Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » A chorionboholy-mintavétel, és a magzatvíz mintavétel két vizsgálat? Mindkettőt vagy csak az egyiket végzik el? fórum

A chorionboholy-mintavétel, és a magzatvíz mintavétel két vizsgálat? Mindkettőt vagy csak az egyiket végzik el? (tudásbázis kérdés)


2012. nov. 30. 14:52
Mit jelent,hogy majdnem 100%?
2009. nov. 15. 10:18
Két különböző vizsgálat,kivitelezésileg"egyforma-ugyanúgy veszik le mindkettőt.Én is "boholyon"voltam.%perc kb és fájdalommentes,az eredmény majdnem 100%.
2009. máj. 7. 11:57

Különböző vizsgálatok. Amiben hasonlítanak, hogy a fejlődő embrió kromoszómáit vizsgálják, és ezért alkalmasak a kromoszóma rendellenességek 100%-os szűrésére. Nagyon kicsi tévedési ráta abból adódhat, hogy anyai sejtek is keveredhetnek a mintába, de ez tényleg roppant ritka.


Amniocentézisnél a magzatvízből, chorion-boholy vizsgálatnál a méhlepényből vesznek mintát. Sajnos mivel ehhez egy nagy tűvel be kell jutni a méhbe, legalább 1% körüli vetélési veszélyük van, a chorionboholynak picit magasabb, de ez adódhat abból is, hogy általában korábban nézik, és a 12. hétig sok terhesség magától is megszakad.


Csak az egyiket végzik el, de csak akkor, ha más vizsgálatok alapján, vagy az anya életkorából adódóan magasabb a valószínűsége a rendellenességnek, mint a vetélésnek. Kell hozzá természetesen az anya beleegyezése, hiszen pl ha a beteg babát is megtartanák, vagy egyszerűen nem vállalja a vetélési rizikót, senki nem kényszerítheti rá.


A legfontosabb betartani mindkét beavatkozás után a pihenést, jelentsen ez ágyban fekvést.

2009. ápr. 21. 05:06
Igen 2 különböző vizsgálat,nekem is a chorionboholy-t csinálták,állitólag pontosabb eredményt ad.
4. uedi
2009. ápr. 20. 08:46
Szia!Nekem a chorionboholy-t is a hasfalon keresztül pontosabban a köldök alatt csinálták...
2009. ápr. 18. 07:56
Szia! Csak az egyiket csinálják.A magzatvizet csinlják hasfaon keresztül.
2009. ápr. 18. 07:49
Már káosz van bennem. Mindkettő ugyan az vagy két különböző dolog? Mindkettőt hasfalon keresztül végzik?
2009. ápr. 18. 07:48
A chorionboholy-mintavétel, és a magzatvíz mintavétel két vizsgálat? Mindkettőt vagy csak az egyiket végzik el?

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook