Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk! (beszélgetés)
Én erre megkaptam, hogy akármit mond, én mindent próbáltam, vagy nem akarom.
Hát igen, a kutyaoktatást, a normális módszereket végigpróbáltuk. A verést, a sokkolós nyakörv és altatásos módszereket pedig nem vagyok hajlandó meghallani.
Ha a gyereknél elcseszek valamit, akkor elajándékozom vagy elaltatom???
Ez is egy élőlény...
Értem!
Akkor látod már hogy kell kezelni a helyzetet.
Amúgy szerintem természetes, hogy kicsiként félted, óvod. Nála ez nem jó irányba fejlődött.
Vito is betoji fajta volt, de ő soha nem ugat lent. Csak menekül.
Ma már túl bátran megy oda minden kutyához! :)
De ezt a here dolgot akkor se értem.
Ennek nem néztél még utána?
Hát én sem vagyok ez a stílus. Eleve sosem voltam szőke (term. vörös hajat nem bacunk el:P)
a műköröm OK, de 180 centi vagyok, és elég határozott fellépésem van :D
Ez előítélet. És igenis ezeket a kis töltött zoknikat lehet imádni. Sőt. Kevés ember van, akit nem ragad magával ez a kis szeles makacsság :D
Rocco egyáltalán nem agresszív, csak kialakítottam nála hülye fejjel egy nagyon rossz szokást. Ha fél, vagy bizonytalanul érzi magát, ugat, és én akkor elrángattam onnan, esetleg a másik gazdi a saját kutyáját. Ez odáig fejlődött benne, hogy a támadás megjátszásával jelez, és tudja, hogy úgyis meg lesz védve, el lesz cipelve onnan, ahol fél.
Ha magabiztos kutya közelébe kerül, aki erre nem támad vissza, és meg sem hátrál, automatikusan behódol....
Menhelyhez csatlakozom, egyszer majd összehozzuk! :D
Majd ha ránkszakad valamelyik nagy bank! :)
Azért mert nem ismerik őket!
Az én párom se tartotta "kutyának".
Mikor legelőször idejöttem annó, akkor épp "harcban" álltam vele. Mármint győzködtem.
Ő a rotihoz volt szokva! És rosszul volt a gondolattól, hogy égesse magát egy ekkora "valamivel".
Most már ő a kicsifia, és büszkén sétál vele!
Ja és jelzem simán használható terápiás kutyának!
Az hogy kedves, szeretetet ad, és bújós, komoly eredményeket ér el pl. a gyerekeknél.
Ismerősöm kisfia összekerült vele egy hétre napközben, és totál kicserélték a gyereket.
Az anyukája mai napig emlegeti, hogy addig a gyerek nem bújt, nem puszilt, azóta teljesen más!
Szasz!
A 242-es naplóbejegyzésed tetszik!
De szerintem ennek mélyebb oka lehet!
Háááát, undorító!
Pedig te már aztán igazán sok dolgot végigcsináltál Szuzyval, meg az előző kutyussal is, de szerintem ez a lehetőség nem merült fel benned! :(
Ja és nekem az előző kutya, mikor kiderült, hogy az idegrendszerére ment a parvó, és hogy sose lesz teljesen egészséges, felügyeletet igényel majd, akkor se mondtam volna azt, hogy altassuk el!
Csak akkor, ha a doki azt mondja, hogy ez neki szenvedés!
Rocco meg teljesen egészséges!
Azt írják ott a fórumon, hogy szenved a kutya!
Mit szenvedne! Semmi baja!
Nem normálisak!
Mert tipikus, amit ott is írtál, hogy szőke, műkörmös plázacicának néznek bennünket! Már akinek yorkija van!
Na hát a műköröm max stimmel. Szőke is voltam, de már nem! :D És igencsak határozott tudok lenni! :D
Ja és van mellettem egy 100 kilós férfi, aki igenis oda van ezért a 2,5 kilós töltöttkáposztáért, vagy szobacirkálóért, vagy kinek hogy tetszik!
Úgy dilik az emberek ahogy vannak! Egyesek!
Ja. Hogy el kell altatni, meg rászólni, ütni-verni újsággal, meg hasonló okosságok. Olvastam :-(( Nagyon komoly.
El nem tudnám képzelni, hogy elaltassam. Főleg, amíg nem forgattam fel fenekestül az egész Földet, megoldást keresve.
Na most olvasok egy kutya egészségügyi oldalon.
Eszerint az agressziót igenis okozhatja a le nem szállt here! (Nem csak az ha van hormontermelés)
Itt a hererákról van szó, hogy nagymérték a le nem szállt herék okozzák, mivel jóval magasabb hőmérsékleten vannak a herék, mint az átlag, felgyorsulnak a biológiai folyamatok!
Nem nagyon értem a dokidat!
Másolom a lényeget:
"A betegség kialakulása könnyen megelőzhető a kanok, különösen a rejtett heréjűek időben történő ivartalanításával. Ez bizonyos viselkedési zavarok (pl. agresszió) és más időskori megbetegedések megelőzésében is segít."
Teljesen mindegy, szívesen írok kétfelé.
Nem mindenki nézi a másik naplóját, szóval minél több a helyszín, annál több esetleg a tanács (meg az idióta beszólás, de azokat letojom)
Azt mondta a doki, hogy a küldő szervek alapján fiú, de állítólag csökevényesek a golyszik.
Na ez az, ami miatt állatorvost fogunk cserélni, ugyanis ezt nem hiszem el. A kutya (BOCS MINDENKITŐL) dugott már meg díszpárnát...elég gusztustalan volt a látvány, ki is dobtuk a szerencsétlen alanyt, de nekem senki ne mondja, hogy egy kutyának lehet merevedése golyszik nélkül.
Már elnézést, hogy részletes vagyok :D:D
Akin még nagyon kiakadtam, az a nagyon okos csaj volt, hogy igenis használ a verés.
Utána meg közölte rólam, hogy:
Ebből simán kinézem hogy még rászólni se mer hangosan. Szívem szerint azért bemutatkoznék neki...
Nem ismer, mi a szarért nyilvánít véleményt? Alapban van olyan hangerőm, mint az ilyen hölgyikéknek kiabálva...Mér kell leírni a yorkisokat :S
Éppen kérni akartalak, hogy írj, de megelőztél:-)
Köszi. Nagyon kíváncsi vagyok! De most nézem, hogy nem csak én írom a kutyás dolgaimat naplóba :-)))
El vagyok maradva. Mondhattad volna, és akkor nem kellett volna idemásolnod. Na mindegy, mostmár tudom és ott is nyomon követem az eseményeket.
Ja és még valamit nem értek, amit a fórumon írtál.
Állítólag nem szálltak le a heréi, és a doki azt mondta nem kell műtét?
Ez most komoly?
Azt már sokkal kisebb korában ki kellett volna műteni, mert daganat lesz azokból a herékből, ami nem száll le!
Sziasztok!
Szasz!
Elolvastam a fórumot, hááát! Kicsit kiakadtam!
Hogy mennyi eszetlen ember van! Hihetetlen.
Viszont egyvalamit tudok. Bármilyen hülye, idegrendszerhibás, kezelhetetlen yorkim lenne, akkor se ölném meg sose, és örülök, hogy te is így gondolod!
Egy ismerősöm, akinek egy olyan kutyát sikerült megnevelnie, aki az antiszociálissága miatt már menhelyre is került, és elég sok gazdit megjárt. Egy teljesen labilis kínai kopaszkutyával ha sikerült neki, akkor ha összefogunk, nem hiszem el, hogy nem boldogulunk Roccoval. Okos nagyon, és nagyon sajnálnám, ha nem tanulná meg normális dolgokra használni az eszét.
Az első lépésünk nagyon drasztikus, de teljesen jogos. Ma és holnap nincs kaja. Egyrészt rá is fér, mert finnyás, egész nap folyamatosan eszik (túl van etetve, hiába nem kövér).
És ha már minden baja van, hétfő reggel a kezemből kap majd parizert vagy virslit. Meg kell hogy szokja, hogy az a főnök, akitől a kaját kapja. Muszáj átvennem végre a falkavezér szerepét, mert addig a fejünk tetejére is állhatunk... :S
Nagyjából egyenrangúnak érzi magát a kutya, ha nem fölöttem :D
Szóval a kis mocsoknak le kell törni a szarvait.
Remélem bejön. Majd írok ám rendszeresen, hogy éppen mit csinálunk.
Hozzáteszem, már a hiszti megvolt ma, hogy mi az, hogy nem kap enni. Tálborogatás. Fogtam, elraktam a táljait. Nézett rám bután, hogy:
-Ezt ugye nem mondod komolyan????
Sajnálom, de jobban sajnálnám, ha el kellene ajándékozni vagy még rosszabb. Inkább most fájjon a szívem a szigor miatt, minthogy még nagyobb baj legyen.
Kiskutya szőrét mikor ajánlatos először lenyíratni?
Pihe-puha ez a babaszőr, de fürdés után 2 nappal már büdi :-(( Nálatok, hogy volt??