Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2007 szeptemberi babák és anyukáik fórum

2007 szeptemberi babák és anyukáik (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... ❯❯
219. rasza
2008. aug. 24. 20:49
Sziasztok lányok!Pocak!Én is azt hallottam hogy míg kicsik visszahúzódik a sérv.A doki majd úgyis mond valamit remélem ugyanezt.Ti milyen ügyesek vagytok!Én még nem is gondoltam rá hogy egybe etessem almával.Lehet én is megpróbálom had ügyesedjen.Úgy látszik mindenkinél beindul a fogzás!Amrita mondja nekem hogy mama vagy mam.Az apjának hogy pa.Pedig egy hónapja még papát mondott.Mondja még hogy pápá és integet.A többi csak halandzsa.Ma az apja játszott vele és szerinte kellene Amritának még játék.Van olyan játék amit már un 3-4 játékkal játszik.A többivel még nem tud.Pusz mindenkinek Rasa
2008. aug. 24. 10:12

Csatlakozom az előttem szólóhoz, nagyon aranyos Amrita. Biztos is, hogy fejlettebb a hasonló korú gyerekeknél. Még ha figyelembe vesszük, hogy a kislányok hamarabb elindulnak, ő akkor is nagyon hamar megy. Nagyon ügyes. Tényleg jó sok játék van. Mondjuk amikor pakolni kell amit Máté szétszed én is rengetegnek találom az itthoni játékok számát.


Én szerintem ne ijedj meg a sérvtől, mert az általában magától visszahúzódik. 6 hónaposnál kissebb csecsemőknél kell jobban odafigyelni rá. Akivel együtt szültem, ott a kisfiúnak 1 hónapos korára alakult ki, de azóta már visszahúzodott magától.


Jó fogzást mindenkinek. Mi is küzdünk vele. Most ismét egyszerre jön 3-4 foga Máténak. Csökkent az étvágya is. Meglepő viszont, hogy elég jól alszik éjjel. 1-2-szer fennt vagyunk, ő is még szopizik éjjel is, de ezt én már jónak tekintem.


Az almaevésre visszatérve: Én nem a kezébe adtam, de az én kezemből ette, úgy az almát, hogy ő harapta. Ment is jól a dolog, mind a ketten élveztük, de a végén az egészet kihányta. Egy pár nap múlva az esetet megismételtük, és a vége ua. lett. Azóta visszatértem a reszelt alma evéséhez. Szerintem nagyon mohos volt, nem rágta meg kellőképpen a falatokat. Majd később még próbálkozom vele.

Hogy álltok a beszéddel? Van egy öreg libánk, azt, ha meglátja mondja, hogy gá-gá. Az tudatos, de mást még tudatosan nem mond. Ba-ba-ba, ma-ma-ma, stb. megy ezerrel, de mindenre azt mondja.


Itt Gyulán ma reggelre lett hűvösebb. Tegnap is biciglizni mentünk a köröspartra, meg az erdőbe, hogy fellélegezzünk a melegtől.


Szép napokat mindenkinek.

De jó nem kell főznöm, vendégségbe megyünk!!!

2008. aug. 24. 09:51

Jaj, nagyon cuki Amrita a képeken! Hogy megy már! Hihetetlen! Nagyon édi! Micsoda gyerekszobája van!:)


Lányok! Tud valaki, valamit a lágyéksérvről? A múlt héten a védőnőnk azt mondta, hogy az egy éves kötelező orvosi vizsgálaton mutassam meg a doktornőnek Balázst, mert szerinte sérve van. Tisztára kész vagyok! Mi jön még??! Minden hónapba tök rendszeresen oda járunk, látja a gyereket és eddig nem szólt semmit! Nem értem, miért?!! Most a szül.napjáig még várunk, mert muszáj, aztán meglátjuk, hogy mi lesz, mit mond a dokinő?! "Kicsit" aggaszt az egész most! Főleg az, hogy eddig miért nem hívták fel a figyelmemet rá?!


Hát most ennyit röviden.

Úgy néz ki, hogy lassan beköszönt az ősz?! :( Elég cudar idők vannak már reggelente. Tegnap szét is szedtük a kerti medencénket.


Azért szép napot mindenkinek! sziasztok

216. rasza
2008. aug. 23. 21:05
Sziasztok lányok !Tettem fel Amritáról képeket.!Pusza Rasa
2008. aug. 23. 14:15

Sziasztok! Úgy látom Amrita fogazat most nagyon beindult. Szegény! Majd csak előbújnak nekik mind, aztán talán megnyugszik kicsit. Ahogy mi is, ill.a többiek is majd egyszer.

Balázs nem viseli meg most ez a fog - úgy látom. Estére dentinox-ot használunk és azzal el van. Bár felkel szopizni, de ő már napközbe egyáltalán nem igényli a cicit. Éjjel viszont 2x is:)


Húha, Balázs felkelt. Majd jelentkezem még.

sziasztok

214. rasza
2008. aug. 22. 21:51
Bocs!!!!!Az előbbit Pocaknak írtam.Még egyszer bocs!!
213. rasza
2008. aug. 22. 21:49
Bujane!Nem semmi hogy a kisfiad így eszi az almát.Nagyon ügyes kisfiú.Én is örülnék neki ha Amrita ilyen ügyesen enne.Pusz Rasa
212. rasza
2008. aug. 22. 21:47
Sziasztok!Mikor épp nem jön a foga Amritának akkor csak 1-2-szer ébred fel este szopizni.Ilyenkor szépen alukál .De most például 3 foga jön naki egyszerre.Szegény elég nyűgös is miatta.Óránként felébred a foga miatt pedig kúpot is adok neki estére.Most jön a 7-8-9.foga de dudorodik már a 10.is.Most nagyon megindult neki a foga.Nem tudom hogy meddig fogok szoptatni.Szerintem ezt majd Amrita dönti el mert nekem mindegy majd kialakul.Még mindig a fő táplálék a szopi.Mikor jön a foga mást nem is fogad el.
2008. aug. 22. 18:37

Bujane! Köszi! A Te kisfiad is nagy baba! De szerintem itt mindannyiunké az! :)


Képzeljétek, jön Balázsnak az alsó foga bal oldalon. Most már az lesz a 7-dik foga, ami ki fog jönni. Olyan édi vele.:)

Lehet, hogy csak én vagyok lemaradva, vagy eddig csak én nem bátorkodtam ezt megtenni, de egyik nap megpucoltam neki egy almát, és úgy adtam oda. Nem cikkeztem fel, meg semmi. Úgy ette, hogy öröm volt nézni. Harapta és megette szinte csutkáig. Most dinnyéznek az apjával.:)


Ki meddig tervezi a gyerkőcök szoptatását?


Ildi! Sikerült már megvenni Szabolcsnak a szülinapi ajándékát? Milyen tortája lesz neki?


Rasza: Amrita csak a fogzás miatt nem alussza végig az éjszakákat, vagy amúgy sem? Az a 2 hét szuper alvás minek volt köszönhető?


Most befejezem! Szép estét mindenkinek!


sziasztok

2008. aug. 20. 19:10
Pocak0515 nagyon aranyos Balázs a képeken is. Jó nagy baba már. A sapkás kép a kedvencem, de a többin is elbűvölő.
2008. aug. 20. 09:26

Sziasztok!


Mentek valahova 20-dika alkalmával a fiúkkal/lányokkal? Nekem most itthon van a párom (ahogy gondolom nektek is). Szeretnénk kimozdulni valamerre, de hova? Bazsi még kicsi a tüzijátékhoz, sőt, addigra már aludna is. Így lehet, hogy mardadunk itthon. :(


Balázs is szopizik még. De nála már átrendeződtek a nappali szopik éjszakákra. Este is úgy aludt el, hogy cici nélkül, de éjfélkor és hajnali 4-kor szopizott. Utána egész nap el van nélküle, de az éjszakát még nem alussza végig.

Napközbe ő is 2x alszik. Délelőtt 1 órát és ha nagyon elfárad, akkor délután kettőt. De ez néha változó. Olyan napja is van, hogy 3x alszik egy nap. Nem tudom fent tartani, mert tiszta nyűgös olyankor.


Máté nagyon ügyi fiú! Biztos hamar el fog jönni az az idő, hogy nem kell a háta mögött állnod és menni fog magától!


Ildi! Nem irigyellek! Lányzónak suli, "pici" fiadnak meg korán kelés, átállás arra, hogy akkor keljen fel, amikor kell, nem pedig akkor, amikor akar. Nehéz lesz biztos, de csak meg fogja szokni?!


Zárom soraimat, mert Balázs ébredezik, meg valami kaját is főzni kellene...

sziasztok

2008. aug. 19. 16:34

Sziasztok!


Jó meleg van ma is. Most már ténylefg ki kell használni ezeket a jó időket, mert lassan vége a nyárnak, és be leszünk zárva a lakásba. Nem tudom Szabolcs, hogy fogja viselni a bezártságot, mert tegnap is felakartam menni vele bevásárlás után és hisztizett, mert lent akart maradni. Átöltöztettem, és lementem vel a játszira, nagyon örült neki.

Szabolcs napközben már csak egyszer alszik, de akkor 3 órát. Reggel fél-9-kor szokott felkelni, de délben már alig bírok vele, olyan álmos.

Elsején elkezdődik az iskola, nem tudom mi lesz vele, mert akkor korán kell kelni, mert Karinának 7:40-re már az iskolában kell lennie, és nekünk minden reggel el kell kísérni. Majd csak megszokja valahogy.

Szopizás terén még igen aktív Szabolcs. Minimum 3x szopizik egy nap. Reggel mikor felkel, délben mikor lefektetem, és este elalvás előtt. De ha meg kell nyugtatnom-mint most is, mert nyekereg- akkor is cicire szoktam tenni.


Jaj, ma voltam egy barátnőm babáját megnézni, vasárnap született. Olyan picike , hihetetlen, hogy a mi gyerkőcink is voltak ilyen picikék, és nem is olyan régen. Szabolcs bő két hét múlva elfújja az első gyertyáját.


most befejezem, mert készülődünk lassan a játszótérre. Legyetek jók!

Sziasztok!

207. rasza
2008. aug. 19. 10:34
Sziasztok lányok!Mi még nem voltunk nyaralni.Szerintem nem is fogunk.Arra vagyok ráállva hogy felköltözzünk Pestre vagy a közelébe.A dokinő azt mondta hogy Amrita értelmileg és mozgásilag egy 16 hónapos gyereknek felel meg.És tényleg nincs semmiben sem lemaradva az unokatesóitól akik 16 hónaposak.Igazából nem tudok ezzel a ténnyel mit kezdeni.Csak tudomásul veszem .Szerintem se baj ha még nem mennek a gyerkőcök.Találkoztam egy anyukával akinek a kisfia 18 hónapos korában kezdett el járni de rá 2 hétre már szaladt.Nagyon nem egyformák a gyerkőcök.Most izgat minket hogy ki mit csinál de pár hónap múlva már nem lesz semmi különbség közöttük.Amritának kibújt a 8. foga.Megint nem alszunk éjszaka miatta.Pedig most volt 2 hét szupi alvás éjszaka.Nappal egyszer vagy kétszer alszik.1 vagy 3 órát.Örülök hogy jól telt a nyaralásotok és hogy jól vannak a gyerekek.Pusza mindenkinek .Rasa
2008. aug. 18. 17:15

Sziasztok!


Itt vagyunk!

Nálunk ma volt egy új védőnő, már a 3.-at fogyasztjuk. Hátha ez lelkesebb lesz, mert a másik 5 hónapja felénk se nézett, a tanácsadáson is csak annyit mondott, hogy jól megnőttünk. Én most nem tudom, hogy Máté mekkorát nőt, de szerintem súlyra ő is stagnál. Pedig eszik rendesen.

Máté már megyeget, én meg rohanok utánna. Már 5 métert is megtett egyedül. A menéssel nincs is baj, de ha nem állnék állandóan mögötte, gyakran hanyatvágná magát. Van amikor olyan szépen leül-feláll, de van amikor csak eldölne mint egy zsák. Izgalmas az élet!

Szopnak még a fiúk. A védőnő most kért tőlem fényképet, ha minden igaz kirakják, mint anyatejes babát. Máté még szopik rendesen.


Én is kíváncsi vagyok, hogy a Pamperstől fognak-e írni. Szerintem fognak válaszolni, csak idő kérdése.


Az alvással, hogy álltok. Babóca még kétszer alszik napközben, még mindig 1,5 órát. Ma éjszaka viszont néztem az olimpiát, mert fél 3-tól, fél 5-ig játszhatnék volt.


Szép napokat!

2008. aug. 18. 17:02

Sziasztok!


Ildi! Örülök, hogy nektek is jól sikerült a nyaralás! Szerencsére jó időnk volt!

Ne izgulj azon, hogy Szabolcs még nem megy! Balázs sem! Semmivel sincsenek elkésve! Ő is kúszik-mászik mindenfelé, lassan már wc-re se tudok elmenni nélküle, de még nem áll fell. Ha fogom a kezét két lépésnél többet nem tesz meg, és leül. Nem erőltetem. Ráér még - szerintem.


Pampers-től nem írtak még semmit se vissza. Lehet, hogy nem is fognak, de azért még reménykedem kicsit.


Ma voltunk védőnőnél. Bazsi 77 cm és 9,3 kg. Nem hízott egy dekát se múlt hóhoz képest. Stagnál most a drágám. 20-30 dkg.-k mozognak nála fel,le.

Sokat nyúlt most nagyon. Amit eszik, azt le is ugrálja úgy néz ki.


Többiek: Rasza, Bujane, hol vagytok?

Írjatok!


sziasztok

2008. aug. 16. 21:27

Sziasztok!


Újra itt vagyok! Bár már hétfőn este haza jöttünk, igazából csak ma tudtamtöbb időt szakítani arra, hogy ide csüccsüljek.

A mi nyaralásunk is jól sikerült. Voltunk Pesten, Miskolcon, Egerben, meg persze Szilvásváradon. A mi utazásunk se volt túl rövid. Odafele kerülővel kellet mennünk, mert Fehérváron volt elintézni valóm, az plusz egy órát vett igénybe. Akkor következett Pesten a péntek déli csúcsforgalom. Mondanom se kell, mennyire élveztük a hőségben az araszolgatást. Hazafele sokkal jobb volt. Délután 6 után indultunk haza kb.2,5 óra volt az út hazaig. Szabolcs az utólsó 20km-ig hősiesen viselte, de akkor már kikellett vennem az ülésből, és az ölemben utazott hazáig.

Kedden elmentünk Karinánanak bevásároltunk nagyjából az iskolába. Hihetetlen, hogy ő is most született és már két hét és iskolába megy! Bár Szabolcsnak is 20 nap múlva lesz a szülinapja!

Csütörtökön megint Fehérváron voltam. Olyan gyorsan mennek a napok, de olyan jó mert a párom itthon van a héten szabadságon, az idén először.

Szabolcs még mindig nem akar elindulni, de még egyedül állni sem.


Erika!

Jelentkeztek a Pampers-től? Mit írtak?


Megyek mert már kicsit késő van jó lenne már egy kicsit eldőlni.

Mindenkinek további kellemes hétvégét kívánok!

Sziasztok!

2008. aug. 11. 21:08

Szép jó estét Nektek/Mindenkinek!


Hazajöttünk Alspáhokról! (Keszthely környékén voltunk) Nagyon szupi volt az egész 3 napunk! Teljesen baba barát a szálloda tényleg úgy, ahogy a neten is írták! Nem csalódtunk egy cseppet sem! Degeszre ettük magunkat, Balázs is nagyon jól érezte magát! Neki is volt reggelire+vacsira is bébi kaja. A szobánk is a gyerekekre vannak kialakítva, bár azért azt megállapítottuk a párommal, hogy igazán a 2-3 éves korosztálynak találták ki ezeket a szállodákat.

Csak hosszú volt az út odáig (3 óra). Szegénykém kicsit nehezen viselte, de hazafelé az út nagy részét végig aludta.

Megnéztük hazafelé jövet a Balcsi vizét is, de elég hideg volt. Ennek ellenére az apjával azért bementek kicsit.

Vettünk neki végre egy normális etetőszéket is. Ugyanis eddig a szobai hintába etettük, de megelégeltem már, mert az utóbbi időbe felállt belőle. Na most aztán már lehet tényleg önállóan is ennie! :)


Bujane, Rasza, Ildi! Veletek mi újság?

Ildi! Milyen volt a nyaralásotok? Remélem, ti is olyan jól éreztétek magatokat, mint mi?!


Szép estét mindenkinek! Majd teszek fel képeket!


sziasztok

2008. aug. 7. 21:53

sziasztok!


Mi jól vagyunk, márcsak azért is, mert holnap indulunk nyaralni. Szilvásváradra megyünk 5 napra. Jó lesz már egy kicsit kizökkenni a megszokott hétköznapokból, az állandó mókuskerékből.


Erika jól tetted, hogy reklamáltál! Én a DM-nek akarok írni, mert még márciusban jelentkeztem a bababónusz-programra és még mindig nem kaptam semmit tőlük.


Szabolcs általában mindent eszik. Mostmát úgy főzök, hogy ő is tudjun enni belőle, így bébikajára se kell pénzt kiadni.


Kedden voltunk méretzkedni Szabolccsal. Képzeljétek szinte semmit sem hízott, nőtt 5 hét alatt. Még mindig csak 9,5kg és 78 cm. Nem baj, azért elsórvadni nem fog.


Na megyek, mert már késő van.

Kellemes nyaralást Erika nektek is!

Mindenkinek szép napokat kívánok! Kb. 5 nap múlva jelentkezem.

Sziasztok!

2008. aug. 7. 12:43

Sziasztok!


Merre mentek kirándulni? Én úgy láttam, hogy szép időt mutatnak a hétvégére, csak péntek du. lehet egy kis eső. Remélem így lesz. Érezzétek szuper jól magatokat.

Ti nem vettétek észre, hogy megnőtt a fiúk-lányok étvágya. "Szerencsére" Máténak most nagyon jó étvágya van. Mondjuk mozog is egyfolytában. Tegnap az esti fürdőzéshez sétálva , támaszték nélkül jött ki. Persze még nem stabil, de nagyon próbálkozik. Ha fáradt, olyan mint egy részeges karatemester, de pihenten már nagyon produkálja a járást.

Mi az amit még nem adtok a babáknak enni?

Képzeljétek már egyszer produkált a bilibe Máté. Jól meg is nézte az eredményt!


Felébredt a ki perpétum mobil, úgyhogy megyek.

2008. aug. 7. 08:35

Sziasztok!


Mi újság felétek Kedves Anyukák? Hogy smint telnek a napok?

Már van aki kirándul? Mi szombaton indulunk "kemény" 3 napra. Nem mondanak valami jó időt sajna. :(

Múlt hétvégén voltunk Balázzsal strandon. Nagyon élvezte a kis bestiám!


Ja, írtam reklamáló levelet a Pampers-nek. Kíváncsi leszek, hogy lesz-e valami reagálás, vagy olvasásuk után (jobb esetbe el is olvassák?!) kidobják a kukába?!

Majd kiderül!


Itthon a ház vakolásával is szépen haladunk már. Nemsokára befejezik a munkálatokat.


Szép, napsütéses napot mindenkinek!

sziasztok

2008. aug. 1. 16:55

Képzeljétek! Ma megint úgy jártam a Pampers pelussal, hogy nem az aktív baby volt benne, mint aminek a zacskója szerint lennie kellett volna! Most keresek valami elérhetőséget és írok neki, hogy azért figyeljenek már kicsit jobban oda! Nem olyan olcsó a pelenkájuk - azt gondolom -, hogy ezt bevállalhassák, nem?

Ti reklamálnátok?


Sziasztok


Szép napot továbbra is mindenkinek!

2008. aug. 1. 16:53

Sziasztok!


Gratulálunk Máténak! Szép ez a kor nagyon... Csak rohangálós :)

Balázs is kap már péksütit régóta. Kiflit, zsömlét ilyeneket is. Sőt, még olyan sütit is, amit én sütök itthon. Persze azt csak módjával, de azért eszegeti.

Nálatok próbálkoznak már a fiúk azzal, hogy két lábon való állás közbe/alatt el-el engedik a kezükkel azt, amibe éppen kapaszkodtak adott pillanatba? Balázs egyre merészebb. Néha félek, hogy el fog esni, de szépen leguggol.

Nekünk már a komp is kicsi. Úgy értem, hogy nem érzi jól magát benne, mert nem tud csatangolni a lakásba akármerre. Ezért el is rakom azt hiszem.

197. naildi81 (válaszként erre: 194. - 50d19bef1c)
2008. aug. 1. 14:52
Az én Szabolcsom 5-én lesz 11 hónapos és már régóta kap péksüteményeket. Általában sajtos kiflit szoktam neki venni, azt nagyon szereti. De kapott már buktát, kakaós csigát is. Régebben adtam neki biobulátát, de mostanában a sima kukit adom neki.
196. 50d19bef1c (válaszként erre: 195. - 26c9a8950c)
2008. aug. 1. 14:18
Gratulálunk!Nekem kislányom van.Teljes kiörlésű rozsos kenyeret, meg zabpehelykekszet ettünk már és kölesgolyót is, csak egy picit érzékeny a babapoci és hajlamos a székrekedésre.De a vaníliás papucs nagyon csábító....
2008. aug. 1. 11:10

Igen, én adok neki. Kiflit már régebb óta, (azt magától eszi), kakaós csigát, pudingos papucsot is kapott már. Ezeket én "adagolom" neki. Szerintem nyugodtan adhatsz neki.

Máté ma 10 hónapos!

2008. aug. 1. 09:36
Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy ad-e már valaki valamilyen péksütit a 11 hónapos babájának? Milyet javasoltok? Köszi
2008. júl. 30. 16:02

Sziasztok!


Itt vagyok, csak mostanában nem volt kedvem irogatni, de azért olvasgattalak benneteket. Sokat gondolkodtam a terhességemmel kapcsolatban. Ezt most tényleg teher nekem/nekünk, ezért közösen úgy döntöttünk hogy most nem vállaljuk be. Lehet megkövezni érte! Eddig úgy gondoltam, hogy én ilyet nem tudnék megtenni! De amíg nincs ilyen helyzetben az ember addig nem tudja milyen érzés! Nem kívánom senkinek! Később jöhet a harmadik picurka, sőt akarjuk is, de most nem. Picike még Szabolcs, Karina most kezdi az iskolát és egésznap egyedül vagyok a gyerekekkel, hárommal már nem bírnék. Sajna ez van. Kegyetlen a sors, miért nem odaadja a gyereket ahol tényleg szeretnének. Két kolleganőm is babát szeretne régóta és nem jön össze, nekem meg pik-pak.


Mindenkinek további szép napot!

Sziasztok!

2008. júl. 30. 12:37

Sziasztok!


Mi a kerti kis medencében szoktunk lubickolni. Itt van most a 10 éves keresztfiam is, úgyhogy muszáj programot kitalálni neki. Tegnap megvettük a kerékpár gyerekülést és fel is avattuk. Máté jól bírta a bringázást. Már nagyon vártam, mert nagyon szeretünk kerekezni.

Igen, én is szoktam gyerekmentes órára vágyni. Legfőképpen azért, hogy az elmaradt házimunkát befejezzem. Anya itt lakik egy szintel alattunk, úgyhogy nekem ez nagy segítség. A párom sokat dolgozik, tőle nem várhatom el, hogy amikor fáradtan hazajön teljesen bedobja magát az "apaságba".


Máté a kezdetektől kanállal a kezében eszik. Egy van nála egy meg nálam. Amikor látom rajta, hogy most próbálkozik akkor segítek neki és nagyon elégedett. Olyankor engem is meg akar etetni. Ha meg csak játszik a kanállal azt is hagyom neki.


Ildi mi van veled?


Szép napot mindenkinek!

2008. júl. 30. 11:53

Sziasztok!


Jó időnk van ma nagyon... Strandol valamelyikőtök a picurokkal?

Mi tegnap voltunk anyukáméknál kikapcsolódni kicsit. Ilyenkor anyué a gyerek. Úgy érzem, néha ez is kell. Ti szoktatok így érezni, hogy "kell néha egy kis gyerek nélküli óra?"


Adtok már a csemeték kezébe evőeszközt (kanalat), hogy önállóan egyen?


További szép napot! sziasztok

2008. júl. 28. 17:37

Sziasztok! Tettem fel új képeket!


Kinek hogy telt a mai napja? Gyerkőcök hogy vannak?

Balázson már nincs semmi pötty! Tisztára jól van (kopp-kopp-kopp) Igaz, elég sokat aludt ma, de gondolom a Calciumnak van valami nyugtató hatása...

Rasza! Gyorsan tessék venni Amritának egy babakocsit babával! Had játszon az a "csöppség"! :)


Hát most csak ennyit röviden! sziasztok

❮❮ ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook