12 év után szabadul a "Viszkis". Mi a véleményed? (beszélgetés)
....mindenki vele foglalkozik, sztárolják. Ez a média!
Avassuk szentté!
"03:20 Ambrus Attila (whiskys) regisztált a facebook oldalára
03:22 Ambrus Attila (whiskys) kedveli a(z) OTP Bank oldalát :DD"
Van egy mondás, nagyon bölcs mondás:
Aki qurvának áll, ne csodálkozzon, ha megb...sszák.
A törvény(Btk.13§) szerint szerint szándékosan követi el a cselekményt, aki magatartásának következményeit kívánja, vagy e következményekbe belenyugszik.
Tényleg nem gyilkos - bár ez nem csak rajta múlott! - és biztosan vannak tőle rosszabbak, de ez nem mentség.
Igen megérdemli az esélyt, de akkor gondolom a hozzánk hasonló csóró proliknak is járna ugyanez, nem?
Kíváncsi vagyok, ha a te hajad tépi ki tövestül, mert nem teszed ki elé a kassza tartalmát ugyanilyen megértő lennél-e.
Néztél már szembe fegyvercsővel, ugye nem?
A székely valóban nem buta, de nem is rablásból él - javarészt tisztességes emberekről beszélsz, Ambrus meg aztán végképp nem tisztességes. akár székely, bunyevác, rác vagy zsidó.
Felőlem lehetne akármilyen népcsoport tagja - a bűnöző az bűnöző - hidd el eegen sok székelyt ismerek és egyik sem egy kilencmiliméteressel keresi a kenyerét.
Szerinted a székelyek büszkék rá? Mert szerintem nem...
Na én nem úgy vettem észre az exbarátnőm esetében basszus!
Tandíj cca.150 ezer/félév+tankönyv+utazgatás...plusz egyebek.
Szerencsére Attilánk kitanulta a fazekasmesterséget, a vizsgamunkája mi más lett volna, mint egy:
Osztom a velemenyed igenis ehhez batorsag es esz is kellett valoban aki jatszik a rendorseggel akinek van batorsaga ezt megtenni aki kitervel okosan es tobbszor mindent ?
a szekely ember nem buta persze nem ezt a szekely eszjarast kell termesztesen kovetni !!de idezem en is a mondatod :.Sokkal inkább súlyosabbnak tartok egy gyilkosságot,családi és egyéb erőszakot,mint ezt"
Nem kell irigynek lenni szerintem azert 12 ev rabsagban az nem keves ido tanuljon szakmat es erettsegizzen le en egy napot nem tudnek bezarva tolteni :-(
Nem egy gyilkos nem vedem de vannak a tarsadalomban ennel rosszabb emberek is sokkal de sokkal rosszabbak ,igenis megerdemel egy eselyt es sikerulni is fog neki beilleszkedni nem lessz konnyu de menni fog szekely legeny!!!
Igen, ingyen van. Már amennyire ingyennek számít az utazás és/vagy a kollégium, a könyvek és a jegyzetek, még ha csak fénymásolat is sok esetben, stb.
Egyébként meg nem figyeltél eléggé. Én azt is leírtam, hogy dícséretes, hogy lediplomázott. Az egy másik kérdés, hogy szerintem lett volna aki jobban megérdemli ezt a lehetőséget, ha pénzzel nem is számolsz, de például a helyet elvette valakitől, mert ugye a létszám adott, hogy hány embert vesznek fel.
A bank pénze biztosítva van. Busásan. Nem tőled rabolt. Könnyen lehet, hogy alábecsülted a dolgot. Nem hinném, hogy a börtönbe bejárt a magántanár, hogy angolra tanítsa. Lehet, hogy románból tett vizsgát, azt feltehetőleg már megtanulta.
A kérdés egyébként nem ez volt, hanem, hogy miért nem egy tehetséges szegény gyerek kapta a lehetőséget. Nem tőle vette el.
Én úgy vagyok vele, mindenkinek jár második esély. Ha azt is elkeféli, roló lehúzva. De aki egyenes úton szándékozik eztán járni, annak esélyt kell adni. Egyelőre én azt látom, törekszik erre.
Bár lehet, túl humánus vagyok ;)
Nem a társadalomba kell visszavezetni, hanem Romániába...DOLGOZNI!
A diploma árát kihagytad! 150/félévvel az összesen (ha csak 3 éves a fősuli az is 900.000,- Ft. Az érettségi (bocsi, hogy nem időrend a sorrend!) félévenként legyen csak 100, így az is 800.000,- Ft,. Egy szakma szintén 150-200/félév azt 6-tal megszorozva szintén 900.000Ft (mert jó szívvel számolok). Nyelvvizsga minimum a tanulást beleszámítva 1.000.000,-. Szóval 3.400.000,- Ft-ot adtunk neki mi, akiket kirabolt. Mert ugye, a bank pénze a MI pénzünk!
Tévedek?
Tudomásom szerint az első 10 félévet még mindig dotálja az állam. A szegény, de jó képességű gyerekeknek is. Ez nem sokáig lesz már így,de most még így van.
Azért sem értek veled egyet, mert ha ez az út, hogy őt visszavezessék a társadalomba, akkor nem sajnálom tőle.
Nem azzal van baj, hogy Ambrus 12évet ült, hanem azzal, hogy aki nála súlyosabb bűncselekményt követ el, vagy hasonló cselekményt nagyobb értékre, azt max. megcsapja a börtön szele.
Valóban dícséretes, hogy szakmát tanult és diplomát szerzett, csak mondja már meg valaki, hogy azt a pénzt amit az ő esetében erre költöttek, nem kellett volna inkább egy jó képességű, de szegény gyerek tanítására fordítani? Ha mondjuk azt feltételezem, hogy az a pénz mindenképpen csak tanulási célra használható. Egyébként meg ezer helye lenne a költségvetésben.
Tényleg irigy vagyok.
Irigy vagyok, mert 12 éven keresztül nem fizetett adót, járulékot, ingyen volt az EÜ.ellátás, nem volt gondja a bevásárlásra, a főzésre, nem kellett egy zsák pénz ahhoz, hogy tanuljon.Nem kellett a bankok fizetési felszólításaival törődnie és amit ellopott svájci frank - már cca. kétszer annyit ér!
Dolgoznia sem kellet - igaz eddig sem domborított a munka frontján, azért ment el rablónak, mert nem tudott tisztességes emberként beilleszkedni a társadalomba, azaz deviáns.
Egy bűnöző, nem több - hetente kerül szabadlábra egy tucat hasonló alak, csak nekik nem volt olyan jó a marketingkommunikációjuk és valamelyik söntésben folytatják, majd vissza is kerülnek rendszerint.
A hazai jogalkotás szerint a rablás az egyik lekiemelkedőbb súlyú cselekmény, amelyet a Btk .321.§ 1.bek így ír le: Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot avagy élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz, illetőleg valakit öntudatlan vagy védekezésre képtelen állapotba helyez, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Nem ok híja volt, hogy embert is ölt - de kifejtem örömmel ráérő időmben a negatív "hős" pszichológiáját és a valódi ténykedését, ahogyan a média sztárt csinált belőle - erőszakot alkalmazott és az erőszak az erőszak, akárhogy is nézzük.
"Dr. Szilágyi Mária igazságügyi pszihológus lapunknak nyilatkozva a médiát – élen például a Kriminális cím? műsorral – teszi felelőssé abban, hogy egy bűnöző sztárként tud csillogni Magyarországon. Véleménye szerint Ambrus Attila egy nárcisztikus pszihopata, aki imádja önmagát. "Neki a legfontosabb, hogy foglalkozzanak vele. Mindegy, hogy pozitívan, vagy negatívan, a lényeg, hogy szó legyen róla" – fogalmazott a szakértő. Mint mondja, Ambrus egy, a környezetéhez kiválóan alkalmazkodni tudó, jó kombinációs készségű, másrészt viszont velejéig romlott személy."
Drágám, kicsit összemostad a két véleményt. Ha van esze, tényleg ezt teszi. Látod, hogy intelligens?
;)
Kriszta & michele.r!
A kutyám intelligensebb, mint ez a börtöntöltelék.
Ezt ti sem mondjátok komolyan...milyen béréből és ki vonogatja? Gondoljátok elmegy targomcázni valami logisztikai raktárba?
A paraszt seperc alatt kihúzza a belét Los Angelesbe, a Warner egy val@g lóvét fizet neki és filmsztár lesz belőle.Karrier!
Bepakolja egy derék off-shore cégbe, aztán bottal üthetik a nyomát.
Ha nem maradt spórolt pénze akkor is vígan él, amíg meg nem hal és amikor te harmadszorra is krumplistésztát főzöl a hóvégén, ő két pofára nyeli majd az osztrigát.
Nem akar médiasztár lenni:)háháhá!
Rablómese.A Zámbóék is megaszonták, nem húznak pénzt a Jimmy halálából - közben több lemezt ad ki mint életében.
Nem volt sportolóként magas jövedelme.Sőt,ott csak vmi aprópénzt kapott.Nem mintha ez felmentené. :S
És most,hogy kijön,élete végéig nyögi a rabolt pénzt,ugyanis szépen vonogatják a béréből,mert vissza kell fizetnie!
A nyilatkozatokért már nem kaphat pénzt,amit eddig kapott,azt meg fizetheti a bankoknak.Kénytelen lesz keményen dolgozni.Jaj,szegény!
Ebben neked igazad van. De engem az intelligenciával mindig le lehet nyűgözni és ez a pali intelligens. Ő is tudja, hogy elkefélte, abból ahogy nyilatkozott, úgy érzem, levonta a konzekvenciákat és hálás az életnek, hogy kapott még egy esélyt.
És ahogy mondta, nem szeretne médiasztár lenni. Arra persze kíváncsi vagyok, hogy ellen tud-e állni. És azt hiszem életbe is lépett már a törvény, hogy elítélt a bűzözésével kapcsolatban semmilyen bevételre nem tehet szert könyv vagy interjú megjelenéséért.
Tényleg. A Nyugati téren kirabolt utazási iroda dolgozója azóta is még ágybavizel éjjel, mert csomókban tépte ki a haját.
Jó, hogy nem adtok neki Kossuth díjat...
12 évet ült. Azaz 144 hónapot.
196 millió Ft-ot rabolt. Azaz 1.361.000 Ft-os nettó havi bérért ült.
Nem volt elég, hogy menő jéghokis volt átlagon felüli jövedelemmel - erdélyi magyarként Rúzsa Sándorkodni kezdett abban az országban, amelyik befogadta.
Ja...nem költött ételre, rezsire, semmire. Leérettségizett, lediplomázott, nyelvvizsgát tett, rengeteget olvasott és kitanulta a fazekas szakmát is.
Most kijön a börtönből, mindenki ünnepli, médiasztár és a nemzeti hős lesz. Minden újságból, képernyőről Ö fog visszanézni rám. Követendő példává válik akarva, akaratlan.
Ezek után akar valaki havi 80-100.000 Ft-ért dolgozni valahol? Vagy 150.000 ért éjszakánként nem aludni, hetekig készenlétben lenni, életét kockáztatni orvosként, tűzoltóként, rendőrként? Vagy napról napra a fennmaradásért küzdeni vállalkozóként, az örök bizonytalanságban, hogy vajon a holnap hoz-e megrendelést, és ha igen kifizetik-e?
A válasz egyszerű.
Nem.
És még mondja valaki, hogy Magyarországon nehéz érvényesülni!
Én ebből írtam egy dolgozatot egy éve - idézem szó szerint.
"Talán a Whiskys, vagy „Viszkis” rablóként híressé vált Ambrus Attila volt az, aki hosszú időn keresztül uralta a címlapokat. Az egykori jégkorong-kapusból a bulvársajtó modern Robin Hoodot kreált, holott egyszerűen csak bűncselekmények elkövetéséből tartotta fenn magát.
A vas megyei rendőrfőkapitány fogalmazott úgy néhány évvel ezelőtt egy fórumon, hogy a kereskedelmi médiák és a bűnüldözés kapcsolata eléggé siralmas, hiszen főműsoridőben köztörvényes bűnözők főzőcskéznek a tévében. Ambrus másfél tucat fegyveres rablás során közel kétszáz millió forintot szerzett, de esetében már rég nem az a hír. Az embereket inkább az érdekli, hogy a róla írt könyvből újabban filmet forgat a Warner Bros. Ambrus egy „megcsinált sztár” és az eredeti elképzelés, hogy a média hiteles képet adjon a whiskys rabló igazi énjéről tulajdonképpen már lényegtelen.
A BRFK Rablási Alosztályának egykori vezetője Keszthelyi József szerint Ambrus a hírnevét kizárólag a médiának köszönhette. Elmondta, hogy azt például nem verték nagydobra a csíkszeredai bűnözőről, hogy amikor a Nyugati téri utazási iroda kirablásánál hiba csúszott a számításába, akkor idegességében a fejbőrével együtt tépte ki a haját az alkalmazottnak.
A média egyik legendás sztorija szerint Ambrust csak azért fogták el, mert nem hagyta magára a szívéhez oly közel álló kutyáját, Dont és ennek köszönhetően kialakult az állatbarát rabló imázsa. A valóság azonban merőben más, ugyanis amikor a rendőrök megkérdezték mit tegyenek a kapitányság folyosóján tanyát vert ebbel, Ambrus azt felelte neki mindegy.
Ha akarják, csak lőjék agyon! Tavaly télen felröppent az a kacsa, hogy a Viszkis meghalt a sátoraljaújhelyi börtönben, ami szintén elképesztő mértékű hírforgalmat generált."
Lehet, nem sajtot kellene árulnom, meg adósságokat kezelnem - köztük a sajátomat is - hanem venni egy Sig Sauert és módszeresen végiglátogatni az európai pénzintézeteket. Állítólag német nyelvterületen egész jó kaja a sitten, meg van konditerem és internet is...
További ajánlott fórumok:
- Hogyan szabadulhatnék meg a konkurenciától?
- Hüvelygomba - Hogy szabaduljunk meg tőle?
- 2011- a TESTI megújulásunk éve (sok-sok mínusz kilótól szabadulunk meg)
- Mennyi a súlyfelesleged szülés után? És hogy szabadulsz meg tőle?
- 26kg-ot hiztam a terhesség alatt, szülés után1héttel már lement14kg.Hogyan szabaduljak meg a többitől gyorsan?(van tejem bőven ugyhogy...)
- Biorezonanciás kezelés után szabadult meg valaki az allergiától?