Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kelt diós kalács recept

Kelt diós kalács recept


Elkészítési idő 70 perc

A Kelt diós kalács hozzávalói:
30 dkg liszt
10 dkg cukor
10 dkg vaj
2,5 dl tej
1 tojás
3 dkg élesztő
csipetnyi só

40 dkg darált dió
20 dkg cukor
2 dl tej
1/2 kezeletlen narancs héja reszelve


A Kelt diós kalács elkészítési módja:
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a szobahőmérsékletű lisztet a maradék cukorral, sóval dagasszuk meg. Tegyük hozzá a tojást, és amikor a tészta már hólyagos, kanalanként dolgozzuk hozzá az olvasztott, langyos vajat. Takarjuk le, meleg helyen kelesszük meg.
Közben a töltelékhez a diót és a cukrot összekeverjük, a tejet felforraljuk, beleöntjük a diót, egyet forralunk rajta, de nem főzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a narancs héját is.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, megkenjük a diós keverék 2/3-ával, hosszában félbehajtjuk, majd a maradék tölteléket is rákenjük. Újból félbehajtjuk, majd megcsavarjuk (mint a gyökérkenyeret).
Megkenhetjük tojássárgájával, tejjel, narancsléből és cukorból készített cukormázzal.
180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsül.


Készíthetjük mákkal és citromhéjjal is, citromos mázzal a tetején.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , dec. 5. 17:51
A kelt diós kalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook