Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2007 szeptemberi babák és anyukáik fórum

2007 szeptemberi babák és anyukáik (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯
189. rasza
2008. júl. 27. 15:06
Sziasztok !Pocak!Hát az orvosok egy kalap ka.át sem érnek legtöbbször nagyon úgy néz ki.De legalább nincs semmi komoly baja Balázsnak :).Voltunk tegnap a dédinél és ott voltak Amrita unokatesói.Az egyik most 2 éves és van neki egy játék babakocsija babával.Amrita teljesen odáig volt tőle.Egész délután azt tologatta.Szeretnék egy ilyet beszerezni hogy ne keljen a kezét fogni amikor céltalan mehetnékje van.Úgy látszik Amrita igazi babázós kis hölgy lesz.Nem rám ütött én sose babáztam.Talán az apja?!:))))
2008. júl. 27. 14:46

Sziasztok!

Nem sok mindent mondtak a Klinikákon se tegnap este, de megállapították, hogy valami vírusfertőzése van a gyereknek. Kizárták az ételallergiát és a csalánkiütést is. Semmilyen gyógyszert nem kaptunk. Azt mondták, ahogy jöt, úgy el is fog múlni. Ma már valamivel jobban néz ki, sőt az arca már nem is piros, csak a fejét vakarja még. Kalciumot azt adok neki, mert mondták, hogy azt lehet, de mást ők sem tudnak. Jó, mi?

2008. júl. 26. 21:32
Ildi! Én is gratulálok nektek. Az, hogy most meg vagy íjedve természetes. majd megnyugszol és minden rendben lesz. Sok-sok boldogságot nektek!
2008. júl. 26. 16:40

Sziasztok!

Ildi! Szerintem is örüljetek a babának!! Lehet, hogy most még úgy érzed/érzitek a pároddal, hogy korai, de biztos, hogy nagyon nagy örömet fog okozni nektek! Igaza van Raszának! Én is amellett lennék, hogy tartsd meg!

Képzeljétek! Mi meg délután megyünk a kórházba. Balázs úgy látszik, hogy nem a foga, vagy az időjárás miatt volt nyűgös. Tegnap este elkezdett sok apró pötty lenni a szeme alatt, orra körül. Ma reggelre már a feje teteje is tiszta pötty és vakarja. (de csak a fejét) A pocakja is pöttyös már. Elvittem az ügyeletre, ahol nem tudták megmondani, hogy ételallergia, vagy csalánkiütés-e?! Ezért kértem beutalót, most várom a páromat, hogy hazaérjen (Balázs addig kialussza magát), és már megyünk is. Úgyhogy ennyit az orvostudományról... Amikor sír, akkor nagyon látszanak neki a pöttyök, de amikor nyugiba van, akkor nem olyan vészes. Látszik, de nem olyan erőteljesen piros.

Azt hittem először, hogy a napra lesz allergiás, mivel fehérbőrű, de már ezerszer voltunk napon és semmi baja nem volt (eddig). Enni meg nem evett olyat, amit eddig ne evett volna. Azt mondta a doki, hogy lehet, hogy az a.tejen keresztül kapott olyat, amit nem bír a szervezete. Nekem meg herpeszem is van/volt a számon - lehet, az?! A fene tudja! Estére már többet tudunk - remélem!

Majd jelentkezem!

Remélem, hogy veletek, ill. a gyerkőcökkel minden rendben van?!


Ildi! Még egyszer: ne legyél elkeseredve!! Én is örülnék, ha jönne a kistesó már...


puszi nektek sziasztok

185. rasza
2008. júl. 24. 22:48
Ildi!Gratulálok a babádhoz!Ne aggódj ,ne szomorkodj.Minden a legnagyobb rendben lesz.!Lesz még egy angyalkád .Biztos vagyok benne hogy sok örömöd lesz benne.Ha elvetetnéd az olyan lenne mintha kiszakítanának egy darabot a szívedből.Légy boldog a babáiddal.Puszil titeket Rasa
2008. júl. 24. 22:12

Sziasztok!


Ma már valamivel jobb napunk volt, mint tegnap, Szabolcs kevesebbett nyekergett.

De én valahogy nem nayon tudtam még ennek se örülni. Ma kiderült, hogy megint terhes vagyok. Én aki mindig is a nagy korkülönbség híve vagyok, most meg úgy néz ki, hogy csak 19 hónap lesz a két bébi között. Egy kicsit el vagyok keseredve. Mondanom se kell, apa sem fogadta kitötő örömmel a hírt. Szerintetek?

A barátnőim örülnek és támogatnak, szerintük jó dolog lesz, de én vacilálok, de elvetetni nem tudnám. Úgy vagyok vele, hogy majd a természet eldönti, hogy mi legyen.

183. rasza
2008. júl. 24. 14:01
Sziasztok!Amrita is nyűgös ráadásul 2 napja megint nem alszik valami jól.Többször fölkel.Én az időváltozásnak tudom be a dolgot.Ma este félóránként ébredt és reggel 4-től nem is bír aludni.Azután 7-tő aludt 9:45-ig.Az ismerőseim között volt olyan akinek a gyerekénél minden egyes fogkijövetel előtt a gyerek belázasodott és hányt is.Kár hogy az orvosoknak a véleménye gyerekügyben nem egységes.Nem könnyítik meg a dolgunkat.Hétvégére 30 fokokat mondanak.Pusz Rasa
2008. júl. 24. 13:08

Sziasztok!

Úgy látszik, a tegnapi (is) egy ilyen nyűgös nap volt mindenkinél. Balázs is 3*aludt napközbe, de csak 30 perceket. Semmit nem tudtam csinálni tegnap. Ráadásul éjszakára hőemelkedése is lett. Talán a kibúvó félben lévő szemfogtól, vagy nem tudom! Dr.nő szerint ez lehetséges, sőt a hőemelk.természetes is fogzáskor. Éjszaka is csak forgolódtunk. Ő is, mi is.

Ajánlott a dokinő egy homeopátiás kúpot, ami fogzásra is jó, és mégse szájon át kell beadni neki, nem bántja a vesét stb. Meglátom hogy alakul a ma esténk?! Ma reggel 2 órát aludt, de néha felijedt álmába.

Mindenesetre tudom, hogy senkit nem nyugtat ez meg, de az ismerősöm kislánya is nyűgös volt tegnap. Lehet a front is közrejátszik?!

Remélem, hogy mindannyian átvészeljük már ezt az őszi időt! Eszméletlen, hogy nyár közepén hosszú nacit hordunk!

2 napja mi is szobafogságon vagyunk az eső miatt. Bár jelen pillanatba nem esik.


Rasza! Köszi az infot! Azért majd lehet, hogy én is élnék a lehetőséggel!


Ti szoktatok mesélni, verseket, ill.énekeket dalolni a gyerkőcöknek?


Szép és nyugodt napot mindenkinek!


sziasztok

181. rasza
2008. júl. 23. 22:56
Sziasztok!Amritának is rossz volt valamiért az éjszakája.Pocak!Ha nézed a Gulliver honlapját az árakat ne nagyon nézd mert azok nem nagyker árak.Sajnos a honlapjukon alig van valami és elég tréé.Nálunk már napok óta szakad az eső és be vagyunk zárva a lakásba.Ez van Pusz rasa
2008. júl. 23. 20:40

Sziasztok!


Hogy telt a mai napotok? Nekem az egésznap egy nagy F.S!!!!! volt. Szabolcs egésznap nyügös volt, pedig még azt se mondhatom, hogy nem aludta ki magát, mert 9-kor kelt reggel. 11-kor már le kellett mennem vele a szakadó esőben sétálni, mert hiányolta a levegőt. Sétáltunk egy fél órát és utána egy kicsit nyugodtabb lett. De sajna délben nem aludt sokat szűk másfél órát, aztán egy óra múlva már megint nem lehetett vele bírni. Szerencsére felénk 5 körül elállt az eső és igy el tudtunk menni anyukámékhoz egy kicsit sétálni.

Nagyon remélem, hogy holnap már jobb napja lesz!!!!!!!!!!


Rasza!

Lehet, hogy én is élni fogok a lehetőséggel amit felkínáltál, mert nekem már 2 gyereknek kell ajándékot venni karácsonyra, és nem miondegy, hogy mennyiot kell költenem. Ráadásul Karinának decemberben van a szülinapja is és rengeteg pénzt visz el a december. De majd még beszélünk erről. Előre is köszi a lehetőséget.


Na mennem kell, mert megint kezdődik a "dáridó Szabolccsal"!

Jó éjszakát mindenkinek!

2008. júl. 23. 16:15

Sziasztok!


Ahogy látom, Amrita az "egyetlen", aki el van a játékokkal úgy igazából. A fiúkat valahogy nem köti le - igaz?! Vagyis nem olyan hosszú távon.

Balázs pár napja porrongyozik. Amit elér a székről, vagy bárhonnan rongyot, leveszi és elkezd takarítani vele.

Tegnap valahogy nagyon rosszra sikeredett az éjszakánk. Alig aludt ő is, és mi is. Ma is csak fél órákat aludt napközbe. Remélem, hogy most tovább húzza valamivel?! Sőt, éjszaka még lázas is volt. :(

Rasza! Én szétnézek a Gulliver honlapján játék ügyben és ha találok valamit, egyeztetünk, oké?

És köszönjük a felkínált lehetőséget! - azt hiszem, mindenki nevébe írhatom ezt?!

Már én is unom a tápszert estére, sőt Balázs már nem is igen eszi meg. Kezd válogatni. Ti nem vettétek még észre, hogy már nincs az, mint korábban, hogy "bármit" oda lehet adni nekik, megeszik. Balázs már nem eszik meg mindent. Ha valami nem ízlik neki, úgy eltolja a kezemet, ahogy illik. Estére mi is vajkrémes kenyeret, párizsit, sajtot, paradicsomot adunk neki. Vagy ha délbe levest evett, van hogy elfogadja azt vacsira is.


Mit tudtok arról, hogy a fogzástól be lehet-e lázasodniuk a gyerkőcöknek? Valahol ezt, valahol meg azt lehet olvasni ezzel kapcsolatosan a neten...


Húha, felébredt a gyerkőc! Megyek!


sziasztok


A fiúk/lányok nem nyűgösek az idő, vagy valami miatt mostanság? Mert Balázs az! napközbe is alig alszik 30 perceket...

178. ALLICS (válaszként erre: 152. - 26c9a8950c)
2008. júl. 23. 15:12

Semmi különös...

Ma elég sz@r idő van egész nap esett,még nem voltunk kint,ami Ármint nem,de engem annál jobban megvisel.


Ma reggelre jött ki a 7.fogacska...feláll,az ágyba kapaszkodva lépeget,négykézlábra áll,de mászni még mindig nem akar.


Ármin giginek hívja magát,mama,papa,pá-pá,va-va megy...

177. rasza
2008. júl. 23. 14:49
Sziasztok lányok!Arra gondoltam hogy ha akarjátok karácsony előtt megyek újra a Gulliver nagykerbe vásárolni.Ott van lehetőségem 50-70 % -al olcsóbban venni játékokat.Tudom hogy ti a szülinapra készültök de gondoltam felajánlom nektek ezt a lehetőséget és elhívlak titeket vásárolni.A testvérem kiskereskedő így rajta keresztül tudnánk vásárolni.PL:A hintacsiga a boltokban és a neten 7000ft.Én csak 3000-ért vettem.Ha érdekel titeket kérlek jelezzétek ezt nekem.Én nagyon szeretek játszani Amritával.Ő körülbelül két alkalommal volt 10 percet a járókában úgyhogy szétszedtük és az alját leraktam a játszószobájába a földre .Letakartam 2 pokróccal és most napközben ott alszik.Még 2 alkalommal alszik nappal.De már sokszor előfordult hogy csak egyszer igényelte a nappali alvást.Amrita csak szopit kap és azt összeturmixolva amit mi eszünk.Az ágyában sose teszem be nappal, csak alvásra használja az ágyát .Egész nap jön megy és sokat játszunk.Mindig mutatom neki mit hogyan kell használni és ő próbálja utánozni.Tegnap megint meglepett .Van egy plüss kutyája.Azt elraktam távolabb és mondtam Amritának hogy hol a kutyus?Ő oda mászott a kutyához és felemelte.Akkor mondtam neki hogy kérem a kutyát ,erre odahozta nekem.Este az apjának bemutattuk a produkciót vagy 3-szor .Nagyon örült neki.Most nagyon rajta vagyok hogy mindennek megmondjam a nevét és hogy mást is hozzon oda nekem.Én eddig nem is tudtam hogy ezeket a szavakat érti. ÓÓÓ nyaralni én szeretnék elmenni de félek nem lesz az egészből semmi.7 év alatt 1-szer voltunk nyaralni a Tátrában.Hétvégéken szoktunk menni túrázni ide-oda.De egy igazi nyaralás jólesne.pusza rasa
2008. júl. 22. 22:06

Sziasztok!


Remélem mindenki jól van!

Szabolcs még nem megy és nem is próbálkozik vele. Egyik nap láttam, hogy elengedi a bútort és megpróbál megállni, de nem jött össze neki, egyből seggre csüccsent. Mondjuk még nem is bánom addig jó nekem míg nem szalad. "Meg is beszéltem" vele, hogy október- novemberig vár az önnálló sétálgatással, utána már jön a tél és akkor még nem kell utána rohangálnom, majd ráérek a tavasszal. De ez csak az én kis óhajom, ő még persze gondolhatja másként. Lehet, hogy majd ez is jön egyik pillanatról a másikra, mint a mászás é az ülés, azokat is szinte egyszerre kezdte és egy kicsit később, mint más gyerekek.

Rasza!

Szabolcsnak fele annyi játéka sincs, mint Amritának. Én mondjuk feleslegesnek is tartom sok játékot vásárolni, mert a lányomnál láttam meg, hogy a felével sem játszott annak amit megvettünk neki. Szabolcs még el sem játszik a játékokkal, inkább még mindent megrág, dobál, tépked. Vettem neki a névnapjára egy golyóvezetőt, hát az is csak ott van a polcon, porfogónak. Néha ezébe jut és leveszi, de csak pár percig van el vele. Szeret még "játszani" a beillesztős fa játékokkal, az aksi töltővel, plüss állatokkal, és Karina kacatjaival, babáival. Ő még nincs el hosszú ideig semmivel Szeret még kipakolni a konyhaszekrényből, csörönpöl a lábasokkal, a vágódeszkával... Nagyon szeret lent lenni a játszótéren csúzdázni, hintázni és homokozóban szórakozni.

A mászás nagyon megy neki! Állandóan jön utánam a lakásban. Már lassan wc-re se tudok egyedül elmenni.

Tegnap ebédre kapott sültkrumplit egy kis kisütnivalóval. Nagyon ízlett neki. Úgy volt vele végre nem bébipapi, hanem valami felnőttes kaja.

Ti mit adtok a gyerekeknek vacsorára. Én már leszoktam a tápszerről. Vajas-, sajtkrémes-, vajkrémes kenyeret szoktam neki csinálni, felkockázom neki és ő tök jó izűen megeszegeti. Már én untam a tápszert mindenap adni neki.

Erika!

szilvásváradra megyünk nyaralni öt napra 8-12-ig. Már nagyon várjuk. Most megyünk először együtt nyaralni. Eddig még nem sikerült sehova se elmenni.


Na most már befejezem. Mindenkinek jó éjszakát!

sziasztok!

2008. júl. 22. 21:16

Folyt. köv.

A Balcsi tetszett neki. Vettünk neki, olyan úszógumit amibe ülhet.

Viszont ott köztünk aludt a nagyágyon. Azóta nem nagyon tudom a kiságyban altatni. Amúgy is elég zűrösek az éjszakáink. Ti hogy álltok az alvással?

Az iker babák amikról írtál tényleg elég kis súlyúnak tünnek. Ha most 14 hónaposok úgyis menni kell nekik a 15 hónapos oltásra, hátha ott majd kitalálnak valamit.


Jó éjt mindenkinek!

2008. júl. 22. 19:45

Sziasztok!


Mostanában csak olvasásra ugrottam be hozzátok. Én még nem gondolkoztam a szülinapon. Nekem még majdnem 2,5 hónapom van választani. Máténak ha vennék egy pár csomag háztartási papírtörlőt az lenne a legjobb. Imádja pici apró darabokra tépdesni. Jelenleg ez köti le a legjobban, ha nem ő is a lakást járja. Máté még önnálóan nem jár, de ha csak az egyik kezét fogjuk akkor már több 10 métert is megtesz így.

Mi már túl vagyunk a nyaraláson. Az idén nem akartunk menni, de két hete volt egy kedvező lehetőség Balatonalmádiban tölteni egy hetet. Igaz gyorsan kellett pakolnom, meg nem is volt túl szuper idő,de jó volt. Attól féltem, hogy Máté, hogy fogja bírni az 5 órás utat, de nem volt olyan vészes.

2008. júl. 22. 14:28

Lassan kezd előjönni, hogy azt kap a gyerek, amivel a szülő játszana, vagy játszott volna gyerekkorában? :)

Rasza! Te már Karácsonyon gondolkodsz? Mi még azt se tudjuk, hogy a közelgő szül.napra mit kapjon a gyerek?! :) Bár most én is böngészek a játékfutár oldalon. Millió játék van. Találtam egy fajin kis babataxi-t Balázsnak. De most hogy írod, meg fogom nézni a sátrakat is, nehogy az legyen, hogy leragadunk egy boltnál és nem nézünk szét!

Asztal+szék - ezen már mi is gondolkodtunk! Keményfedelű könyveket viszont már vettem Balázsnak. (Altatót pl) Lapozgatja már, meg érdekli, de sokáig nem köti még le.

Ez a vízipark jó lehet!


Felétek mennyit csúsznak-másznak a gyerkőcök egy nap? Balázs szinte egész nap járja a házat. Sokat már nincs a járókába, vagy a kiságyába.


Alvással hogy álltok? Még 2x alszanak a gyerekek naponta?

Most be kell fejeznem, mert Balázs már nyűgös.


sziasztok

172. rasza
2008. júl. 22. 12:39
Eszembe jutott még valami .A neten szoktatok nézni játékokat?Én hónapokig nézegettem hogy milyen játékok léteznek.Egy adott márka milyen játékot árul.Néztem boltokat és internetes áruházakat hogy mi a kínálat.Az az igazság hogy nagyon szeretek játszani.Játszósátrak nagyon sokfélék vannak a neten különböző internetes játékáruházakban.
171. rasza
2008. júl. 22. 12:22
Pocak!Örülök ha segíthettem.Lehet hogy karácsonyra veszek Amritának is búgócsigát.Valójában azon gondolkodom hogy karácsonyra mivel lepjem meg.Gondoltam addigra már jó lesz neki egy asztal székk el,gyurma,gyurmázókészlet,zsírkrétakészlet,mesekönyv pl:kipp kopp,Boribon a játékmackó.Csak nagyon drágállom a mesekönyveket.Lehet hogy azokat antikváriumba fogom megvenni.Vettünk már neki karácsonyra egy viziparkot/a Tecsoba lehet kapni/.Mennek körbe a hajók,zenél,világít a víztorony,van benne vizimalom,a polip fején vízesés spriccel,vannak gátak és van dokk daruval és mágneses ládával ami a daruval fel lehet emelni és a nagyobb hajóra rakodni és vissza.Egy emberke is van hozzá.Ha karácsonykor még nem sikerül neki vele játszani akkor majd tavasszal biztos sikere lesz mert Amrita oda van a vízért és a vizes játékokért.7000 ft-ért árulják.Az apja nem tudott neki ellenállni.A múltkor kotrógépet akart neki venni mire érdekesen ránéztem.El nem tudom képzelni hogy mit kezdene vele Amrita.De mért ne.Én is jobb szerettem gyerekként az autókat és a logikai játékokat a babáknál és hasonló lányos játékoknál.Valójában lányos játékokkal nem emlékszem hogy játszottam volna.Úgy hogy azt mondtam a férjemnek hogy azt vesz Amritának amit csak akar ha úgy gondolja jó játék vagy ő szívesen játszott vele gyerekként.Nem szólok bele.
170. rasza
2008. júl. 22. 12:01
Sziasztok!Amritára nem mondanám hogy önállóan megy mert az egyik ujjamat még fogja legtöbbször.De egy nap 5-6-szor elengedi és magától megy 5-6 métert.De ment már 10-et is.Az érdekes az benne hogy szépen kanyarodik is az akadályok között.
2008. júl. 22. 08:46

Sziasztok!

Rasza! Nagyon, nagyon köszi a sok jó ötletet! Fogok válogatni belőlük biztosan! Nekünk ez a békás "játék" nem férne el a lakásba, de most úgy néz ki, hogy veszek neki egy sátrat. Most az az új hobbi, hogy bújócskázunk mi is. Még a ruhái alá is képes alá bújni, csak hogy kukucskálhasson :)

És ezt még később is fogjuk tudni használni akár az udvaron, akár a lakásba.

Amrita egyébként már jár önállóan?

Balázs még lusta ehhez. A kompot imádja, abba kotor ezerrel, de anélkül egy lépést nem tesz. Igaz, nem is bánom. Néha így is "futni" kell már utána.

Anyukámtól kapott Balázs pár napja egy búgócsigát. Most ez az új játékunk jelen pillanatba. Ami abból áll, hogy én elindítom neki, ő meg azonnal lecsapja és persze így meg is áll. De tetszik neki.

Van egy nagyobb repcsije - azt tologatni lehet, de az nem köti le mindig. Most rájött arra, hogy fel lehet fedezni a világot (lakást) és mostanság nem is játszik, csak "jön-megy" mindenfelé, és pakolászik.


Na köszi még 1x a sok-sok okos ötletet!! Válogatunk majd belőle, de ez a sátras dolog tetszik nagyon! A golyóvezetőt megnézem, hogy milyen élőbe?!

Szép napot mindenkinek!

sziasztok

168. rasza
2008. júl. 20. 22:02
Ami még kimaradt:Van egy felfújható békája amibe bemászik.Eredetileg vizet kell önteni bele és a kertbe vagy a teraszon pancsolhat de nekünk a szobájába maradt és vettem bele 100db labdát/ezt hálósan lehet kapni a Tescoba/.Szeret belemászni és forgolódni benne.A labdákkal dobálódzik.Nem tudom mennyi hely van nálatok mert elég nagy alakú.Amikor már ment úgy hogy fogtam a két kezét ,rúgtam a labdát és ő is megtanulta rúgni.Van egy Tolo márkájú labda ami csörög,rácsos így egy kézzel is tudja fogni és dobálni.A tolo -tol van több ügyességi játék pl egy kocka amelyiknek minden élén van pl:amit teker,forgat stb.Nem jut eszembe hogy hívják azt a játékot amikor van egy fa lap és pl az a feladat hogy az állatfejeket egy pályán oda kell vezetni a testéhez,vagy a számkorongokat az adott számú állatcsoporthoz.Talán labirintus játék?Már nem emlékszem.A Fakopáncsba van többféle ilyen játék.Amrita szereti a korongokat és az állatfejeket vezetgetni a pályákon.Igaz még nem tudja mi a feladat de jól el tud vele bíbelődni.Hát most megint ennyi jutott eszembe.Ha még eszembe jut valami majd írok.Nektek mivel játszanak a csemetéitek?Hátha van még valami ami jó lenne Amritának.Amrita unokatesóival ma találkoztunk.Védőnő hónapok óta nem látta a gyerekeket.Én minden hónapban viszem Amritát a védőnőhöz és a gyerekorvos is megnézi.A kis fiú olyan sovány hogy rémes.Sajnos nem nagyon lehet a szülőkre hatni.Az anyjuk főz a gyerekekre külön.De nem túl változatosan.Változatos ennivaló helyett vitaminnal tömik.Komolyan már én vagyok mérges.Ha az én gyerekem 14 hónaposan 7-8 kiló lenne, biztos elvinném kivizsgáltatni vagy legalább a dokihoz.Na kidühöngtem magam.Remélem ti jól vagytok.Pusza Rasa
167. rasza
2008. júl. 19. 23:22
Olyan golyóvezető a jó ami nagyobb .A kicsik nem sok mindenre jók .Túl rövidek a pályák.Bár Amritának is először 2 pályás volt.
166. rasza
2008. júl. 19. 23:16
Sziasztok lányok!Pocak!Mikor még csak csapkodott Amrita én mókakockákat ,kejfeljancsit és olyan játékcentert vettem neki amit ha leüt bizonyos helyeken akkor vagy zenél vagy az állatok mennek körbe és hasonló.Vettem neki a playscooltol vonatot amibe labdákat kell dobálni.Vagy egy pályán mennek a labdák vagy a mozdony végén kipotyognak.Zenél.Mikor megy a mozdony és potyognak ki a labdák ,Amrita mászik gyorsan hogy elkapja.A formabedobósat is szereti.Van olyan neki ami egy kocka forma és minden oldalán 3 féle formát lehet bedobni.A formákat kipakolja és vissza.Szereti őket mert színesek és mindenféle forma van.Van a fisherpricetól sütifaló bödönt/ez énekel,ezen tanítom neki a forma bedobást/és éneklő kutyát.Sok mondókát és dalt tud.Nagyokat nevet rajta Amrita és tapsolunk a dalokra.A színes fakockák is nagyon jók ha többféle formák vannak.Én építek Amríta pedig vagy ledönti vagy adogatja a kockákat az építéshez.A sátorba is szeret elbújni és kukucskálni.A dömper is jó .Egy egyszerű vödör is jó ki-be pakolni apróságokat.Szereti az olyan plüssállatokat amiket már felismer.Azokkal szoktam bábozni neki.Pl:kutya ,cica.A bábok is jók.Mióta voltunk az állatkertben azóta szereti az állatos képeskönyveket.A Ks'kidsnek van olyan plüss monteszorrija ami 3 féle állatból áll amik zizegnek és csörögnek .Fel kell építeni az állatokat .A hintacsigát is szereti.Alacsony így le ér már a lába.Lökni még nem tudja magát .Én hintáztatom.Hát most ennyi jutott eszembe.Ezek most a kedvenc játékok.A többi vagy nem érdekli még vagy csak 1 percig kötik le.Szerintem vehetsz nyugodtan Balázsnak golyóvezetőt is.Lehet hogy először csak rángatja majd de érdekelni fogják a sok színes golyók és onnantól már kezd is vele játszani.Hamar felfedezi hogy csúsztatni lehet a golyókat.Amrita is úgy eltud benne mélyedni.A Gulliver nagykereskedésbe és a Fakopáncsba szoktam vásárolni.A tortát még én sem tudom hogy milyen ízűre készítsem.Azt tudom hogy eddig a pudingot,krémtúrót és a csokit szereti.Remélem segítettem ötletekbe.Sziasztok Rasa
2008. júl. 19. 13:02

Sziasztok!


Nálunk ma gyönyörű idő van! Felétek?

És egész délelőtt bent "rohadtam" a konyhába, de délután megyünk csavarogni kicsit a nagyfiúval. Már alig várom!

Nem tudom, hogy mennyire normális ez a súly még ha koraszülöttek is voltak akkor is, de szerintem is kevés. Nem tanácsolt a védőnő nekik semmit, hogy mit próbáljon meg adni nekik az anyjuk, hogy jobban nőljenek?

Ildi! Mikor és hova mentek nyaralni? Nekünk is kb.3 hét van a nyaralásig :) (Alsópáhok a hely neve, ahova megyünk)Mi is várjuk már nagyon!

Voltunk tegnap védőnőnél és Balázs 9,5 kg, és 76 cm. Sokat nyúlt most nagyon. Már én is azt adom neki, amiket mi is eszünk, csak villával összetörve. Nagyon nem is eszi már a bébi ételeket (csak ha muszáj), mert mégiscsak más ízük van, mint a normál kajának. A védőnő mondta is, hogy már nyugodtan lehet neki adni "mindent". Ma karalábé levest és egy kis paprikás krumplit evett.

Rasza! Milyen jellegű játékokat és főleg HOL tudsz vásárolni Amritának? Mi mindig olyan bajba vagyunk játék terén. :( Adjatok ötleteket légyszi! :)

Szülinap Balázsnak? Hm... Jó kérdés! Torta - biztos lesz, de hogy milyen ízű, azt még nem tudom. Ti milyet süttök/vesztek a fiúknak, ill.lányoknak? Mi szeretnénk valami ajándékot is adni neki, úgyhogy én most fogok nekiállni nézelődni, hogy mit érdemes?!

Balázsnál ezek a finom mozgások még nem igen alakultak ki. Ő még biztosan ütné-verné a golyóvezetőt is :) Az etetőszékből se sikerül még mindig felcsipegetnie a kenyeret, vagy bármit, amit odateszek neki. (szétmancsikolja)


Most búcsúzom! További szép napot Nektek!

sziasztok

164. rasza
2008. júl. 18. 23:00
Sziasztok lányok!Remélem már jövő héten jobb idő lesz.Bár bevallom én a tavaszi és őszi időt kedvelem.Nagyon nincs kifogásom a hűvös idő ellen.Amrita azt eszi amit magunknak főzök bármi legyen is az.Csak neki összeturmixolva adom.Az unokatesói most14 hónaposak .Egy fiú és egy lány.A fiú 7 kiló a lány 9. 2 kilóval születtek.Csak 2-3 kanál ételt fogadnak el.Szopi már nincs nekik.A kisfiúra rossz nézni olyan sovány.Szegény anyjuk már nem tudja hogy mit főzzön a gyerekeknek hogy megegyék és hízzanak.Csak azért írom le mert egy kicsit aggódom értük bár biztos nem lesz velük baj.De 7 kiló szerintem durva.Vagy kis súllyal születetteknél ez normális?Ti tudtok erről valamit?Amrita "csak "egy tortát fog tőlünk kapni szülinapjára mert annyi a játéka hogy egy óvodának is elég lenne. Most tényleg nem viccelek.Nem sok játékot akartam neki venni de minden hónapban veszek mégis.Ráadásul egy kisfiútól és egy kislánytól is örökölt játékokat.Úgy hogy nálunk dömping van.Mókakockával Amrita szeret játszani.A Gulliver nagykerbe vettük neki.2000ft -ért A neten azt hiszem drágább.Nekem ebből a szempontból szerencsém van mert a testvérem kiskereskedő és nagyker áron vehetek játékokat.A gomba az a textilgomba amibe van csiga,katica és 2 felhúzható állat?Amrita szerette rágcsálni őket még 3-4 hónaposan.Most eltettem a játékot.Megkapja újra karácsony felé mert rágni már nem rágja játszani meg majd akkor már biztosan tud majd vele.Ha nem ilyen gomba akkor milyen?Ma kapott egy nagy alakú 3 pályás golyóvezetőt mert most ez a kedvenc.Próbálom magam kontrollálni hogy ne akarjak mindig játékot venni de elég nehéz.Jó lehet Szabolcsnak hogy van nővére.Szoktak együtt játszani?Amrita a hintán és a hintacsigán kívül mást nem szeret.Élvezhet Szabolcs a csúszdát.!Van róla képed?Gratulálok én is Szabolcsnak.!Szia Pocak! Amrita is még csak most kezdett elaludni nappal az ágyában mert eddig nem tudtam letenni.Együtt érzek veled.Mármint együtt örülök veled.KIs idő jut magunkra vagy a háztartásra.Hahó Bujane merre vagy ?Már rég jelentkeztél!Pusza mindenkinek.Aludjatok jól Rasa
2008. júl. 18. 16:55

Sziasztok!


Hogy vagytok! Nálunk elég sz@r idő van! nemrég kezdett el esni, így nem tudok lemenii a gyerekekkel a játszótérre, pedig jó lett volna mert Szabolcs nagyon nyűgös, csak másfél órát aludt délben.

Ja és út felújítás is van az utcánkban! Nagyon jó hallgatni ahogy fúrják a betont!

Nem sok minden történik velünk mostanában. Már nagyon várjuk a nyaralást, márcsak 3 hét!


Én mnég nem adok olyan kaját Szabolcsnak, amit magunknak főzök. Ő még külön eszik vagy bébiételt kap, vagy én főzök neki.

Ma én főztem, kelkáposzta főzeléket, ízlett neki, mert megevett egy jó nagy adagot.


Lassan közelednek gyermekeink születésnapja! Ti gondolkodtatok már rajta, hogy mit vesztek? Én már nézelődtem a neten és találtam egy mágikus gomba nevű fejlesztő játékot amivel több féle módon tud játszani és kb. 4 éves koráig.

Szabolcsnak még a névnapja is lesz ebben a hónapban! Néztem neki egy mókakocka nevű játékot, de a neten mire megrendeltem elfogyott, máshol meg túl drága lenne a postaköltséggel együtt, itt a városban meg nem lehet kapni. Majd kitalálok valami mást.


Na befejezem, mert Szabolcs megint megunta azt amivel játszott és megyek szórakoztatni!


Mindenkinek Kellemes hétvégét kívánok!

Sziasztok!

2008. júl. 15. 08:00

Szép jó reggelt mindenkinek!


Én is csak gratulálni tudok Amritának!! Tényleg látszik, hogy kislány! A pasik ennyire korán nem kezdenek el járni (tisztelet a kivételnek). De én se bánom, hogy Balázs még nem jár. Így is kicsi már a lakás neki, mert elindult felfedező útjára. Már nem elég a szobánkba kúsznia-másznia, kell az egész lakás :)

Jaj, nekünk is kibúvóba van a szemfogunk! Kicsit jobban is szenved vele, mint az összes többivel. :(

Ildi! Köszi a bíztató, nyugtató szavakat! Kellett, mert már épp kezdtem volna feladni, vagyis inkább meginogni, hogy biztos jó-e ez így?! Napközbe eddig a babakocsijába aludt csak és kizárólag. Pár napja már a kiságyába alszik nappal is. Így azért jobban biztonságba van.


Hogy bírják ezt az esős időt a gyerkőcök? Nem viseli meg őket?


Szabolcsnak is gratula! Szépen fejlődik ő is!


Múlt héten voltunk bent BKV-vala melóhelyemen. Nem tudom, hogy melyikőtök mennyit közlekedik Pesten BKV-val, de ez a tömegközlekedésre való fel-le jutás babakocsival, katasztrófa!!


Kaja ügyben ki hogy áll? Mindent adtok már a lurkóknak, amit mi, felnőttek is eszünk?


Szép napot mindenkinek!


sziasztok

2008. júl. 14. 21:26

Sziasztok!


Remélem mindenki jól van!

Gratula Amrita telesítményéhez! látszik, hogy kislány.

Nálunk annyi változás történt a napokban, hogy Szabolcs a bútorok mellett kapaszkodva sétálgat.

Mondjuk nem is bánom, hogy nem akar még elindulni, legalább még nem kell utána rohangálni. Futhatok még eleget utána. Ma is lent voltunk a játszótérren és úgy csúzdáztak a tesóval, hogy Karina fogta az ölében. NAgyon tetszett Szabolcsnak, nagyokat kacagott.

Erika! ne legyen lelkiismeret furdalásod az esti sírások miatt. Mi Karinával csináltuk ezt annak idején. Nem telt el sok idő, és tudta, ha az ágyába berakjuk akkor aludni kell. Nekem is rossz volt hallgatni a sírást, de az eredmény miatt megérte. Kitartást!


Na mára befejezem! mindenkinek jó éjszakát!

Sziasztok!

160. rasza
2008. júl. 14. 20:51
Ja és kijött az ötödik foga.
❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook