Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2007 szeptemberi babák és anyukáik fórum

2007 szeptemberi babák és anyukáik (beszélgetés)

❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯
2008. nov. 6. 19:18

Sziasztok!

Erika! Tök jók az új képek. Balázs szerintem rád hasonlít.

Nem tudom mi leht pár napja Szabolccsal, de a déli alvásból tök hisztisen kel fel. Sír, feszítí magát és nem lehet megvigasztalni. Le szoktam tenni, és hagyom hadd hisztizze ki magát. Fél óra és kiheveri. Lehet, hogy a fogai miatt.

Szabolcs előtt se lehet nyitva hagyni a fürdő ajtót, mert állandóan bent lenne, és a Wc-t bűvölné. Meg a gumi kesztyűm nagyon tetszene neki a mivel a wc-t szoktam pucolni, ja és a wc kefe. Ezért állandóan csukva a fürdőajtó. A konyhában már megszoktam hogy matat, de a kukázásra most kezdene rászokni. A hütőre már vettem zárat, valószínű a a kukura is veszek majd.

És még mindig nagy sláger a dvd lemezek mahinálása. Már nem tudjuk hova rakni őket, most gondoltam arra, hogy felpakolom a szekrénytetejére őket.

Megyek is, aztán megcsinálom, mert jó lenne, majd azokat a filmeket még megnézni.

Legyetek jók!

Sziasztok!

2008. nov. 5. 17:04

Na most akkor egy picit megnyugodtam, hogy nem csak a mi fiúnk ilyen eleven, vagy minek is nevezzem?! :)

Bujane! A fürdőkádba lévő vizimalom szupi ötlet! Bazsinak van anyukáméknál és nagyon szereti. Több féle változata van, de szét kell nézni, mert néhol igen drága!

Mi most kaptunk a rokonoktól egy levegőfújós játékot. Olyan, mint egy mini asztal, van hozzá különböző henger alak, amibe ilyen-olyan állatka van, és ha ráteszi erre az asztalka szerűségre és elindítja, akkor a levegő által mozognak az állatok a hengerbe. Lehet pakolni is egymás hegyire-hátára a hengereket és akkor több figura mozog egyszerre. Ez is leköti a fiamat pedig már napok óta itthon van.

Sőt, kaptunk nemrég egy rajztáblaszerűt, amire lehet nyomdázni (mágnessel). Az nagyobb bevásárló helyeken 799 ft.! Azon is jókat szoktunk rajzolni. És jó, mert ki lehet törölni az adott rajzot, irka-firkát, nem kell papír se hozzá és talán megtanulja, hogy meddig lehet rajzolni, hol a határ, hogy ne az asztalterítőt firkálja a későbbiekbem?!

Mi mindenképpen valami készségfejlesztő játékot akartunk neki, mert a plüssökből elegünk van. két perc, és megunja.

Nálunk Bazsi annyira még nem jár stabilan, hogy fusson is, de ő se néz a lába elé szinte sose. Szóval nálunk még nincs fogócskázás:)

367. böbe83
2008. nov. 5. 11:28

sziasztok

látom mindenki egy kis örökmozgóval van megáldva, nemcsak mi:)

bár nálunk az apuka is az volt, anyós elmondása szerint.

berci focizni szokott a városban a parkban.

az alsó polcokról már felkerültek a könyvek a szekrények tetejére. van még egy két cucc, amivel berci játszhat.

ő mindegyik játékával szokott játszsani.

karácsonyra még nem néztem semmitsem, de nagyon szeret téncolni, leginkább kolompost hallgatunk. lehet veszek neki cd-t, meg nagy színes kockákat, vagy ilyesmit.

még kell kitalálnom vmi ebédet, de közben a kislány a kezemben hasfájóskodik...ajajjj

megyek is

366. ALLICS
2008. nov. 5. 09:30

Sziasztok!

Hát bizony meg kell nyugtatnom mindenkit,hogy nem csak a ti gyerekeitek elevenek,pakolósak és"feleselősek".

Ármin is már csak menne,mászni csak akkor mászik ha valahova nagyon siet.Imád az apjával fogócskázni és bújócskázni sokszor építenek a takarókból maguknak bunkert és akkor az az ő váruk:)Imád fiús dolgokat csinálni,olyan érdekes,hogy már ilyen kis korban megmutatkozik a nemek közti különbség.

Karácsonyra még én sem nézelődtem,de az az igazság,hogy a neki való játékok csak ideig óráig kötik le,jobban szeret a konnektorokkal,vezetékekkel,elektronikai kütyükkel,konvektorral játszani,vagyis csak szeretne.

Ilyenkor persze mondom neki,hogy nem szabad,de ő csak röhög és azért is csinálja.Sokszor veszem észre,hogy zsivány módjára direkt csinálja tovább.Ha rácsapok a kezére megsértődik,de csinálja tovább aztán jön és odabújik hozzám a kis hízelgős:DD

Jelenleg a rágófogakkal küzdünk,de rendesen.Az éjszakáink sem valami fényesek,többször nagy sírásra ébred és sokszor köt ki közöttünk ezáltal:(

Enni még mindig nagyon jól eszik,viszont észre vettem,hogy üveges bébikaják már abszolút nem kellenek neki,így lassan végleg abbahagyjuk.

Nagyon szereti a rakott krumpli,a leveseket,sült krumplit,rántott sajtot,karfiolt,zöldségeket,főzelékeket....

Na jó mostmár tényleg abbahagyom:DD

Puszi mindenkinek!

2008. nov. 4. 22:02

Sziasztok!

Én most szeretnék gratulálni Böbe az új kis családtag érkezéséhez. Sok boldogságot és nagyon jó egészséget kívánok nektek. Le a kalappal előtted, nagyon ügyes vagy, hogy hogy egy kicsi és egy pici babával is ilyen jól boldogulsz.

Pocak, bizony az én anyukám is mindig azt mondogatja, hogy a családban nem volt még ilyen eleven gyerek. Máté egy percre nem tud a hátsó felén megülni, ha ébren van akkor nincs megállás. Rájött, hogy ő már bizony futni is tud, ha akar, úgyhogy a szívbaj hozza rám néha amikor elkezd szaladni, mert persze, hogy mi van a lába alatt az még mindig nem fontos. Mostanában a fogócska jött nálunk divatba, én vagyok a fogó.

Viszont én a pakolással (lekopogom) elégedett vagyok. Még amikor elkezdett mászni, felállítottam neki a szabályokat. Nálunk elég sok könyvespolc, anyukámnál meg sok porcelán van a szekrényen, de nem bántja őket. Eleinte persze voltak próbálkozásai, de ma már tudja, hogy mit szabad. A szakácskönyveimet és a zoknis szekrényt rámolhatja, a többi tabu neki.

A kukát Máté is szeretné, csak szerencsére úgy nyílik, hogy ő még gyenge hozzá. Együtt viszont szoktunk pakolni a kukába. Meg a mosógépet is együtt rakjuk meg és ő kapcsolja be. Imádja még kezelni anyukám rádióját is.

Táncolnak a lányok/fiúk ha zenét hallanak? Olyan aranyosan rázza, hogy ennivaló.

Én a karácsonyi ajándékon még nem gondolkoztam. Mi nagy gondot nem fordítunk rá, mert annyi játék van így is, hogy a tizedével sem játszik. Máténak műanyag hintalova van, a tükör előtt szeret rajta vágtázni. Nem tudom miért, de az csak ott izgalmas neki.

Mivel azonban mégiscsak venni kell valami ajándékot, én valami olyanra gondoltam amit a fürdőkádban lehet használni. Láttam olyan vízimalom félét, még megnézem közelebbről.

Jó éjt mindenkinek!

2008. nov. 4. 20:25

Sziasztok!

Kicsit pihent a fórum, úgy látom én is. Gyűjtögeti mindenki a karácsonyi ötleteket fel-alá járva a boltokat, mi?!:)

Nekünk sikerült ma megvenni Balázsnak az első karácsonyi ajándékát! Nagy méretű legót fog kapni, hogy ne tudja lenyelni, ill. 2 pulcsit, de az nem igazi ajándék neki, viszont szükség van rá. Dobon még gondolkodunk.. Anyukáméktól pedig hintalovat kap, mert az un.tesóméknál nagyon lekötötte őt. Remélem, nem 1-2 napig fogja használni, mert nem olcsó mulatság! Ja, és persze ma venni kellett neki egy cipőt is, amibe már normálisan tud menni, mert őnagysága elindult önállóan. Már nem igen részesíti előnybe a négykézláb mászkálást csak ha elfárad. De nem érzem úgy, hogy többet rohangálnék utána, mint eddig. Még nem!:)

Wc.: nem csak nálunk divat? - ez jó! V.melyik nap arra lettem figyelmes, amíg teregettem, hogy az én drága kicsi fiam kisseprűvel nyakig matat a sloziba...:) A kuka is nagy szám, már önállóan ő dobja bele a pisis pelusait.

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de ti nem érzitek úgy néha, hogy elevenek a gyerekek? A párom, és az én szüleim szerint is, egyikünk sem volt ilyen eleven, vagy örökmozgó, mint Bazsi. Nem volt az, hogy össze kellett kötni a szekrényajtót, mert nyitogattuk, vagy kukáztunk volna. De Bazsi... Na ő aztán mindenbe benne van! pár napja még a kandallót is takarította, persze nyakig kormos volt. De ha rászólok, és megfenyegetem, hogy dá-dá lesz, ő is felemeli a kezét, ahogy tőlem látja, és kinevet.

Vagy hogy még hasonló példát meséljek, ha valami rosszat próbál csinálni és rászólok, hogy nem szabad, ő rámondja, hogy "de". Ha biztos lennék benne, hogy tudatosan tudja, hogy mit mond, még azt érezném, hogy felesel. Nálatok nincsenek ilyenek és ehhez hasonló dolgok?

Vagy igen, és nekem is hozzá kell szokni ehhez, hogy az un.tesóm gyerekeik mintagyerekek voltak?!:)

Böbe: le a kalappal, hogy bírod két picivel a strapát! Tudsz azért valamikor pihenni? Nincs féltékenység Berci részéről?

Most befejezem, nem untatlak tovább titeket!

Jóét! sziasztok

363. böbe83
2008. nov. 4. 19:01

sziasztok

nincs senki :)

én leginkább fáradt

berci mindig megfogni szeretné a kistesót

szerencsére jól tud egyedül is játszani, csak este nem akar. meg akkor van baj, ha ajtókat nyitva hagyom véletlen, mert rögtön a szemetesben vagy a wcben kutat, amig szoptatok :)

megyek mert igényt tart rám

2008. nov. 3. 20:19

Sziasztok!

Sehol senki? Nagyon nagy a csönd! Remélem mndenki jól van!

Nálunk semmi különös nem történt. Szabolcs haját tegnap ismét levágtuk géppel nagyon aranyos lett. És tegnap szerzett egy lila puklit a homlokára! Még az is "jól all" neki.

Karácsonyra már gondolkodtam: Nehéz Szabolcsnak ajándékot venni. Ami ebben a korban érdekli (fejlesztő játékok) azok maradtak a Karináról, nem is olyan használt állapotban. Ezért arra gondoltam, hogy most kap egy kismotort, amivel majd tavasszal tud száguldozni, addig is itthon próbálkozik. Egy xyliphont is kap, mert a zenedében mindig azzal játszik. Hadd ütögesse itthon is. Majd még agyalok a többin, de egy közös ajándékot is kapnak. Miért ilyen nehéz ajándékot vásárolni a gyerekeknek????

Minden jót Mindenkinek!

Jó éjszakát!

Jelentkezzetek!

2008. okt. 27. 21:36

Sziasztok!

Hogy s, mint vagytok?

Hát meggtörtént Szabolcs életében az első nem otthon alvás anya nélkül. Szombaton bulit beszéltünk meg a barátainkkal és ezért a gyerekek ott aludtak a szüleimnél. Karina már csütörtök délután óta ott volt, így mi édes hármasban voltunk másfál napig.

Szabolcs biztos érezte, hogy nem maradok ott vele, mert alig akart elaludni. Vagyis az elalvással, nem volt gond, mert a cicin elaludt, de amint leért a feje a kiságyba, felébredt. Ezt játszottuk el 3x, mire 4x-re elaludt. A bibi csak az, hogy a buli nem úgy sikerült ahogy elképzeltem! Ha tudtam volna előre biztos nem passszolom le a gyerekeimet.

Szabolcs fog ügyileg nagyon le van maradva. Még csak 6 és fél foga van. Felül 4, alul 2 és az egyik jobb felső rágó foga jön most. Holnap leviszem megméretni a védőnőhöz, mert lassan 2 hónapja nem voltunk és kíváncsi vagyok mekkora már.

A szókincse szépen gyarapodik. Bár szerintem sokszor azt hallom ki a gagyarászásból amit hallani akarok! A nem már nagyon jól megy neki. De már megy a labda, a tévé, meg köszönésképpen a "háj". Ha leakar menni, akkor már többször volt rá példa, hogy odavitte az apjának a cipőjét, ezzel jelezve, hogy ő menni akar. Rettenetesen szeret lent az utcán lenni, meg a szüleimnél kint az udvaron.

Egy kicsit durva, nem hogy nem olyan rég még a szülinapi ajándékon kellett gondolkodni, most meg már a Karácsonyon. Én valami nagyobb közös ajándékon gondolkodta, mint pl. a diavetítő. De a legjobb az egész decemberben az, hogy Karinának 5-én van a szülinapja. Nem elég a Karácsony meg a télapó, "hiányzott" még a szülinap is. De már ezerrel nézelődöm!

Arika!

Nem jártunk gyógytornára, csak párszor konduktornál voltunk, mert a védőnő lassúnak látta a mozgás fejlődést.

Ahogy elolvasgatom némelyikőtöket, én meg vayok áldva mindkét gyermekemmel alvás terén. Karina is elég sokáig aludt délben, talán a nyáron szokott le csak róla, és Szabolcs is 3 órát alszik a saját ágyában délben, este pedig 9-reggel fél8-8-ig alszik.

Na most már zárom soraimat, mert jól elnyújtottam amondani valómat, és nem akarlak benneteket untatni!

Jó éjszakát mindenkinek!

Sziasztok!

2008. okt. 27. 10:30

Sziasztok!

Hogy viselik a fiúk/lányok ezt az óraátállítást? Bazsi este a szokásos 21 óra helyett fél 10 körül alszik és reggel fél 7-kor fent van. Valami hihetetlen!

Tegnap voltunk búcsúba. Nagyon élvezte a kis bestia. Nagymamát le akarta kenyerezni, mindenre mutatta, hogy ez is, az is kell neki:) Ő meg persze mindent meg akart venni...

Orrfolyás még mindig van, de hála a jó égnek nem lázas és a kedve sem rossz.

Remélem, ti mindannyian jól vagytok?!

Szép napot mindenkinek!

sziasztok

Gondolkoztatok már, hogy mit vesztek KArácsonyra a lurkóknak?

2008. okt. 24. 11:44

Bocsánat, hogy az előző üzi rövidre sikerült, de látogatók jöttek.

Képzeljétek, úgy néz ki, hogy beleesünk a náthába. Bazsinak már folyik az orra, tüsszög. Éjjel elég nehezen aludt, most tiszta nyűgös szegénykém.

Tegnap este még nem volt semmi baja (legalábbis nem látszott rajta), mert itt sétáltunk vele felváltva az apjával, de mára már kész van csórikám. Remélem, hogy nem lesz nagyon beteg, mert vasárnap búcsúba vagyunk hivatalosak.

Arika! Lanának már jó sok foga van! Gondolom, hogy szenved szegényke, amikor egy-egy újabb bújik ki neki. :(

A kiságyába egyáltalán nem alszik el napközbe? És ha a b.kocsiba van, akkor tologatok mire elalszik, vagy magától megy ez már?

Bazsinak se igen jön be a kifli, kenyér, stb. A friss kiflit viszont megeszi, de ahhoz már a boltba oda kell adnom neki, mert kikunyerálja:) Reggelire virslit, joghurtot, péksütiket szokott kapni. Estére pedig vagy azt, amit délbe evett (ha főziről van szó), vagy hasonlókat, mint reggel. A tejpép nálunk már nagyon, nagyon rég nem jöhet szóba, mert ő is kiköpi.

Voltunk a héten védőnőnél és Bazsi még nincs 10 kg és 79,5 cm. Nem sokat hízik mostanába. Én nemtom mi van?! Nálatok is ez van?

Hogy bírjátok ezt a "szuper" időt a gyerekekkel?

Ti szoktatok rajzolni már? Bazsi felfedezte a tollat, és irka-firkálna mindenfelé...

Most be kell fejeznem, mert itt veri az asztalt hamiért. :)

Szép napot nektek! sziasztok

2008. okt. 24. 10:34
Böbe! Én is gratulálok a "kicsi" lány születéséhez!! Sok egészséget, boldogságot és minden jót kívánunk minden családtagodnak! Te pedig pihenj, amíg a férjed otthon van veletek, mert van mit kipihenni ilyekor... Kíváncsian várjuk majd a képeket! Gondolom,ezt mindenki nevébe írhatom?!
357. böbe83
2008. okt. 24. 10:20

sziasztok. tegnap hazaértünk. Köszi a gratulációkat. Berci egyelőre nem bánja a kistesót, símogatni akarja, de csak vigyázva lehet :) Kicsit hisztis. nagyon boldogok vagyunk... meg nagyon fáradtak... és még mi lesz, ha a férjem visszamegy dolgozni jövőhéten...

most mindenki alszik a fárasztó éjszaka után.

majd még írok...

356. Arika
2008. okt. 23. 09:26

Sziasztok!

Én is régen írtam...de a Lana annyira lefoglal hogy eszméletlen!

áttért a napi egy alvásra, azt is kinn alszik a babakocsiban a kertben.

Közben kijött a 11. foga is, így most várom mikor kezd el megint nyűglődni a 12. miatt.

Alvás továbbra sem megy itthon -napközben..csak kinn. nem tudom mit csinálok vele ha szakad az eső???:O:O

(én biztos hogy nem vagyok olyan elvetemült, hogy szakadó esőben menjek ki vele...)

éjszaka: már nem adok neki szopit, viszont este -reggel megiszik 2 dl tejet vagy kakaót simán!;)

de még igy is kell legalább 3x..:(

gyorsan olvasok is!

BÖBÉ-nek és a kislányának nagy nagy gratula!!! kicsit irigylem most őt, de a másik oldalról viszont nem..biztos nem lesz könnyű a két picivel, de legalább gyorsan összenőnek!

(bár hülye vagyok,mert én meg jövőre szeretnék még egy "Kistesót"!;) )

Bujané kijöttek a Máté szemfogai?? vagy még ti is szendvedtek?

beszéd: nálunk sokmindent próbál mondani, de hát sokak szerint még ez semmi. Néha olyan mintha egyes szavakat mondana a saját kis nyelvén, de én kihallom belőle!;)

pl ma jöttünk le a lépcsőn és mondtam hogy gyere..erre válaszolt hogy megyek!;) (persze ezt csak én hallottam így!!;) )

egyébként a Ma...szinte mindent takarhat!:D:D:D

Pocak mi nem eszünk édességet...fogyózum ezért próbálok nem is venni itthonra.

Lana csak túró-rudit eszik .Maja szokott hozni haza Kinder tojit vagy valami chipset ( az anyósomtól) na akkor abból kunyerál...de nem sokat.

Igénye sincs nagyon rá. bár már azt észrevettem hogy a csokit nagyon szereti!:D

Allics te is az I.Nőin szültél?? én is!;) (sőt ott is dolgoztam...)lehet hogy láttuk is egymást...;)

Gratula Árminnak is a járáshoz!!!;)

babakötvény: mi még nem csináltunk vele semmit...és én is ahogy Ildi írta..majd ha visszamegyek dolgozni akkor megpróbálok mindkettőnek nyitni egyet...addig sajnos nem nagyon megy...:(

Ildi gratula Szabolcsnak is!!! szegény Karina...ezek olyan rossz álmok!:( én is szoktam álmodni ilyesmit...és másnap annyira rosszul érzem magam egész nap!:(

ti jártok akkor gyógytornára is???

Pocak altatáshoz...nekünk csak a babakocsi jön be...eddig napközben.

vagy ha cicizik, viszont ilyenkor felébred max 1 óra mulva..és akkor már nagyon nehezen tudom elaltatni mégegyszer...igy viszont tiszta nyűg estére..viszont kinn a kocsiban alszik 3 órát is!

Este mi még cicizünk...de hát igy is ébred sokat!:(

Kaja: mi már mindent eszünk. Én már adtam neki régen is gombát, mert nálunk ez nagyon "menő"..Maja képes reggel-délben -este gombalevest enni!;)

szerencsére Lana is szereti nagyon....

én még rántott dolgokat nem adtam neki...mert ha éhes, akkor nem rágja meg rendesen a kaját.."csak ugy " meg nem adok!;)

a halat is nagyon szereti, azt roston szoktam megsütni neki..és szét szedem apró falatkákra...bejön neki!

Bár neki sokminden...illetve szinte minden.

Most ujabban a céklát nem ette meg..pedig eddig szerette!: ( (a fagyasztóm tele van vele!!)

már mézet is kapott, teában mikor náthás volt..2 nap alatt rendbe is jöttek.

meg igazság szerint nálam sok mindent megkóstolt már amit nem szabad, mert Maja szinte mindent a szájába nyom!!;) pl. 9 hónaposan eperrel etette a strandon!!;O szerencsére semmi baja nem lett tőle!

cipőke: mi benn olyan "balettcipős" zokniban vagyunk, mert padlófűtéses kő van, de ha kinyilik az ajtó már ki is szökött!!;) meg mi együtt lakunk anyóssal-ikerházban- és igy tud a két lakás között is közlekedni .

kicsit mérges is vagyok, mert a méretezése 19-22, illetve 23-26. a kicsit megvettem...és hát éppen csak hogy jó rá...na mindegy, még egy darabig hordjuk...

azt akartam kérdezni hogy ti mit reggeliztek, vacsoráztok???

nálunk ez kínszenvedés...a kenyeret nem szereti (csak lenyalja róla a sajtkrémet..mert a vajat sem szereti), a tejpépre már rá sem néz...

de hát nem ehet reggelre is főzeléket!!!

na megyek, mert már tele írtam az oldalt..nem akarlak untatni benneteket!!

Üdv

(most tényleg töltök fel fotokat!)

2008. okt. 21. 18:28

Halat miért nem lehetne adni nekik, hiszen az fehérje, nem? Mézet még mi is csak úgy adtunk neki, ha volt valamilyen sütibe, de konkrétan mézet még nem kapott.

Máté már tekeri a kismotrot? De édi! Bazsi még nem jött rá. Csak ül rajta és ennyi. Ha tolom, akkor odáig van, de magától nem igen teszi a lábát. Remélem, ez csak nem baj?!

Időnként Balázs étvágya is ingadozó. De amit szeret, az bármikor, bármennyi mennyiségbe szóba jöhet. Illetve a pocakjába:)

Most csak röviden ennyi, mert megyek fürdetni a törpét!

Bocsi! sziasztok

354. ALLICS (válaszként erre: 353. - 26c9a8950c)
2008. okt. 21. 09:16

Mézet 1 éves kortól lehet adni(bár még én sem adtam,de ételben már volt olyan amibe volt pl tejszelet)a halat meg fél éves kortól,de én is hallottam már olyat,hogy jobb később bevezetni.

Nekem Ármin nagyon jó evő,mindent megeszik amit elé teszek.

2008. okt. 20. 20:37

Sziasztok!

Én úgy tudom, hogy mézet és halat is csak majd később lehet nekik adni. A gomba egyébként nehezen emészthető, úgyhogy lehet, hogy azért nem emésztette meg.

Máté csúszásgátlós zokniban van itthon.

Sajnos az altatásra és alvásra nem tudok jó ötletet. Máté mondjuk ringatás nélkül alszik el, de még minden éjjel felkell, szopik, aztán vagy visszaalszik, vagy produkálja magát. Rettentően imád az ágyon meg a kanapén ugrálni, csak semmi veszélyérzete nincs.

Ha macskát lát rögtön elkezd felé futni, nem érdekes, hogy mibe botlik fel.

Ma egész nap szövegelt a maga kis nyelvén. Igaz a nem szót nagyon jól tudja már használni. A postán meg a boltban is tőle volt hangos minden.

Van kismotorja, meg kisautója. Idáig a hátrafele menet ment neki, de tegnap rájött, hogy előre is gyorsan lehet így haladni.

Jó az étvágya a gyerkőcöknek?

Máténak nagyon ingadozó, van amikor nagyon sokat eszik, másnap meg alig tudok valamit beletuszkolni.

Sziasztok!

2008. okt. 20. 15:32
Bármire, amit nem lehet még adni nekik?!!
351. ALLICS (válaszként erre: 350. - Pocak0515)
2008. okt. 20. 15:28

Szia!

Van egy pár pl mire gondolsz?

2008. okt. 20. 13:45

GRATULÁLUNK mi is Böbének!!

Nekem szandiba van Bazsi, mert nincs a szobába szőnyeg, hanem csak a csupasz parketta. A vastag zoknit, ill. azt, aminek csúszásgátlós a talpa, leszedi a lábáról. Így kénytelen vagyok szandit adni rá, amikor úgy van, bár most csúsz.gátlós zokniba rohangál (kúszik) a kövön.

Van még olyan kaja, amit nem lehet adni a gyerekeknek csak bizonyos kor után? (kiwi, eper ilyesmiken kívül)

349. ALLICS (válaszként erre: 348. - Naildi81)
2008. okt. 20. 09:50
Nekem mezítláb van bent a házban.
2008. okt. 19. 18:26

Nektek cipőben, vagy anélkül járkálnak otthon a lúrkók?

Én nem adok rá cipőt. A konduktor annó azt mondta, minnél többet legyen cipő nélkül, mert akkor a bokáját egyedül tanulja meg tartani, és nem csak a cipő fogja tartani a bokáját. Kicsit túl bonyolítottam ezt az utólsó mondatot, bocsi!

347. ALLICS
2008. okt. 19. 18:23
Mi is gratulálunk Nekik!!!
2008. okt. 19. 18:22

Sziasztok!

Átkukkantottam az 2008 októberi fórumba, és ott láttam, hogy ma megszült Böbe. Kislány lett, 3570gr, és 51 cm. Hatalmas Gratula nekik!

345. ALLICS (válaszként erre: 344. - Pocak0515)
2008. okt. 19. 18:18

Szia!

Gombát nem lehet adni 2 éves kor alatt,nagy az allergia veszélye.

2008. okt. 19. 12:42

Sziasztok!

Ebéd időbe jelentkezem, mert Balázs 11-kor aludt el, a párom pedig átugrott a szüleihez. Amíg várom, hogy egyik felébredjen, a másik hazaérjen, gondoltam írok pár sort és felteszek egy képet Bazsiról, ahogy megy.

Ildi! Szabolcsnak gratula!! Nagyon ügyi! Múlt héten, amikor voltunk ezen a baba-mama zenés foglalkozáson, ott is volt egy anyuka, aki mesélte, hogy két hét alatt megtanult teljesen önállóan járni a fia. Ő is szeptemberi úgy, mint az itteni babák. Annyira gyorsan tanulnak meg mindent! Hihetetlen!

Bazsi még inkább kúszik-mászik (az a biztos még számára), de azért sokat járkál ő is. De még egy-egy méter önálló lépegetés után lecsücsül.

Viszont ha a kezét fogom ő irányít. Nem mindegy ám, hogy merre mennék vele :)

Nálunk az elmúlt két éjszaka katasztfófa volt! Tegnap előtt is és tegnap is elaludt este nyolckor. Felébredtt fél 12-kor. Egyik éjszaka sikerült visszaaltatnom úgy, hogy odavettem közénk az ágyba, de már majd be pisiltem. Na mondom, már biztos mélyen alszik, kilopózom. Amint felkeltem az ágyból, felébredt. Eljátszottuk ezt kétszer, mire csak sikerült eljutnom a wc-ig. Gondoltam én... Ott meg hallom, hogy kiabál, hogy "ana". Hát ez kész - mondom. De ahogy visszafeküdtem mellé, ő is visszaaludt.

Tegnap éjjel pedig ugyan így felkelt éjfél előtt, de nem aludt vissza, hanem randarírozott hajnali egyig. Nálunk ilyen egyszer volt talán mióta megszületett. És reggel fél 8-kor fent volt ahogy szokott is. Ilyenkor meg alszik :)

Felétek javulnak már az éjszakázások?

Szerintetek hogy lehetne leszoktatni Bazsit arról, hogy ne sétálva kelljen elaltatnom őt? (úgy értem, hogy ne az ölembe aludjon el séta közbe, mert már igen nehéz kezd lenni...) Valami jó tippet ha tudtok, adjatok légyszi!

Gombát (levesként, vagy rántva) adtatok már a gyerekeknek? Én azt főztem két napja, de Bazsi nem emésztette meg egyáltalán, viszont nagyon ízlett neki.

Böbéről nem tudni semmit? Nem szült még meg?

Most zárom soraimat. További szép napot Nektek!

sziasztok

2008. okt. 17. 18:41

Sziasztok!

Már régen jelentkeztem. A héten sajnos éjszakás a párom, ezért csak estefele tudok géphez ülni, mert nem akarok neki zörögni. Ma pedig itthon tartott bennünket a "jóidő", így van egy kis időm.

Képzeljétek Szabolcs olyan szépen elsétálgat itthon is és lent az utcán. Itthon nem is kell fogni a kezét, lent az utcán pedig csak az egyiket. Olyan ügyes, szinte egyik napról a másikra úgy elindult, hogy le se leht állítani.

Ma lett egy kis baleset is ebből. Neki esett az ajtófélfának, lett egy kis csik a homlokán, de ez legyen a legnagyobb sérülése.

a lábát még mindig belefele tartja, ahogy a konduktor mondta, magzati tartásban, ezért tegnap kacsaláb adtam rá a cipőt. Remélem ez majd használ neki.

A babakötvénye még mindig állambácsinál van. Én arra gondoltam majd ha visszamegyek dolgozni, akkor nyitok mindkettőjüknek egy-egy bankszámlát és akkor kezdem el rakosgatni arra a pénzt. Addig sajna nem tellik rá, ebből a jó kis közalkalmazotti "keresetből".

Édességet igazából nem nagyon kap. Ami édesség az a túrórudi, joghurt, tejszelet, chips, de ezek sem kilószámra, és csak egynap egyiket. A chips igazából csak egy kis nassi, ha a kocsiban ül, és már nem bírja, azzal szoktam lekenyerezni.

Olyan aranyos, képzeljétek, mikor köszön azt mondja, hogy "hi". Ma hajnalban felkeltem, kimentem wc-re és akkor hallottam, hogy álmában is azt mindogatja: "hi, hi". Olyan jót nevettem. Később pedig Karina ment ki, és zokogott a wc-n. Megkérdeztem, miért sír, erre azt monja azért mert az álmondta, hogy meghaltam. Mondtam neki, legalább sokáig fogok élni.

Na mára befejezem, mindjárt megyünk pancsolni. Jó éjszakát Mindenkinek!

Sziasztok!

342. ALLICS (válaszként erre: 341. - 26c9a8950c)
2008. okt. 15. 15:02
Igen nyitni kell egy bankszámlát arra utalják át a pénzt.1 év alatt összesen 120000 Ft-ot lehet utalni a számlára (havi 10000 Ft a max).7 éves korukban is utal az állam a számlájukra ugyanannyit,mint születésükkor.18 éves korukban vehetik ki.
2008. okt. 15. 11:38

Sziasztok!

A mi babakötvényünk az államkincstárban pihen még. Pontosan én sem tudom, hogyan működik, de az biztos, hogy kell nyitni egy bankszámlát arra utalják át. Van egy fórum itt a hoxán is erről, a címe:

Nyitott valaki bankszámlát újszülött gyermekének? Mi a teendő?

Még nem sikerült áttanulmányoznom, hogy miket írtak, de majd megnézem.

Addig jó amig a kezeteket akarják fogni a kispasik! Máté már nagyon önállónak érzi magát és sokszor tolja el a kezemet, hogy ne fogjam. Próbálok mindig olyan kabátot vagy felsőt adni rá aminek van kapucnija, vagy nagyobb gallérja. Aztán ott kapom el a grabancát, ha orra akar bukni.

Csokit kb. 2-3 hetente kap Máté, amikor mi is eszünk, babapiskótát, túrórudit eszik heti -2-3 szor. Nagyon édes szájú ő is.

A múltkoriban jött a barátnőm a 6 hónappal idősebb kislányával és hozott csokit. Máté már régen benyomta az ő részét, és kérdően nézett a kislányra, hogy mit vacakol már.

Nagyon rafináltak. Nem is gondolná az ember mennyi mindent megjegyeznek és tudnak.

340. ALLICS
2008. okt. 15. 09:56

Sziasztok!

Azt hiszem már lassan kijelenhetem hogy Ármin tud járni:)))

Tegnap nagyon ügyes volt,és már látom rajta,hogy élvezi az egészet és nem fél.

❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook