2007 szeptemberi babák és anyukáik (beszélgetés)
Bori még csak csak egyhelyben marad, de sztem fognád a fejed, ha berci összefogna Danussal, olyanokat ki tudnának találni, hogy csuda. Anyuék mondták, mikor egy napig ott volt berci, hogy ők ketten voltak egy gyerekre, de így is nehéz volt rendet tartani, én meg egyedül vok kettőre... mondjuk nincs is nagy rend :D
Meg mondjuk egy kicsit messze laksz :(, meg az összes nagymama is, meg dolgoznak is :(...
Mondjuk a Picur még nem mászkál sehová, vele lenne a legkevesebb gond:)
Anyósom mindig azt szokta mondani, mikor panaszolom, hogy a gyereket folyton úg kell leimádkozni az asztal tetejéről, meg az ablakból, meg kiszedni a konyhaszekrényből, hogy kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond:)
Az még hagyján hogy hülyén vannak számozva a rucik, de tényleg soknak olyan hosszú az ujja, hogy 3szorfel kell hajtani, a lábára meg már rövid, vagy fordítva. Volt olyan rugink, úgy kaptuk, ami olyan széles volt, hog akár mégegy gyerek befért volna Danus mellé, és tök nyomin volt megcsinálva a lábfeje, mert abba meg alig ment bele a gyerek lába. Tényleg olyan idiótán van megtervezve jónéhány ruha.
A gyerekeket meg hozd át, majd ellesznek Danussal meg a kutyával, amíg te intézed a kocsit:) Szerintem hárman sem tudnának nagyobb felfordulást csinálni, mint Danus egyedül:p Csak az a baj, hogy háromfelé mennének...
Sziasztok, voltunk védőnőnél tegnap. Berci 81 cm, és 11 kg, nem annyira nagy, de ezek a ruhák elég furán vannak tervezve, mert van, h a kétéveseknek valóba alig tudom begyömöszölni :S. A kislány meg 59 cm, de a 62 rugikat alig tudom alul összegombolni, a 68-as jó lenne, de a lába meg kétszer elférne benne... Kikre tervezték ezeket ? :)
Berci éjjel alszik, este 8 tól reggel 8 ig, utána kakaó, és felkelés :) Egy plüss rókával alszik, aki mostanában sokszor ül a bilin, mindig kakilnia kell, és együtt megdícsérjük a rókát :) Kéne vmi embert keresnem , aki vigyáz a gyerekekre, ha én elmegyek eredetvizsgáltatni a kocsit... Nem egyszerűűűű.
Sziasztok!
Igazság szerint én egyáltalán nem hiszek az homeopátiás dolgokban. Mikor terhes voltam, és nagon csúnán megfáztam, akkor kaptam ilyen homeobogyókat, de semmit nem ért...
Most nyomom még mindig a gyerekbe a C vitamint, meg már adom neki a cataflam cseppeket, amit legutóbb kapott a torokgyuszira. Meg minden nap kétszer porszívóval szívjuk az orrát. Úgy néz ki egyelőre, hogy segít. Le is kopogtam.
Dana próbál már egyedl enni kanállal, mindig bele is talál a szájába, csak a kaja megy mellé:p
Dea tésztát, meg a megfogható dolgokat kézzel begyömöszöli a szájába:) Éjjel szépen alszik, néha van hogy megébred ha nem találja a cumit, de ha átmegyek és odaadom neki akkor vissza is alszik egyből. Ha meg magától megtalálja, akkor semmi dolgom, csak fordulok egyet az ágyban:)
Remélem jövőhétre ténleg rendbejövünk és megkaphatjuk az oltást!
Sziasztok!
Hát nekem mindkét gyereknél a 20. héten kezdett el látszani a hasam, de akkor hirtelen nőtt nagyot. Mikor Szabolccsal voltam terhes akkor az anyósom (aki már nem él)a 16 hét környékén megjegyezte, hogy nincs is hasam. Aztán én a 201. körül megmutattam neki, és aakor már ő is el volt ájulva, hogy jól megnőtt.
Karinval anno 30kg-t híztam és nem is sikerült csak a felét leadni, úgy lettem terhes Szabolccsal. Sajnos alapból "erős" a hasfalam:))
Fütykös téren: Szabolcsnak is szépen feljön neki a makkig. A doktor bácsink mindig megdicséri, hogy ez igy jó. Én nem huzogatom minden este, mert nem kimondottam a kedvenc.
Mennire próbálkoznak a csemeték az egyedül evéssel. Szabolcsnak általában csak dísznek van a kanál a kezében, mert kézzel eszik. Persze főzeléket még nem teszek elé, de mondjuk, tésztafélét, sült krumplit, ilyesmiket azt igen.
Sajnos az éjszakink nagyon gázok. Egyszer minimum felkel, de pl. tegnap este is 2x kelt. Nincs fent sokáig, de nekem még se esik annyira jól mikor fel kell kelni hozzá. És persze mindig kéri a cicit.
Mikor kell menned megint vizsgálatr, uh-ra?
További szép estét! Megyek lefektetem a gyerekeket.
Jó Éjszakát!
Jobbulást kívánok én is Danusnak és nektek is Ildi!
Mi is jövő héten kapjuk meg a Prevenar oltás második részét, de szerencsére mi külön tudtuk választani a 15 hós kötelezőt és a Prevenart! A kötelezőtől tíz nap után lett lázas a gyerek. Addig semmi tünete nem volt!
Úr isten! A Ti csemetéitek már ekkora nagyok akár súlyra, akár láb méretet tekintve! Hát mi le vagyunk maradva :) Bazsi most is tíz kg.körül jár, de majd jövő héten pontosan meg tudom mondani, ha túl leszünk az oltáson. Az viszont bizti, hogy a lába még nincs 23-as! A téli cipőnk is 21-22-es. Bár se az apja, se én nem vagyunk nagy növésűek.
Fügyihúzogatás: nekünk működik szépen és hagyja is, szerencsére. A hajmosást nem díjazza most mindig.
Éjszaka alvással hogy állnak a fiúk, lányok?
Még mi mindig nem alusszuk végig az éjszakákat, pedig egy ideje (mióta tudjuk, hogy jön a tesó és nem akarom nagyon emelgetni őt) ott alszik közöttünk, és még így is nyugtalan időnként.
Böbe,Ildi! Nektek már két gyerkőcötök van. Nálatok is úgy volt, hogy a második gyereknél sokkal előbb látszott a pocitok, mint amikor az elsőt vártátok?
Jobbulást mindenkinek! Az oscilococcinum szerintem nagyon jó szer, mi már használtuk és másnapra már el is múlt a náthája Máténak.
Nekünk is úgy volt, hogy a 15 hónapos oltással együtt megkapjuk a Prevenart, de hát nincs oltóanyag és az orvosnő még az orrunk alá dörgölt egy papírt is, hogy most csak 11 hónapig olthatják a gyerekeket. Azt meg sem említem, hogy már szeptemberben feliratkoztunk erre az oltásra.
Máté 12,5 kg, sajnos a magasságát nem mérték meg, túl sokan voltunk.
Fiús anyukák, hogy álltok a fütyi kérdéssel? Mennyire tudjátok felhúzni a bőrt?
Mindenkinek szép éjszakát!
Sziasztok
az elintézni valóim, nemhogy csökkennének, hanem osztódnak :S
hulla vok, ma bori is fenn volt egész nap, csak benéztem
a betegeskedők gyógyuljanak :)
Sziasztok!
Pemete! Jobbulást Danusnak!
Mi is kínlódunk a takonykórral, már egy ideje. Én már lassan 1 hónapja, Szabolcs meg több, mint 2 hete küzdünk vele. Orvoshoz felesleges elmenni, mert náthán kívül nincs egyéb tünetünk már. Amióta vettem a homeós készítmény azóta sokkal jobb. Tényleg Pemete, te hiszel az ilyesmiben? Én adtam 2 nap 2x1 oscillococcinum-ot és megtette hatását, már az első nap után jobb lett mindkettőnknek. Szerintem probáljátok ki.
Sziasztok!
Teljesen le vagyok maradva az olvasással, de azt azért leszűrtem az írásaitokból, hogy sok hasonló problémánk van.
Máté is szopik még, nappal nem annyira érdekli, de éjjel 2-szer is rákap. Mondjuk a múlt éjjel vagy 6-szor fent voltunk. Ma egyébként is nagyon nyügi volt, mindig csak a nadrágomba kapaszkodott és húzott.
Máté is most nagyon apás. Amikor észreveszi, hogy az apja elment képes negyed óráig egyfolytában sírni utána.
Holnap megyünk a 15 hónapos oltásra. Nagyon nincs hozzá kedvem. Kíváncsi vagyok hány kiló a nagyfiú.
Jó éjt!
Sziasztok!
Böbe! akkor te mostanában nem fogsz unatkozni. A gyerekekkel együtt intézed az ügyeket? Nem lehet egyszerű.
Én ma a upc-nél voltam lemondani a szolgáltatást, és kerek 2és fél órát ültem ott mire végeztem. Még jó, hogy a prom itthon volt és így nem kellett Szabolcsot magammal vinnem.
Tegnap éjjel Szabolcs végre átaludta az éjszakát. Azt hiszem rájöttem miért volt olyan rossz a szombat éjszakánk. Nem voltunk levegőzni. Tegnap ezért jó fél órát sétáltunk babakocsi nélkül, és a jelek szerint el is fáradt, mert aránylag korán (21 h) elalaudt és csak reggel 8-kor keltettük.
Ma pedig már visszatértek a szürke hétköznapok. Karina suliba, apa pedig újra dolgozik, ráadásul éjszakás, amit nagyon utálok.
Látom, senkinél sem egyszerű mindig az élet!
Ma Bazsim olyan jól el volt egész nap eddig, hogy le a kalappal előtte! Nem is tudom, hogy mi volt vele tegnap?! Azt már észrevettem mondjuk, hogy ha az apja is itthon van, akkor nem tudja, hogy mikor kell aludni, vagy ilyesmi, ami akkor száz százalékig működik, ha csak kettecskén vagyunk. Az apjával eljátsszák, elszórakozzák az időt és este alig tud elaludni a fáradtságtól.
Nálunk is rettentő anyás ám! Néha én is úgy tusolok le, hogy ordít a f.szoba ajtaja előtt hiába van itthon az apja. Napközbe is ez van, ha nem lát egy pillanatra, vagy elmegyek wc-re, akkor vége a jónak nála.Aztán megnyugszik.
Játszani nálunk is inkább a mi dolgainkkal játszik, mint a sajátjaival. Egyedül az a levegőfújós izé köti le percekig, és a mesekönyv, ha ő lapozgathatja, ahogy ti is írjátok!
Mi olyan ágyat szeretnénk neki,ami már alapból leesésgátlós. Mi is szűkösen vagyunk a szobába már most...
Bori! Ti még két tesót szeretnétek? Az igen! Le a kalappal előttetek!
Sziasztok, sokat írtatok
én éjjel már hulla vok rni. Mert bori kel éjjel, pedig egy ideig nem sokszor kelt, de most vhogy hamarabb kezdi az éjszakát :S. Berci sokmindennel eljátszik, csak épp nem mind játék, pl szereti gerezdjeire szedni a fokhagymát, kipakolni a cipőspolcból, tálaimat egymásba rakni, szétszedni. De a játékait is szereti, az illesztőset, meg ami kis poharakból áll és egyműsba lehet rakni. Meg a mágneses rajzolót, mert a ceruzanyomok takarításából elegem lett :). Meg a könyveket, mondja az állatok mit mondanak:), meg h. pfúj, amikor a nagyon koszos malacokhoz érünk. Meg mindent szétszed megnéz milyen belül.
Azért néha hisztiz, pl ha ki kell jönni a kádból, vagy elveszünk vmit, amivel játszik
Meg szeret táncolni nagyon, az vicces :)
Bori sokkal többet nyűgös, néha semmit nem lehet miatta csinálni. Néha meg egész nap elvan... nem értem.
Nálunk mindketten rácsoságyban alszanak, mert berci nem annyira maradna el egyéb ágyban, inkább elaludna a nagyszobában a földön, minthogy az ágyába menjen, de ha ilyenkor berakjuk a rácsoságyba örül. Van egy rókája, amivel alszik :)
Ja és nekem sztem idén kéne visszamenni dolgozni, vagyis menni egyáltalán, mert attól félek olyan lesz mintha csinálnék egy jogosítványt, aztán évekig nem vezetnék :S, szóval jobb lenne visszamenni, aztán a következő két gyerekkel, majd tovább maradnék itthon.
Nagyon sokmindent kell elintéznem ebben a hónapban, kocsi átírás, forgalmi, zöldkártya, bölcsi lefoglalás, és igényelni pecsétet meg receptet, mert anyámékhoz küldték a papírokat :S, kicsit minden bonyolult :), ja meg fűtéstámogatást is el kell. És minden de. van nyitva, meg az én nevemen van. jajjj
Szoktam rekláokat felvenni a videóval és ha pelenkázom vagy öltöztetem akor csak bekapcsolom, és gyorsan megcsinálom amit kell.
Ez már anno a nagylánynál is müködött.
Nálunk Danus szeret olvasgatni:) Egyedül is szívesen elnézegeti a képeskönyveit, de ha én olvasom neki, akkor mindenáron el akar lapozni. A reklám nálunk is az abszolút etalon, ha az megy a tv-ben, akkor semmi más nem érdekes. Már gondoltam rá ,hogy milyen jó lenne néha egy reklámcsatorna...
Még ami mostanában nagyon megy az a rajzolás, a parkettáról alig gőzöm felsikálni a lap mellé sikerült firkákat, meg már a falat is sikerült egy óvatlan pillanatban összerajzolni. Nyerő még a karácsonyra kapott kisvonat amibe formákat kell dugdozni, a távirányító, és természetesen a mobiltelefon, de csak a működő darabok az érdekesek, amiről fel leht hívni bárkit, és növelni a telefonszámlánkat! A múltkor is ellopta Danus a fonomat, és egy idő után hallottam , hogy az apjával beszélget:p Még jó hogy csak őt hívta, mert ez legalább ingyen volt.
Dana mostanában egyébként inkább apás kezd lenni, apu a sztár, de azért altatni nekem kell, és ha valami baj van, akkor is hozzámbújik, kivéve a porszívó elől:)
Még azt akartam megkérdezni kinek mivel játszik manapság a gyerkőc. Szabolcsot nem nagyon köti le semmi. Egyedül se játszik el, de ha odaülök mellé akkor se érdekli semmi. Ha el is játszik ideig-óráig akkor se a játékaival, hanem konyhai eszközökkel (habverő, merőkanál stb.).
Mesét olvastok, az leköti őket. Szabolcs a könyvet is állandóan kivenné a kezemből. Remélem egyszer majd érdekelni fogja. Amit viszont nagyon szeret az a tv-ben a reklám. Azzal ellenne órákig, de hát nem akarok még egy tv függőt a családba. Elég a párom meg Karina.
Kinél mennyire anyásak a lurkók. Szabolcsot alig tudom "levakarni" magamról. Képes a fürdő előtt hisztizni, ha bemegyek tusolni. De úgy vagyok vele legalább az a kis idő, hadd maradjon meg nekem, amit egyedül tölthetek.
NA nem fárasztalak benneteket tovább!
Jó éjszakát!
Hali!
Hát hiszti az a Szabolcsnál is müködik, nem is kicsit. Néha még Karinán is sikerül túltennie. Szerencsére harapni nem harap, nem is verekedik, csak ha nem kap meg valamit akkor jön a sírás. Nálunk az éjszaákkal vannak gondok. Eddig csak 1x kelt fel éjszaka (azzal nem is lenne semmi baj), de tegnap éjjel az már katasztrófa volt. Este 10-kor aludt el, de már fél-1-kor ébren volt, akkor adtam neki egy kis cicit és visszafektettem. Aztán fél-3-kor ismét felébredt. Gondoltam, hagyom hadd sírdogáljion kicsit, majd visszaalszik. Hát nem jött be! Gondoltam nem adok neki cicit, csak vizet, de az nem kellett. Sikerült ismét elérnie, hogy cicizhessen. Errre háromnegyed óra múlva megint felébredt. Akkor már tényleg hagytam hadd sírjon, és valamikor tényleg elaludt, mert 8-kor keltem. Remélem a mai éjszakánk már jobb lesz! Fogalmam sincs, hogy mi lehet a baj, miért nem alussza végig az éjszakát?
Mi szilveszterezni a szüleimnél voltunk, de az idén már szeretnék végre valami buliba elmenni.
Én is pont ma nézegettem az ágyakat. Mi emeletes ágyat szeretnénk a szobájukba, mert akkor talán nagyobb helyük lenne, és végre egy komódot is be tudnék tenni a szobába, amibe végre átpakolhatom szabolcs ruháit a szekrényemből. De Szabolcsnak akarok egy leesésgátlót is venni az ágyszélére, és akkor már bármikor áttehetem a nagyobb ágyra. Az Ikea-ban néztem is ágyat, a teszveszen pedig leesésgátlót.
Most még gyerekülést nézegetek bőszen, mert olyat szeretnék ami 9-36kg-ig van. Egyszer kell csak megvenni aztán jó sokáig jó lesz. De végülis nem sürgős.
Na én is befejezem, mert még egy kicsit elmegyünk sétálni, mert tegnap se voltunk sehol, és jó lenne ha Szabolcs aludna éjszaka.
További szép napot!
Valamelyikőtöknek alszik már a gyereke gyerek ágyba? Nem a kiságyba, hanem normális leesésgátlós ágyba?
Csak azért jutott eszembe, mert tegnap voltunk a Camponába megnézni a tropikáriumot, de még nem nagyon kötötte le Bazsit és kifelé jövet, láttunk egy nagyon szupi kiságyat neki. Ha meg lesz a kistesó, akkor terveink szerint ő fog a rácsos ágyba aludni, Balázs meg kap egy új ágyat. Ezért kérdeztem.
Ja, egyébként anyukámék valahol már sejtették, hogy jönni fog a kistesó, ezért nem fogadták nagyon nagy meglepetéssel, csak annyi volt a hozzáfűzni valójuk, hogy: "nem lesz ez még kicsit korai Balázs mellett most, hogy még ő is pici?"
Anyósék örültek neki, de úgy érzem, hogy Balázs hírék másképp fogadták! Örülnek neki is, nem mondom, hogy nem, de olyan természetes volt számukra - szerintem , hogy egy gyerek, nem gyerek és jönni fog a második is egyszer.
Szóval nagyjából ennyi. Most mindenki azért van oda, hogy vigyázzak magamra, pihenjek amennyit csak lehet stb.stb.
Holnap kezdjük a nyolcadik hetet
Sziasztok!Kicsit lemaradtam a napokban az olvasással, de most bepótoltam végre!
Én nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de Balázs nálunk olyan hisztis, akaratos időnként, hogy eszméletlen! Nem tudom még, hogy hol rontottuk el, de keressük a megoldást... Még sötét ködbe tapogatózunk egyenlőre. Tegnap a mamánál voltunk délután és nem tetszett neki valami, fogta az almát, ami épp a kezébe volt, és a földhöz vágta, majd a fejét bele a falba. Tisztára kész volt!
Aludni is alig akar délutánonként. Nem tudom, hogy mi történt vele ez alatt a pár hét alatt?! Semmit nem csinálunk másképp, mint eddig, csak annyi, hogy az apja két hétig itthon volt ugye az ünnepek miatt. Ezt érezte volna meg? Nem tudom!
A harapásról már nem is merek beszélni... Az is nagy divat nála, csak tudnám, hogy honnan szedte mindezt?!
Na ennyit a "panaszról"!
Böbe, Ildi! Köszi az érdeklődéseteket! Egyik nap így vagyok, másik nap úgy. Eddig háromszor sikerült összehoznom a rókaparty-t, ami Balázzsal anno minden napos volt. Aludni annyit alszom, hogy az már félelmetes! Ilyen este kilenctől reggel kilencig. :) Még jó, hogy Bazsi is velem alszik ugyan úgy, és nem kelt fel! :)
Néha még félek, hogy mi lesz a picivel Balázs mellett, ha ilyen fog maradni a későbbiekben is?!
Böbe! Te hogy tudod megoldani az ilyen dolgokat? Vagy Bercivel könnyű az élet nagyon Bori mellett?
Munka: hát igen. Kemény dió! Én is adminisztráción dolgoztam mielőtt eljöttem gyesre. De már nagyon megváltozott bent a légkör akár a munkatársakat nézve, akár a munka szempontjából. Hat évet nem hiszem, hogy én is itthon fogok tudni lenni, de nálunk nincs bölcsi, csak ovi. Nem nagyon tudnám hova tenni a most még pocaklakót, ha visszamennék melózni még mielőtt be nem tölti a három évet. Nagymamák is melóznak még. MAjd lesz valahogy - azt mondom. Most még messze van...:)
Szilveszterezni voltatok valamerre?
Most zárom soraimat, nem untatlak tovább titeket! sziasztok
Tényleg Böbe, hogy vagytok? Nem nehéz a két picivel, azért már Bori is többet van ébren?! Féltékenység Berci részéről?
A dolgozást az idénre vagy még 2010-re tervezed? Most fogsz szakosodni? Döntöttél már mi akarsz lenni, ha nagy leszel?
Sziasztok!
Nálunk aránylag kicsi a korkülönbség, főleg azrért, mert a gyakorlaton elirígykedtem a kismamák pocakját... Csak az első hányinger után emlékeztem, hogy milyen hosszú lesz ez a 9 hónap :)
De másodszorra sokkal jobb az újszülöttosztály, mert már tudod mi hogyan van, és nem kell segítséget kérned. Főleg némely tényleg fura csecsemősnővértől. Úgyhogy jobb tapasztalataim voltak... vagyis nem volt nagy kapcsolatom velük :S
de el kell kezdenem dolgozni jövőre... Most nem érzek hozzá kedvet, de majd kiderül...
Helló Mindenki!
Nálunk is egyébként azért van ilyen aránylag nagy korkülönbség a gyerekek között, mert nekem Karina 4 éves koráig meg sem fordult, hogy szeretnék még egy gyereket. Aztán majdnem egy év volt mire összejött, és így lett köztük 3 hónap híjján 6 év. És majd a harmadik baba meg Szabolcs között is ekkora különbséget szeretnénk. Egyébként praktikus is.
Ma már elmentem a gyógyszertárba, mert én 3, Szabolcs pedig lassan 2 hete náthás. Kértem homeos szert, de ha ez sem segít akkor jövöhéten elviszem az orvoshoz. Csak taknyos, meg éjszaka köhög, de láza nincs. Igazából nem is hiszem, hogy a doktorunk is mást javasolna, mint amivel én próbálkozom. Ő nem igazán ír fel gyógyzsert, csak mikor már a homeopáthia nem segít.
Mi ma hármasban vagyunk, mert Karina a mamáéknál aludt este, és majd csak délután megyünk érte. Végre egy kis csönd van itthon, bár azért Szabolcs is ki tud tenni magáért.
További szép napot mindekinek!
Én Fehérváron szültem, ott az a módi hogy ilyen "kedvesek" az emberrel.
Még nem döntöttem el hogy szeretnénk-e vagy nem mégegy bébit. A szülés után egyértelműen zt mondtam, hogy kizárt dolog, most ott tartunk, hogy ha az apja hordja ki és szüli meg akkor lehet róla szó, de még akkor sem most, mert megőrülnék még 3 évig itthon! Majd még meglátjuk mi lesz, meg most amúgy sem férne bele a keretbe még egy bébi. Majd egyszer egy távoli homályos időpontban:p
Te hol szültél? Néztem, hogy Várpalotai vagy? Nálunk szerencsére ( és nem csak azért mondom mert a kolleganőim), mindenki nagyon rendes volt. Nekem csak az osztályvezető főorvossal volt problémám. A saját orvosommal is messzemenőkig meg voltam elégedve.
Ti szeretnétek még babát? Ha igen kb. mikor?
Hát nekem mondjuk túl sok jó tapasztalatom nincs a kórházi ellátással kapcsolatban, de biztos rossz helyen voltam:p A szülészeten pl rettenetesen kiakadtam a nővérek nemtörődömségén, és bunkóságán. Egy-két nővérke volt csak, aki foglalkozott velünk meg a bébikkel, a többi az egész nap a nővérpult mélyén ücsörgött, vagy a bébiőrzőben és üvöltette a zenét...
Kész megváltás volt amikor a normális nővérkék jöttek!