint ha szopizni akarna. De teszi ezt akkor is, miután evett. Betudható vajon ez a pusziadásának, a szeretete kifejezésének? Teszi ezt néha anyukámmal és most már az apjával is.

Pár napja "tanuljuk" a csipp-csipp-csókát. Ma már ő is egymásra tette a két kezét és fel-le emelgette, mint amikor játszani szoktunk. Tünemény!

Mi nem szeretnénk ekkora korkülönbséget a két gyerek között. Persze neked, hogy Karina már nagy, így tudsz különbséget tenni, hogy mi az előnye/hátránya a korkülönbségnek, de véleményem szerint, addig legyen kistesó, amíg az ember benne van az előzőbe. Ki tudja, hogy utána (hosszabb év kimaradása után) lenne-e már kedve éjszakázni, újra pepecselni a kajákkal stb. (látom ezt a b.nőmön, akinek a fia már 10 éves és még nincs kistesó csak tervbe!)

Én tartok ettől a kiflievészettől nagyon. Nehogy félrenyeljen, megfulladjon stb! Ma zöldségeket főztem Bazsinak és nem turmixoltam, csak villával összetörtem. Ma délbe is volt néhány pillanatom, hogy úristen, most fog megfulladni úgy öklendezett, pedig híg volt a kaja, de mégis darabos. Lehet, hogy én még várok pár napot ezzel a villás témával. Ti hogy vagytok ezzel?


Felénk nagyon rossz idő van. Be vagyunk szorulva a lakásba. Eszméletlen!


na sziasztok!

2008. máj. 5. 12:46

Sziasztok!


Kicsit eltümtem a hétvégén, de már itt vagyok. Mozgalmas hét áll mögöttem. A négy napban több felé is voltunk.

Nekünk a Május elseje ugyanúgy telt mint a többi nap. Apa reggel jött haza a munkából, ezért mi nem mentünk sehova. A nagylány a szüleim levitték a Duna-partra majálisozni, mi hárman meg itthon maradtunk. Szabolcs jó nagyot aludt akkor délben, mintha érezte volna, hogy a többi nap nem fog majd napközben sokat aludni.

Pénteken ballagásra voltunk hivatalosak. Ott is leginkáb Karina érezte jól magát, mert vidéken voltunk és a kertben lehetett egész nap. Nem is velünk jött haza, hanem a szüleimmel, jóval késöbb mint mi.

Szambaton pestre mentünk a motor kiállításra( nem volt nagy durranás, nem is maradtunk sokáig).

Csak tegnap maradtunk itthon, akkor kipihetük a többi nap fáradalmait.

A rákszűrés és januárban letudtam. Egyébként rendszeresen járok évente. Amúgy a munkahelyemen is évente kötelező a rák- és a tüdőszűrés. De ha nem lenne kötelező akkor is elmennék. Igaz a tüdőszűrés tavaly kimaradt a terhesség miatt, de az idén, ha majd a Szabolcs már nem szopik akkor oda is elmegyek.


Kiflit én ma adtam a Szabolcsnak( már máskor is), nagyon szereti. Igaz néha nagyobb falatot próbál meg lenyelni, de ha nem sikerül, akkor visszaküzdi és kiveszem a szájából. De ő is csak akkor eszi ha szem előtt van és nincs más dolgom. Általában akkor ha a babakocsival vagyunk. Ma vettem neki a Dm-ben bulátát, és ízlett neki. Olyan mint a kuki csak sótlan.


Tesót én is szeretnék még egyet, de majd csak 5 év múlva. Én nem szeretnék kicsi korkülönbséget közöttük. Most is olyan jó ez a 6 év a gyerekek között. A nagy már jobban megérti a dolgokat. el lehet neki magyarázni hogy mi miért van. Meg türelmem se nagyon lenne két kicsit gyerekhez. És ki tudom élvezni a Szabolcs kisgyermek korát, nem kell másra jobban odafigyelni. De ha mostanában beccsúszna egy terhesség őt is megtartanám. Majd csak lenne valahogy. Ha az elsőt szültem volna most akkor én is már csak egyet akarnék, de mivel a lány korán jött (20 éves voltam), még egyet akarok. Akkor is majd csak 33 éves leszek.

Ti mentek majd nyaralni?

Mi Szilvásváradra megyünk pár napra, már le is foglaltam a szállást. Nagyon várjuk már. Végre együtt leszünk pár napot, messze a várostól.


Na megyek ledölök egy kicsit Szabolcs mellé, mert nagyon fáradt vagyok, aztán mindjárt megyünk Karináért.


Sziasztok!

2008. máj. 1. 20:51

Szép jó estét nektek!


Vége május elsejének. Kinek hogy telt a mai nap? Jó idő volt felétek is?

Mi egész nap kint voltunk az udvaron. Szinte csak enni mentünk be. Balázs ma nem evett egész nap főtt kaját csak este. (ilyen se volt még vele)

Egyébként anyukáméknál voltunk és anyóséknál. Bográcsoztunk, Balázs meg hintázott, szórakoztatott minket, mert már úgy grimaszol, hogy csak na! Máté, ill. Szabolcs is?

Én ugyan így voltam a babapiskótával. Én is adtam Balázsnak a napokba, de amíg ette, ott ültem mellette és néztem én is, nehogy baj legyen! Hú, mi lesz, ha már kiflit fog enni... Már félek előre.

Mi is szeretnénk majd kistesót, de még ki tudja, hogy mikor. Szeretném úgy, hogy ne legyen sok év korkülönbség a két gyerek között. Kb. 2, vagy 2,5 év. Bujane! Ti hogy tervezitek?

Na igen, nagyon bizonytalan a céghez való visszamenetel nálam is. Elég rossz a munkakörülmény már ahogy hallom a kolleganőimtől.

De majd csak lesz valami?!


További jó hétvégét Mindenkinek!

sziasztok

2008. ápr. 30. 21:17

Sziasztok!


Én is gratulálok az új mutatványhoz! Mondtam én, hogy mire mentek, már mindent fog produkálni a kisfickó. Remélem, hogy Máté is jobban fog már a napokban forgolódni, mert neki az nem nagyon megy. Inkább, már fel akar állni, kapaszkodik a ruhámba, meg az ágy szélébe.

A tölcsér téma engem is érdekel. Babapiskótát adtam, már neki egy párszor, de árgus szemekkel figyeltem, nehogy félrenyeljen.


Nekem is aktuális a rákszűrés, jövő hónapra tervezem ezt a kellemetlen találkozót.


Ma voltunk a barátnőmnél látogatóban, neki egy 13 hónapos tündéri szép kislánya van. Máté sikeresen orra bukott ülő helyzetből a nagy játékban, úgyhogy beszerezte az első ilyen jellegű prezúrját.


Én is szeretnék 3 évig itthon maradni, de nálunk is az anyagiak fognak dönteni. Mondjuk szeretnék még egy mocorgót, és ha jól tudunk időziteni akkor 5 évig is szivesen maradok.

Én egy "kolbászgyárban" dolgoztam termelési elszámolóként és kalkulátorként. Nagyon szerettem a munkámat, de sajnos nem lehet tudni, hogy egyáltalán fog-e még a cég működni. Vagy, hogy visszavesznek-e.

Bölcsi itt van, de nagyon nehéz bejutni és nem is nagyon akarom.

Mit csináltok május 1.-én?

Nagyon szép hosszú hétvégét kívánok mindenkinek.

2008. ápr. 28. 21:45

Sziasztok!


Hú, de szupiiiii! Na ugye, hogy nem kell izgulni! Tudják a srácok, hogy mit, mikor kell cselekedniük! Ügyesek ők! :) Örülök, hogy már ül Szabolcs! Balázs jelenleg ott tart, hogy pár másodpercig megül önállóan, de még nem tud egyensúlyozni és elborul. Most meg elaludt szopizás közbe és kiszorított a helyemről. :) Ezért is tudok kicsit netezni. Megvárom, amíg mélyen elalszik, aztán irány a kiságya. - terveim szerint persze :)


Hú, hát én ma megengedtem magamnak (életembe először!), hogy elmentem 30 percre masszíroztatni. Nagyon jól esett! Holnap meg megyek éves kontrollra nődokihoz. Na oda nincs kedvem, de muszáj. Ti rendszeresen jártok rákszűrésre?

Emiatt lesz az, hogy anyukám fog vigyázni Balázsra és most lesz az első olyan napunk, hogy több, mint fél napot távol leszünk egymástól. Kíváncsi leszek, hogy fogja bírni?! És persze én is... (mellesleg is :) ) Bár nagyon jól kijön anyukámmal. - szerencsére!


A tölcsér is elolvadt a szájába? Nem fulladozott tőle?


Igen. Én mindenképpen szeretném ezt a 3 évet a kisfiamnak szentelni! Ami jár, az jár! Addig használjuk ki, amíg lehet (persze anyagi függő, mint sok minden sajnos). Nem tudom, hogy hallottátok-e, de állítólag a kormány ezt is le akarja majd csökkenteni egy, vagy két évre - most nem tudom pontosan. Nálunk nincs bölcsi, szóval az első lépés az ovi lesz. De hogy mikor, még ki tudja...?!

Egyébként én biztosító cégnél dolgoztam adminisztráción mielőtt a kisfiam megszületett.


Most nekem is csak ennyire futotta. Elteszem a csemetémet a kiságyba, hátha tovább alszik.

Jóét mindenkinek!

sziasztok

2008. ápr. 28. 19:23

Sziasztok!


Számomra a nap híre: Szabolcs megül egyedül. Nagyon ügyes kisfiú! Apának mutatta meg először a mutatványt. Mindegy azért elmegyünk a konduktorhoz, ártani nem árt.


Milyen napotok volt ma? Nekem elég szaladgálos. Ki akarjuk cserélni a bejárati jatónkat, meg klímát is szeretnénk a lakásba, és ezeknek jártunk utána.

Szabolcs ma elég nyűgös volt, de azt hiszem fogzik. Mintha több foga is jönne egyszerre. Ma még a babakocsiban sem ült el nyugodtan, pár napja meg már nem is alszik benne.


Szombaton elsétáltunk a szüleimhez, és útba ejtettünk egy fagyizót. Adtam Szabolcsnak egy tölcsért olyan szépen elnyamnyogta, öröm volt nézni. Tegnap és ma is kapott egyet.


Ti otthon szeretnétek maradni három évig. Én most igen. Remélem anyagiak is engedni fogják, mindenesetre már beitattam a bölcsibe. 2009 vagy 2010 szeptemberétől megy majd Szabolcs. A korábbi időpont nem biztos. de a 2010-es az igen. Bár akkor már 3 éves lesz, mehetne oviba is, deén akkor még nem akarom, mert nem azok lennének az ovónénik akiket szeretnék. Ezért egy évet biztos járni fog oviba. A lányom 22 hónapos volt mikor mentem dolgozni, ezért beadtuk a bölcsibe.

Ti mit csináltatok szülés előtt? Én ápoló vagyok az itteni kórház belgyógyászatán.


Borsót már adtam a Szabolcsnak, ponz ma is olyt evett amibe van borsó. Igazából neki amúgy is mindig székrekedése van, úgyhogy nem oszt, nem szoroz. Tejterméket nem nagyon akarok még nagyon adni neki.


Na most mennem kell, mert felébredt az ifiúr és megyünk pancsizni.

Legyen szép estétek. Mi most hárman vagyunk apa elment dolgozni.

Sziasztok

2008. ápr. 27. 20:23

Sziasztok!


Kicsit eltűntem, mert nem volt netünk. Bocsi mindenkitől!

Mi is voltunk a héten védőnőnél. Balázs már 9 kg. Eszméletlen súllya van! Még ő se kúszik-mászik, de amit akar, azt elér, viszont nekünk nem mondott semmit a védőnő, hogy bárhová is el kellene vinni őt, mert már kellene produkálnia ezt a mozgásformát. Szerintem sem kell aggódni és beskatulyázni a gyerekeket!

Ez pont olyan, mint a fogzás. Az egyik 7-8 hónaposnak már van foga, a másiknak még nincs. Akkor emiatt is aggódhatnánk, mert még nincs foguk a fiúknak, nem igaz? Persze, jó lesz pár gyakorlat, ha mutatnak, de véleményem szerint sincs ok az aggodalomra!

Nektek mondták, hogy már lehet adni nekik K betűs főziket? (kelkáposzta, karfiol, ilyesmi. Vagy borsó, bab pl) És azt, hogy lassan már ne turmixoljuk a kajájukat, hanem villával törjük össze, hogy kicsit darabosabb legyen? Mondjuk mi már egy kis ideje a krumplifőzit így etetjük vele.



Hát igen, a cipőkkel mi is bajba leszünk. Bazsimnak is magas a lábfeje.

Apósom és a párom most hétvégén csinált neki az udvarra hintaálványt. Már alig vártam, hogy kész legyen, mert eddig anyukámékhoz sétáltunk át mindig hintázni. Ami kb. 25 perces séta. Nem sok, és jót is tesz mindig mindkettőnknek, csak mindig nincs kedvem átsétálni vele. Olyan jól el tudja ringatni a hinta. : )


Nem tudom, hogy pontosan mitől alakult ki ez a valami a mellemen, de már elmúlt szerencsére. Még kenegetem ugyan a Neogranormonnal, de már nem szedem a homeopátiás szereket.

Ja tényleg! Arról is mondta a védőnőnk, hogy fogzásra is van homeopátiás szer a gyerekeknek, amit vízben kell feloldani. Még nem jártam utána igazából, hogy pontosan milyen is az?!


Remélem, hogy mindenkinek jól telt a hétvége és mindannyian jól vagytok?!


További szép estét!

Most megyek, mert már végeztek a fiúk a fürdéssel.


sziasztok

2008. ápr. 24. 21:34

Sziasztok!


Mi is kedden voltunk tanácsadáson. Máté 8520 gr és 74 cm, most lesz május 1.-én hét hónapos. Ruhatémában nálunk is hasonló a helyzet. Nagyon sok jó rucit vettünk mi is használtruha boltban. Volt amelyiken még rajta volt az angol árcédula. Butikban én sem vettem még ruhát. A cipő vásárlás viszont feladja a leckét. Igaz, hogy bőrcipőt én is csak akkor veszek majd, ha próbálkozik a járkálással, de már nézegettem. Máténak olyan magas a lábfeje, hogy a 20-as lábára a 23-as cipőt sem tudtam felhúzni. Amúgy is borzasztó árakat kérnek a cipőkért, úgyhogy ezt jól meg kell nézni.


Remélem a melleid már jobban vannak Pocak0515. Mitől alakult ki ez az állapot?

naildi81 szerintem 3 hét alatt, mikorra már mentek a konduktorhoz lehet, hogy kúszik-mászik-ül Szabolcs. Én nagyon nem szeretem, hogy beskatujázzák a gyerekeket. Az én keresztlányom 8 hónaposan kezdett el ülni és mászni, most meg olyan mint a csík. Ártani biztosan nem árt, ha mutatnak néhány mozgásformát, csak izgul az ember lánya.

Az alvás nálunk is nagy űgy. Szinte mindig meg kell küzdeni, hogy becsukja a szemét. Este még csak szépen szopizás közben elszunnyad, aztán 1 óra körül ébred, de nappal nagyon rövid ideig alszik. Én próbálkoztam egyszer-kétszer, hogy hagytam sírni, de nem sokáig volt hozzá szivem, meg még jobban bemérgelte magát. Szinte már levegőt sem vett. Majd biztosan alakul ez is idővel.

Valaki írna nekem csirkemájas receptet. Előre is kösz.


Mindenkinek szép hétvégét!

2008. ápr. 23. 11:41

Sziasztok!


Tegnap délután fel is hívtam a doktor bácsit tanácsadásra időpontot kérni. Megpróbáltam hátha kapunk jövőhétre, de csak két hét múlvára kaptam. Aztán elmentem megnéztem hogy dolgozik a konduktor. Vele is beszéltem. Őt már régóta ismerem osztálytársam volt egy rövid ideig az általános iskolában. 3 hét múlva megyünk hozzá, addigra kaptunk hozzá is időpontot, olyan sokan járnak oda is. Akkor majd megbeszéljük mi a teendő. Én különösebben nem izgulok, szerintem csak lusta egy kicsit a Szabolcs. Mindenesetre majd meglátjuk.

Most alszik a drágám, de nemsokára felkeltem, mert megyünk a munkahelyemre meglátogatjuk a kolleganőimet.


További szép napot nektek, bár nálunk borongós az idő!

Sziasztok!

2008. ápr. 22. 13:50

Helló Mindenki!


Hogy vagytok?

Nálunk minden rendben. Ma voltunk tanácsadáson. Szépen nődögél. 3 hét alatt Szabolcs 60dkg-ot hízott és megint nőtt 1cm-t. Most 8600gr és 73cm. Jó hosszú baba és még nincs 8 hónapos.

Ruhát 74-80-as méretet hord Szabolcs. A 74-es pont jó neki, de a 80-as se sokkal nagyobb.

Én is a bodyból mindig újat veszek, ugyanazért miért te is. Bár mielőtt megszületett kaptam használt bodykat, azokat ráadtam, bár azokat tudtam kitől vannak. Amit meg a boltokban lehet kapni, azt tényleg nem tudja az ember kitől is származik.

Ma egy kicsit elkeserített a védőnö. Mondta, hogy beszéljem meg a doktorunkkal, hogy küldje el Szabolcs konduktorhoz, a lassú mozgás fejlődése miatt, nehogy gond legyen. Mert szerinte egy ennyi idős gyereknek, már másznia, ülnie kellene, és Szabolcs még egyiket se csinálja, de lehet hogy tényleg csak lusta, de akkor is tud a konduktor olyan feladatokat mutatni amivel lehet egy kicsit segíteni a mozgásfejlődést. Hát majd meglátjuk. Két hét múlva elviszem a doktor bácsihoz kérek tőle beutalót és utána mehetünk is a konduktorhoz. Nagyon kíváncsi leszek.


Szabolcsnak van cipője, de csak olyan aminek puha a talpa (nagyon édes tornacipőt vettem neki).

Addig nem akarok neki rendes , kemény talpú cipőt venni amíg nem tud menni, mert addig feleslegesnek tartom, és drágább is mind a kocsiba való cipő. Ráérek súlyos ezreket kiadni majd akkor.


Az alvás nálunk szerencsére nem probléma. Szabolcs 1 hónapos koráig cicin aludt el, majd két órát cicizett mire rendesen elaludt, csak utána tettem be az ágyába. 1 hónp után eluntam a hosszú ücsörgést és egy óra után beraktam az ágyába. Felkelt rá, de egy hang nélkül visszaaludt. Azóta ebéd után is és este is csak befektetem az ágyába, valamikor dumálgat még egy kicsit, és alszik utána. A lányomat annak idején a mellkasunkon altattuk (ő nem szopott). Egy darabig rajtam aludt, akkor engem megunt, utána az apjaán. Aztán őt is megunta és mivel nem volt rajtunk kivül más, ezért őt beraktuk a kiságyba és hagytuk üvölteni. Nagyon nehéz volt, nagyon sajnáltam, de pár nap után már nem sírt, rendesen elaludt. Szabolccsal ezt már nem tehettem volna meg ( nem is volt rá szükség), mert ők egy szobában alszanak ás Karinát nem akartam ezzel zavarni. De szerencsére Szabolcs mindig rendesen elalszik.

A fiúk háton vagy hason alszanak. Nekem mindkét gyerek hason alszik/aludt.

Tegnap a hideg front nem zavarta a fiúkat. Szabolcs elég nyűgös volt délután, de az esti vihar nem avarta aludt mint a tej, reggel 7-kor én keltettem.


Mindenkinek további szép napot!

Megyek ebédelni, mert lassan kell menni a nagylányért az oviba.

Sziasztok!

2008. ápr. 21. 21:24

Szép jó estét Nektek!

Ti hogy altatjátok el a csemetéiteket? Hú, nekem már nagyon nehéz sétálgatni vele, mire le tudom őt tenni. Este elalszik a cicizés után,ill.alatt - ezzel nincs gond. Bár sokan azt mondják, hogy ez nem helyes a későbbi fogzás miatt. Szerintetek?

Napközbe viszont jobb esetbe elalszik úgy, hogy tologatom a babakocsiba. Rosszabb esetbe a karomba. Nem tudtok valami jó, de nem brutális módszert ennek leszoktatásához? Azt nem igazán akarom, hogy betenni a kiságyba és hagyni hagy sírjon, aztán majd megunja, mert ez bizar nekem nagyon.

Köszi előre is, ha tudtok valami jó módszert?!

Nálunk dörög az ég...

sziasztok

2008. ápr. 21. 15:09
Még egy kérdés: valamelyikőtök nézett már cipőt a fiúknak? Csak mert láttam, hogy már vannak 18-19-es kiscipők, és nekünk van egy velúr (aminek persze nem bőr a talpa, tehát nem olyan, amit mi felnőttek hordunk), de már kopik az orra. (és még nem is jár a gyerek :) )
2008. ápr. 21. 15:06

Sziasztok!


Örülök, hogy jól sikerült a csavargós szombatotok! Drukkoltam, hogy jó időtök legyen! (Felénk nem volt verőfényes napsütés, pedig kb 30 km.-re lakunk Pesttől)

Én szoktam használt cuccokat venni a fiamnak. Olyan jókat ki lehet fogni, hogy néha még jobbakat és olcsóbbakat is, mint bárhol. Butikba én pl. soha nem vásároltam még neki semmit. Drágának találom és olyan hamar kinőnek mindent. Van itt nem messze tőlünk egy piac, ott szoktam vásárolgani. Vannak új és használt ruhák is, de sikerült már olyan nadrágot vennem neki 150 ft.-ért, hogy a kutya nem mondja meg róla, hogy használt! Egyedül bady-kat veszünk újakat, mert azok azért csak közvetlen érik a testüket, de mást nem igen.

Lassan mi is szeretnénk venni esernyős babakocsit, de mi még nem néztünk szét, hogy mennyiért és milyenek vannak!? A tiéteket lehet vízszintbe is dönteni, vagy csak ülős konkrétan?

Ruhákat is vettetek? Hányas méretet hordtok már?


Hála a jó égnek használtak ezek a homeopátiás bogyók! Nem lettem se lázas, semmi. De mondtam is Balázsnak, hogy "egyél, amennyi csak beléd fér, nehogy baj legyen". És mint ha értette volna, mert éjszaka is 2-3 óránként felkelt. :)

Fejni nem tudtam, mert ahhoz fájt.

Szombaton éjszakáztunk, képzeljétek el. Őnagysága elaludt 21 óra körül, fél 12-kor felébredt, de nem volt éhes, hanem játszott. Hajnali 3-ig ott volt köztünk a párommal, és játszottunk. Kész voltam tőle. Aztán nagy nehezen elaludt, de már reggel 8-kor ébren volt. :(

Ja, és du nem aludt csak egy órát, amennyit amúgy is szokott. Veletek volt már hasonló?


Most befejezem! sziasztok

2008. ápr. 20. 19:29

Sziasztok!


Remélem mindenki jól van!

Pocak remélem nem gyulladt be a melled? HAsználtak a bogyók amiket ajánlottak rá?


Mi tegnap nagyon jól éreztük magunkat. A börze is jó lett volna, ha egy kicsit több időt tölthetten volna ott. De a párom szombat reggel jött haza az éjszakás műszakból és valahogy nem nagyon volt kedve ott bóklászni. De azért amiért mentünk azt vettünk. Egy tök jó, könnyü, nyári babakocsit. Még az ára is tök jó, mert ma megnéztem a honlapjukon ott 10000ft-tal drágábban adják. Júniusban lesz megint akkor megint jó lenne felmennünk mert ruhákat tök jókat lehet venni. Igaz hogy használtak, de attól még jó minőségüek. Ti szoktatok használt ruhákat vásárolni?

Uátna átmentünk az állatkerti játszóházban. Nagyon jó kis hely, csak nagyon drága. Nekünk szerencsére nem kellett fizetni, mert úgy nyertem a lányomnak a korlátlan belépőt. Még a Szabolcs is jól érezte magát.

Csak kora este jöttünk haza. Ne de este Szabolcsot se nagyon kellett altatni. Bár csak 9-kor vittem aludni, de reggel is kilenckor keltett csak.

Fogas kérdésekben még semmi nincs. Talán mintha fehéredne az inye, még na egy kicsit jobban nyáladzik. Pénteken vettem neki a DM-be egy "fogkefe" készletet. Az egyiken gumi-rücskök vannak ami masszírozza az inyét és csökkenti az esetleges fájdalmat. Szeret vele játszani.

Be kell fejeznem, mert megyünk fürdeni, vacsorázni.

Tényleg, ebben a jó időben mit csináltatok? Mi sétálunk egy nagyot és még játszótereztünk a nagylánnyal.


Mindenkinek szép estét! Szisztok!

2008. ápr. 18. 22:02

Szép jó estét mindenkinek!

Először is nagyon, nagyon jó utat a holnapi állatkerthez és a vásárláshoz a bababörzén! Remélem, Szabolcs bírni fogja az utat?! Majd számolj be róla, hogy telt a napotok?! Legyne jó időtök!

K vitamint már én se adok Balázsnak azóta, ahogy a hozzátáplálást elkezdtük. De a D vitamint naponta adom még mindig. Egy éves korig kell is - állítólag.

Na és én meg hogy jártam, el sem hiszitek... Balázs talán már kifelé tart a náthából (bár még nem akarom elkiabálni!), erre nekem azon a mellemen, amiből szoptatok, apró, pici pöttyök jelentek meg alul. Gyors tel.a védőnőnek, hogy mit csináljak, mert fájt is, amikor szoptattam. Az meg jól rám hozta a frászt, hogy ha kell, akár két óránként is rátenni Bazsit, hogy szívja, szívja, vagy ha nem, akkor fejjem ki teljesen mind egy cseppig, mert ha nem így teszek, akár úgy be is gyulladhat, hogy tályog lehet rajta, amit felvágnak... :( Na szép! Kaptam a patikába homeopátiás bogyókat rá (gyull.csökkentő az egyik, a másik láz.csill.). Ugyanis, hogy kerek legyen a történet, ha belázasodnék véletlenül, akkor antibiotikumot adnak. Áh! Egyik baj jön a másik után! Remélem elmúlik ez is gyorsan!

Vettem még neogranormont is, hogy hámosítsa a bőrt. Tiszta káosz a fejem: gyereknek napi 3x Calcimusc+Nurofen, közbe szipkázni az orrát csórinak és akkor most még magamra is ügyelni. Jaj...

Szóval most jót nem tudok írni. :(


Szabolcsnak hogy van amúgy az ínye? Bújnak már a fogacskák, vagy stagnálnak?


Szép estét! sziasztok

2008. ápr. 18. 20:53

Sziasztok!


Szép időt és jó utat kívánok nektek! Érezzétek jól magatokat!

Most nem tudok többet írni!

2008. ápr. 17. 17:35

Sziasztok!


Örülök, hogy a Balázs jobban van már! Nagyon ügyes kisfiú, hogy már így próbálkozik. Lehet lassan már a felállással is megpróbálkozik.

Már voltunk egyszer Pesten, novemberben, akkor a reptéren és a Westend city centerben voltunk. Akkor a kocsiban szoptattam és a mosdóban meg is tisztába is tudtam tenni. Most szerintem annyival könnyebb lesz a dolog hogy nem csak szoptatok. Pakolok egy csomó kaját, aztán lesz ami lesz. Legfeljebb a szoptatást megint a kocsiban fogom megoldani, úgysem ismer ott senki sem. Tisztába tevést pedig a babakocsiban is meg tudom oldani.

De már annyir szeretnék egy kicsit itthonról elmenni!!!!!!!!

A K-vitamint már én se adom a Szabolcsnak, azóta mióta tápszeres pótlást kap. Már azért nem kellett adni neki, mert már nem steril a gyomra.De a D-vitamint azt adom még. Ti adjátok még?

Befejezem most, mert Szabolcs eddig engedett itt ülni, egy kicsit elaltatom, aztán csinálom még a dolgaimat. Fözök neki holnapra egy kis főzeléket és meggyet.

Legyen szép a napotok!

Sziasztok!

2008. ápr. 17. 16:22

Sziasztok!

Hú, de ismerős ez nekünk is, hogy mióta megszületett a kisfiúnk, nem voltunk sehol sem hosszú távon. Mindig attól tartottam, hogy hol fogom bepelusozni, megciciztetni stb. És még mindig bennem van ez. Hogy fogod megoldani a pelusozást az állatkertbe pl? Fogja bírni szerinted ezt a nagy utat így első kiruccanás gyanánt?

Szerencsére ma már Bazsi is evett egy kis pépes kaját (sütőtököt csirkehússal). Bébiétel formájában. Ez most épp kecskeméti volt neki is, de amúgy mi is ezt, ill. a HIPP-et vesszük, ha muszáj. Igyekszem mindent én elkészíteni neki, de azért vannak kivételek, amit bébiételbe kap meg. Eleinte a spenótot is úgy adtam neki, az elmúlt időbe már én készítettem. Azért mindig megnézem és átböngészem a bébiételeket, hogy mi mindent adhatok már neki, de egyre jobban nő a választék. :)

Ti adtok még a gyerkőcöknek K vitamint? Vagy ha már leálltatok vele, akkor mikor tettétek? Nekem a védőnő azt mondta, addig adjam, amíg szoptatok. De amint elkezdtük ténylegesen is a hozzátáplálást, én abbahagytam. (pedig még szopizik)

Ne izguljatok! Le fog menni az a pár kg plussz! Függ ám ez attól is, hogy mennyit szedett fel az ember a terhesség alatt. Amíg szoptatunk, nem érdemes, és nem is szabad fogyózni! Mondjuk én nem panaszkodom, rám 10 kg jött fel Balázs születéséig, és ahogy megszültem, az le is ment szinte azonnal. Aztán még 5-től megszabadultam. Most jól érzem magam, bár hasam az maradt sajna! :((

Képzeljétek el, hogy Balázs ma feltérdelt a kiságyba, a könyökét kinyújtotta és úgy tolatott volna hátra, ha még lett volna helye. Pont elcsíptem ezt a "tettét"! :) Ez után mit fog produkálni?! - kíváncsi leszek

Egyébként kicsit már virgoncabb és talán a torka sem fáj már annyire, mert hogy tud már enni pépes kaját, de még mindig porszívozom az orrát, amitől már előre retteg, ha csak meglátja a porszívót. Sajnálom szegénykémet!

A másik utcába nemrég engedték haza az 5 hetes csecsemőt az anyukájával, mert ő is elkapta ezt a nyavaját, de annyira, hogy nem is tudott szopizni, és infúziózták. Szóval vigyázzatok a csemetékre Ti is nagyon!!


sziasztok!

További szép napot!

2008. ápr. 16. 20:16

Sziasztok!


Bocs de csak most tudtam bekapcsolodni. Ez a hetem tiszta rohanás, csak pénteken és vasárnap lesz egy kis szusszanás. A szombattól egy kicsit félek. Mióta Szabolcs megszületett nem mentünk el itthonról hosszú időre. Most meg egész nap pesten leszünk (bababörze, állatkert és még ki tudja hová megyünk), úgyhogy egy csomó kaját kell elraknom Szabolcsnak, meg azért remélem valahol meg is tudom majd szoptatni.


Ma Szabolcs üveges bébiételt kapott ( csirkehús zöldségpürével). Holnap majd elsdétálunk délelőtt a piacra és bevásárolok zöldségfélékből aztán fözöcskézek neki, pulykamájat meg fagyasztottam le neki, majd azt veszek elő neki a főzelékekhez.

Ti ha üveges bébiételt adtok neki, akkor melyik fajtát szoktátok megvenni? Én a kecskemétit általában, de néha a Hipp-et, de azt drágálom, lehetne egy kicsit olcsóbb is! A múltkor elolvastam a cimkéjét és akkor tudtam meg hogy a kecskemétit is a Hipp gyártja, csak a Hippen több a zöldség.


A kilókkal én is hadilábon állok. Ebből a terhességből már csak két kiló van rajtam, de az elsőterhességemből is van még 20 kg. Akkor rengeteget híztam kb.30kg-t. Egyster majd csak leadom. Ha Szabolcs még 1 éves lesz , elkezdek fogyózni akkor is ha szopizik. A 90 napos diétát fogom elkezdeni. Találtam egy csomó receptet a mindmegette.hu-n. Így már könnyebb lesz ha van segítség a receptekre.

Balázs hogy van? Alakul már?


Legyen szép és nyugodt estétek!

Sziasztok!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook