Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk! fórum

Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk! (beszélgetés)

2010. jan. 11. 15:41

Szijjasztok,

Andi: akkor Chili csak próbálkozik :D

Nixy: mi is géppel nyíratjuk, mert Porcit lehetetlenség fésülni, bár most hosszabb a szőrűnk, de este mindig meg kell erőszakoljam :D

Amúgy én ott szoktam hagyni (kozmi), mert akkor nincs kinek hisztiznie :D

Csillag: hát igen, 7végén nem voltam net közelbe, bár ez a téma felhúzott, folytónyakörv a gyereknek, vicces ám, mert még Fruzsinak talán, de nekünk :D

Tali: +oldjuk

12328. 3cf80f2b78
2010. jan. 11. 15:28

Sziasztok!!

Látom,megy a fórum,és mindenki jól van!:-))

Andi:Tuti vissz fog Chili szokni a pelusra,ne aggódj,lehet,hogy most az idegeidet méri fel,hogy meddig mehet?:-))

Kammillka:Gyógyulj meg,sok puszit küldünk:-))

csillag:Veletek mindne rendben van?

Látom,a többiek is jól vannak,ennek örülök!Puszi mindenkinek!!:-))

12327. Nixybaba (válaszként erre: 12325. - Kamillka)
2010. jan. 11. 15:21

Annyira nem vészes.

Csak 1-2helyen érzem, és leginkább a mellkasán, meg a lábainál.

2010. jan. 11. 15:19
Kami zoknija még mindig nem ért oda?
12325. Kamillka (válaszként erre: 12318. - Nixybaba)
2010. jan. 11. 15:17

Hello!

Ki tudja neki szedni a kozmetikus azokat a szőrcsomókat. Az a babszőre a rendes szőrén. Ez plussz pénzbe kerül, de te is meg tudod neki csinálni bontőfésűvel, vagy kefével. Ha nagyon csomós, akkor ki kell vagdosni belőle.

Nercolajat tudsz venni bárhol, csak a szőre végére kell kenni, nem lesz töredezett a szőre tőle.

12324. Nixybaba (válaszként erre: 12323. - Csillag.virág)
2010. jan. 11. 15:07

Oké, köszönöm! :)

Ha ezzel a befújom őt, akkor a szőrét is kitudom fésülni?

ez olyami mint nekünk a balzsam?

12323. csillag.virág (válaszként erre: 12322. - Nixybaba)
2010. jan. 11. 14:56

Hát igen, de tényleg, ha belegondolok ollóval elég nehéz megcsinálni. De lehet bevállalja, és megigazgatja neki.

Igen, fogják tudni. Amúgy abban a polcban van, ahol a samponok.

12322. Nixybaba (válaszként erre: 12321. - Csillag.virág)
2010. jan. 11. 14:28

húú a 9mm az nagyon rövid.

Ollóval meg biztos nemtudja neki szépen levágni!

1percig nem marad meg 1helyen. :)

ilyen olajat a fressibe betudok szerezni?

ha így kérem hogy nercolaj, akkor tudni fogják mit kell adniuk?

12321. csillag.virág (válaszként erre: 12320. - Nixybaba)
2010. jan. 11. 14:26

Talán 9 mm, de ez attól függ milyen profi a gépe, és mennyi fejet kapott, vagy vett meg hozzá.

A nercolaj fényessé és selymessé teszi a szőrt. Könnyebb kezelni.

12320. Nixybaba (válaszként erre: 12319. - Csillag.virág)
2010. jan. 11. 13:33

Köszi,

Na akkor megkérdezem a kozmetikust, aztán majd meglátjuk!

És azt tudja esetleg valaki, hogy a gépnél mekkora a legnagyobb méret?

Az a nercolaj az mire való?

2010. jan. 11. 13:19

Sziasztok!

Gyors idenézés, aztán munka ezerrel!

Nixybaba!

Nekem ilyen tapasztalatom nincs, Vitot géppel nyírják. Nem tudom az ollóval igazítást mennyire fogja bírni türelemmel, szerintem ezt az tudja, akinek eleve nincs lenyírva a szőre.

Kérdezd meg a kozmetikust, ott hogyan szokás.

Én eleinte ott álltam, de mostanában egyre hisztisebb Vito, így jobb ha nem vagyok ott, mert akkor állandóan le akar ugrani az asztalról. :D

Andi!

Chilinek ez tuti, csak valami agymenés. Vissza fog ő találni a pelusra. Nem lesz vele gond. Igazából szerintem logikát úgy sem tudsz benne találni. :D

Tanítani biztos, hogy kell, de csak akkor ha elkapod, mert amúgy már tényleg nem emlékszik rá, mit miért kap.

Erika!

Elképzelhető, hogy ha nem találsz semmit a tappancsában, és a körme is rendben van, hogy tényleg csak rosszul lépett.

Mivel nem sír, nem húzza állandóan, szerintem várhatsz még a dokival. De figyelgesd azért.

Timi!

Tényleg volt mit olvasnod! :D

Csodálkoztam is, hogy te kimaradsz a témából. :D

A talit majd csak összehozzuk valahogy.

Kamillka!

Dokit neked, aztán meg ágyat! És várjuk, hogy vagy! Kami meg majd ápol, és gyorsan meggyógyulsz!

12318. Nixybaba
2010. jan. 11. 13:09

Sziasztok,

Rége jártam itt, látom zajlik az élet! :)

Lenne egy kérdésem!

Nixyke 5 és fél hónapos!

Szerdán viszem kozmihot!

Már nagyon hosszű a szőre, szerintetek levetessem neki a felére.

Meg kicsit bogós is neki.

Szoktak olyat csinálni, h a fele méretre vágatják a szörét?

Mikor ti mentek kozmetikushoz, akkor otthagyjátok a kicsit, vagy megvárjátok, esetleg látjátok is?

12317. andi6020 (válaszként erre: 12315. - KisTimi1981)
2010. jan. 11. 12:53
De Chili csak 3 napja nem pisil a pelusra! És a hálószobában most is odapisil, de nyilván ott csak éjjel vagyunk. Ezért nem értem.
12316. Kamillka (válaszként erre: 12313. - 3cf80f2b78)
2010. jan. 11. 10:06

Szia!

Jobbulást szegény Fifinek:( Kölyökkorában nem nőtt hírtelen? Lehet az ízületeinek nem volt ideje még megerősödni. Masszírozni kell neki és zöld kagyló port adni neki! Biztos rendbe fog jönni hamar!

2010. jan. 11. 10:03

Sziasztok, jó reggelt,

Jujjjjjjjjjjjjjj én nagyo elmaradtam a 7végén, sokat kellett visszaolvasni.

1-2 reagálás:

Folytónyakörv: viccesnek tartom, több féle méretű yorkie van, még az én 4,70 dkg-s Porcimon is nevetséges lenne, és aa tudat, hogy folyónyakörv, neeeeeeeee már ezt. :D

Tali: csillag nincs vita, jöttök ti is, én is benne vagyok a fuvarba, majd összehozzuk :D

Csak majd ki kell találni egy napot, de addig még ráérünk :D

Erika: lehet hogy a tappancsába belement valami, tapizd neki végig. Ha nem akkor még lehet köröm, beleakadt valamibe.

Ha ez sem válik be, akkor nincs ötletem.

Pelus: andi nem akarlak elszomorítani, de Porci is ezt csinálta, azaz nem pisilt pelusra, azaz én nem tudtam rászoktatni, tudom ez az én hibám is volt.

Kivel mizu?? +gyógyult mindenki??

Nálunk pihi volt a 7végén

12314. Kamillka (válaszként erre: 12312. - Andi6020)
2010. jan. 11. 10:02

Hello!

Ma du megyek a dokihoz, majd kiderül, hogy mi a túró lett velem.

Igen, azt mondta büntessem. Amikor rajtakapom, hogy máshová pisil, vagy emeljem fel a nyakánál fogva (ha felemeled abbahagyja a pisilést) és tegyem a pelusra. Na nálunk ez a lighto smódsze nem jött be, mert a peluson nem csinált semmit és mire feltakarítottam a pisitócsát és kivittem a felmosót, ugyanoda befejezte, hiába rakosgattam a pelusra. Ezután váltottunk át arra, ha rajtakapom megrázom, vagy fenekére csapok. Ez bevált. Állítólag, ha utólag bünteted nem tudja, hogy miért kap. Volt a másik drasztikusabb, zárjam be vhová bepisilés után, és addig ne engedjem ki, amíg a pelusra nem megy. Erre nem került sor, mert hamarabb megjött az esze:)

4 hónaposan azért még eléggé kölyök. Biztos nagyon okos és tanulékony, de még komolyodnia kell nagyon sokat:)

Kaminál ráadásul voltak olyan életszakaszok (éppen most vagyunk túl egy ilyenen), ogy bepróbálkozik még mindig a mellépisivel. Ilyenkor, ha észreveszem kikap és varázsütésre visszatér a pelusra:)

12313. 3cf80f2b78
2010. jan. 11. 09:38

Sziasztok!!

Párom ma levitte Fifit sétálni,és mire feljöttek,a bal első lábára sántított a Drágám!Nem látunk benne semmit,használja is,csak néha emeli meg!Szerintetek mi történt?Lehet,hogy kőre lépett,esetleg meghúzódott?Orvoshoz még nem akarom vinni!Köszi a választ!Puszi!!

12312. andi6020 (válaszként erre: 12311. - Kamillka)
2010. jan. 11. 06:17

Szia!

Hát nekem fogalmam sincs, hogy mi a mellhártyagyull tünete. :-(( Gondolom, ma mész orvoshoz. Jobbulást!

Kami viszont nagyon ügyi, gratula!

Remélem pelus ügyben igazad lesz, mert már eléggé ki vagyok rá akadva. Neked mit mondott a tenyésztő? Büntessem, vagy sem? Ha igen, akkor mivel? Hiába rakom a pelusra, le se tojja! Baba, de már 4 hónapos.

12311. Kamillka
2010. jan. 10. 23:22

Sziasztok!

Ha mellhártyagyulladásom van, elképzelhető, hogy oldalt fáj nagyon nagyon? És egyre jobban? Olyan rossz, nem bírtam lehajolni a kutya táljáért... vagy a labdáját eldobni neki.

DE!!!! Megtanult ma Kami feküdni parancsszóra:):) Rájöttünk, őt nem a kaja motiválja, hanem a labdája:) Ha végrehajtja a feladatot, eldobjuk neki:P

Andi: nálunk is hasonló volt a szitu miután hozzánk került Kami, mármint a pelussal kapcsolatban. 2 hétig minden működött, utánna egyik napról a másikra úgy viselkedett, mint aki nem is tudja mi az a pelus. Rövid időn belül visszaállt a rend. A tenyésztő akkor azt mondta, valószínű stresszelte a környezetváltozás és ez így jött ki rajta. Chili még nagyon baba:) Majd okosodik és egyszer csak elkezdi csinálni helyesen a dolgokat.

12310. Kamillka (válaszként erre: 12306. - Ebba518fdb)
2010. jan. 10. 17:13

Így jobban is tetszik, főleg szépen kifésülve olyan szép tud lenni, csak nem tart sokáig a rendezett bunda, mert gyakorlatilag 5 másodperc elég neki összeborzolnia magát:) De hát még kölyök és inkább legyen ilyen játékos:P

A teljesen megnőtt változatot nem hiszem, hogy sokáig meghagyom neki, mert nem akarom, hogy tekerő papírral meg gumikkal élje le az élete nagy részét. Majd tavasszal megyünk kiállításra. Kipróbálom mennyire jön be neki az a feeling. Ha látom, hogy jó show kutya lehet belőle, akkor belevágunk komolyan. Ha nem, akkor nem erőltetem:)

12309. ebba518fdb (válaszként erre: 12308. - Andi6020)
2010. jan. 10. 16:08
ok
12308. andi6020 (válaszként erre: 12307. - Ebba518fdb)
2010. jan. 10. 15:50

Rendben. Hidd el én nem haragszom. Leginkább azért, mert sem okom, sem energiám, sem időm nincs rá. Nomeg nem is vagyok az a tipus.

Biztos rengeteg dologban igazad van, főleg, hogy én különösebben nem is értek a kutyákhoz. Bár sajnos amennyi bajt én az utóbbi fél évben tapasztaltam, azt 100 kutyatartó együtt nem kapja meg. Szerencsére. Szóval azért vannak dolgok, amiben elég jól otthon vagyok.

No mindegy. A lényeg, hogy LÉPJÜNK MÁR TÚL EZEN!

12307. ebba518fdb (válaszként erre: 12296. - Andi6020)
2010. jan. 10. 15:38

nem tőled akadtam ki (és konkrétan egyikőtöktől sem).. 5 hónapos a törpe snacim.. 9 hetes volt, amikor hazahozta a férjem.. számítottam egy édes kis szőrcsomóra, erre kaptam egy édes kis "snacisra" lecsupaszított, ki tudja hányszor fürdetett, és az előzőek egyikétől elfertőződött bőrű manócskát.. hát eléggé ki voltam akadva, de szerencsére hamar orvosoltuk a problémát, és azóta egy egészséges, kiegyensúlyozott ördög lett belőle.. de teljesen felesleges volt ilyesminek kitenni.. egyszerűen dühít és elszomorít ha ilyesmivel találkozom.. persze a gazdi felelőssége is hatalmas, de jó döntéseket csak akkor tud hozni, ha a szakemberektől megfelelő tájékoztatást kap.. (gondolok itt a tenyésztőkre, kozmetikusokra, orvosokra) és sokszor sajnos ez nem így történik..

erre akartam utalni igazából..

ti itt mindannyian remek gazdijai vagytok a kutyusaitoknak, mert szeretitek, gondozzátok őket és a tőletek telhető legjobbat akarjátok nekik..

én a másik oldalról is látom a dolgokat, nem csak gazdiként, higgyétek el, tudom miről beszélek..

12306. ebba518fdb (válaszként erre: 12305. - Kamillka)
2010. jan. 10. 14:45

a parfümöt is csak a "természetesség" miatt említettem, nem a te bosszantásodra..

a hosszú szőrrel járó kellemetlenségeket abszolút átérzem, mert óriás kutyám van rengeteg bundával (bár általában rövidebb szokott lenni), plusz a kis kutyám ugyancsak szép bundával.. és bár sokat vannak az udvaron, mivel ők is "családtagok", bent laknak.. és én tartom rendben őket.. de ezt vállaltam, önként és dalolva..

nekem a kopasz: 2-3mm, a rövid, csini frizura 3-4cm körüli, tehát nem közép hosszú és tényleg nagyon csini tud lenni.. ezt azért még könnyű ápolni..

kiállításra is fogod vinni a kutyusod, azért növeszted a szőrét, vagy csak egyszerűen így tetszik??

12305. Kamillka (válaszként erre: 12299. - Ebba518fdb)
2010. jan. 10. 14:23

Nem éreztem támadónak a hangnememet. Valóban úgy kezdted, hogy akinek nem inge, ne vegye magára, de mivel én írtam, hogy használunk parfümöt nem gondolhattam, hogy másnak szánod a leírtakat... Nem tocsog a parfümtől a kutya és ebben a mennyiségben amit használok, biztosra veszem, hogy napi szinten sem lenne baja tőle.

Igen, nem kell feltétlenül rövidre vágatni, de egy közép hosszúságú szörrel sincs sokkal kevesebb gond mint a teljesen hosszúval. Mivel benti kutya Kami, ilyen latyakos időben, ami mostanában van, a szőre óhatatlanul is sáros lesz, mivel kicsi. Ez napi mosdatásal, törölközésel jár, ezért nem árt néha, ha felfrissítem a szőrét. Egy nagyobb kutyának ilyenkor max a lábán lesz sáros a bundája, de neki hempergés nélkül is beleér a koszba.

Ezért hangsúlyoztam, hogy egészséges, a táplákozástól kezdve a nevelésén és a szőre ápolásán át mindenre odafigyelünk, tehát ha zavarná, nem használnánk. Semmivel nincs benne több illatanyag, mint a nercolajas spray-ben. Attól is jó illata van a kutyának, csak a parfüm tovább tart.

Maximálisan kutya ként van számon tartva, azért választottam yorkiet többek között, mert lakásban lehet egy nagyobb kutya kert nélkül nem túl ideális. Nem a mérete miatt ápolom, mert úgy érzem ez még OK. Egy afgán agár szőrét is hasonló gonddal kell ápolni, hiába nagy.

12304. ebba518fdb (válaszként erre: 12303. - Csillag.virág)
2010. jan. 10. 14:14

így van.. rosszul indult..

befejeztem..

12303. csillag.virág (válaszként erre: 12300. - Ebba518fdb)
2010. jan. 10. 14:09

Szerintem ennek itt már semmi értelme!

Szerintem ez az egész dolog rosszul indult!

Hagyjuk inkább, már tényleg nincs értelme firtatni a dolgokat!

12302. ebba518fdb (válaszként erre: 12298. - Andi6020)
2010. jan. 10. 14:07

"De azóta mindenről szó esett, még láncról is, csak erről nem."

ugyanarról a láncról volt szó..:)))

12301. ebba518fdb (válaszként erre: 12298. - Andi6020)
2010. jan. 10. 14:03

33 cm.. fressnapf állati áruház.. :))

de tényleg vegyétek már észre, hogy senkit nem akarok bántani, Ti kardoskodtok velem..

és sajnálom, ha a kutyusodnak egészségügyi gondjai vannak.. nem ilyen esetre gondoltam.. de legyünk őszinték.. sokan tesznek így kellő ismeretek hiányában...

12300. ebba518fdb (válaszként erre: 12297. - Csillag.virág)
2010. jan. 10. 13:59
nem te kaptad.. nem kapta egyikőtök sem.. csak arra akartam rávilágítani, hogy az éremnek két oldala van..

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook