Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2007 szeptemberi babák és anyukáik fórum

2007 szeptemberi babák és anyukáik (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
549. böbe83
2009. jan. 26. 16:07

jó, h. írtuk a kukát, ma ki se tudom szedni belőle Bercit :S

Annyit rohangál össze vissza, hogy követni nem tudom. Most kint voltunk a konyhában sütöttünk sütit, de ott mindent megtalál...és van , ami meg van engedve, tálak stb, de minduntalan visszatért a kukához :S, szerez teafiltert, tejesdobozt mittoménmit, és nem csak kifelé pakol, beledob néha egy egy poharat, éthordót,csizmáját amit gondol :'(

2009. jan. 26. 15:30

Sziasztok! Kicsit "kihűlt" az utóbbi napokban ez a topic, de látom, most itt jártatok újra: )

Nálunk Balázs soha nem szopta az újját, és nem is cumizott, viszont a kuka, a slozi nálunk is nagy találmány mostanság.

Dumálni ő még nem dumál úgy, mint ahogy pl.Danus is. Nagyon ügyi!

Lehet, hogy a fiúk később érnek? Az alap szavak meg vannak (mama, baba, apa, anya, néhány állat hangját utánozza - kecske, béka, bárány, kutya -, de ennyi. Nem erőlteti meg magát.

Fogkefe: nálunk is nagy szám. Az apja elektromos fogkeféjéért van oda, úgyhogy állandóan cserélgetjük benne a fejet. A fogkrémet (babafogréme van) leszopogatja róla, de inkább csak rágcsálja a f.kefét, mint hogy a fogait mosná vele.


Ti mikor kezditek el a bilire való szoktatást?

547. pemete
2009. jan. 26. 13:46
Nem tudom én sem, hogy mi a fenéért olyan érdekes a kuka, de már ki vagyok tőle teljesen, hogy folyton ott ólálkodik körülötte.
546. böbe83
2009. jan. 26. 13:44
de ezt a kuka, és wc pártiságot én nem értem egyébként :S, inkább a szekrény
545. böbe83
2009. jan. 26. 13:43
lehet jobb, ha csak a napokat nézzük egymás után, nem kell még a dackorszakra gondolni. Addig úgyis folyamat edzésben leszünk :) Azt nem tudom, hogy lehet a hisztiről leszoktatni őket. Én mondjuk azzal próbálkozom, hogy nem veszek róla tudomást...
544. pemete
2009. jan. 26. 13:38
Hát ebbe már bele sem merek gondolni!
543. böbe83 (válaszként erre: 542. - Pemete)
2009. jan. 26. 13:38
berci is hisztiz... és még ezután jön a dackorszak állítólag...az mi lesz??
542. pemete
2009. jan. 26. 13:36

:)

Nálunk is volt kukapakolás. Dana meg a kutyakajás dobozt lopta ki a kukábl, és azzal rohangászott, szétlocsolta a benne maradt dzsuvát az előszobában. Ma valahogy mindenért hiszti van, nem tudom mi ez mostanában, hogy ha nem az van amit ő akar akkor üvölt. Remélem hamar leszokik róla, mert ott tartunk már, hogy szinte folamatosan hisztizik, mert nem engedek meg neki valamit, és persze csak az kéne amit nem szabad...

541. böbe83
2009. jan. 26. 13:29

Berci elaludt

Ma ezeket csinálta: szétdobálta, megrágcsálta a krumplit, kipakolt a ruhásszekrényből, a szemetesből kiszedte a tojáshéjat, a papucsomba elrejtette a kekszeit, szétszórta a tisztaságibetéteimet :S. Ezenkívül kint labdázott az udvaron. ebédelt, aztán leraktam, mert elfáradtam :D ha álmos vagyok mindig lefektetem aludni :)... asszem felkelt ...

540. pemete
2009. jan. 26. 09:37
:DD Nálunk a Toppancs tízig számol most a menő:DDD
539. böbe83
2009. jan. 26. 09:32

Sziasztok

Megnyugodtam egy kicsit, hogy nem biztos, hogy lesz baja a fogainak.

Fogat egyébként magának mos. Akkor a leghatékonyabb, ha együtt mossuk, én az enyémet ő, az övét :), mert mindent utánoz. a fogkrémet is szereti.

Bercinek vannak szavai, amiket már régóta tud, meg amiket most tanul :) Régiek: apa, baba, kaki (ha bekakilt mindig mondja), pipi, meg egy két hangutánzó, vau, gágá, mek... Most meg minden szót utánozni akar, de néha vicces azért egy egy hosszabb szónál :)

most épp a piroska és a farkast meséli magának, nagy torokköszörülések közepette :D

538. pemete
2009. jan. 26. 09:05

Sziasztok!

Danus mond elég sok értelmes szót, illetve használja a szavakat. Apu, mama, papa, tiktak, cica, nyaú, kutya, tévé, meg még csomó mindent mond. Anyumnak szokta mondani egyből mikor megérkezünk, hogy visz, és mutatja hogy merre:) Meg kapi be, az a kapcsold be, de a m,últkor már azt is mondta, hog kapd be:DDD Sokmindent tud már.

Nálunk a fogmosás az úgy zajlik, hogy ül a fürdőkádban, én mondom neki, hog mondja ÁÁ, ő kinyitja a száját, én meg megsikálom neki. Van saját gyerekfogkréme, imádja! Nem győzi leszopogatni a fogkeféről ahogy mosom a fogacskáit. Aztán mikor én végeztem vele, utána ő is mossa magának egy darabig:) De az már csak ilyen nyámmogás a fogkefén. Viszont azon röhögtem a múltkor, hogy miután kipucoltam a fülét, ő is minden hasonló tárgyat megpróbált a fülébe dugni, atán meg jött és az enyémbe akarta beletuszkolni. Ezt azóta is csinálja, ha talál valami vékony tárgyat. Úgyhogy ezzel nagon kell vigyáznom.

Bocs hogy hosszú voltam:))

2009. jan. 25. 21:03

Sziasztok!


Máté cumizik, de erőszakkal én sem akarom elvenni tőle. Szerintem majd szépen magától elhagyja ezt a szokást.

Két fogkeféje is van, és természetesen mind a kettővel egyszerre próbálkozik. Én még 8 hónapos kora körül vettem neki az elsőt. Először még engedte, hogy én finoman mosogassam a fogait, de mióta már nagyfiúnak érzi magát, csak ő csinálhatja. Próbálkoztunk mi is fogkrémmel, de ha észre veszi, hogy rajta van, akkor inkább be sem kapja. Így marad a tiszta víz. A lényeg szerintem, hogy hozzászokjon.

A cumi nem drasztikus elhagyására egyébként egy egyszerű ötletet olvastam. Minden nap vágni kell belőle egy kicsit, és mivel így elveszlik az élvezeti értéke magától lerakja. Tapasztalatom persze nincs, ez csak egy ötlet, van akinek bevált.

Néha én is úgy hallom, mintha "értelmes" szavakat utánozna Máté, de igazából nem tudom. Az órára mondja a tik-takot, anyukám már hallotta, hogy

kimondta az apát, két meg határozottan az anyát hallottam, de azóta nem. Halandzsa szöveget viszont néha egész nap nyomatja. Olyan kis okosak, mindent megjegyeznek amit egyszer látnak.

2009. jan. 25. 20:32

Sziasztok!


Böbe! Én ujjszopás párti vagyok. Karina nem olyan régen hagyta abba, és szépek a fogai nem állnak el. Szabolcs is korán pár hetes korában megtalálta az ujját, de ő már kb. fél éve nem szopja a ujját. Magától hagyta el, nem kell enki. Az ujja legalább mindig kéznél van és ha játzik nem lóg ki a szájából, és nem kell keresgélni, ha eltünteti.


Egyébként Szabolcs is már kezd úgy beszélni, hogy már meg lehet érteni ( vagy csak én akarom úgy hallani, mintha érelmesen beszélne). De ma is olyan aranyos volt. Van Karinának egy olyan scooby-doo-ja, hogy ha megnyomod a fülét beszél. Na ő nyomogatta és mindig válaszolt neki.


Ti a hogy álltok a fogkefével? Szabolcs állandóan azt rágja, de a fogkrémet nem szereti.

535. pemete
2009. jan. 25. 20:06
Danus is próbál minden szót utánozni, de azért még nem jön össze neki:DD Olyan aranyos mikor próbálkozik:) Annyi mindent csinál már, olyan hamar megnőnek!
534. böbe83
2009. jan. 25. 19:57

de azért élvezem nézni, miket ki nem talál:)

csak vigyázni kell borira közben:)

olyan kis ügyesek már ezek a kis manók. berci már minden szót próbál utánozni. egyedül pohárból kell igyon, utána olyan arcot vág, mintha egy hőstettet hajtott volna végre:)

meg most, ha mérges vagyok, összehúzom a szemöldököm, erre ő is...aztán nem birom nevetés nélkül:)

533. pemete
2009. jan. 25. 19:22
:DDD De cuki! Bár gondolom te nem élvezed annyira:)
532. böbe83 (válaszként erre: 531. - Pemete)
2009. jan. 25. 18:13

:)

én is néha jobban örülnék, ha cumizna, azok legalább fogszabályozósak. De berci ahogy megtalálta az ujját, nem kellett nek a cumi. Szerinte a cumi arra való, hogy borika szájából kivegye, és figyelje a hatást, mikor veszi ezt zokon a kislány :S

531. pemete
2009. jan. 25. 17:52

Szió! Nekem Danus cumizik, már újszülött kora óta. De nem hiszem, hogy ez annyira ártana a fogainak. Majd ha megérik rá, akkor leszokik róla, én nem akarom erőszakkal elvenni tőle. Mostanában csak elalváshoz kell neki, meg ha valami miatt sírás van. Attól megnyugszik.

Majd leszokik róla.

530. böbe83
2009. jan. 25. 17:48

sziasztok

Van akinek cumizik a babója, vagy az ujját szopja? Berci szokkta szopni az ujját, főleg, hogy most sokat vagyunk bent:S. Kicsit félek, hogy árt a fogainak. Meg se ötletem, se tapasztalatom, hogy lehet leszoktatni ...

2009. jan. 23. 18:13

Sziasztok!


Február elején végre mi is megkapjuk a Prevenár oltást. Máté mondjuk biztoson nem örül majd neki.

Itt volt tegnap a barátnőm a 21 hónapos kislányával. Máté egy pár centivel és kilóval súlyosabb egyéniség. Viszont a kislány már mindent beszél. Olyan aranyosak voltak, ahogy együtt labdáztak, meg játszottak.

A férjem egy hétig Pesten volt munkaügyben, és amikor hazajött megállapította, hogy mennyit fejlődött Máté mozgása. Már úgy szalad, hogy sokszor nagyon csodálkozom, hogy egyáltalán meg tud állni.

Az evéssel viszont sokat kínlódunk, egyre válogatósabb Máté, meg nem is sokat eszik. Igaz, hogy még 2-3-szor szopik egy nap.


Jó hétvégét mindenkinek!

528. pemete
2009. jan. 20. 16:39

Szió!

Mi is most jöttünk fel a sétából. Jól kiszaladgáltuk magunkat:) Ma voltunk oltáson, megkapta Danus a prevenar második részét, és a kötelező MMR-t is. Remélem nem lesz beteg tőle!

2009. jan. 20. 16:24

Sziasztok Lányok!


Hogy smint vagytok? És a Lurkók?

Nagyon csönd van mostanába errefelé.

Tegnap élveztétek a jó kis napsütést? Nálunk nagyon szép idő volt! Kint is voltunk Bazsival egy óra hosszát az udvaron és utána olyan jót aludtunk, hogy felőlünk 14-17-ig még ágyút is lőhettek volna :) Szupi jót pihentünk.

A hó idén még nem esett felénk, pedig nagyon várnánk.

Csüt.-ön délelőtt megyek uh.-ra. Majd írok beszámolót, hogy mi volt. Ez már a 12 hetes uh lesz. Remélem, hogy minden rendben fog menni?!!


Most zárom soraimat! Szép napot nektek továbbra is!


sziasztok

526. pemete
2009. jan. 16. 17:12
Nálunk szerencsére már olvad minden. Egész nap sütöt a nap, olyan jó volt!
2009. jan. 16. 17:10

Igen, szerintem teljesen ingyenes, de biztosat nem tudok. Január 31.-ig az APEH kiküldi a csomagot, abban minden benne lesz részletesen.


Milyen idő van nálatok? Nálunk nagy pelyhekben hull a hó, csodaszép!

524. böbe83
2009. jan. 16. 09:44
Nekem is olyan adóbevallás kéne, mert azt sem tudom ki kivel van ezeken a papírokon :S
523. pemete
2009. jan. 16. 09:30
Tényleg ilyen van? De jó, ezt még nem is hallotam!
522. Pocak0515 (válaszként erre: 521. - 26c9a8950c)
2009. jan. 16. 09:18
Igen, ezt én is hallottam a TV.-be reggel, de teljesen ingyenes ez?
2009. jan. 15. 21:30
Kell adóbevallást készíteni, csak megváltozott a rendszer. Ha azt igényled az APEH elkészíti neked és csak ellenőrizned kell.
520. pemete
2009. jan. 15. 20:51
Igen ez így van, ha egyszer már elkaptad, akkor a szervezeted termel ellenanyagot, és így rád, és a gyerekre sem veszélyes már ez a betegség.
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook