Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Sajtos töltött zeller recept

Sajtos töltött zeller recept

A Sajtos töltött zeller hozzávalói:
2 alma nagyságú zellergumó
5 dkg reszelt füstölt sajt
2 evõkanál zabpehely
3 tojás
3 evõkanál tejföl
só és törött bors ízlés szerint
liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz
olaj a sütéshez.


A Sajtos töltött zeller elkészítési módja:
A megmosott, kefével ledörzsölt zellert meghámozom, és félujjnyi vastag karikákra vágom. Megsózom és 10 percre félreteszem. Közben a reszelt sajtot, a zabpelyhet, a tejfölt és az egyik habosra felvert tojást összekeverem. Sóval és borssal fûszerezem. A zellerkarikákat bekenem a sajtos krémmel, és egyet-egyet egymásra borítva, kissé összenyomom. A megmaradt tojásokat nagyon habosra verem, és ugyancsak sóval, borssal ízesítem. A sajtos zellerpárt elõször lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába mártom, és nagyon óvatosan, hogy szét ne essen, bõ, forró olajban, de kis lángon, fedõ alatt elõször az alsó felét megsütöm, majd lapátkanállal megfordítva, de már fedetlenül sütöm a másik felét is. (A töltelékben lévõ sajt és tojás a hõ hatására azonnal összefogja a két zellerkarikát, így az nem esik szét sütés közben.) A felesleges olajat itatóspapíron vagy papírtörülközõn leitatom, és meleg tálra téve, tartármártással tálalom. A hozzá illõ köret sült burgonya vagy gombás rizs.


Kategória: Reform ételek receptjei


A sajtos töltött zeller elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook