Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tapenade-dal töltött csirkemell-tekercs recept

Tapenade-dal töltött csirkemell-tekercs recept

A Tapenade-dal töltött csirkemell-tekercs hozzávalói:
5 evőkanál magozott fekete olajbogyó,
2 db paradicsom meghámozva és kimagozva,
1 evőkanál kapribogyó,
½ dl olívaolaj,
2 egész csirkemell filé.


A Tapenade-dal töltött csirkemell-tekercs elkészítési módja:
A csirkemelleket félbe vágjuk, majd az így kapott négy szelet mindegyikét vízszintesen háromnegyedig bevágjuk, kihajtjuk, és két fólia között vékonyra klopfoljuk, majd félre rakjuk. Az olajbogyót, a paradicsomokat, valamint a kapribogyót az olívaolajjal együtt egy botmixerrel (vagy kisebb darálóval) darabosra aprítjuk. Elővesszük a hússzeleteket, kiterítjük őket egymás mellé, majd a krémet a húsokra kenjük és feltekerjük. Hogy sütéskor ne essenek szét, fogpiszkálóval megtűzdeljük őket. A hústekercseket sütés előtt sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd előpirítjuk benne a húsokat. Amikor már minden oldaluk szép aranybarna, kevés vízzel felöntve készre pároljuk a töltött csirkemell.-tekercseket.


Kategória: Húsételek receptjei


A tapenade-dal töltött csirkemell-tekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook