Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Karácsonyi libacomb gesztenyés törtburgonyával recept

Karácsonyi libacomb gesztenyés törtburgonyával recept

Elkészítési idő 90 perc

A Karácsonyi libacomb gesztenyés törtburgonyával hozzávalói:
4 libacomb
2 sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma
őrölt szegfűszeg, - szegfűbors (vagy bors)

libazsír
olaj

70 dkg burgonya héjában főzve
20 dkg gesztenye főzve
só, őrölt bors
fél csokor pertezselyem


A Karácsonyi libacomb gesztenyés törtburgonyával elkészítési módja:
A libacombokat a csont mellett vágjuk be, dörzsöljük át a fűszerekkel. A répát, hagymát vágjuk fel kb 4 cm-es darabokra, forgassuk át egy kevés olajban, oszlassuk el a tepsiben, fektessük rá a combokat. Kb. 160 fokon tűpróbáig sütjük. A gesztenyéket vágjuk be, kb. 8 perc alatt megfőzzük, még melegen hámozzuk meg. A felét összetörjük a meghámozott főtt burgonyával, kevés libazsírral és fűszerezzük. Mellé tálaljuk az egész szem gesztenyéket és megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.


Kategória: Húsételek receptjei


A karácsonyi libacomb gesztenyés törtburgonyával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook