Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Zsebes karaj rántva recept

Zsebes karaj rántva recept


Elkészítési idő 60 perc

A Zsebes karaj rántva hozzávalói:
vastagabb szelet tarja
mustár
alma kimagozva, hámozva
aromás sajt
citrom
só, bors
zsemlemorzsa vagy zabpehely őrölve
durvára tört dió
olaj vagy kókuszzsír


A Zsebes karaj rántva elkészítési módja:
A karajt hegyes, éles késsel felszúrjuk, kitágítjuk a zsebet. Ezután óvatosan megklopfoljuk.
A./ Bekenjük mustárral, sóval, borssal a húst belül, és belecsúsztatunk egy vastagabb szelet sajtot, tk. diót és a citrommal bedörzsölt vastagabb szelet almát, majd fogpiszkálóval összetűzzük.
B./ Az almát a reszelő durva fokán lereszeljük, belekeverjük a reszelt sajtot, kevés diót, pici citromlét és a mustárral bekent, fűszerezett húsba töltjük, és megtűzzük.
Mustárral vékonyan megkenjük kívül is a húst, zsemlemorzsába vagy zabpehelybe forgatjuk, ebbe is tehetünk a dióból, és olajban vagy kókuszszírban kisütjük. Kikent tepsiben is elkészíthető. Ebben az esetben vékonyan kenjük (spricceljük) be olajjal vagy kókuszzsírral.


Tálalhatjuk mazsolás vagy aszalt áfonyás rizzsel, sáfrányos rizzsel és párolt piros kaliforniai paprika kockákkal, esetleg karikára vágott sült krumplival és sárga, narancs és piros petrezselymes vajon párolt kaliforniai paprika csíkokkal.


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , dec. 6. 13:23
A zsebes karaj rántva elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook