Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2007 szeptemberi babák és anyukáik fórum

2007 szeptemberi babák és anyukáik (beszélgetés)

❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
2008. dec. 25. 17:24

Helló Mindenki!

Remélem mindenkinek jól telt a szenteste. Nálunk Karina nagyon be volt sózva tegnap egésznap. Már nagyon várta az ajándékokat. Délben mikor Szabolcs aludt Karina díszítette a fát és az ajándékoka csak akkor kapták meg mikor Szabolcs felébredt. Hát Szabolcsot nem nagyon hozták lázba a csomagok annál inkább a szaloncukrok a fán. Mára már talán az összeset leszedte a fáról.

Azért ma már elkelzdett érdeklődni a játékok iránt. Tologatja a kamionját, csücsül a motoron.

További jó pihenést mindekinek!

2008. dec. 22. 18:07

KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK NEKTEK ÉS AZ EGÉSZ CSALÁDOTOKNAK, BELEÉRTVE A LEGKISEBB POCAKLAKÓT IS.

SZIASZTOK

2008. dec. 20. 15:47

Sziasztok! Köszönöm még egyszer mindenkinek a gratulációkat! Ha érdekel titeket, akkor időnként majd írok "beszámolót", hogy hogy is vagyunk...?!

Ki hogy áll a karácsonyi sütés-főzéssel? Vagy legalábbis a mikor mit főzzünk kialakult már agyban?

Ajándékok megvannak?

Mi ma vettünk fenyőfát. Szinte az utolsó pillanatra hagytuk, de ma reggel voltam vérvételen és hazafelé meg tudtuk venni. Nagyon kíváncsi leszek, hogy Balázst mennyire fogja érdekelni, nem-e fogja leszedni róla a szaloncukrokat, díszeket stb. Vagy netán nem rántja-e magára?! Már azon gondolkoztunk, hogy kikötjük valahogy a fát még mielőtt baj lenne?!

Szerencsére én már túl vagyok a takarításon. Hála a jó égnek!

Sőt, ma sikerült megsütnöm életem első mézes krémesét is. Ugyansi holnap nem lesz rá időm, hétfőn délelőtt EKG.-ra megyek, du bejglit sütök. Aztán lassan itt a karácsony... Nem igazán van hozzá hangulatom így, hogy nem esett (még) a hó. Nektek?

Na most befejezem! Mindenkinek szép napot és nagyon boldog karácsonyt, ha esetleg nem tudnék írni valami miatt (időhiány, rokonság, stb.)?!!

sziasztok

2008. dec. 18. 13:20

Sziasztok!

Én is mégegyszer gratulálok a pici babához! Ilyenkor mindig egy picit irigykedem, de majd hamarosan eljön az idő nekünk is amikor jöhet a következő bébi. De előbb tényleg elmegyek dolgozni és utána. Már beleéltem ,agam a munkába, meg ahhoz, hogy egy kicsit el tudok majd szabadulni itthonról és kikapcsolódhatok picit.

Karácsonyi ajándékok közül nekem is már csak pár apróság hiánízik és akkor tényleg minden meg lesz. Van egy rendes öcsém, aki megspórol nekem pár kört azzal, hogy Németországba megvette a szüleinknek szánt ajándékokat, és legalább azokért nem nekem kellet rohangálni.

Már csak egy kis takarításra kell rászanni magam, de az is még a héten megcsinálom. De úgy utálok takarítani!

425. böbe83
2008. dec. 18. 09:59

sziasztok

grat még1x pocak

már megvan mi lesz bercinek a fa alatt, egy hintaló:), nem szerelem össze karácsonyig, kibírom:)

2008. dec. 16. 16:32

Sziasztok! Ma voltam dokinál. Nem bírtam várni 22.-dikéig!

Betöltött 5-dik héten vagyunk, 5,4 mm élő magzattal a pocakomba! :))))))))))

2008. dec. 14. 19:56

Sziasztok! Jaj, olyan messze van még a jövő hét utáni hétfő, hogy menjünk uh.-ra... Már nagyon várjuk pedig, de egyenlőre még aggodalom is van bennem, mert Bazsimmal hányingerem is volt, de most semmi. Lehet, hogy még korai...?! Cici, és derékfájáson kívül nincs semmi.

A pozitív teszt azért már csak nem csapja be az embert, hogy mégsincs baby, nem?

Már a párom itt a fülembe ülteti a bogarat, mert egy ilyen, egy olyan tesztünk lett... Utóbbi lesz a +!

Bazsimmal minden okés. Továbbra sem ringatva altatom már el, hanem az ágyba lefekszek mellé és úgy alszik.

Ja, a két prevenar oltás között két hónapnak kell eltelnie, ugye jól emlékszem?

További szép estét mindenkinek!

sziasztok

2008. dec. 13. 15:50

Sziasztok

Erika, én is gratulálok nektek. Nagyon jó terhességet kívánok neked.

Vizsgaidőszak van, úgyhogy nem sok időm van hoxázni, de azért olvasom az írásaitokat.

421. böbe83
2008. dec. 12. 19:06

Sziasztok

Elég fárasztó napjaim vannak, mert borika is egyre tbbet van fent. De aranyos azért.

Nálatok mennyit esznek a babák, berci nem nagyon eszik, csak gyümölcsöt. alma, narancs, banán. Meg kekszet. Eldobta a csokit és mondta, hogy alma :) Egészséges...de egy gyereknél hm.

Hogy mit teszek a fa alá nem tudom, mert lehet nem kéne mindig új ajándékokat vennem :) csak gyűlik. De ez a mágneses rajzoló nagyon bejött. egyébként is szeret rajzolni, de ez kíméletesebb a bútoroknak.

Pocak, mi egy szobában alszunk négyen. majd nyáron tervezzük a különköltözést :)de nyitva lesz az ajtó, hogy ne aggódjanak megvagyunk :)

Bercinek is jön a foga, és emiatt néha felsír éjjel, szegény, kint van a hegye, meg piros az ínye.

Ildi 86 cm az tényleg szép, berci 81cm.

megyek mert zaklat az apjuk, hogy mivel próbálja megetetni ezt a gyereket...

2008. dec. 12. 12:35

Sziasztok!

Köszi! Hát igen, úgy néz ki, hogy nem haladjuk meg a két évet a két gyerkőc között. :) Nem is bánom, csak minden rendben legyen! Most azért már kicsit nyugodtabbak vagyunk, hogy pozitív lett a teszt, de igazán majd az uh után akarjuk szétkürtölni a család minden tagjának. Most még csak anyukámék tudják - egyenlőre, és ti.

Na igen, Balázs nálunk is nagyon anyás. WC.-re nem tudok úgy elmenni, hogy ne sírjon, ha bezárom előtte az ajtót és ő kint marad. Eszméletlen! Anyukámnál még soha nem sírt, ha én otthagytam őt, de valamelyik nap mesélte anyum, hogy miután elmentem, sírt. Aztán megnyugodott, de meglátta a képet a szobájukba anyuéknál, és mondta, hogy ana, ana és mutatta a kezével, hogy nem vagyok ott. Majd meg hasadt a szívem! Nem is tudom, hogy mi lesz akkor, ha megyek majd szülni és bent leszek pár napot... Na de ez még nagyon, nagyon messze van!

Böbe! Nálatok külön alszanak a gyerekek (legalábbis Berci) tőletek? (úgy értem, hogy külön szobába, vagy mind egy szobába vagytok?)

Ildi! Hova növeszted azt a gyereket?! :) Nem rád fog ütni magasság terén, ha így halad, mi?:)

Sikerült ma is úgy elaltatni Bazsit, hogy odafeküdtem mellé az ágyra és ott szundított el.:) Ennek azért örülök, mert nem kell cipelni a tíz kilóját.

Szép napot mindenkinek!

sziasztok

2008. dec. 11. 20:03

Sziasztok!

Erika! Nagy-Nagy Gratula Nektek! Kívánom, hogy minden a legnagyobb rendben menjen! Augusztusi baba lesz?

Az elalvással nálunk is gondok vannak mostanában. Alig akar elaludni esténként fél10 előtt. Ha kevesebbet hagyom aludni délben, ha ugyanannyi, mint amennyit szokott akkor sem alszik el korábban. Ja és mostanában azt csinálja, hogy ha elmegyek délben itthonról akkor nemsokára felébred. Rettenesen anyás, ez nekem nagyon furcsa, mert a lányom sose volt ennyire anyás.

Lehet, hogy az is a baja, hogy jön a 3. rágó foga. Többször fent van éjszaka is, de még az a szerencse, hogy 5 perc cici és már alszik is vissza, de azért nekem nem esik jól, hogy fel kell kelni. Ma is olyan álmos vagyok egész nap, bár kivételesen nem kelt fel Szabolcs éjszaka. Lehet , hogy ez az időjárás visel meg.

Az oltást nagyon jól viselte, csak akkor sirt mikor a doktor bácsi megszúrta. Utána délben aludt egy jó nagyot.

Voltunk eg páran a doktornál, olyanok akik ugyanazon a héten szültünk. Itt láttam, hogy szabolcs milyen nagy, mert az egyik kisfiúnál, majdnem egy fél fejjel nagyobb volt. 86cm volt a múlt héten.

Mi lehet Bujaneval és Raszával, már olyan régen jelentkeztek?

Na, befejezem,. Mindenkinek Jó éjszakát!

Sziasztok!

418. ALLICS (válaszként erre: 417. - Pocak0515)
2008. dec. 11. 13:08

Remélem minden rendben lesz:))

Nálunk Ármi kiskora óta magától alszik el,soha nem igényelte,hogy kézben ringassam.Jobb is,mert ő 13 kg.

Böbe majd 1-2 nappal karácsony előtt eldugja a már odaadott ajándékokat a gyerekeknek akkor is az újdonság erejével fognak hatni:)

2008. dec. 11. 13:00

Köszi mindenkinek a gratulációkat!! ARanyosak vagytok mind!!!

22.-én kiderül uh.-n, hogy minden okés-e, addig nem kürtöljük szét a család nagy részének, hogy ne idegeskedjenek. Majd a kiskönyvet "megkapják" anyósék karira! :)

Azt hiszem, hogy ennél szebb karácsonyunk még nem volt (kivéve a tavalyi, mikor a fiam már köztünk volt!)

És képzeljétek, ma volt az első napunk, hogy Bazsi nem kellett sétálva a kezembe elaltatni, hanem lefeküdtem vele az ágyra és ott elaludt, miközbe énekeltem neki. Tök édi volt! Most már muszáj lesz így elaludnia, hogy ne kelljen sokat emelni őt. 10.2 kg és 80 cm!

Böbe! Mit teszel a fa alá neki, ha előbb megkapja a meglepiket?

416. ALLICS (válaszként erre: 412. - Pocak0515)
2008. dec. 11. 09:50
Gratulálok:)))
415. böbe83
2008. dec. 11. 08:15

Bercinek most jönnek az örlőfogai, szegény szokott kicsit sírni éjszaka. Meg szoktam masszírozni az ínyét azzal agyerekfogkefevéggel, ami rágóka, és mindig hozza, hogy masszírozzam. Oltást még nem kaptunk, de berci nem sírt nagyon eddig. Meg jó a fájdalomtűrő képessége. eleséskor se sírt, meg eddigi fogainál sem. De most nagyon piros az ínye :(

karácsonyi ajándékait mindig odadom neki, nem birom ki ...jajjaj

414. böbe83 (válaszként erre: 412. - Pocak0515)
2008. dec. 11. 08:11

hurrá :)))

ez olyan megható érzés, pedig , csak egy darab műanyag van az ember kezében :)

GRATULÁLOK

ha nem született volna meg a második, most irígykednék, de még emlékszem, hogy terhesnek lenni sem mindig fenékig tejfel :)

2008. dec. 11. 06:43

Ildi! Szabolcs hogy bírta az oltást? Nekünk Bazsi nagyon hisztizett. Már tudta, hogy hova megyünk és amikor a torkát nézte a dokinő, ill.mikor meghallgatta a hátát, már akkor sírt. Iszonyat sokan is voltunk egy kis helységbe.

Na minden jót mindenkinek!

Visszafekszem még egy kicsit, mert korán keltem. :)

sziasztok

2008. dec. 11. 06:33
Ma reggel 4.45-től van egy pozitív terhességi teszt a kezünkbe!!!!! :)))
2008. dec. 8. 20:53

Hát nekem is rövid a hajam, de csak 2-3 havonta megyek fodrászhoz, mert egyrészt lassan nő a hajam, másrészt egy kisebb vagyon a frizurám. Vágattam, festettem, szárítattam. Asszimetrikus a frizkom, a fazonja is és a festés is. Majd rakok ról fel képet valamelyik nap. Másodszorra voltam ennél a fodrásznál. Igaz drága, de nagyon ügyes.

Minden jót a szerdai oltáshoz Balázsnak!

2008. dec. 8. 20:37

Mi szerdán megyünk oltásra.

Remélem én is, hogy nem lesz semmi gond a fiúkkal?!

Ildi! És milyen lett az új hajad? Mit csináltattál rajta? Holnap jutok el én is oda, hogy az ünnepekre már ne legyen ezzel gond. Bár én havonta járok, mert rövid a hajam és ha nő 1-2 cm.-t, elveszti a fazonját.

2008. dec. 8. 20:34
Ja, és elfelejtettem mondani, hogy ma 2 hónap után végre eljutottam fodrászhoz, és csütörtökön pedig manikűröztetni megyek, már alig várom.
2008. dec. 8. 17:27
Holnap viszem Szabolcsot a 15 hónapos oltásra, nagyon kíváncsi vagyok hogy viseli majd. Eddig egyik oltásnál se volt gond, remélem most sem lesz.
2008. dec. 8. 17:13

Nálunk hal biztosan nem lesz a szagától is rosszul vagyo. Bár halászlevet apukám biztos fog csinálni és abból egy tányérral eszek hal nálkül és sok kenyérrel. Én a mindmegette.hu-n szoktam nagyon jó recepteket találni, meg persze itt a hoxa-n is.

Sütit pedig olyan xsinálok amit nem kell sütni, mert nem a legjobb a sütőm, meg anyukám is annyit fog sütni, hohógy nekünk is tud csomagolni. Bejlit pedig rendelni szoktam a pékségből.

2008. dec. 8. 17:02

Hát a menü nálunk úgy fog kinézni, hogy szenteste, amikor csak hármasba leszünk itthon, akkor palóclevest főzök (mert a halászlét egyikünk sem szereti), sütök sertés combot és mézeskrémest. 25-én anyóshoz megyünk, másnap anyukámékhoz. (Én ezen a két napon nem főzök :) ) Aztán lesz még bejgli, gesztenye tekercs, töltött karaj - ez már olyan hétvégére való (a tervek szerint) Krumpli saláta, mert a párom imádja.

Nem fogok unatkozni, azt hiszem. Ha mindezt meg tudom csinálni Bazsim mellett, akkor jó vagyok?! :)

De azért még én is átnézem a szakácskönyvet, hátha találok valami újat én is, mert én is szeretek kísérletezni.

Ha van valami jó ötletetek, írjátok meg!

Valami sósat is akarok majd két ünnep közöttre, mert az szeretjük nagyon. Tavaly csináltunk dominó szeletet, ez is nagyon fini, de ezt csak 3-4 nap után lehet enni, mert mézes süti.

Hogy halat rántok-e ki, még nem tudom, mert csak én szeretem.

Egyébként a rama.hu oldalán jó sütireceptek vannak!

Jó lenne már egy kis hóesés, nem? :)

Ildi! Köszi a jókívánságokat - remélem, hogy eredményes lesz a 22.-i orvosi uh(pozitívan, mert olvastam a neten, hogy akár ciszta is lehet a miki késésének az oka... :((( ) !?

Most zárom soraimat! Szép estét mindenkinek!

sziasztok

2008. dec. 8. 16:44

Sziasztok!

Nálunk nem nagy "ünnepség" a Mikulás, mert Karinának 5-én van a szülinapja és arra koncentrálunk. Azért apróságot rejtett a kis Mikulás-csizma. Szombaton délután pedig jöttek a vendégek. Az ilyen bulik után meg szoktám fogadni, hogy többet nem tartok bulit, de másnap már meg is gondolom magam, mert azért visszagondolva a gyerekek jól érezték magukat és még sem foszthatom meg a gyereket ettl a dologtól. De akor ott a kupleráj közepén nem így gondolja az ember. Majd pár év múlva lesz nektek is benne részetek, hogy 6-7 gyerek rohangál, kiabál a lakásban.

Vasárnap fel akarok menni Pestre, mert a Parlament előtti téren Meseváros építettek. Vannak szórakoztató müsorok, kirakodó vásár, és kézműves foglalkozások. Utána pedig átsétálunk a Vörösmarty téri adventi vásárra.

Még mindig bajban vagyok a Karácsonyi menűvel, nem tudom, hogy mit is főzzek. De a héten majd bújom a recepteket és kiötlöm. Szeretek ilyenkor valami újjat kipróbálni. Szenteste anyukáméknál leszünk, arra a napra nem nagy főzöcske lesz, de a többi napra ki kell találni valamit.

Erika!

Kívánom, hogy karácsonyra két csíkos tesztel lepd meg a családodat.

Legyen további szép napotok!

Sziasztok!

404. böbe83
2008. dec. 6. 09:56

Sziasztok, nálunk csak csizmában volt ajándék, mikulásbácsi nem volt.

berci örült, de sajnos beteg kicsit, hasmenés stb. Szóval amennyir et udott örült.

csak megyek sokan vannak ezek a gyerekek ketten :)

2008. dec. 6. 08:08

Sziasztok!

Na, kinek hogy telt a tegnap este mikulás ügyileg?

Hát nálunk nagyon nagy sírás volt, amikor Bazsi meglátta a mikulást. Szegénykém, úgy sírt. Sajnáltam, úgyhogy nem is volt sokáig itt a mikulás. Viszont utána az ajándékoknak nagyon örült, de végig emlegette, hogy "ma",ami a mikulás akart lennei, mert az ajtó felé mutatott, hogy ott ment ki.

Szóval nem sikerült neki valami jól az a pár perc, de utána jó volt.

Szép napot mindenkinek! Írjatok! Nagyon eltűntetek..

2008. dec. 5. 16:20
Valamelyikőtök ismeri az "Anya, taníts engem!" c. könyvet?
2008. dec. 4. 15:50

Sziasztok! Csak röviden: eljutottam ma dokihoz, igen, de igazából nem lettem okosabb. :( A bizonytalanságot tudtuk eddig is, mi is. :(

50-50%, hogy jön-e a kistesó, vagy sem. Ha van is, akkor még annyira pici (2-3 hetes kb.), hogy az uh nem mutatná ki. Ezért oda el se küldött a doki. Bár un.tesóm szerint egy jó uh.-s doki ezt már meg tudná mondani... Hát nem tudom. Minden esetre gyulladásom nincs, szóval elméletileg lehet baba, de ki tudja?! Lehet, hogy azért nem jött meg, mert kicsit idegeskedtem mostanába a fogászat miatt. Nem tudom! Már lehet, hogy csak bemesélem ezt magamnak...?!

De bízom benne, hogy karácsonyra a kiskönyvet odatehetjük a fa alá... Drukkoljatok!

Úgyhogy ez volt ma velem.

A karácsonyi menün még mi is gondolkodunk, de nagyjából összeállt már a kép. Ha lesz időm, és nem egy újjal kell maj írnom Bazsi miatt, mert itt ül az ölembe, akkor leírom.

Most zárom is soraimat. Bocsi!

Mindenkinek további szebb, esőmentes napot kívánok!

sziasztok

2008. dec. 4. 12:36

Erika!

Eljutottál ma orvoshoz?

❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook