Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk! fórum

Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk! (beszélgetés)

12299. ebba518fdb (válaszként erre: 12292. - Kamillka)
2010. jan. 10. 13:56

Kedves Kamillka!

miért ez a támadó hangnem?? úgy kezdtem, hogy akinek nem inge ne vegye magára..

nem toltam le senkit (hogy is jönnék én ahhoz), pusztán a véleményemet mondtam el.. az ismereteim kellően frissek, ez miatt ne aggódj.. tudom, hogy kutyáknak való parfümöket használ aki parfümözi a kutyáját..jól ismerem.. itt megjegyzem: ez itt a legnagyobb probléma, hogy nem azt olvasod ki a soraimból, ami a lényeg lenne, hanem csak magadból indulsz ki.. de továbbra is tartom, akkor sem erre van szükségük, mert nem ez a természetes számukra.. ők kutyák, akkor is ha kicsik..

a nercolaj pedig valóban határozottan hasznos egy yorki számára, pláne ha hosszú a bundája.. ezt nem is kérdőjeleztem meg.. de nem minden típusú szőrre jó..

nem azt mondtam, hogy minden yorkinak hosszú szőre kell, hogy legyen, hanem azt, hogy nem feltétlenül kell, hogy le legyen kopasztva, viszont van arany középút, ami kutyusnak és gazdinak is megfelel, ezalatt azt értem, hogy csinos kis frizurát is ki lehet alakítani, aminek az nem ápolása nem teszi ki a kutyust mindennapi hercehurának, de mégis megmarad a yorki jellege.. a csimbók minden kutyuson gáz, függetlenül a mérettől és a fajtától..

örülök, hogy ilyen kedves, egészséges kutyusod van, és maradjon is így még nagyon sokáig.. sajnos, a te szavaiddal élve, "selejtes" kutyus minden fajtánál előfordul, köszönhetően a hozzá nem értő szaporítóknak..:(( de ez nem a gazdikat minősíti és szerencsére vannak jó tenyésztők is ..

amúgy nem emlékszem, hogy bármelyik hozzászólásomban "selejtnek" tituláltam volna bármelyikőtök kutyiját, vagy akár a yorkikat mint fajtát.. sőt..

visszatérve sajnos sokan fürdetik a kutyájukat ( a kölyköket is) heti rendszerességgel, pusztán azért, mert rossz infókat kapott, vagy nem kellőképp tájékozott.. és ez nagy hiba.. és sajnos az átlag így tesz, ha tetszik ha nem...

havonkénti fürdés teljesen ideális.. az, hogy egy kutyusnak szaga van, háát kérem az vele jár..

12298. andi6020 (válaszként erre: 12297. - Csillag.virág)
2010. jan. 10. 13:47

:-)

Oké! De azt még mindig nem tudtam meg, hogy hol lehet beszerezni max 23 cm hosszú fojtónyakörvet. Hiszen onnan indult az egész, hogy ezt hülyeségnek tartottam. De azóta mindenről szó esett, még láncról is, csak erről nem.

12297. csillag.virág (válaszként erre: 12296. - Andi6020)
2010. jan. 10. 13:35

Andiiiii!

Ne húzd már fel magad!

Aki ismer tudja mi van!

Én kaptam, lenyugodtam, de ti már ne húzzátok fel magatokat.

Jobb a békesség!

Biztos nem úgy gondolta, és nem bántásnak szánta!

12296. andi6020 (válaszként erre: 12288. - Ebba518fdb)
2010. jan. 10. 13:33

Hetente fürdetem, de hogy még jobban kiakadj, volt amikor heteken át kétnaponta fürdettem. Tudod miért? Mert nem volt más dolgom. Volt amikor csavarókat rakattam a szőrébe, máskor meg színeztem, gyöngyöket fűztem bele, hajsütővel formáztam, csak azért, hogy valamivel elüssem az időt. És hogy csilivili édibédi kutyám legyen :-P

Mindegy! Azt sem tudod miről beszélsz!

2010. jan. 10. 13:32

Szép napot!

Úgy látom jól halad a fórum!

Majd csak megértjük egyszer egymást!

Kamillka!

Jobbulást neked!

Szasz!

Biztos szép a kanapé! Egy darabig! :D Aztán majd tesznek róla! :)

Ja és köszi a képeket! Tegnap ez már lemaradt!

Mindenkinek jó pihit délutánra! :)

12294. Szasz23X (válaszként erre: 12290. - 008e232c2c)
2010. jan. 10. 13:10

Szia :)

igen, de az hagyján :D

Az égedelem Zorall cica 20 körömmel rohangál a támláján, annyira élvezi a plüsskárpitot :D:D

12293. 3cf80f2b78 (válaszként erre: 12285. - Ebba518fdb)
2010. jan. 10. 12:35
Szerintem tartsd meg magadnak a dolgokat,mert én úgy gondolom,hogy egyáltalán nem arról írsz amiről szó van!
12292. Kamillka (válaszként erre: 12288. - Ebba518fdb)
2010. jan. 10. 12:25

Kedves Morca!!

Lehet, hogy értessz a kutyákhoz, de nem ártana frissíteni egy kicsit a tudásod, vagy minimum utánnajárni dolgoknak, ha már leoltassz akárkit is... Pont nem érdekel mit gondolsz a kutya nevelési módszereimről, de ez már meredek 1 picit.

Aki heti szinten fürdeti a kutyáját, nem jókedvéből teszi, nagyon is nyomós oka van rá! A másik, te azt hiszed, hogy fogom a parfümömet és bepacsulizom a kicsimet???? Van speciálisan kutyáknak kifejlesztett parfüm, nem zavarja az orrukat, természetes aromákban kapható és alkoholt sem tartalmaz. Nercolajat pedig nyugodtan fújhatsz te is a kutyád szőrére, csak jót tesz neki...

Itt megjegyezném, 7 hónapos a kutyám, egyszer nem volt még vágva a szőre hosszából (és nem lesz addig, amíg a földön nem húzza), kivéve ott ahol muszáj. Értem ezelatta a füle felső 1/3-át, fenekét, hónalját, mancsait. Teljesen egészséges szőre van, fényes nem töredezett és minden nap megfésülöm, ha kell többször is... Mielőtt kutya kozmetikushoz vittem, én csináltam neki ezeket a dolgokat, amíg meg nem tanulta a helyes viselkedést. Utánna mentünk kozmiba, úgyhogy erről ennyit.

Azt pedig jó lenne ha felfognád, aki nem akar hosszú szőrt a kutyájának, minek szoktassa hozzá a kutyát a napi hercehurcához, ha az életben nem lesz neki földig érő szőre. Nagyon szép a hosszú szőr, de rengeteg meló van vele és lehet elviseli a kutya, de soha nem fogja szeretni. Szerinted könnyen karbantartható, szerintem meg oda kell rá figyelni. Ha valaki meg nem akarja növeszteni a szőrüket, inkább vágassa le, minthogy igénytelen csimbók csüngjön le a kutyusról!! Attól gázabb nincs is egy yorkien.

És megjegyezném, a kutyám semmi problémától nem szenved még annak ellenére sem, hogy néha befújom parfümmel. Az illata nagyon jó lesz, de fürdetni elég havonta ezáltal. Köszönöm szépen, de a tenyésztőm minden hasznos tanáccsal ellátott. Az idegrendszerével sincs semmi probléma és minden standardnak megfelel. Hallgat ránk és minden helyzetben tökéletesen tud alkalmazkodni a könyezetéhez. Akkor miről is beszélünk???

Amúgy nagy testű kutyák között is legalább annyi a selejt mint a kicsik között...

12291. 008e232c2c
2010. jan. 10. 11:28
andi:Chili nem semmi kis huncut:-))
12290. 008e232c2c
2010. jan. 10. 11:27
Sziasztok csajok!Szasz23X jo a kanapétok:-))A kis drága már biztos birtokba vette.
12289. ebba518fdb (válaszként erre: 12287. - Andi6020)
2010. jan. 10. 10:19
én tényleg nem akarok vitázni, és megértem, ha nem is sejted.. ezt így látatlanban, laikusként, és most ezt a szó legjobb értelmében mondom, nehéz is megérteni.. nem is ez volt a gondom.. de hidd el nem mondtam hülyeséget, pláne nem ártó szándékkal..
12288. ebba518fdb
2010. jan. 10. 10:16

még valami búcsúzóul.. ki vagytok akadva a lánctól (aki nem inge ne vegye magára), de simán fürdetitek (ráadásul heti szinten), nyíratjátok a pár hetes kis kutyákat.. a parfümözésről és hasonló értelmetlen dolgokról már nem is beszélve.. ez egyáltalán nem természetes és legkevésbé a kutyák javát szolgálja.. nem csoda ha millió problémától szenvednek.. (természetesen ápolni, rendben tartani kell a bundájukat, ezt nem vitatom de egészséges körülmények között)

az első félév nem a fürdetésről, nyiratkozásról kellene szóljon, hanem arról, hogy a kiskutya kellemes tapasztalatokat szerezzen a kozmetikával kapcsolatban, hogy ebben a közegben is szocializálódjon, de ehhez elég lenne ha pár alkalommal ellátogatna a kutyus a gazdijával egy kis "ismerkedős fésülködésre", ahol a friss gazdit is el lehetne látni hasznos tanácsokkal az otthoni szőrápolás tekintetében.. felnőtt kutyával kapcsolatban is ésszel kellene bánni a fürdetéssel (is).. ami pedig a "csupaszítást" illeti, én nem vinném többet olyan helyre, ahol (persze csak ha nem én kértem)lekopasztják a kutyámat.. nagyon helyes fazonokat lehet kitalálni, ami nem feltétlenül jár csupaszítással, de a bunda még könnyen karbantartható marad és ránézni is kellemes..

további szép napot..

Morca

12287. andi6020 (válaszként erre: 12285. - Ebba518fdb)
2010. jan. 10. 10:04

LÁNC??????

Láncban tényleg rövid lenne. Hát lehet, hogy Te pontosan tudod,hogy miről beszélsz, de egyáltalán nem is sejtem.

12286. 3cf80f2b78
2010. jan. 10. 09:40

Sziasztok!!

Húha,ez igen,jól beindult a fórum,nem győzöm visszaolvasni!:-))

12285. ebba518fdb (válaszként erre: 12283. - Andi6020)
2010. jan. 10. 09:31
a 23cm hosszú lánc rövid lenne..és én senki mellett nem beszélek el.. pontosan tudom, miről ismételgetem magam.. de nem teszem többet.. további kellemes kutyázást..
12284. andi6020 (válaszként erre: 12278. - Kamillka)
2010. jan. 10. 08:15

Szia!

Először is jobbulást! Ennek érdekében talán tényleg elhúzhatnál egy dokihoz :-))

Kajától lenne büdi? Nem tudom, utánajárok. Bár leginkább szárazat eszik.

Eddig 2x fürdettem, Szuzival egy időben. Igazából Szuzit pont azért kellett fürdetni, mert nagyon száraz a bőre. Tehát, bár nem tudom meddig kell hetente fürdetni, akkor sem lenne gond, ha már nem kellene, és én mégis fürdetem. Mostmár át fogok állni a kéthetente fürdetésre. Kiderül, elég-e.

12283. andi6020 (válaszként erre: 12277. - Ebba518fdb)
2010. jan. 10. 08:07

Legszívesebben bemásolnám újra a 12275-ös hozzászólásomat, de úgyérzem felesleges. Ugyanazt hajtogatod, viszont az érveimre nem hozol fel semmit. Elbeszélsz mellettem, éppen ezért én feladom.

Mindenesetre, ha tudod, hol lehet venni max. 23 cm hosszú fojtónyakörvet, szólj, hátha valamikor nekünk is szükségünk lesz rá.

A pontosság kedvéért lemértem Szuzi nyakörvét. 21 cm.

12282. Szasz23X (válaszként erre: 12279. - Kamillka)
2010. jan. 10. 06:55
jobbulást Neked
12281. Szasz23X (válaszként erre: 12278. - Kamillka)
2010. jan. 10. 06:55

szia :) köszi a segítséget, de remélem már megoldódik végre a bajunk.

A kisherceg éppen a cicát bűvöli evés közben, hogy:

-Hééé, adjál már egy falást...

Korog a bélése csórikámnak, de ma még nincs kajcsi.

Szigorú leszek.

12280. Szasz23X (válaszként erre: 12277. - Ebba518fdb)
2010. jan. 10. 06:53

Itt nem az a gond, hogy feszül vagy laza. Itt az a gond, hogy a legkisebb kapható lánc is leesne egy yorkiról. Kábé mintha egy 5 éves gyereket húznál az apja öltönyébe.

Leesik. Annyira nagy.

Ergo nem is tudnánk használni.

Bár ennek tuti oka van, hogy rájuk nincs.

12279. Kamillka
2010. jan. 9. 23:19
bocs a béna fogalmazásmódért, de kettőig nem látok:S Már 2 hete beteg vagyok, de egyre rosszabb nem javulok semmit, úgyhogy doki lesz a dologból:( Remek így az utolsó vizsgám és államvizsga előtt:(((((
12278. Kamillka
2010. jan. 9. 23:15

Jó estét mindenkinek!

Huhh beindult a fórum nem gyengén...

Szasz tök jó, hogy találtál megoldást. Biztosan találtok valami megoldást. Eszembe se jutott, pedig tényleg sokat segíthet, ha éhes. Nekem is ajánlották már. Ha továbbra is szükséges lenne, utánnajárok kihez viheted még a kis rossz csontot.

Andi: ha nem akarok megnöveszteni a kis Chili szőrét viheted már most is kozmiba. Annál is inkább, mert lassan el fog kezdeni lenőni a baba szőre és baromira rá tud gubancolódni ám az új szőrére. Na, akkor sündisznóhoz fog leginkább hasonlítani a kis törpicúr és elég nagy meló visszaváltoztatni yorkie-vá. Bár jó fésűvel nem lesz gubanc. Mi ott csesztük el, hogy rosszat ajánlottak én meg bedőltem. Így Cincus örökölt egy tök jó kefét:) Szuzinak növeszted most? Meddig kell még hetente fürdetned? Chilit is minden egyes alkalommal fürdeted mikor Szuzit?

Nem lehetséges, hogy a szája környékén büdi a szőr amiatt, hogy beleér a kajába? Kaminak az volt büdi, de vettünk kutyaparfümöt. Vagy a nerolajas spray-nek is frissítő illata van. Igaz neki még nem kell, de nem is árt.

Jó éjt mindenkinek:)

12277. ebba518fdb (válaszként erre: 12272. - Andi6020)
2010. jan. 9. 22:01

végig gondoltam.. és utoljára megpróbálom érthetően leírni.. alkalmi szinten egy adott probléma megoldására tökéletes eszköz lehet, abszolút "szelíd" használattal.. csak jelzés értékkel akár egy olyan picurnak is mint a yorki, mert ő is kutya és ugyanazokból a jelzésekből ért, mint egy nála sokkal nagyobb társa.. a lényege épp az, hogy meg tud feszülni, és ki tud lazulni, ezért nem is baj, ha nem szoros, hanem laza.. alapjáraton én sem ezzel kezdenék, sőt, de itt arról volt szó, hogy egy berögzült rossz szokáson kell változtatni nagyon hamar, és hát ez egy kifejlett kutyusnál, bármennyire is fiatal, nem olyan egyszerű.. de még mindig hangsúlyozom, hogy nem "állat módjára" használva..

na, jó éjt..

léptem..

12276. ebba518fdb (válaszként erre: 12274. - Csillag.virág)
2010. jan. 9. 21:53

félreértés.. valóban félreérthető voltam.. amikor azt írtam, hogy sok az olyan viselkedészavaros kutya mint a tied, azt úgy értettem, hogy az ilyen típusú, kis méretű kutyák.. nem azt akartam mondani, hogy a tied viselkedészavaros.. én csak a "hozzá nem értő hozzászólókra" reagáltam, mert pont a lánc volt a téma.. a hozzáállásodra is csak annyiban céloztam, hogy eleve elutasítod, amiről nincs elég infód.. pedig én maximálisan jót akartam, egy kilátástalannak tűnő helyzetben lévő gazdinak és kutyájának..

van 33-as is..:))

a hám tökéletes viselet az ilyen kutyusoknak, ezt nem is vontam kétségbe, pláne, hogy sokan szenvednek közülük, légúti problémákkal sajnos.. én is csak egy egyedi esetre reagáltam, alkalmi szinten..

azokkal a hozzászólókkal én sem értettem egyet és hangot is adtam ez ügyben az adott fórumon többször is..

a lerohanás, lehet, hogy nem is csak neked szólt, csak rajtad csattant.. ez meg az én diliségem.. de általában nem jellemző.. ebben igazad van, nem teljesen így kellett volna...

gond továbbra sem lesz, nem jövök többet, nem zavarlak benneteket.. :))

üdv. Morca

12275. ebba518fdb (válaszként erre: 12271. - 4e02e232a9)
2010. jan. 9. 21:24

orosz fekete terrier (5,5 éves), és van egy törpe snacim (5hónapos) is..

de nem győzöm hangsúlyozni, hogy nem minden napi viseletnek mondtam, hanem adott probléma megoldására, pár alkalommal..

12274. csillag.virág (válaszként erre: 12260. - Ebba518fdb)
2010. jan. 9. 21:05

Na most már totál nem értem az egészet!

A te hozzászólásaidat nem is mindet olvastam végig. Többek között a fojtóláncosat se olvastam. Nem hogy én konkrétan arra reagáljak.

Csak reagáltam azzal, hogy a 42 cm-es nekünk kicsit nagy lenne. :)

Én elhiszem, hogy te értessz hozzá, és biztos sokat segít a tanács amit adni tudsz.

Konkrétan egyébként ha visszaolvasol, azt írtad, hogy azért olyan sok a viselkedészavaros kutya, mint amilyen az enyém is.

Az enyémre egyébként semmi ilyet nem tudnál ráadni, mert konkrétan olyan "gyengesége" van, ami miatt a sima nyakörvtől is megfulladna. :(

És szerintem a stílusom se volt olyan.

A fórumon hozzászólók hozzáértését pl azért jellemeztem, mert azt is írták, hogy tegye ki az udvarra. Mivel totál nem ismerik a yorkit, lehet ilyet mondani. Az enyém fél nap alatt megfagyna. :(

Na mindegy, nem akarom ezt túl beszélni, tényleg nem volt eddig gond a fórumon.

Csak kicsit kiakadtam a lerohanáson. De ez is az én diliségem.

Jó éjt!

12273. andi6020
2010. jan. 9. 20:52
Jóéjt! Ennek itt ma már semmi értelme!
12272. andi6020 (válaszként erre: 12269. - Ebba518fdb)
2010. jan. 9. 20:51

Nyugi! Ne húzd már fel magad.

Nem a nyakörv létjogosultságán akadtunk ki, hanem azon, hogy azt egy yorki nyakába karod rakni.

Az én kutyám nyakörve alig 23 cm. Komolyan gondolod, hogy erre a nyakra kell, és egyáltalán VAN "bárhánysoros" fojtónyakörv?? LégyszÍves gondold már végig.

12271. 4e02e232a9
2010. jan. 9. 20:48
A szögeset mi sem használtuk soha.Csak olyat kaptunk akkor.Egyébként én a yorkira értettem a folytós nyakorvet.A nagyokra megértem ha kell.Meg sem próbált soha elhúzni amikor elősször kapott nyakörvet.Azt azért nem hiszem el.Milyen fajta a kutyád?
12270. 4e02e232a9
2010. jan. 9. 20:43
Én azt olvastam a yorkikról,hogy a bányába vitték le őket tarisznyában a bányászok mert megérezte a kutya ,ha gáz szivárgott a tárnába és ezt jelezte.azért volt jó hogy ilyen pici.Ja és patkány irtáshoz is használták Yorkshírben.Most meg kis majmokat csinálunk belőlük.Én is még a széltől is óvom pedig nem kellene.De mikor olyan ari.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook