Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2007 szeptemberi babák és anyukáik fórum

2007 szeptemberi babák és anyukáik (beszélgetés)

2008. ápr. 16. 12:48

Sziasztok!

Máté ebédje: párolt csirkemell, párolt répával és brokkolival összeturmixolva. Ma először adtam a kezébe kemény babapiskótát. Jó nehezen tudtam elvenni tőle!

Mi is próbáljuk "diszkréten" enni az olyan ételt amit ő még nem ehet, mert Máté is nagyon érdeklődik.

Na megyünk csicsiskálni.Legalábbis én így tervezem.

Ti, hogy álltok a súlyfelesleggel? Rajtam a terhességem előtthöz képest még 3 kg van, de szeretnék t9öbbet leadni.

Mindenkinek kellemes délutánt!

2008. ápr. 16. 11:09

Sziasztok!

Köszönjük a jókívánságokat!! Tegnap volt kint a dokinő (nagy kínkeservesen kifáradt). Megállapította, hogy be van gyulladva a gyerek torka (na ezt én is sejtettem, mivel az anyatejcin kívül semmi pürés ételt nem tudott lenyelni és nem is fogadott el) - erre a Nurofen láz és gyull.csökkentőt javasolta. Arra meg, hogy nem kap levegőt az orrán, Calcimusc-ot kell adni neki. Szerencsére az éjszakát simán végig aludta, csak még mindig látszik szegénykémen, hogy beteg,olyan kis bágyadt. :( Igyekszem kikúrálni minél előbb őt! Most összeteszem a két kezem, hogy még van tejem, mert két napja csak azt eszik (azt tud csak).

Egyem a szívét a kis Szabolcsnak! Balázs is pont ilyen, amikor mi eszünk, ő is szinte kinézi a kaját a kezünkből. Néha még cuppog is és nyel nagyokat.

Ki mit ad ma a babának ebédre?

Szép napot mindenkinek és ha felétek jó idő van, sétáljatok egy nagyot a "picurokkal"!

2008. ápr. 15. 20:44

Sziasztok!

Jobbulást kívánok én is Balázsnak! Remélem hamar túl lesztek rajta. Mit mondott a doktornő?

Nálam a változatosság kedvéért most a lányomon jött ki az allergia. A Győri Jó reggeltre gyanakszom. Abban van mogyoró, talán attól lettek rajta csalán kiütések. Mindenesetre adtam neki Calcimusc-ot és alakul valamit nála. Majd elviszem allergia vizsgálatra.

Ma adtam elöször a Szabolcsnak pulykamájat. Szerintem ízlett neki, mert megette mindet, és még nem is fintorgott. Annyira bírom, nem lehet elötte enni, mert kinézi az ember szájából a kaját. Jár a keze-lába és még nyel is hozzá nagyokat. Olyan aranyos!

A kutyákkal mi sem hagyjuk kettesban a gyerekeket. Annyira mi sem bízunk a kutyákban!

A szüleim most készülnek költözni vidékre, családi házba, már nagyon várjuk. Nem kell majd mindig a városban lenni, hanem mehetünk majd a jó levegőre, ahol a gyerekek egésznap a kertben lehetnek.

Mennem kell, mert még etetnem kell egy kicsit a fiamat lefekvés előtt, aztán vége a napnak lefektetem őket és nekem is jöhet a jól megérdemelt pihenés.

Jó éjszakát mindenkinek, Balázsnak mégegyszer jobbulást!

2008. ápr. 15. 15:31

Sziasztok!

Jobbulást a babának és kitartást a mamának! Remélem a doktornő végül megérkezett és hamar túl lesztek ezen a nyűgös időszakon.

Én is etetőszékben etetem. Mi vettünk olyat aminek a háttámláját és a magasságát is. Jól érzi magát benne, mert nem csak etetésnél használom. A tálcájára sok játék ráfér, meg ebbe is bele lehet kötni Mátét, így amikor a főzök, vagy mosogatok sokszor benne van.

Még mi sem engedtük le a kiságyat, mert Máté még nem akar felállni, meg a forgolódás sem tartozik a kedvenc mozgásformája közzé.

Én nagyon szeretem az állatokat, mindig volt kutyánk, de gyerek közelébe nem engedem. A szomszéd macskái is rendszeresen itt tanyáznak, és van egy libánk is. Mi kertes házban lakunk, így a kutya és Máté csak látásból ismerik egymást. A mi kutyánk is féltékeny. Szegénykém már nagyon öreg. Ha majd elveszítjük, ami sajnos biztosan nem soká lesz, majd egy kölyökkutyát akarok venni, ami Mátéval nő fel. Nekem régen így volt egy tacsim.

Mindenesetre nekem az a véleményem, hogy jószágnak soha nem lehet hinni.

Mégegyszer jobbulást!

2008. ápr. 15. 10:13

Sziasztok!

Várjuk a dokinőt, mert láz ugyan nincs a mai napig se, de elment a hangja csórikámnak! De mire ez a dokinő eljut hozzánk, addigra nyár lesz. Képzeljétek el, hogy felhívtam reggel a rendelőt és csak az asszisztens volt még ott. Elmondtam a panaszomat neki, mire közölte, hogy személyesen kell megdumálni a dokinővel, mert csak úgy megy ki. Úgy eldurrant az agyam hirtelen, hogy mondtam neki, hogy a gyerek édesanyja vagyok, nem a szomszéd, nem hülyeségből szeretném, hogy kijöjjön a doktornő! Hú... De csak újra kellett hívnom... Úgyhogy most várjuk őt.

Remélem, hogy nem kell két hétig szenvednie szegénynek, mert iszonyatosan nyűgös így. Most alszik ugyan, de sehol sem találja a helyét rajtam kívül. És azért 9-10 kg.-t cipelni egy darabig, hát... Na mindegy, csak gyógyuljon meg!

Anyukáméktól pont a hétvégén hoztuk el az etetőszéket. Jó, mert le lehet kötni a két lába között a gyereknek (úgy, mint a hordozkát) és én már abba etetem őt.

Na megyek vasalni kicsit, amíg alszik a fiam, mert ha felébred már nem tudom befejezni. Még jó, hogy tegnapról maradt ebéd és nem kell főzni! :)

sziasztok

2008. ápr. 14. 19:12

Sziasztok!

Hogy vagytok? Pocak remélem alakul Balázs náthája! Szabolcs is majdnem 2 hétig taknyos volt és köhögött is. Köhögésre most a lándzsás utifűves köptetőt adtam neki, és nagyon jó volt. Eddig a rhinatiolt használtuk de mindig több mint a felét ki kellet dobnom mert nem fogyott el és felbontás után csak egy hónapig lehet eltartani. Most direkt olyat kértem a patikában amit korlátlan ideig el lehet tárolni. Ez még talán jobb is mint a rhinatiol.

Szabolcs kiágy még nincs leengedve, addig amíg nem próbálkozik a felállással addig valószinűleg nem is fojuk leengedni.

Szomaton felmegyünk Pestre, lesz a Kismama bababörze, ott akarok sport babakocsit venni a kocsiba, és etetőszéket. Azt is olyat amit több fokozatban lehet dönteni. Még a babahordozóban etetem a Szabolcsot.

Balázs és Máté már etetőszékben csücsülnek?

A kutya-macska kérdéssel kapcsolatban: a szüleimnél is van kutya és az apósomnál is. Apósom kutyája hozzá van szokva a gyerekekhez, mert ő késöbb került a családhoz. Egyébként ott 7 unoka van, volt mihez hozzászoknia.

A szüleimnél a kutya volt előbb és neki nehéz volt megszoknia a gyerekeket. Mind a mai napig féltékeny. De még soha nem bántotta a lányomat. Szabolcs már annyira nem érdekes, talán majd akkor ha már ő is tudja nyúzni a Fidót.

Itthon addig nem lesz kutya, amíg a Fidó meg van, mert másik kutyát már biztos nem tudna elviselni. Ha már nem lesz akkor csak egy olyat szeretni, ami öleb és alomra tudom szoktatni és nem kell mindig levinni, pl. yorkshire terrier. De ez még odébb van.

2008. ápr. 14. 09:41

Sziasztok!

Én is becsatlakozom egy kicsit. Mi most "szobafogságon" vagyunk egy kicsit. :(

Beütött a nátha, úgyhogy már 2 éjszaka porszívozzuk Balázs orrát, amit igen nehezen visel, de kénytelenek vagyunk, mert másképp nem kap levegőt. :( Most úgy alszik a babakocsijába, hogy kicsit meg van döntve, mert vízszintbe nekünk se jó aludni, ha nem kapunk levegőt az orrunkon, hátmég neki. Nem tudom, hogy hol fázhatott meg, pedig vigyáztam rá ebbe a jó időbe is, de úgy látszik, mégis csalóka volt...

Bazsi még mindig nem tud önállóan ülni, bár a kiskádjába már pár percre meg tud kapaszkodni, csak akkor nem tud lubickolni.Nekünk zuhanyzónk van csak itthon, ezért mi nem fogunk nagy fürdőkádba fürdeni, max a nagyszülőknél.

Kúszással úgy vagyunk, hogy felemeli a popóját és úgy forog oda a játékokért, vagy bármiért, amit el akar érni és persze ő is hátrafelé mászik, mint a rák. :) De legalább nem fejjel lefelé fog lejönni majd az ágyról.

Ti leengedtétek már a kiságy rácsát, vagy még az újszülötti méretet használjátok? Mi 2 hete már leengedtük.

Mi kaptunk anyukáméktól olyan hintát, ami kimondottan ilyen piciknek van, hogy tartja a hátát, és én már hintáztattam őt abba pár percig. Nagyon élvezte! Ráadásul van két kutyánk, akik úgy feküdtek oda mellé, mint ha vigyáznának rá. Olyan édesek voltak!

Mi is adtunk már kóstolás gyanánt neki joghurtot. Ő is kanalazta volna befelé rendesen. Most láttam a neten egy baba szakácskönyvet. 3 éves korig le van írva benne, hogy mikor mit lehet bevezetni a babáknál. Lehet, hogy majd még jobban utána fogok nézni...

Nekünk még a kezdeti babakocsink van, de még jó szerencsére! Lehet ültetni is a gyereket benne, szóval egy darabig még remélem, ki fogjuk tudni használni?! Már régóta nézelődik ő is az utcán, ha sétálunk. Már nem nagyon marad vízszintbe, de meg is értem. Ismerkedik a világgal, imádja a járműveket, a bicikliket.

Ti hogy álltok a kutya-macska tartás kérdésével gyerek szempontjából?

Szép napot mindenkinek!

sziasztok

2008. ápr. 13. 11:42

Helló Mindenki!

Hát mi nagyon élvezzük a JÓ időt. Sokat vagyunk a levegőn. Délutánonként a játszótérre szoktunk menni ovi után. Ott szoktam hintáztatni a Szabolcsot. Én ülök a hintában ő pedig az ölembe, mondanom se kell mennyire tetszik neki. Ha majd egyedül is tud ülni akkor leviszem az itthoni hintát és majd egyedül hintázik.

Szabolcs a forgáson kivül még mindig nem csinál semmit. Csak megtámasztva ül.

Tejterméket én még nem akarok adni az allergia miatt. Amíg nem tudom mire allergiás addig hanyagolom. Állítólag, nálunk itt a városban van bio-rezonanciás allergia vizsgálat és ott meg tudják neken mondani hogy mire allergiás. Sajna 3 év alatt nem csinálnak bőrtesztet, a vérvétel meg nem ad pontos eredményt. A lányom is kiskora óta ekcémás és a vérvétel alapján semmire sem allergás. Bár egy ideje eltüntek a foltjai, de két hete a kezén újra előjött.

Nektek milyen babakocsitok van? Én most akarok venni újat a kocsiba, mert már nem használjuk a hordozót, hanem rendes ülésben ül és ezért akarok egy babakocsit a kocsiba. Ami itthon van az túl nagy. Csak úgy fér el a csomagtartóban ha levesszük a kerekeket róla. Ha pedig berakjuk, más már nem is fér el. Ezért egy esernyőre csukhatót akarok, de abból is olyant amit rendesen el tudok dönteni, mert még alszik a babakocsiban.

Na be is kell fejeznem mert felébredt az ifiúr. Legyetek jók, írjatok!

2008. ápr. 12. 15:43

Sziasztok!

Látom mindenki élvezi a szép tavaszi időjárást netezés helyett. Hát nálunk most zuhog, úgyhogy írok egy pár sort.

Máté nagyon élvezi, hogy támasztás nélkül tud ülni és így jobban lát, na meg mindent elér ami a közelébe van. Olyan ügyesen odahajol érte, meg vissza is egyenesedik. Mindent megrágna és nagyon nyáladzik. A férjem mondta is, hogy olyan mint egy csiga, amerre jár nyál marad utánna.

Ti, hogy álltok a kúszással? Máté hátrafele próbálkozik, vagyis arra megy neki a dolog.

Joghurtot, kefirt adtatok már a babáknak? Azt olvastam, hogy ilyen idősen már lehet. Mivel kinézte a számból a joghurtot adtam neki. Nagyon bejött a dolog, azóta minden nap kap egy keveset.

Mi hol a kiskádban, hol a nagykádban fürdünk.

Igazából én két hónapja már próbálkoztam a nagy káddal, de akkor nagyon megíjedt, így most csak óvatosan kezdtünk hozzá.

Miket szoktatok még játszani a fiúkkal?

A homeopátiában én hiszek, de még nem nagyon próbálkoztam vele. Tejserkentésre én is szedtem. Van egy könyvem is, patikában vettem, abban benne van az összes ilyen szer, meg, hogy mikor mit kell bevenni. Igazábol ez azért annál egy kicsit bonyolultabb. Meg kellene találni a probléma gyökerét. Van egy ismerősöm, aki magas vérnyomással küszködött. Elment egy homeopátiával foglalkozó orvoshoz, ahol részletesen kikérdezték, és így írták ki neki, hogy mit szedjen. Neki bevált, azóta helyreállt a vérnyomása.

A babavilág honlapján van homeopátiás tanácsadó.

Mindenkinek további jó hétvégét!

2008. ápr. 6. 14:03

Sziasztok!

Lekopogom, talán mostmár kifelé tartunk a náthából. A Jövöhéten valószínű elmegyek a doktor bácsinkhoz és kérek tőle valamilyen immunerősitőt. Egy hónapon belül már másodszor volt megfázva. Valami homeopáthiás golyócskákra gondoltam. Eddig nem nagyon hittem a homeopáthiában, de mióta a tejelválasztás serkentésére vettem és használt azóta nem utasitom vissza az efféle dolgokat. Ti hogy álltok a homeopáthiával.

Én a nem kötelező védőoltások közül a rotavirus ellenin gondolkodtam, de a védőnőmmel beszéltünk róla és ő se nagyon próbált meg rábeszélni. Meg szerintem ha nem lennének ilyen drágák akkor többen is beadatnák őket, de sokan úgy vannak vele és köztük én is, hogy mi is felnőttünk e nélkül.

Csirkemájat még nem adtam én se a Szabolcsnak, de lehet hogy nem is nagyon fogok, mert mi se nagyon szeretjük. A héten pulykahusit vettem neki és azt kevertem a főzelékeibe. Nagyon ízlett neki.

Ti hol fürdetitek a fiúkat? Én már egy ideje a nagykádban. Pénteken vettem is egy tartokát amibe bele tudom fektetni a Szabolcsot, mert már nem bírta a derekam az állandó hajolást.Így már nem kell tartanom és tovább tud a kádban lubickolni amit nagyon élvez.

Élvezzétek a Napsütést és a jó időt (nálunk mindkettő van)!

2008. ápr. 5. 20:14

Sziasztok!

Az ellenanyagszintet mindenképpen nézték volna, mert amikor hazaengedtek minket a kozházból még pozitív volt ez az eredménye, azért kellett megismételni.

Remélem mostmár minden jó lesz, még nem tudom az eredményt.

Pocak0515 mi is kb. így alszunk éjszaka. Az én dokinőm szerint már egy 2 hónapos babának végig kellene aludni az éjszakát. Nekem is mondták, hogy szoptassam később, meg, hogy hagyjam sírni. Egyik sem jött be. Szerintem ahogy egyre tőbbször esznek majd anyatejen kívül mást is, majd elmarad az éjszakai felkelés.

Én csirkemájat még nem adtam, de szándékomban áll a napokban kipróbálni. Viszont párolt csirkemellet

répával és különböző zöldségekkel már evett Máté és ízlett neki.

Fogügyben egy kicsit belehúztunk mert fehérlenek az 5. és 6. fogacskák is. Nyáladzunk is rendesen!

8200 gr vagyunk. A cm csak kb. tudom, de mi is 70 cm körül vagyunk.

A kötelező védőoltások minket sem ráztak meg szerencsére. Én az agyhártyagyuladás elleni nem kötelezőt beadatom. Mást nem.

Szabolcsnak jobbulást kívánok. Remélem már túl vagytok a nátha nehezén.

2008. ápr. 4. 16:25

Sziasztok!

Kicsit eltűntem a napokban, bocsesz, csak nem volt időm írni. Utolsó infom az volt, hogy Balázsnál kipróbáltuk, hogy ha tejbegrízt kap estére, akkor végigalussza-e az éjszakát? Hát nem jött össze. De sebaj. Azóta már kipihentem magam. Az elmúlt két éjszaka fél 1-kor kelt fel enni (de szerintem ez már csak megszokás lesz nála), és utána reggel 6-ig bírta. Szóval nálunk ennyit a tejbepapiról...

Én is 4 hós kora óta huzigatom a kukiját minden egyes nap, amikor fürdetem. Hála a jó égnek, nincs letapadás, minden oké a védőnő szerint is.

Balázs minden oltást jól tűrt. Nem is sírt, nem is lázasodott be, de plussz oltást semmit nem adattunk be neki. Úgy voltunk vele, hogy mi is felnőttünk plussz oltások nélkül, reméljük neki sem lesz semmi baja azok nélkül?! Nektek mi a véleményetek erről?

Én székrekedés ellen semmi mást nem csinálok, csak kamillás teát adok neki minden féle ízesítés nélkül és ha aznap nem is ,de másnap tutira van széklete. Igaz, ezt eddig 1x kellett csak itatni vele.

Képzeljétek! Ma adtam neki cs.májat. Úgy ette, hogy öröm volt nézni. Ti adtatok már ilyesmit a gyerekeknek?

Nekünk még mindig nincs fogunk és az ínye se fehérlik igazán. Pedig kapja a D vitamint minden nap. De még van ideje kibújni a fogacskájának.

Bujane! Az anyagszint ellenőrzést kértétek, vagy mindenképp megcsinálták volna Mátéval?

2008. ápr. 4. 13:18

Itt a recept, ha valakit érdekelne:

Vitamin bomba

Véghné kedvenc receptje

Értékelés:

A dietetikus véleménye:

Ez valóban egy vitaminokban és antioxidánsokban gazdag bébiétel. Kisétkezésekre kitűnő választás!

Idő: 10 perc

Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

1 db alma

1 db körte

1 db banán

kb 10 ml nyers bio céklalé

1 kanál aloe vera gél

Elkészítés:

Ez a recept tökéletesen megszünteti a székrekedést. Minden gyümit összeturmixolok és hozzáadom a céklát, aloét. A kisfiam nagyon székrekedéses volt, azt tanácsolták, hogy adjak neki aloét. El kezdtem adni neki és a széklete tökéletes lett. Soha nem megy a hasa és nincs székrekedése sem azóta.

2008. ápr. 4. 13:17

Sziasztok!

Székrekedés ellen találtam egy receptet. Én nem próbáltam, mert nekünk nincs ilyen problémánk.

Ma voltunk vérvételen Mátéval, mert nézték az ellen anyagszintet a szervezetében,mivel ellentétes a vércsoportunk. Hát BORZASZTÓ volt. Megkönnyeztem a drágámat, úgy sírt. Remélem, hogy jóideig nem kell semmiféle ilyen beavatkozásban részt vennie.

2008. ápr. 2. 19:12

Sziasztok!

Tegnap tényleg nagyon jó idő volt. Mi is többször lent voltunk az utcán. Készítettem neki az útra egy kis bébipapit így nem kell hazajönni ha éhes.

Tegnap voltunk a védőnőnél méreckednni is végre hízott most rendesen, 8000gr és 72cm. Az mondta a védőnő hogy az egy éves gyerekek szoktak ilyen hosszúak lenni.

Ma már végre észre vettem hogy fehredik az inye alul, úgyhogy remélem pár nap és előbúik a fogacskája. Mondjuk már nem is bánnám, mert 2-3 napja olyan nyűgős. Napközben keveset alszik, de annál többet hisztizik. Tegnap óta náthás is. Gondolhatjátok mennyire örülök neki. Két hete esett át a bárányhimlőn, most meg ez. Naponta többször szipkázom az orrát. Én is sterimart használok a szipkázás előtt, utána pedig nasivin orrcseppet cseppentek az orrába, mert az összehúzza a orrnyálkahártyát.

Nektek a gyerekorvos a kukira mit mondott? Kell vele valamit csinálnotok vagy nem? Én négyhónapos kora óta szoktam huzogatni, de még azért le van tapadva egy kicsit. Szerencsére nygyon könnyen ment elsőre is, nem fájt neki.

Az oltásokat hogy viselték? Ti adattok be mást is a kötelezőkön kívül?

2008. ápr. 1. 21:25

Sziasztok!

Tényleg csodálatosan szép idő volt egy pár napig, mi is amennyit csak lehet kint voltunk a friss levegőn. Ki is pirult Máté arca egy kicsit.

Én is fagyasztottam le még a kezdetben anyatejet és ma tejbegrízt főztem belőle. Úgy tűnik bevált!

Én is Pampers használok most, de nagyon meg voltam elégedve a Rossman saját márkás termékével is, igaz, hogy nem túl nagy árbeli különbség van.

Mi nem voltunk babaúszáson, mert Gyulán nincsen ilyen sajnos, de az egyik barátnőm jár a 11 hónapos kislányával és nagyon tetszik nekik. Én is járnék, ha lenne a közelben olyan lehetőség amiben meg is bízom. Mármint, hogy tiszta a vize.

Mi az orrszívó pórszívót már 1 hónaposan el kezdtük használni. Szerencsére (kop-kop-kop) nem voltunk még náthásak, de a dokinéni azt javasolta, hogy hetente 1-szer akkor is érdemes vele kitisztítani, ha semmi probléma nincsen. Máté fél tőle nagyon. Sterimárral fellazítom a váladékot, így tényleg 5 mp alatt kinnt van a trutyi.

Popsikrémet és mosakodót is a gyógyszertárit használjuk. Eleinte próbálkoztam a gyógyszertári testápolóval, de az csípett. Én is kipróbáltam és az én bőrömet is csípte. Mivel mindenképpen javasolták, hogy valamilyen testápolót használjunk

a Lipikár balzsamot vesszük.

Mindenkinek szép napot kívánok!

2008. márc. 31. 21:55

Sziasztok!

Köszi a receptet! Majd én is kipróbálom és megnézem a weboldalt is, amiről Te "lopod" az ötleteket!

Kb. másfél hónapja már én is csak egy ciciből etetem Balázst, de annak idején még fejtem le eleget és eltettem a mélyhűtőbe. (Persze figyelve a dátumot rajta, időbe felhasználom őket, ha kell?!) Így már én is a főzőlével hígitok mindent, amit kell, mert a tejcit megeszi a ciciből:)

Én is gyógyszertári popsikenőcsöt használok a mai napig. Egyedül a fürdetőről álltunk le és azt bírja a bőre, de a popsikenőccsel nálunk is volt gond. Pedig azt bontottam fel, amit még anno a kórházba kaptunk minta terméket. Hát arról annyit is...Csórikámnak kipirosodott a popója, de szerencsére két nap után visszaálltunk a gyógyszertárira és azóta semmi baja!

Nekünk még dec.-be kellett használnunk az orrszipkát, amikor tényleg olyan szutyi idő volt, de viszonylag jól viselte. Csak a porszívó hangja kellemetlen, de maga a szipka le van szűkítve, szóval nem szívja ki a gyerek agyát, ahogy mondani szokták az idősebbek! (akik nem ismerik/használták ezt)

Hú, nagyon kíváncsi leszek a mai éjszakánkra. Képzeljétek el, hogy tejbegrízt csináltam a kisfiamnak vacsira, mert már olyan fáradt vagyok, hogy nem alszok éjszakánként csak 2-3 órákat aztán kelek etetni, hogy most kipróbálom, hogy valóban bejön-e ez a tejbegrízes ötlet, vagy sem?! Majd beszámolok róla, hogy mi volt.

Voltatok már babaúszáson a csemetékkel?

Mit szóltatok ehhez a gyönyörű időhöz ma? Mi egész nap kint voltunk, csak enni jöttünk be a lakásba. Olyan szupi volt!

2008. márc. 31. 21:29

Sziasztok!

Hozzávalók:

2 közepes méretű salátalevél

1 sárgarépa

1/2 fehérrépa

1 közepes burgonya

Elkészítés:

A salátát jól szétfőzöm, a főzölevet többször cserélem. A sárga és fehérrépát odateszem főni, ha megpuhult, hozzárakom a burgonyát, pici sót és felengedem vízzel. Ha minden megfőtt, a főzőlével összeturmixolom.

A sárgarépa nyersen székletlazító.

Én a babaszoba.hu-n szoktam recepteket nézegetni a Szabolcsnak. Ma éppen céklafőzeléket csináltam neki, holnap kíváncsi leszek hogy megeszi-e.

Én az ételeket nem tudom anyatejjel higítani, mert nincs annyi tejem, ezért mindig főzőlével higítom. Húslevesből is adtam már neki zöldségeket, nagyon ízlett neki.

Babapiskótát egy éves koráig nem akarok adni a tojás miatt. Az én családomban nagy az esély az allergiára ezért megvárom míg egy éves lesz és addig megpróbálom kerülni a tojást és a tejtermékeket. Ezért is jó hogy kapja a Sinlac pépet. Azt tudom adni neki a tejpép helyett. Abba is szoktam neki gyümölcsöt keverni, de meg eszi anélkül is.

Pelenkát többfélét kipróbáltam de a legjobban a Liberot szeretem. A Pampers-sel annyi a bajom hogy nem gumis a dereka, de azért azt is szoktuk használni.

Bébikompon nem is gondolkodtam még, talán azért, mert a lányomnak se volt és ő e nélkül is már 9 hónaposan egyedül ment. Több mint valószinü hogy a Szabolcsnak se fogok venni.

Ti milyen fürdetőt és popsikenőcsöt használtok? Én a gyógyszertári készítményeket használom és nagyon szép a bőre. A Karinánál használtam Johnson@Johnson babafürdetőt és tiszta ekcéma lett a gyerek. Ezért most úgy döntöttem hogy nem kísérletezem.

Szabolcs most egy kicsit náthás. Tegnap éjjel is fel kellett kellnem kiszipkázni a orrát. Én porszívos orrszívóval szoktam csinálni. Ti használtatok már ilyet? Hogy viselték?

Bocs hogy mindig ilyen sokat írok! Remélem nem untatlak benneteket!

21. Pocak0515 (válaszként erre: 19. - 26c9a8950c)
2008. márc. 30. 17:41

Én itt Pesten a II.sz.Klinikán szültem. Ott volt labda, fotel és zuhanyozni is lehetett, de nekem egyik se segített sokat.:( Nekem nincs semmi pozitív élményem a vajúdásról, ahogy gondolom másnak sincs.

Mi már 5 hótól elkezdtük a hozzátáplálást, ezért néha én már villával is összetöröm a kajákat neki. Úgy néz ki, hogy a pocakja is bírja emészteni.

Pár hete áttértünk a Pampers Aktív Baby pelusra, mert már igen sokat mocorog a "csöppsé", és ebből tényleg nem folyik ki semmi!:)

A komppal uyan úgy vagyok, mint Te, bár nekünk az egyik mamánál már van. Ült is már benne, de csak úgy, hogy tartottam a kis hátát. Nem tudom még, hoy fogjuk-e használni, és hogy valóban árt-e a fejlődésének?!

20. Pocak0515 (válaszként erre: 18. - Naildi81)
2008. márc. 30. 17:32

Sziasztok!

A salátafőzeléket hogy készíted el neki?

Ti adtok már husilevesből répát, krumplit és husit úgy, hogy a húslevessel hígítjátok, nem pedig anyatejjel?

Babapiskótával ki, hogy áll? Lehet azt már adni lassacskán a nagylegényeknek?

Én mindig olyan bajba vagyok, mert nem akarok "könyvgyereket" nevelni, de korán se adni azt, amit esetleg még nem lehetne...

Írjatok! :)

2008. márc. 29. 11:52

Sziasztok!

Én Gyulán szültemé és majdnem napra pontosan, mert szept. 30.ára voltam kiírva és okt. 1.-én érkezett meg Máté. Apás szülés volt aminél jobbat el sem tudok képzelni. Nekem a szülészorvosom is nő volt, de vele is és a szülésznővel is meg vagyok elégedve. Gyulán szülés terén nem nagy választás van, nincs (vagyis én nem találkoztam vele) labda vagy kád. Nálatok volt valami választási lehetőség, hogy hol könnyítsétek a vajudást?

Máté nem akar még csőrös pohárból sem inni. Hát lehet, hogy nem szomjas! Igaz, hogy én még főzelékfélét nem adtam, csak gyümit és párolt répát.

Van nálatok is olyan nap, hogy a szilárdabb papából egyáltalán nem akar enni?

Melyik pelenkával vagytok megelégedve a legjobban?

Használ valaki bébikompot?

Én határozottan elzárkoztam a bébikomp használata elől, mert általában az a vélemény, hogy nem segíti elő a megfelelő izomfejlődést.

Etetőszéket mentünk venni Máténak amikor az apja, csak úgy próbaképpen beleűltette egy bébikompba.

Amit ott rendezett azon csak mosolyogni lehetett, úgy tetszett neki rögtön. Azóta kezdek a szivem fele hajlani nem az eszem fele, hogy vegyek-e?

2008. márc. 28. 13:17

Szabolcs szereti a sárgarépát, saláta főzeléket csináltam már neki azt is megette, kapott már paradicsomos burgonyát, de a kedvenc a sütőtök. Az jöhet mindenféle változatban. Most hétvégen céklafőzeléket a karom vele megkóstóltatni. Allítólag az is jó a székrekedésre.

A gyümlcsök közül jöhet a sárgabarack, őszibarack, Szilva, körte még az almán kívül. Banánnal még véletlenül sem próbálkozom. Ja és szőlős bébidesszertet is adtam már neki.

Inni pedig a naturlandos baba teakeveréket adom neki. Csörös pohárból iszik és ő sem iszik meg egy nap talán csak 50 ml-t. Általában a szilárd kaják után kap teát, mert egyébként ott a cici.

Egyébként én a ciczéssel úgy vagyok hogy amikor kedve van nyugodtan szopizhat. Amikor fáradt akkor igényli inkább az evéseken kivül.

Én a dunaújvárosi kórházban szültem (ott is dolgozom). Én nagyon meg vagyok az ottani szülészettel elégedve, és a fogadott orvosomban sem kellett csalódni. Nagyon rendes volt velem végig mindkét terhességem alatt és a szüléseimnél is.

17. naildi81 (válaszként erre: 15. - Pocak0515)
2008. márc. 28. 13:02

Sziasztok!

Engem sem azért császároztak meg, mert túl hordtam őket. A lányomat azért, mert 17 órával a burok repesztés után még mindig csak másfél centire tágultam ki, és mert a szívhang többször is 100 alá került.

A fiamnál pedig 3x volt oxytocinos terhelésem és nem történt semmi. Meg azért is mert már nagyon kevés volt a magzatvíz, zárt volt teljesen a méhszájam és még a szülőcsatorna közelébe se ment.

A szülésnapján pedig úgy megvizsgált a főorvos, hogy utána fájásaim lettek. Az orvosom burkot repesztett és akkor derült ki hogy megzatszurkos a magzatvíz, így egyből mentünk a műtőbe.

Szerettem volna mindkét gyermekemet rendesen megszülni, de sajnos nem sikerült.

Szabolcs testsúly-gyarapodása igazából mióta tápszeres pótlást kap azóta lelassult. Amióta kapja csak 360gr-ot hízott(másfél hónap alatt), viszont 5cm-t nőtt.

2008. márc. 28. 08:28

Ti melyik kórházba szültetek?

Az almán és a banánon kívül milyen gyümiket adtok már a kicsiknek? (ami persze idény gyümi lenne, nem mirelitt)

Én tegnap spenótot adtam Balázsnak ebédre. Ízlett neki. Borsófőzivel próbálkoztatok már? Én a hasfájás miatt még nem mertem.

sziasztok

15. Pocak0515 (válaszként erre: 12. - Naildi81)
2008. márc. 28. 08:10

Én 09.05.-re voltam kiírva elméletileg, de csak 10-dikén látta meg a napvilágot a kisfiam. Mi is ráhúztunk pár napot, de engem nem császároztak meg, pedig majd 4 kg.-s gyereket hoztam a világra. Nem mondom, hogy könnyű volt. De ma már mindent újra kezdenék, mert látom, tudom, hogy mennyi szeretetet tud adni egy ilyen "csöppség"! (Ja igen, tegnap voltunk védőnőnél megmérni, hogy hány kg.-nál járunk és hát el kell mondanom, hogy közel járunk a 9 kg.-hez..., és nem ismeri Balázs a tápszert!)

Szóval visszatérve a szüléshez: a párom vasárnap este úgy vált el tőlem, hogy "mi lenne, ha ma szülnél, hogy ne kelljen holnap dolgozni mennem?!" És a kisfiúnk, mint ha értette volna, hogy mit akar az apukája, egy magzatvízvizsgálat után úgy döntött, hogy hétfő reggelre megismeri a szüleit. Teljesült Apa álma! :)

De maga a szülés nekem nem volt vészes, csak a vajúdás. Azt kihagytam volna szívesen! Nem voltak fájásaim, és úgy folyt el a magzatvíz. Ehhez képest fájásokkal együtt 7 óra alatt lett meg Balázs.

14. Pocak0515 (válaszként erre: 13. - 26c9a8950c)
2008. márc. 28. 07:58

Sziasztok!

Pontosan nem tudom megmondani, de kb. olyan 40-50 ml./nap. Nem sok, de én ennek is örülök, mert eddig csak a cici volt a szomjoltó nálunk. A déli főzelék etetések után már vizet kap, és utána hiába kínálom cicivel, nem is kell neki. Szopizik kettőt, hármat, aztán elhajtja a fejét, jelezve, hogy elég volt.

Napközbe is szoktam adni neki, mert ahogy mi szomjasak vagyunk, ő is. És ne mindig a cicit igya. Vettünk kezdetbe baba italokat, de némelyik olyan édes, hogy félek, nehogy idő előtt elromoljanak a fogai. Egészségesebb a víz - úgy gondolom.

Bujane! Próbáltad már csőrös pohárból itatni Mátét?

2008. márc. 27. 21:06

Sziasztok!

Az alsó két foggal nem nagyon kínlódtunk meg. Máté is sokat nyáladzott, de szinte észrevétlenül kibújtak. A felső kettővel viszont nagyon nyűgös volt és néhány napig az arca is kipirosodott, valamint a lazább széklet is jelentkezett nálunk.

Hát a szopásnál volt néhány kellemetlen pillanatom. Kétszer harapta véresre a mellemet. A könyvekben írják, hogy határozottan nemet kell mondani és kivenni a szájábol a cicit. Na én kitéptem a fájdalomtól, amitől ő is megíjedt és abbahagyta sírások közepette a szopást. Később taktikát váltottam, mert láttam rajta, hogy "próbálgat". Nem vettem ki a szájából amikor harapdált és mivel nem reagáltam rá így érdektelenné vált számára a dolog. Azóta nem harapott.

Természetes úton szültem, habár a végén rásegítettek vákuummal, mert nem nagyon fért ki. El is tört a kulcscsontja a drágámnak.

Szerencsére a szopással nem volt gond. Még a korházban mondták, hogy sok tejem lesz.

Pocak515 mennyi babavizet isztok meg egy nap kb?

Én soha nem tudom eldönteni, hogy szomjas-e mert Máté sem akar cumisüvegből inni.

12. naildi81 (válaszként erre: 9. - 26c9a8950c)
2008. márc. 27. 11:05

Szia! Üdv a körönkben!

Tényleg, nem volt gond a fogacskák kibújásánál? Szabolcs 3 hónapos kora óta nagyon erősen nyálzik, de semmi. Bár most lazább lett a széklete amit a fogzásnak tudok be, mert eddig székrekedéses volt. Volt hogy sikitott a fájdalomtól mikor kakilt. Sok mindent kipróbáltam, de semmi nem volt jó.

A múlkori tanácsadáson a doktor néni is az mondta, hogy mostmár nemsokára kibújik a foga, majd meglátjuk. Annyiból nem bánom hogy még nincs foga, így szopizás közben nem tud ráharapni. Bár az inyével azért szokott próbálkozni.

Nektek milyen élményeitek vannak a szülésről? Természetes úton szültetek? Én császárral, mindkettőt, de nem azért mert nem akartam rendesen szülni, hanem a babáim nem akartak megszületni. Olyan jól érezték magukat bent. Mindkettejüket 1 héttel hordtam túl.

A szopizásnál minden rendben volt az elejétől kezdve?

Én csak az egyik mellemből tudom szoptatni 1 hetes kora óta. A másikból kiszívta és nem termelődött benne több(azt hozzá kell tennem, hogy mindkét mellem meg van operálva), De ez nem jelentett próblémát, mert így is szépen fejlődött. Bár most az utóbbi másfél hónapban lelassult a súlygyarapodása.

11. Pocak0515 (válaszként erre: 9. - 26c9a8950c)
2008. márc. 27. 07:48

Szia!

Részemről persze, hogy befogadunk! :))

Hú, jó nagy volt a Te babád is! Term.úton született?

Te vagy az első köztünk, akinek a csemetéjének már van foga! Négy hónaposan? Nem semmi! És hogy viselte/viseltétek?

10. Pocak0515 (válaszként erre: 8. - Naildi81)
2008. márc. 27. 07:46

Szia!

Balázs is anyás, nagyon. Volt idő, hogy alig volt el idegen helyen, ha én nem voltam a közelébe. Most erről már leszokott, de szerintem is nagyon köt minket, ill. őket hozzánk az, hogy szopiznak. Én nem tudok különbséget tenni, mert nekünk ez az első babánk, de ahogy látom, hallom, teljesen a normál tempóba haladunk minden téren. :)

Mi nemrég kezdtük el adni neki a baba vizet, mert ő se cm.üvegből nem evett/ivott semmit soha, és a cumit se használta. Öklendezett tőle. De az utóbbit nem is bánom! Most csőrös pohárból iszik, ha épp nem cicizik :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook