Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2007 szeptemberi babák és anyukáik fórum

2007 szeptemberi babák és anyukáik (beszélgetés)

159. rasza
2008. júl. 14. 20:51
Sziasztok itt vagyok megint mert ezt meg kell osztanom veletek.Amrita elindult önállóan.De fél hogy elesik.Ezért előtte sétálok felé nyújtott kézzel hogy elkapjam ha elesik.De ez csak az ő megnyugtatására mert úgy is leül ha meginog.Úgy örülök.Este bemutattuk az új tudományát az apjának is.Nagyon örült neki.Jó volt látni.
158. rasza
2008. júl. 11. 22:27
Sziasztok lányok!Nálunk is külön szobában aludt a lány de 3 napja a férjem mondta hogy vegyük az ágyunkba hátha nyugodtabban alszik este.Hát ő nyugodtan is aludt csak kétszer ébredt fel szopizni.De én Amritától alig fértem el az ágyon a férjem meg félt éjszaka hogy ráfekszik.Úgyhogy mi nem -igen aludtunk.De mivel Amrita jól aludt ezért az ágyát a mi ágyunk mellé tettük.Azóta annyira nyugodtan alszik hogy csak na.Napközben mindig az ölemben aludt.Egyszerűen nem tudtam letenni mert felébredt .De mióta éjszaka közel alszik hozzánk , azóta nappal is szépen alszik az ágyában.Így éjszaka csak kétszer kel fel szopizni.Remélem megoldódott az alvásproblémánk.Képzeljétek voltunk kórházban.A férjem vette észre hogy Amrita fél feje be van dagadva és puha.Olyan volt mintha vizes lenne.Bevittük a kórházba.Megultrahangozták de semmit sem találtak.Azt mondták hogy biztos bevágta a fejét vagy megnyomódott egy ér.Bent akartak tartani de én és főleg Amrita nehezen viselte a bent létet úgyhogy hazajöttünk.Már szépen felszívódott a dagadás.Jól megvoltunk ijedve.De az ultrahang után nagy kő esett le a szívünkről.Képzeljétek jön már az ötödik foga.Ma nagyon meglepett a kisasszony.Guggolásból felállt/kapaszkodás nélkül/ és tett felém 3 lépést.Nagyon meglepődtem.Olyan hirtelen történt.Van még valami.Van az a golyóvezető játék amikor drótokon golyók vannak és végig kell vezetni a golyókat.Amrita egyenként végighúzza a golyókat a drótokon .Ezzel is nagyon meglepett.Azt hittem ez a játék 1.5 éveseknek való.Most már nem is nézem nagyon hogy mi van ráírva a játékra ha gondolom hogy el van vele megveszem.Nektek a lurkók milyen meglepetéseket okoznak?Amrita mindig többet tesz mint ahogy én gondolom hogy képes.Úgy hogy nagyokat nézek.Tettem fel nektek Amritáról képeket.Jó éjt nektek.Rasa
2008. júl. 9. 10:09

Sziasztok!

Felénk sincs nagy kánikula, de személy szerint én nem is nagyon bánom. Sokkal jobban el vagyunk így, többet kint tudunk lenni az udvaron is. Épp ma gondolkodom azon, hogy benézek a munkatársaimhoz Balázzsal. Tömegközlekedéssel még úgysem voltunk nagyon sehol kettecskén.

Szerintem az időjárás miatt nyűgös Szabolcs is. Balázsnak sincs mindig jó kedve, holott eddig le se lehetett állítani, ha fent volt. Ha nem írtad volna, hogy Szabolcs is nyűgös, akkor már tényleg lelkiism.furd.lett volna, de most kicsit megnyugodtam. Ugyanis mi vasárnap óta hagyjuk sírni Balázst éjjel, és igyekszünk nem felkelni hozzá, mert csak anyahiánya van - ez már kiderült. Fél óra sírás utána álomba merül ugyan, de az első éjszaka utána nagyon lelkiism.furd.volt, mert a gyerek egész nap lógott rajtam. A kiságyba, járókába, sehol nem volt el egy percet se. Azt hittem, hogy az éjszakai miatt tudható ez be. Mondtam is a páromnak, hogy inkább felkelek hozzá, de nehogy lelki törést okozzunk ezzel a gyerekbe! Aztán másnap felkeltem hozzá, de nem vettem ki a kiságyából, csak simiztem, ringattam a popóját. Amíg ott voltam az ágyánál, aludt is. Amint elléptem onnan, már fent volt. Másfél óra volt, mire vissza aludt, de cicizni nem cicizett. Próbáljuk leszoktatni az éjszakai szopiról már. Tudom, hogy drasztikus módszerhez folyamodtunk, de mást már nem tudtunk kitalálni.

Balázs eszik mindent. Igaz, hogy nem sokat, de sokszor keveset. Viszont szopizni már csak reggel+este szopizik.

Hétvégén vettünk egy nagy medencét. Erre nem beköszönt az "ősz" :(

Szép napos időt mindenkinek! sziasztok

2008. júl. 8. 19:40

Sziasztok!

Hogy vagytok? Milyen felétek az idő? Nálunk már második napja hűvös, szeles.

Szombaton leugrottunk a Balatonra. Nagyon jól éreztük magunkat, Szabolcsnak is tetszett nagyon a víz és a hullámok.

Nem tudom mi lehet szabolccsal, de lassan egy hete nem akar a tejcin kivül semmit sem enni. Ma talán egy fél üveg bébi ételt evett azt is csak este fele.

Már második napja tiszta nyűg. Állandóan engem akar, nincs el egyáltalán nélkülem. Most is csak egy kis időre tudok ide ülni, bement a tesóhoz játszani, de ez sem tart majd sokáig.

Nálunk szabolcs a kezdetektől fogva külön szobában alszik a tesóval együtt. Karina is már az első estétől külön aludt. Nincs messze egyáltalán a szobájuk, a mi szobánk mellet van közvetlenül.

Na, további szép estét kívánok nektek! Legyetek jók!

Már keződik is a nyavajgás!

Sziasztok!

2008. júl. 4. 16:12
ui.: Nem emlékszem, hogy volt-e már ez téma, de valamelyikőtök gyerkőcek már külön szobába alszik tőletek, szülőktől? Ha nem, akkor ki, mikorra tervezi a külön szobába alvást?
2008. júl. 4. 16:06

Sziasztok!

Bujane, ne izgulj! Balázs is kevesebbet eszik, mióta bejött ez a kánikula. Néha én is tuszkolom bele a kaját, de van, hogy alig eszik pár kanállal és már fordítja is el a fejét.

Tegnap rámutatott a gyümölcsös kosárra, hogy ő gyümit akar. Na jól van, hát legyen - gondoltam. Meghámoztam egy almát, megkezdtem és képzeljétek el, hogy harapta ő is utánam. El lehet képzelni, hogy mennyit evett..., de mégis a tett meg volt benne:) A paradicsomot ugyan így eszi, harapva. Csak annál figyelnem kell nagyon, nehogy nagy legyen a falat.

Őszintén szólva én még nem gondolkoztam azon, hogy rászoktassam a bilire. Az un.tesóm kisfia dec.-be született és a 2-dik nyáron, amikor már egy szál semmibe rohangáltak a nővérével, akkor tanult meg ő is leszokni a pelusról és tért át a fűre pisilésre, ill. a bilire. Valahogy én is ezt szeretném Balázsnál. Addig, ameddig nem jár, addig szerintem nem sok értelme van. Tényleg nem tudja megmondani még, hogy mikor kell pisilnie, kakilnia! És szerintem annyira ne akarjuk hamar felnevelni őket, úgyis úgy elszalad ez a fontos 3 év! :(

Amúgy mi is a medencébe vészeljük át a délutánokat. Délelőtt egyszerűen őrültség kint lenni olyan meleg van. Tegnap is 17-kor mentünk ki és nagyon szupi idő volt még! Strandra viszont még mindig nem jutottunk el! :(

Balázs se tudatosan mondja még a "baba"-t, "mama"-t, de két napja úgy alszik el este, hogy a két szó közül az egyiket ismételgeti, aztán elalszik.

Rasza! Un.tesóm azt javasolta, hogy próbáljak meg cumit rakni a kiságyába Balázsnak (mert nálunk már egyértelművé vált, hogy az éjszakai cici, csak megszokás. Ugyanis abból a cicimből "szoptattam" jó pár éjszaka már, amelyikbe nincs tej és pár szívás után úgy aludt tovább, mint ha evett volna) Ha éjjel felkel és megtalálja a cumit, lehet, hogy elkezdi rágni és nem kell felkelni hozzá?! Vagy a drasztikusabb megoldás, hagyni sírni és el fog aludni, ha rájön, hogy senki nem megy oda hozzá.

Mondjuk nálam ez elméletbe kipróbálható lenne a fönti ok miatt, de nem tudom, hogy nálatok Amrita az éhség miatt ébred-e fel?!

Ja, és szerintem nem sovány a lányod! Egy kislány ne is legyen olyan, mint egy fiú! Legyen csak törékeny, kis nőcis! :) Az a cuki! Nehogy hízlald!:)

További szép napot! sziasztok

153. rasza
2008. júl. 2. 15:53
Sziasztok lányok!Jól eltűntem mostanában de a férjem egy ideig itthon volt elmentünk ide-oda.Amrita már kétszer volt uszodában.Ráfektettem a karomra a mellénél.Úgy rugta magát!Nagyon élvezte.Jól ki is fáradt.Nagyot aludt éjszaka.Sajnos az éjszakai ébredései még mindig megmaradtak.Bár nem hiszem hogy ez vígasztalna Pocak.!Egyszer csak túl leszünk rajta.Reménykedem.Én nem vettem észre hogy kevesebbet enne Amrita.Ellenkezőleg!Végre megjött az étvágya.Múlt héten voltunk dokinál méreckedni és rám szólt hogy hízhatna többet is Amrita.Most 8 kiló.Amrita mondja már hogy mama.Először azt hittem csak véletlen.De nem.Főleg akkor mondja ha patthelyzet van közöttünk.PL:Én adnék neki még egy kanál ételt,erre kiabál hogy mamaaaa!Mondván "süket vagy már nem kérek".A bilire szoktatást nekem is mondják de nem tudom elképzelni a gyakorlatban.10 hónaposan nem fogja mondani hogy mama kakilni kell.Anyukám úgy csinálta hogy tudta kb mikor kakilok és a lába közé guggoltatott a bilire és várta az eredményt.El volt így egy órát is az elmondása alapján.A testvérem pedig egyszerűen levette a pelenkát a gyerekéről és takarított utána. Nekem egyik megoldás se jön be.Megvárom a karácsonyt vagy hogy legalább másfél éves legyen és a Wc -re veszek neki lépcsős kisülőkét.Úgyis minket akar majd utánozni.Addigra el is lehet neki magyarázni.De 2 éves kora előtt nem hiszem hogy szobatiszta lesz.Legalábbis ezt olvastam.Amrita újabban adogatja a teregetésnél a ruhákat és mikor építek az építőkockájával,már nem dönti le hanem adogatja a kezembe a kockákat.Van hogy mutogatja hogy hova rakjam.Sokat fejlődött az értelme ebben a hónapban.Puszi mindenkinek.Rasa
2008. júl. 2. 14:43

Sziasztok!

Mindenkinek szép napokat. Én egy kicsit lusta is voltam írni, meg Máté útjait próbálom szabályozni. Azt hiszem mindenki tudja miről beszélek. Csak menne és menne. Már mászni sem annyira izgalmas. Fogjuk a kezét és úgy járjuk be a lakást, udvart. Aki beteszi hozzánk a lábát annak kötelessége Mátéval mászkálni. Hát a vendégek mindig hamarabb lefáradnak mint ő.

Ti nem tapasztaltátok, hogy kevesebbet esznek most a gyerkőcök? Máté amilyen jó evő volt most sokszor tuszakolnom kell egy kicsit az ételt. Ebben a jó időben délutánonként szoktunk "strandolni" itthol. Amúgy meg próbálunk hűvösben maradni.

Ti hogy álltok a bilire szoktatással. Nekem anyukám rágja állandóan a fülemet, hogy vegyek bilit. A könyv azt írja, hogy amikor tud járni akkor lehet esetleg megpróbálni, de sok olyan topit olvastam ahol már 10 hónaposan bilire szokott a baba. Persze nem hagyták el teljesen a pelust.

Mondanak már szavakat a fiúk-lányok? Máté még nem mond olyat amit tudatosan mondana valamire. Mondjuk azt hallottam, hogy a fiúk később kezdenek el beszélni.

Allics! Mi újság felétek?

Sziasztok!

2008. júl. 2. 14:01

Sziasztok!

Ildi! Nem rendeltem, mert nem jött át, hogy honnan lehet/kell?!

Igen, mindenki jól eltűnt... Gondolom, már sokan nyaraltok, vagy élvezitek a nyarat a "picikkel".

Mi jól vagyunk Balázzsal. Már 4 foga van, egyre több mindent eszik, amit mi is. Már rántásos dolgot is kap. Egyenlőre még semmi panasza nincs.

Éjjel még ugyanúgy felkel cicizni, mint eddig. Ez valahogy nem akar elmúlni. :(

Írjatok, ha van kedvetek! sziasztok

150. naildi81 (válaszként erre: 149. - Pocak0515)
2008. júl. 1. 21:51

szia!

Rendeltél pelust? Milyen? Nekem bejött, a héten rendelek megint.

Nagyon eltüntetek!

149. Pocak0515 (válaszként erre: 148. - Naildi81)
2008. jún. 23. 18:17

Ildi!

Pelust rendeltél a netről? Melyik oldalról? 100 db ennyiért tök szupi árban van! Privibe el tudod küldeni az oldalt?

Mi is csak vízbe (itthoni kismedencébe), vagy a szobába bírjuk a meleget, de nálunk a párom nagyon, nagyon félti a fiút, szóval így elmaradt a hétvégi strandolásunk, pedig én már nagyon vinném a gyereket...! Úgy érzem, hogy néha már túlzásba is viszi a féltést, bár ahogy tegnap mondták a TV-be, hogy mennyire éget a nap, tényleg vigyázni kell magunkra és főleg a gyerekekre is!

Remélem, hogy nekem is lesz lehetőségem Balázzsal strandra menni azért idén!

Vigyázzatok magatokra!

sziasztok

További szép napot mindenkinek!

2008. jún. 23. 10:08

Sziasztok!

Hogy vagytok? Hogy bírjátok ezeket a nagy melegeket? Mi tegnap végre eljutottunk strandolni. Nagyon jó volt. Szabolcs is élvezte hogy pancsolhat. Beleültettük az uszógumiba és úgy fürcsizett. A DM-be vettem neki úszópelust. Nekünk bevált. Legközelebb a Balatonra akarunk leugrani, biztos az is jó lesz.

Pocak! pelus ügyben nem tudok neked segíteni, mert még Economy pacsk-os pelust nem vettem, ami pedig még van itthon az active baby, anak gumis a dereka. Egyébként már a multkor a netről rendeltem pelenkát, és szerintem nagyon jó, a későbbiekben is onnan fogom rendelni. A 100db pelenka 3200 forint.

Na mennem kell mert Szabolcs itt mondja a magáét.

Kitartást a meleghez. További szép napot!

Sziasztok!

2008. jún. 20. 16:50

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy mi a különbség a Pampers Aktive Baby Economy Pack és a Pampers Aktiv Baby Duo Pack között?

Ugyanis nem tudom, hogy én jártam-e pórul, de vettem egy Economy Pack pelust és nem az a gumis derekú pelus van benne, amire én számítottam, ill. amit mindig is venni szoktam az Aktiv baby-ből!

Köszi a segítséget!

sziasztok

146. naildi81 (válaszként erre: 145. - ALLICS)
2008. jún. 19. 21:02
Ne foglalkozzál másokkal! Majd csinálja ha akarja! Erőltetni semmit sem szalad! Figyeld meg, hogy majd mindent egyszerre fog csinálni. Én addig "örülök" míg nem kell utána szaladgálni, mert ha már az is megy akkor már nem lesz nyugalom. szaladgálhatunk eleget utánunk4
145. ALLICS
2008. jún. 19. 20:06

Köszi szépen.

Csak úgy idegesít,mindig kérdezik,hogy feláll mászik stb...:(

Nekem is későn kezdett el forogni és ülni is.Gondolom ezért csinálja a többit is később.

144. naildi81 (válaszként erre: 142. - ALLICS)
2008. jún. 18. 12:15

Szia!

Az én kisfiam 7,5 hónaposan csak forgott, és a védőnő javaslatára elvittem konduktorhoz. De tényleg csak az ő megnyugtatására, mert engem nem zavart a dolog. A konduktor csak abban erősített me amit én is sejtettem. Az én kisfiam tipikus fiú, egy kicsit lusta. Azért mutatott pár fogást amivel lehet segíteni, ösztönözni a mászásra.

Most, bő egy hónap alatt behozta a lemaradást. egyedül felül, mászik, és egy hete már feláll, és a fogai is most kezdenek sorban kibújni, 1,5 alatt a negyedik foga jön.

Én nem lennék a helyedben elkeseredve, de ha megnyugtatna teged egy szakember, akkor fordulj egy konduktorhoz. A háziorvostól kell csak beutaló hozzá.

2008. jún. 18. 12:11

Szia Allics!

Szerintem nem baj. A baránőm kislánya is 10,5 hónapos volt amikor kúszni kezdett és 1 éves amikor felállt. A másik barátnőmé pedig 14 hónaposan állt fel.

142. ALLICS
2008. jún. 18. 10:30

Sziasztok!

Szerintetek nagy baj ha a kisfiam még nem állt fel és nem is kúszik?1 hét múlva 10 hónapos már.

2008. jún. 18. 10:15

Sziasztok!

Csak Balázst keresztelték, de szokott példa lenni csoportos keresztelőre is. Most így jött ki a lépés. De jó is volt így. Az egész cécó alatt egy hangja sem volt, csak nyűgi volt kicsit, mert alvásidőbe volt az egész, de azért kibírta a drgám:) Egyébként mi sem vagyunk összeházasodva a párommal, de egy "kis" egyházadó fejébe megkeresztelte a pap a gyereket. Amúgy a reform.templ.-ba nem keresztelték volna meg pont azért, mert nem vagyunk mi sem megesküdve.

Húha! Máté ilyen nagyot nőtt! Mi is pont tegnap voltunk védőnőnél és Balázs most nem hízott. Sőt! 20 dkg.-t fogyott. 9140 gr és 73 cm.

Megkérdeztem a védőnőt, hogy miért nem alussza még végig ő sem az éjszakát, amikor nem tudom elhinni azt, hogy még éhes lenne akkor, miután jól bekajcsizott este 9-kor. És azt mondta, hogy val.színűleg érezni akarja a jelenlétemet, szüksége van egy kis megnyugtatásra, hogy ott vagyok és ezt így vezeti le. Lehet, hogy később, ha már teázni fog, ugyan ezt fogja művelni?! Na szép! - mondom!

Én esténként cici előtt (már egy hete) rizspépet adok neki. Reggel cici, napközbe nálunk is gyümi (de van amikor nem kell neki). Ebédre valami főtt kajcsi, du gyümi, este pedig rizspép 7 körül, fél 9-kor cici. És éjjel cici :)

Tegnap sütöttem ki tököt és úgy ette, hogy öröm volt nézni.

Húst hányszor adtok nekik hetente?

Hajjaj! De még mennyire! Balázs is fürcsi, ill. pelusuzás közbe mindig megtalálja a kukiját. Ez olyan tipikus pasis happy :)

Mindenkinek szép napot és jó pihit kívánok! Nálunk esik az eső. Nem lesz nagy csavargás, ha így halad továbbra is?! :(

sziasztok

ui.: Lassan annyira belemelegszünk ebbe a gyerkőc "kibeszélésbe", hogy akár összeismerkedtethetnénk a csemetéket személyesen is...

2008. jún. 17. 15:30

sziasztok!

Tegnap voltunk megint konduktornál. Nagyon meg lett dicsérve Szabolcs. Szombat óta ügyesen feláll bárhol. Már többet nem is kell mennünk. A fogzás szerencsére nálunk nem vészes. Alul már 2 hete kibújt az egyik fogacskája, hétvégén pedig az egyik felső fogacskája bújt ki. Mindkét foga mellett fehéredik már a párja, remélem azokkal sem lesz gond.

Pocak örülök, hogy jól sikerült a vasárnap. álunk se lesz keresztelő, mert mi még összeházasodva sem vagyunk, de mondjuk, nem is téma nálunk a gyerekek megkereszteltetése.

Szabolcs egy nagy üveges bébikaját eszik meg ebédre, és előtte még szopizik is. De mostanában rákapta neki én is a főzőcskére. Szerencsére eddig mindig megette amit főztem neki.

Ma végre kaptam a méretében napozót. Annyira örültem neki, mert nem láttam eddig sehol és én nagyon szerettem volna neki. Olyan édesek benne a babák. De hát nem nagyon lesz a héten se alkalmam, hogy ráadjam, nem lesz kánikula.

Nálunk este az elalvással vannak gondok. Fél-10 fele viszem őket aludni, de Szabolcs mindig cirkuszol, hogy még nem akar aludni. Akkor ismét cicire rakom, aztán vagy elalszik, vagy játszik a cicivel, de viszont akkor irány az ágy. Akkor már altalában nincs gond az elalvással, d van agy 10 mire elalszik.

A fiúk szoktak a kukacukkal átszani pelenkázás és fürdés közben? Szabolcs egy ideje rákapott a kuki huzogatásra. Azt halottam, hogy ez normális, de azért ma jd jövöhéten megyünk méretzkedni, és akkor megkérdezem a védőnőt.

Na, mindenkinek szép napot, jó időt!

sziasztok!

2008. jún. 17. 13:05

Sziasztok!

Pocak0515 nagyon szurkoltam nektek, hogy jó időtök legyen. Csoportos keresztelelő volt, vagy Balázst keresztelték egyedül most? Nem sírt amikor rácsepegtették a vizet? Mi Mátét valószinüleg nem kereszteljük, mert a férjem sincs megkeresztelve és anélkül nálunk nem lehet a gyereket sem. Ja és nem templomban esküdtünk. Itt ez is követelmény.

Ma voltunk "mérlegelésen". Máté 9650gr és 74 cm. Az ő mérésük alapján nem nőtt, csak a ruhákat nőjük ki sorba....

Üveges bébiételben nem vagyok képben, mert én minden nap főzök neki, de lemértem és 2-4 dl közötti főzeléket eszik meg egyszerre.

Reggel szopizással indítunk, aztán a délelőtt folyamán eszik gyümölcsöt. Ebédre mindig vmilyen főttet adok neki. 3-4 óra körül jöhet a joghurt, túrókrém, tejbegríz,tejberizs, ilyesmi. És ilyenkor megkínálom cicivel, de hát itt nincs komoly szopás. 7 óra körül még eszik valamit aztán majd 9 körül szopik.

Pár napig végigalutta az éjszakát, de ma újra kezdődött a bulizás éjjel.

Szép napokat és fájdalommentes fogzást minden babócának.

2008. jún. 15. 17:37

Sziasztok!

Túl vagyunk a keresztelőn, ill. a vendéglátáson. Nem volt valami jó időnk reggel, de a keresztelő végére már elállt az eső. Hála! Jól sikerült a "buli". Balázs viszont elég nehezen bírta az utolsó perceit a keresztelőnek, mert 10-kor szokott aludni reggel, és akkor kezdődött a ceremónia. De azért csak kibírta alvás nélkül. :)

Azt hiszem, hogy kcsiny családom minden tagja kipihente délután az egész napi fáradalmakat is. :)

Remélem mindenkivel minden rendben van és jól vannak a fiúk-lányok?!

Ildi! Hogy sikerült kettecskén az estétek Szabolccsal? Tudtál pihenni kicsit?

Aki bébiételezik: elfogyasztanak a csemeték már ebédre, vagy desszertként egy teljes üveg bébiételt?

További szép hétvégét mindenkinek!

sziasztok

2008. jún. 13. 17:55

Sziasztok! Csak egy pillanatra ugrottam be, hogy elújságoljam, hogy úgy néz ki, hogy jön Balázsnak a felső két foga is. Annyira meg van duzzadva az íne felül, mint ha két rizsszem lenne ott. Szegénykém! Lehet, hogy ezért nem tudja átaludni az éjszakákat manapság?!

Na megyek is! Bocsi, hogy ilyen rövid voltam!

sziasztok

2008. jún. 13. 15:36

Sziasztok!

Úgy látom nekem nagyon-nagy szerencsém van a gyerekeimmel, mert egyikőjüknél sem kellett túl sokáig éjszakázni. Karina is és Szabolcs is 2 hetes kora óta átalussza az éjszakát.

Nálunk még a cicizések a főétkezések, a többi a kiegészítés. Nagyon örülök neki, hogy még ennyire működik nálunk ez a dolog, mert a lányomnál totál csőd volt az egész szopizás. Ő végül tápszeres lett két hét elteltével.

Mi ma kettesben maradunk estére Szabolccsal. Apa megy éjszakára, Karina pedig a mamáéknál alszik. Legalább jut egy kis udő másra is nem csak a gyerekekre pl.: magamra.

Pocak remélem jó időtök lesz a hétvégén és akkor tudtok egy kicsit bulizni!

Szabolcs is rengeteget gagyog a maga kis nyelvén és ő is nagyon szeret sikongatni.

Nála játék téren nagyon népszerű a távirányító, a telefon, az akkumlátor-töltő, az apa újságai. De nagyon szeret labdázni, hintázni, tesóval csúzdázni, és a homokozóban játszani.

Na mennem iis kell, mert mindjárt jönnel Karináért és még össze kell neki pakolnom a holmiját.

Nagyon jó hétvégét kívánok mindenkinek!

Sziasztok!

2008. jún. 13. 08:45

Szép jó reggelt mindenkinek!

Látom, nem csak nálunk van még éjszakázás... Hogy ezek a fiúk-lányok mennyire cicifüggők lettek?! :) Balázsnál nem hiszem el, hogy az éhség dukálna éjszakánként, mert két napja (csak esténként) gyümölcspépezünk fürcsi után, és olyan 21 óra körül cicizik egy kicsit. De az már csak arra kell, hogy elaludjon. Elméletileg dugig pocakkal fekszik le és mégis felébred fél 1 felé. Aztán pedig reggel 6-kor. Hiába simizem a pocakját a kiságyba, hiába veszem ki esetleg, nem ér semmit addig, amíg nem kap cicit.

Már próbálkoztam én is azzal, hogy megfordítva teszem őt le aludni, de az sem jött be. :(

Hogy a fogzásnak tudható-e be esetleg, azt nem tudom, mert az ínye nincs megduzzadva és jelenleg megálltunk az alsó két fognál.

Tegnap délelőtt ő is másfél órát aludt, du.pedig 3-at. Ilyen még sose volt mióta megszületett. :)

Nálunk is beállt ez a reggel+esti cici a többi csak nyammogás.(néha már nem is adok neki napközbe ciciót) Nekem már régóta csak az egyikből szopizik, de már azon is észrevettem, hogy kevesebb termelődik. Szóval nyugi, ez normális! Nekem is úgy apadt el az egyik, hogy abba mindig is kevesebb volt, mint a másikba, és egyik napról szinte a másikra elapadt, hiába szopott abból is.

Atya ég! Máté már a hátsó fogakkal küzd! Csórikám! Hogy bírja?

Jaj, Bazsi is nagyon benne van a sikongatásba! Főleg, ha partnerre talál! Akkor aztán zeng az egész lakás :) Ő is nagyon a tudtomra tudja hozni, hogy mikor, mit akar.

Tegnap olyan ügyi volt: mondom neki a nagy főzés közepette, hogy mutassa meg hol a baba labdája és képzeljétek el, hogy járókába ülve, ami teli van játékokkal, elkezdte ütögetni a labdáját. Ugyan ez volt a hápi kacsával is.

Nekem így első gyerekes anyukának annyira furi, hogy kilenc hónaposan mennyire okosak tudnak lenni! Olyan jó érzés!

Nálunk hétvégén keresztelő lesz. Remélem, hogy jobb idő lesz, mint ma van, mert világos kosztümöm van és elméletileg bográcsolást tervezünk?! Szóval én nagyon bízom a jóidőbe hétvégére!

Ildi! Nem szopizza Szabolcs túl magát így, hogy főétkezés előtt kínálod meg vele és nem utána? Elméletileg nekik már a déli cici csak kiegészítés a főzi mellé, nem?

Na szép napot mindenkinek! Holnap már készülök elő a vasárnapi keresztelőre kaja ügybe, de vasárnap majd jelentkezem!

sziasztok

2008. jún. 12. 22:33

Sziasztok!

Gratulálok én is Szabolcsnak! Olyan gyorsan nőnek a gyerkőcök. Máté is nyomonkövethetetlen lett, olyan gyorsan mozog. Nagyon tetszik neki a mászás és, hogy sétálunk kézenfogva. Persze az utóbbi még nehézkes, néha hátrafele megyünk vagy egy helyben topogunk.

Vigasztalásképpen: Máté sem alussza végig az éjszakát...sőt! Jó esetben csak 3-4- szer kelek fel hozzá. Nappal másfél órákat alszik, szinte percre pontosan tartja a 90 percet.

Sajnos már ő is csak reggel és este szopizik rendesen. Napközben is "elkap", de az inkább csak nyugtató játék. Észre is vettem, hogy már nem termelődik az egyik mellemben szinte semmi tej. Nem tudom, hogy az normális, hogy az egyikbe sokkal több tej van?

Ki, hogy áll a fogzással? Nyügösek miatta a fiúk-lányok? Én nem látok Máté fogsorában semmi kuszaságot. Ami érdekes, hogy alul még nem jött ki a 4. foga, de hátul fent már jön a 8. foga. Idáig mindig párosával jöttek.

Máté még nem mondta, hogy papa, mama, vagy ilyesmi,de a maga nyelvén egész nap szövegel. A ba-ba-ba, hő-hő, hűe, de-de, stb. alkotják a szókincsét. Na meg a sikongatás. Az nagyon megy neki. Nagyon kíváncsi vagyok viszont, hogy mi lesz az első értelmes szava.

Ügyesen ideadja viszont a tárgyakat, ha kérem tőle. Ha nem akarja ideadni a kezembe rakja az üres tenyerét, jelezvén, hogy ne számítsak semmire tőle.

Megyek mostmár aludni. Szép napokat mindenkinek!

2008. jún. 12. 16:12

Sziasztok!

Hogy vagytok? Nálunk szerencsére minden rendben. Nem tudom, hogy minek köszönhető de Szabolcsnak 2 hete rendbe van a székrekedése. Mindennap van kakija, és nem is kell érte megszenvednie.

Nálunk ma is meleg van annak ellenére, hogy délelőtt esett egy kicsit az eső, és mára mondták az időjárás-jelentők, hogy hűvös lesz.

Nálunk se lesz már gáz ha nagyon meleg lesz, mert kedden beszérelték a klímát a lakásba. Legalább éjszakánként tudunk aludni.

Már jó lenne, ha jövő hétvégén meleg lenne és végre el tudnánk menni fürdeni.

Én Szabolcsot mindig étkezés előtt kínálom meg cicivel és csak utána kap szilárd kaját. Valahol mostanában olvastam, hogy így a helyes, de én nem ezért csinálom így, hanem , mert így alakult. Így naponta minimum 4x szopizik.

Nekem Szabolcs is most pakolászik itt a szobában. Már mindent elér ami nincs magasan. Elmászik azért ami kell neki. Ma bemászott az asztal alá, nagyon édes volt.

Kedden buszoztunk egyet, nagyot nézett, hogy nem mozog a feneke alatt a babakocsi, de mégis megyünk. Mióta megszületett most ült először buszon.

Na megyek, mert a nagylánnyal megyünk a játszótérre.

További szép napot!

Sziasztok!

132. rasza
2008. jún. 11. 17:12
Még azt akarom mondani hogy a férjemmel megbeszéltük hogy ha szólok elviszi Amritát sétálni hogy tudjak pihenni.Mivel most úgysem dolgozik.Ilyenkor egy kicsit felüdülök.Másként nem is bírnám.
131. rasza
2008. jún. 11. 17:08
Sziasztok!Én is gratulálok Szabolcsnak.Hát az én csemetém hablatyol össze-vissza.De azért 2 dolog van:A szopikát lának hívja és 2-szer mondta már hogy papa mikor meglátta az apját de ennek már2 hete és azóta nem mondta.Pocak!Amrita se alszik.Óránként felriad.Pedig már reménykedtem hogy szépen aludni fog.Nem tudom hogy meddig fog ez így menni.Tegnap megfordítottam az ágyában.Hátha nem jó fele fekszik és az zavarja.Így csak 3szor ébredt.Próbáld ki te is.Hátha jobb lesz.Én mar nem tudok mit kitalálni.Mikor elkezdett a foga jönni kb 6 hónapos korában,akkor kezdődött ez nála hogy este felriadt.A védőnő szerint már hozzászokott hogy többször felkel.Amrita jól bírja a meleget.A házban meg klíma van.Tavaly vettük mikor volt az a nagy kánikula.Nagy pocakosan elég szenvedős volt.Mire megvettük a klímát ,bejött a hűvös idő.De most legalább tudjuk hasznosítani.Most elköszönök és alukálok egy picinykét.Sziasztok
2008. jún. 10. 13:00

Sziasztok!

Ildi! Gratula Szabolcsnak! Látod, hogy nem kell aggódni! Eljön minden a maga idejébe! Nagyon ügyi fiú!

Nektek miket "dumálnak" már a csemetéitek?

Képzeljétek, Balázs kapott egy nagyobb labdát, mint ami eddig volt neki. Egész délelőtt úg el volt ma vele, hogy csak na. Tetszik neki, mert ezt nem tudja úgy megfogni, mint az előzőt, mert ez nagyobb.

Viszont a nagy örömújjongás után ismét felkel éjjelente. Hol eszik, hol csak sírdogál egyet-kettőt és visszaalszik. Másfél hét teljes alvással telt éjszaka és most újra kezdjük előlről. Nem tudom, miért?! :(

Most csak röviden ennyi, amíg a gyerkőc alszik felkukkantottam kicsit. Úgyis rég jártam már itt.

Remélem, mindenki jól van, "pindurkák" bírják a meleget?!

További szép napot nektek! sziasztok

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook