Végeztek valakinek altatásban bölcsességfog eltávolítást? (tudásbázis)
kijött még egy varat darab,az nem baj?
akkor jó,mert kicsit tartok tőle,én nem tudom érzem.e a varatot,azt se tudom már mit érzek jó mi?
Fájni nem fáj, csak kellemetlen... De utána isteni érzés, h nincsenek azok a bökös szarok a szádban:) Engem az egészben a varratok zavartak a leginkább...
a varat szedés milyen lessz??????félek egy kicsit tőle,hogy fogom úgy kinyitni a szám?
ma kijött egy kis varat darab fogmosás:) közben rem
élem nem baj! szerintetek?
Köszi, hogy megírtad. Jobbulást kívánok, pihenjél sokat!
Igazából én első alkalommal (bal oldaliak), csak immel-ámmal jegeltem és eléggé bedagadt, viszont jegeltem egy hétig. A vége fele kifejezetten a "csomóra raktam és sokat segített neki.
Második alkalommal (jobb oldaliak), már amikor kijöttem a műtőből, akkor ráraktam a jégakkut ÉS nagyon minimálisan dagadt be, mintha kicsit híztam volna. Bizonyíték erre, h rá két napra esküvőre+lakodalomra mentem, és senki nem vette észre... annyi volt csak a kérdés, h minek szorongatom a jágaksit "fáj a fejed?":)
nekem azt mondták a klinikán,hogy az első 2 napba kell csak jegelni utána felesleges,mert akkor már nem változtat semmit ,ez az evés borzasztó,meg azt nagyon unom már ,hogy nagy a fejem!
igen én szédültem,meg nagyon erősen fájt a fejem és úgy derült ki,hogy valószínűleg ezek csinálják!röntgen kimutatta és az szerint szedték ki!
Köszi, hogy megírtad. Akkor Neked röntgenen látta a doki, hogy már készülnek kinőni, és úgy szedte ki, ugye?
Jegeld folyamatosan... én ilyen anyaghajpánttal rákötöttem a jégaksit az arcomra:)
És figyelj arra, h tejes termékeket ne egyél, mert attóllassabban gyógyul a seb... ajánlom figyelmedbe a babakajákat:)
olvastam amit kérdeztél,nem kell megvárni,hogy kibújon,nekem egyse nőtt ki jobb felső meg teljesen vízstintesen nőtt annak a hellye fájdalmasabb is mint a többi 3- nak!
igen mind a 4-et,szenvedek is most próbálkozok az evéssel,meg volt az első trüsszentés is szedem a fájdalom csillapítót majd pénteken varat szedés!
Egyszerre mind a négyet????
Nem semmi vagy, bátorság terén!
na én kész vagyok megcsinálták pénteken mind a 4-et röpke 2 óra alatt,nem bánom az altatást egyáltalán ,most ithon szenvedek 3-szor akkora a fejem ,enni,inni alig tudok,de legalább túl vagyok rajta
Nagyon köszi a megnyugtatást. Legalább így képem van róla, hogyan is történik ez a dolog.
Nekünk azt mondta a fogszabályzós dokinő, hogy alapállás, hogy kihúzzák mindenkinek, akinek fogszabija van (tb-re járunk szabályoztatni). A visszarendeződés veszélye miatt, állítólag.
Igen en is ugy gondoltam, hogy ha indokolt, akkor ki kell huzni. De ha nem az, akkor mindegy, hogy volt-e fogszabalyzo vagy nem. Nekem peldaul tok szepek a fogaim.
Nekem 3 évig volt fogszabályzom és mikor levették, rá félévre elkezdtek megint össze-vissza állni a fogaim. Most mondta a doki, h a bölcsességeim akkor kezdtek nőni és összenyomták a fogsorom, PEDIG a fogszabályzáshoz még ki is húztak 4 fogamat, h rendesen elférjenek a számban.
Szabályoztatás elött tehát érdmes egy panorámaröntgent csináltatni (kb 8-10ezer Ft), és ha a bölcsességek csak láthatóan zavarni fogják a többi fogat, akkor meg kell tőlük minnél hamarabb szabadulni.
A fogszabalyzoval miert fugg ossze?
Nekem is volt, megis van 3 bolcsessegfogam. A negyediket sem amiatt vettek ki... Ha nincs vele gondja, csak a fogszabalyzo miatt szerintem nem szedik ki.
Tök felesleges az altatás... csak veszélyes! Nekem mind a 4et ki kellett műteni, mert elfeküdtek és nőttek be a 7esek győkerei alá. 2esével műtötték ki: injekció,kb 10perc amíg hat az érzéstelenítő, 10-15 perc alatt kiműtik (szike, vésés, 2fűrészelés stb), amig varrják beadják a másik injekciót, így ahogy befejezik kezdhetik a másikat is kiszedni... Nem érzel semmit, csak kellemetlen ahogy jobbra-balra feszegetik az "agyad". Napi 2-3 cataflán+ antibiotikum. Ha folyamatosan jegeled, még éjszaka is, akkor igazán be sem dagad! 1 hét és varrat szedés. 2 hét és jöhet a másik oldal... No para:) Nincs vele több gond
Ezt mindig altatásban végzik? És meg kell várni, míg teljesen kibújik a bölcsességfog?
(Sajnos érintve lesz a lányom ebben, azért is kérdezem, fogszabija van, és akkor ki szokták húzni a bölcsiket.)
Üdv! Nekem tegnap vették ki a jobb felső alsó 8ast, pár hét múlva következik a bal. Altatásban csinálták, állítólag nem volt több 20 percnél. Szerintem szuper volt így, gyakorlatilag a két injekció közötti időre egyáltalán nem emlékszem. Utána fél napig, mintha részeg lennék (kicsi szédülés és koncentrációzavar), de semmi komoly. 16 órát aludtam, azóta napi 3 cataflam és 2 augmentin. Az egyetlen negatív hatás eddig, hogy akkora a jobb arcom, mint egy hörcsög pofazacskója :( De 1 nap távlatából az altatást csak ajánlani tudom (25 ropi volt, nekem megérte).
Nekem szajsebeszeten mutottek ki, altatasban, bar mindegyik fogamat igy vennek ki, semmit nem ereztem. Ne felj, minden rendben lesz.
köszi,hogy ilyen gyorsan válaszoltál!
nem tudom ,nekem az orvos mondta,hogy mind a 4-et kikell szedni és,hogy altatásban csinálják
Nem mind a 4-et, csak egyet. Fajni nem fajt, nagyon hamar megvolt. Inkabb csak kellemetlen. Ha beszorzom 4-gyel, szerintem akkor is csak inkabb kimerult lettem volna. Szerintem az altatas tobb kart okozhat.
mind a 4-et?meddig tart még egy kérdés én Szegeden csináltatom a szájsebászeti klinikán ez nem fizetős ugye,nekem senki nem szólt,hogy az lenne csak ahogy nézeggettem az oldalakat nagyon szép összegeket lehet olvasni
További ajánlott fórumok: