Volt már valaki magzatvíz vizsgálaton? (tudásbázis)
Szia!
Felolvastam a páromnak az üzeneted és már megint mentegetőzik, hogy ő nem csak gyümölcsöt eszik.
Teljesen odavan, hogy Te ennyi gyümölcsöt meg tudsz enni.
Egyszerűen nem érti meg: 28 hetesen 9-10 kiló felesleg nem vészes. Én ezzel így vagyok legalábbis.
Hízni lehet a sok gyümölcscukortól is ha jól emlékszem. Ha jól tudom oda kell figyelni arra, hogy melyik gyümölcsnek mekkora a glikémiás indexe.
Az eper szerintem a nagyobb indexűek közé tartozik.
Szerintem utána úgyis lemegy, főleg ha a baba rendesen eszi az anyatejet. Van olyan ismerősünk, aki szedett fel rendesen a terhessége alatt, de amint a baba rendesen evett le is ment róla a felesleg.
A továbbiakban is kitartást, és küldj minden finomat a pici lánynak!
Szia!
Érdekes módon nálam ez az evési kényszer nincs jelen, aminek örülök az egyébként sem sovány alkatom miatt. Gondolom a pocim is emiatt nagyobb, mint a Párodnak.
Nekem pl. fogalmam sincs mitől hízok, mert egyáltalán nem eszem sokat.
Se az édességet, se a savanyút nem kívánom kimondottan, de a gyümölcsöt azt nagyon:-)
Tegnapi termésem 0,5 kg eper, 1 kg cseresznye:-) :-) :-)
Köszönöm az üdvözletet, én is minden szépet és jót kívánok a Párodnak.
Szia!
Az Alma mint második név témyleg szép lesz.
A párom elég jól érzi magát. Az ő pocija még nem olyan nagy, hogy zavarná, de már növekszik rendesen. Azt mondja a fekvésnél zavarja a pocija.
Ő rajta az jön ki, hogy folyamatosan enne! Tényleg egyfolytában csak a kajáláson jár az esze. 3 napja a lekváros gombócra van rákattanva. Az előbb a tv-ben főzős műsort néztünk és egyfolytában csorgott a nyála. Ráadásul, ha nem tudnánk, hogy fiú a baba, a kajálási szokása alapján lánynak gondolnánk, mivel az anyja inkább az édeset kívánja. Meg a savanyút mint ízt. Itt lázad mellettem, hogy a savanyú ízt is szereti.
Ő is üdvözöl Benneteket és kitartást kíván Neked.
Szia!
Dominik és Szabolcs is nagyon szép kisfiú nevek :-) És hát igazi kis fiúcska, ha a sörfajták megtetszettek neki.
A foci nálunk sem szempont, de ezért nem tartom a férjemet kevésbé férfiasnak, úgyhogy igazad van: sebaj....:-) :-)
Mi is csak azért döntöttük el már végleg a Kislányunk nevét, mert így még személyesebben tudunk hozzá beszélni:-)
Bár férjemnek mindig Minike/Mincike marad, én már gyakorlom a Bius,Bianka nevet :-) és hát az Alma, mint második keresztnév fog szerepelni :-)
Párod hogy érzi magát?
Gondolom már neki is teher lehajolni, mert nekem bizony az.
A kezem is megrövidült, alig érem el a mosogatótálca túlsó felét :-) :-)
Üdvözletem küldöm Neki és sok-sok kitartást kívánok!
Szia!
Még mindig nem tudjuk a nevét, vagy Dominik lesz, vagy Szabolcs. A páromnak kell majd eldöntenie melyik legyen, nekem a kettő közül bármelyik lehet.
Az oktatás sikerült, azóta már jelzi is, az eddigiektől sűrűbben, hogy tetszett neki, a sör fajták. A foci nem jött be neki, de sebaj!
Megértem a férjed! Én itthon vagyok mellettük, de így is állandóan a babára gondolok, így eltudom képzelni milyen rossz lehet neki /nektek/.
Hamarosan itthon lesz és akkor jobban megnyugszik.
Sajnos a Férjem sem viseli jól, már így sem, pedig még meg sem született a Kislánykánk.
Gyakran beszélünk skyp-on, mindig az első kérdése a baba körül forog.
Tele van aggodalommal, tervezi a babával kapcsolatos dolgokat.
Hát majd meglátjuk mi lesz, de ki kell tartanunk.
Kicsi fiadnak mi lesz a neve?
Sikerült oktatást tartanod a sörfajtákból és a focizás rejtelmeiről? :-)
Igen, mi is ezt tervezzük.
Kb. még 4-5 év...addig ki kell tartanunk:-(
Szerintem biztosan tudtok majd a későbbiekben "normális" családi életet élni.
Gondolom a párod azért vállalta ezt a munkát, hogy jobb anyagi helyzetet tudjon biztosítani a családnak. Biztos, hogy ez a távollét most nehéz, főleg, hogy szertnéd ha melletted lenne, de szerintem a későbbiekben megmutatkozik a haszna, főleg ahogy a mai magyar helyzet mutatja.
A lánykával és veled legyen rendben minden a többi megoldható!
Ez csak természetes:-) Nagyobb boldogság nem is kell, mint amikor látod a kis családod:-)
Ne félj, örülni fog a Fiacskád, hogy mennyi mindent megtanult már a Mama pocijában :-)
Igen, a Férjem biztosan elkényezteti a picit, de sajnos erre kevés lehetősége van, miután 8 hetente jön csak haza:-(
Remélem egy pár év múlva mi is tudunk majd normális családi életet élni.
Az biztos, hogy vidám vagyok! Főleg ha látom Őket!Viccet félretéve tényleg sokat beszélek a pöttömmel az anyja hasán keresztül és reménykedek, hogy majd később nem fog a fejemre koppintani, hogy miért mondtam annyi hülyeséget neki!
A párod nagyon kényeztetni fogja szerintem, már csak a becézés fokából is következtetve.
Nem tiltakozom:-)
Látszik, hogy vidám Apuka vagy, ennél fogva a Babó is ilyen lesz:-)
Nálunk sem Biankának fogjuk szólítani a babát, hanem Minikének, mert hogy így hívjuk, mióta megtudtuk, hogy Ő van nekünk:-) :-)
Férjem változata: Mincike :-)
A sörök fajtáit már, most az anyja pociján keresztül tanítom neki!
Mielőtt tiltakozol:egy BL döntő előtt ez egy fontos lépés!
Ok!
Az a lényeg, hogy rendben vagytok!
Elsőnek azt hittem, hogy valami gond van, hogy nem írsz!
Smile, hogy nem így van! ( a gépem nem tudja kiírni, vagy én vagyok béna!)
Még nem tudjuk a nevét, bár én férfiasan tiltakozomon az ellen, hogy az anyja nevezze el, de nem hallgat rám!
Annak idején még mondta, hogy fiú esetén a Dominik lesz a neve, de most már ellenkezik!
Mit tudok tenni:? egészségesek legyenek mind a ketten! Nekem úgyis csak "Babó" lesz!
És bocsi, hogy eddig nem jelentkeztem, de otthon rossz a gépem, így csak a munkahelyemről tudok írni.
Eddig (12 napig) szabadságon voltam, csak akkor írtam, ha bejöttem ügyet intézni a melóhelyre.
Nagyon-nagyon gratulálok!
Mi lesz a neve a kisfiúnak?
Nálunk Bence lett volna, de most Bianka, vagy Enikő :-)
Nekem is nagyon rúgdos:-)
Mondta irta is a Férjem sms-ben, hogy biztosan rám hasonlít és takarít állandóan:-)
Mégegyszer nagyon-nagyon gratulálok és további jó egészséget kívánok Mamának és Babának :-)
Szia!
Na végre, hogy jelentkeztél!
Nálunk kisfiú:-) és a vizsgálat szerint tök egészséges!
Már mi is nagyon várjuk!
Ráadásul nagyon belelendült: próbálgatja az anyja pociját belülről rendesen, néha csakúgy hullámzik a hasa!
Szia!
Kislányka :-)
Türelmetlenül várom, nálatok mi a helyzet???
Szia Anika!
Na mit mindtak ma neked, fiú vagy lány?
Ha jól emlékszem neked ma van eredményed.
Hát az sajnos még odébb van:-(
Majd csak június 18-án érkezik,mert időközben meghosszabbították a műszakot 6 hétről 8-ra :-( :-( :-(
Annyira szeretne itthon lenni a szülésnél, de látom,hogy ezt is egyedül kell végigcsinálnom, mert ennél a cégnél semmi sem 100 %.
Szia!
Pihengetek, szabin vagyok :-) :-) :-)
Szia Anika!
Remélem minden rendben van veled és sokat pihensz.
Igazad van, meg ne szólaljon a telefon!
Igen Anika!
Nekem anno 3 hetet mondtak, remegve vettem fel addig minden telefont, ahol ismeretlen szám volt...
Sziasztok!
Még én se hallottam olyat, h fizetős lenne az amniocentézis...persze, ha nem magánklinikán csináltatod! Minden kismaminak drukkolok, h jó legyen az eredménye. Ez a bizonytalanság a legborzalmasabb, míg meg nem tudjátok az eredményt...
Erre már tényleg nem lehet mit mondani. Alapból 3 ultrahangon voltál. 12 hetes, 18 hetes, genetikai tanácsadáson és még a mintavételnél is volt. Akkor mit néznek ezek egyáltalán a monitoron? A méhlepény nem nagyon szokott vándorolni.
Most már tényleg csak pihenj, nehogy baj legyen!
További ajánlott fórumok:
- Volt már valakinek HSG vizsgálata? Egy kicsit tartok tőle!
- Volt már valaki terheléses cukor vizsgálaton? Nagyon szörnyű? Kedden megyek és eléggé parázok!
- Volt valakinek magzatvíz szivárgása amniocentézis után?
- Milyen az izotópos vizsgálat? Volt már valaki? Főleg vese-izotópról várnék tapasztalatokat!
- Magzatvíz vizsgálattól mennyire kell tartani? Tapasztalatok?
- A chorionboholy-mintavétel, és a magzatvíz mintavétel két vizsgálat? Mindkettőt vagy csak az egyiket végzik el?