2007 szeptemberi babák és anyukáik (beszélgetés)
Sziasztok!
Nagyon boldog szülinapot a kis ünnepeltnek!!
Bocsi, hogy egy ideje nem jelentkeztem, de nem volt jó a netünk. Most már működik! :)
Egyébként nincs semmi újság most felénk.
Tegnap kihasználtuk a jó időt és szinte egész nap kint voltunk a kertbe. Nagyon élveztük! Persze még nem megy a nagyfiúm, de csúszik-mászik, utól se érem néha! :)
Új mánia a takarítás kisseprűvel és lapáttal + a felmosó. Lehet, hogy lánynak készült?! :)
Új szava a "de" és elkezdte mindenre rázni a fejét, mint ha azt mondaná, hogy "nem". De ha elég volt neki a kajából, vagy az innivalóból pl.és megkérdem tőle, hogy kérsz még? Válaszol a fejével tiltakozva, közbe meg tátja a száját. Olyan cuki!
Veletek mi újság? Hogy vagytok?
Írjatok!
puszi mindenkinek!
sziasztok
Ma van berci szülinapja :)
Végül mindenfélét kapott.. leginkább dömpert :)abban tologattuk tegnap, mert akkor ünnepeltük a mamájával együtt :)
Jobbulást Zolcsynak!
Jól megszenvedtettek téged! El is hiszem, hogy nem nagyon válalkoznál, második szülésre.
Az első szülésem nekem se volt egy séta gallop. De nálam nem a saját dokimmal volt a probléma, hanem a főorvos, nem engedélyezte előbb a császárt. De nagy szerencséje van, hogy Karinának semmi baja nem lett. Igaz nem sírt fel előszőr, meg lila is volt szegény, de szerncsére semmi komoly enm lett. Igaz kicsit híperaktív a drágám.
Szabolcsnál is szórakozott a főorvos. Sajna nálunkaz a divat, hogy hiába van az embernek fogadott orvosa, a főorvos beleegyezése kell mindenbe. Csak akkor nem tudom, minek fizetek hónapokon keresztül valakinek, ha ő nem dönthet. Meg persze a saját orvosom ismer legjobban belülről, ő neki kéne a fontos döntéseket meghozni, nem olyannak aki még meg sem vizsgál.
Szabolcsnál is már azért engedte meg a sürgös császár, mert zöld volt már a magzatvíz. Így 7/9-es apgarja volt. Ő sem sírt!
Mindenesetre örülök, hogy Zolcsy ilyen ügyes fiú, és biztos később is minden renben lesz!
Szia!
A héten, szerdán voltunk először egy zenés foglalkozáson. Minden héten szerdánként van 10:30-11:30-ig az Aranytű szakiskolában. Tudod, hogy merre van? HA gondolod gyertek el egyszer. Mi jövőhéten is biztosan megyünk.
Ma pedig egy ismerőstől hallottam, hogy hétfő és péntekenként van a tornacsarnokban délelőtt, mozgásfejlesztős foglalkozás. Ugrálhatnak a gyerekek a szivacsgödörba, akadálypályát építenek nekik, és ott kedvükre csúszhatnak-mászhatnak. Én valószínűleg elnézek oda hétfőn Szabolccsal.
Döbbenten olvastam a történeted. Fogalmam sincs miért kell megindítani egy szülést, csak mert a kiírt időpont után akar a bébi megszületni. Elég lett volna ellenőrizni, h. a bébi jól van e. Nyílván, még nem volt érett a méhed a szülésre, úgy nehéz kinyomni. Mert a méhlepény termel egy oxitocint bontó anyagot, hogy a baba ne szülessen meg idő előtt, ezért nem hatott a kisebb adag oxitocin. Nem értem, mi történt volna, ha a 42. héten születik.. Addig meg nézik NSt, uh-val, netán észreveszik, h. a köldökzsinór a nyaka körül van. Rémes perceid, óráid lehettek akkor szülés után.
Remélem azért Zolcsy baba feledteti egy részét. Jobbulást neki.
Sziasztok!
Csilla, hát nem szép a történetetek. És mit mondott a doki ezek után?... Azért szerencse, hogy mégis ilyen kis okos, és már tud egyedül inni pohárból. Az énkisfiam is elég kis okos, mégsem tud pohárból inni :)
Mostmár egyébként nagyon elfáradok napközben, és bercit is nehezen emelgetem, már csak egy hónap és ketten lesznek :) Berci elég sokat alszik, de. egy órát, meg ebéd után v. előtt egy órát. este 7-8 körül fekszik, reggel 7 körül kel. Remélem nem fog éjjel felébredni a kishuga sírására.
Amrita is barátkozós? Berci is :) Mindenkivel ismerkedne...( kivéve rosszarcú férfiakkal). Itt pl nem nagyon van játszóház. Még, ha anyumékhoz megyünk pestre, gyakran kötünk ki az Ikeában, ott elég jó játszórész van:) Persze mostanában itthon leszünk. Azt hiszem. Bár mennék sok helyre, mert nemrég költöztünk, és nem nagyyon ismerek senkit.
Berci is nagyon szereti a zenét, de nem tudom van e errefelé ilyen zenebölcsi... itthon táncolunk így, Kolomposra, vagy vmi más gyerekzenére.
Szia!
Nagyon sajnálom ami a kisfiaddal történt (bár gondolom mondták ezt már egy páran).
A nagylányomnál azért kellett egyrész megcsászározni, mert gyengült a szívhang (90 alá esett), másrészt, mert nagyon nehezen tágultam, vagyis egyáltalán nem tágultam. Megkérdezhetem hol szültél?
Nem is tudom mit is mondhatnék még?!
Köszönöm mi jól vagyunk, bár Szabolcs állandóan nyekereg egész nap (most is), és már egész nehezen viselem, mindennap ezt hallgatni, és persze tök egyedül, mert a páron hétköznaponként jóformán nincs is itthon. és ha még a nagylányra is rájön az 5 perc... De inkább nem panaszkodom.
Tegnap mi is voltunk zenés foglalkozáson. Tetszett Szabolcsnak, szerintem rendszeresen el fogunk járni. Legalább én is emberek között leszek.
Olyan jó volt ma, délután egy kicsit kisütött a nap és tudtunk egy kicsit játszizni. Szabolcs is már ügyesen lépeget ha fogom a kezét, de még hamar leül. De lesz ez még jobb is.
Szabolcs nem mindig fogadja el délután a főtt ételt, ha cicizik előtte, hanem. Múltkor próbáltam, déli alvás előtt megebédeltetni, de már olyan fáradt volt, hogy hizti lett a vége, ezért maradtam az alvás utáni ebédeltetésnél.
Kb.két hete voltunk méretzkedni és akkor volt 10,35kg és 80,5 cm. Még a doktor bácsi is azt mondta, hogy nagyobb, mint a többi 1 éves. Hát remélem az apja magasságát öröklik mind a ketten és nem lesznek ilyen picik, mint én.
Mindenkinek jó éjszakát kívánok! Holnap már végre péntek és utána két napig nem kell korán kellnem! Én már hétfőn reggel azt várom, mikor lesz péntek ester és akkor egy jó nagyot alhatok.
Legyetek jók!
Sziasztok!
Sziasztok
Rasza, bercinek is volt ilyen betegsége, épp amikor nyaralni mentünk volna. Még a kiütések után két nappal is étvágytalan volt. De elmúlik. Nagyon sajnáltuk szegényt.
Bercinek is kellenek új ruhák, főleg pulcsik. A férjem szokta hozni egyik munkatársa üzletel gyerekruhákkal, aztán tőle veszsünk :)
Amritának már a11.-12. foga Bercinek még csak 6 van, most jön a hetedik :)
Nálatok mennyit alszanak a bébik?
Berci 9 és fél hós koráig szopizott, már nem annyira akart, lehet a pocaklakóm miatt :)
Sziasztok. Ma nagyon nyűgös nap volt, pedig még kint is voltunk az udvaron.
Aludni nem akart Berci.
Van egy könyve azt olvasta amíg az ágyában pihent. Majdnem rendesnek mondható. Csak akkor pakolta kia fiókokat mikor kivettem az ágyból.
Megfürdetni nem tudtuk ma. Gondoltuk begyújtunk a cserépkályhába, de ez idő alatt elaludt :)Reggel fürdünk így csak ...
Bababörzére nem megyünk. Messze van ...
Sziasztok!
Nálunk szerencsére csak most délután kezdett el esni az idő.Ezért tudtunk ma egyet sétálni. Bár ha esik is le kell jönnöm Szabolccsal az utcára, mert nem bír otthon magával. Ma voltunk a doktor bácsinál. Mondta, hogy szép nagyra nőtt! A herével nincs semmi teendő, mert lesimítható.
Képzeljétek, holnap elviszem egy gyermek zenés foglalkozásra. Minden szerdán délelőtt van és legalább én is kimozdulok, meg remélem Szabolcs is majd jól érzi magát. Majd írok, hogy milyen volt.
Szabolcs már mindent eszik,jöhet hús-hússal! De még egy nap 4x minimum szopizik. Nem tudom meddig akar még, bár nem is erőltetem a leszokást. Ha jól esik neki, miért ne?! Azzal szoktam viccelni, hogy még a nászéjszakáján is előbb én jövök, és csak uána a menyasszony.
Annyit azért eldöntöttem, ha még jövő tavasszal is csak cicivel alszik el délben. akkor arról leszoktatom. Mire megy a bölcsibe, tanuljon el anélkül is elaludni.
A bababörzére nem akarok most elmenni, meg mondjuk az én párommal nem is lehet nagyon ilyen helyre elmenni. Majd Gödöllőre akarunk elmenni valamikor, mert megígértem a lánynak, hogy az ősszel még oda elmegyünk és megnézzük a Sisi kiállítást. Aztán még el akarok menni plázázni, ha már ott vagyunk és a C und A-ban körülnézni, mert imádom azt az üzletet.
Szabolcs a szülinapjára egy csomó járgány kapott, de most is egy gyönysorral játszik, nem nagyon érdeklik. Egy zenélős, allathamg-utánzóval szeret játszani.
Most zárom én is soraimat. További kellemes napot mindenkinek!
Sziasztok!
Szép napot mindenkinek! Vagyis szebbet, mert itt ismét esik! :( Eszméletlen már ez az időjárás!
Ha nyáron ötven fok volt, az volt a baj, most meg ez az eső!
Balázs nem igazán eszi a kenyeret mostanába. A kiflit akkor megeszi, ha nagyon éhes, de amúgy azt se. A rántottával még nem próbálkoztunk. Sőt, ténylegesen tojást se adtam még neki. Sütibe, meg amúgy igen, de pl.főtt tojást még nem mertem.
Bababörze! 27-én lesz! Kinéz valamelyikőtök? Én lehet elmegyek, ha másért nem, kikapcsolódni kicsit, mert néha muszáj kimozdulni itthonról. :)
Jaj! Írtam, hogy Balázs aug.23. óta nem szopizik! Akkor éjjel vizet kapott cici helyett és azóta nincs szopizás. Én nem is akartam egy évnél tovább szoptatni, hisz már mindent eszik és nagyfiú! :) Persze senkit nem ítélek el, aki x évig szoptatja a gyerekét!!
Nálatok a fiúk nem rombolják a játékaikat? Balázs most kapott egy olyan kisautót, amit ha elindítok, zenél és ütemre ki-be nyitogatja az ajtaját. Hát nem addig szórakozott, amíg kitörte az egyik kerekét... Kidobta a járókából, és puff!
Most zárom soraimat! Szebb napot holnapra mindenkinek!
sziasztok
Sziasztok. Jó reggelt.
Berci még pihizik, vagyis újra, most, hogy esik, inkább délután van fenn, mikor apa is itthon van. Most a kinti barackokról áttért a benti hagymákra, krumplikra, azokat rágcsálja. próbáltam különböző helyekre eltenni, de megtalálta. De kevésbé koszos itt bent... próbálom a kukázásról leszoktatni. Sajnos már magasan nincs hely, és mindent kinyit, ha nem figyelek oda :)
Tegnap beszereztünk cipőt, hogy mehessen kicsit kint is. Az nekem nem baj, ha összesarazza magát, azt ki tudom szedni áztatással.
Ja a kistesó kb egy hónap múlva születik, kicsit több, mint egy év lesz köztük. Biztos jó lesz. szeretni fogják egymást, mert Berci már így is ad puszit az újságokban lévő babáknak :)
Mi mindig mást eszünk. Vagy kiflit, joghurtot. Tegnap rántottát kapott reggelire. Bár a tojás nem vmi hipoallergén, de eddig semmitől sem lett baja.
Boldog születésnapot minden 1 évesnek :) Nekünk még kb 1 hét múlva lesz. Szerintem dömpert kap tőlem.
Remélem ma már lesz egy kis esőmentes idő! Szép napot mindenkinek.
Sziasztok!
Üdv.én is minden új anyukát a köreinkbe!Gyülekezzünk csak!!
Balázs még itt ül az ölembe, úgyhogy nemtom mennyit fogok tudni írni, de igyekszem! Bár hamarosan tente lesz neki!
Szóval, meg volt a szülinap tegnap! Nagyon jól sikerült szerencsére! És Bazsi is bírta, hogy nyúzták jobbra-balra!:) Hol az egyik nagymama/papa kezébe volt, hol a másikéba, hol a keresztanyja dajkálta. Élvezte! Majd teszek fel képeket arról a napról is.
Ezúton kívánok én is még egyszer minden szeptemberi babának boldog szülinapot!
Még Balázs sem megy egyedül! Sőt! Két lépést tesz, ha fogom a kezét, és leül. Ennyi! Nem erőlteti meg magát, bár a babakocsit, ill.a forgós széket már tolja maga előtt több lépés erejéig, de ennyi. Most úgy gondolom, hogy nem bánnám, ha már menne egyedül, mert egy nap, egy nadrág! Úgy összekoszolja, hiába mosok fel naponta. Ti győzitek nacikkal?
A nyári ruhákkal kapcsolatosan nekem is csak 1-2 van, amiből nem jött ki a gyümölcs, de a többi jó lenne a kistesónak, ha már jönne! : )
Böbe83! Mennyi idő van még, hogy megszülessen a kistesó?
Hogy bírjátok ezt az esős időt? Én megőrülök itt bent a gyerekkel! De ő is! Egész nap alig bírt magával, nem találta a helyét. Aludni is csak délelőtt aludt, de ment volna ki az udvarra. (homokozni ő is :) )
Az új az, hogy kompozik az úttesten. Szerencsére olyan helyen lakunk, hogy nem sok autó jár, vagy ha mégis, az elviselhető. Az udvaron nem nagyon tud, mert homokos, a lakást kicsinek tartja, így kénytelen voltam kivinni. Azt nagyon bírja! :)
Most röviden ennyi, mert Bazsi már nagyon dörzsöli a szemét.
Remélem lesz éjszaka rendes alvás, mert tejbegrízt vacsizott. :)
Tényleg: ti mi mindent adtok vacsira, ill.reggelire a gyerkőcöknek? MErt Bazsi már unja a szalámikat, párizsit, ilyesmit. Ami most nagyon bejön, az a pirítós kenyér. Másképp nem is eszi meg a kenyeret! Kiköpi, ha bármivel is próbálom becsempészni neki.
Ildi! Szabolcs jó nagyot nőtt!! Mit csinálnak neki ezzel az ingaherével? Csinálnak egyáltalán bármit is valamikor vele?
Most tényleg befejezem! Bocsi a kapkodásért! Jelentkezem holnap!
sziasztok!
Szép estét mindenkinek!
Szia!
Üdv a köreinkbe! Gyere csak nyugodtan, én személy szerint csak örülök annak, ha többen vagyunk.
Boldog Szülinapot kívánok Zolcsynak! Mi a rendes neve? Egyke vagy van testvére? Ő miket csinál már?
Írjál ha van kedved!
Lehet még jönnek :)
Berci után is lehet rohangálni, ami nem könnyű, mert a kistesvére is lassan kibújik... hogy utána mi lesz... azt nem tudom :)
Szia!
NEm is bánom, mondjuk, hoyg még nem tud menni egyedül, mert a lányom már 9 hónaposan elindutl! Lehetett utána rohangálni eleget, nem mintha most olyan nyugis lenni, csak már nem kell utána rohangálni.
De azért sajnálom, mert majd biztos mehetnéke lesz, és nem rakhatom majd le, mert ha nem is esik majd, de hideg lesz még a héten. Jó lenne, ha jönnének a vénasszonyok, és hozznának, még egy kis napsütést, meleget!!!!!!!
Szia! Hát azt hiszem az a baj, hogy nem csak homok van rajta, hanem az udvaron talált barack, alma egy kis sárral...Most persze nem mehet ki. Szomorkodik is, mert sarazna szívesen:) de hideg van, és esik folyamatosan.
Egyébként nekünk azt tanították, nem baj, ha minnél később indul el, áll egy gyerek, mert így erősödik a gerince, hátizmai. Berci persz nem bírt magával, és még nem volt egész tíz hónapos és elindult...és sose lehetett vezetgetni, mert önálló.
Sziasztok!
Látom nagy a pangás! Kivel mi újság van mostanában?
Erika meg volt a nagy születésnapi buli? Balázs hogy viselte a sokadalmat? Az ajándékoknak örült?
Felénk minden rendben van. Múlt héten voltunk tanácsadáson: Szabolcs már 10,35 kg és 80,5 cm. Jól megnőtt! A védőnő megnézte a kis heréit, és a jobb oldalit nem találta. Azóta én is nézegetem neki mindennap és hol meg van, hol nincs. Azt mondja ez ingahere. Holnap megyünk a doktor bácsihoz a státusz vizsgálatra, majd megemlítem neki, mit tud ő mondani. Ettől függetlenül azért a neten utána nézegettem.
Böbe!
Kérdésedre válaszolva, Szabolcs nem nagyon koszolta össze magát, vagy csak jó a mosógépem, mert nem nayon maradtak foltok a ruhájaá. Pedig Szabolcsra ragadt a homok! Még jóformán bele se raktam a homokozóba, de az én gyerekem már rettenetesen koszos volt. A két legkoszosabb gyerek a játszótéren mindig az én fiam és lányom voltak.
Most "bajban" is vagyok, hogy hogy fogunk Szabolccsal lejárni a játszótérre! Olyan jó idő most nics, ha el is áll az eső, hogy le tudja rakni mászni, menni meg még nem nagyon akar. Odáig már eljutottunk egy pár napja, hogy ha fogjuk a kezét, valamennyit lépeget, de nem viszi túlzásba, majd meg látjuk hogy is lesz.
Annyit még mondott a védőnőm, hogy azok a gyerekek akik másznak, általában 14-16hós korukra szoktak elindulni. Kíváncsi leszk!
Erika!
Balázs már elindult?
Na most befejezem!
Mindenkinek Kellemes-esőmentes- napot kívánok!
Legyetek jók!
Ildi!