Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Ki nem nőtt bölcsességfog eltávolítás műtéthez szeretnék tapasztalatot, tanácsot kérni. fórum

Ki nem nőtt bölcsességfog eltávolítás műtéthez szeretnék tapasztalatot, tanácsot kérni. (beszélgetős fórum)


18. 25800e2d09 (válaszként erre: 17. - Bársony)
2013. febr. 4. 14:00

nem kell persze, csak akkor ha be van ágyazódva az állkapocsba. az egyiket nálam kb fél perc alatt piszkálta ki a doki :)

az alsó kettő vízszintesen feküdt nekiszorulva az előtte lévő fognak, na az necces volt.

17. Bársony (válaszként erre: 16. - Kismackó2006)
2013. febr. 4. 11:18
Szerintem nem minden esetben kell vésni, attól függ milyen helyzetben van.
16. kismackó2006 (válaszként erre: 15. - Bársony)
2013. febr. 4. 10:52
ok, értem. Én soha nem éreztem a jelenlétét se így, se úgy. Lehet, hogy van csíra, de még sosem került rá sor, hogy aktuális legyen megnézni rtg-nel. Ha fájna, akkor biztos, hogy én is rettegnék a véséstől.
15. Bársony (válaszként erre: 13. - Kismackó2006)
2013. febr. 4. 10:38

Nem mindenkinek van. Vagy nem az összes. Nekem is kettő nőtt csak ki, de olyan észrevétlenül, hogy nem is tudtam.


Röngentel meg lehet nézni, és akkor látszik, hogy van-e az íny alatt csíra (azt hiszem, így nevezik).


Csak akkor kell kivenni, ha fájdalmat okoz.

2013. febr. 4. 10:35

sziasztok!

én is készülök rá, hogy hamarosan kivetetem az egyik bölcsesség fogamat, mert időnként nagyon csúnyán kattog az állkapcsom.

tudnátok budapesten profi szájsebészt ajánlani?

2013. febr. 4. 09:57
Azt hittem eddig, hogy csak nekem nincs bölcsességfogam.....ezek szerint van, csak az íny alatt??? S miért kell kivenni? Esetleg nekem is....?!
2013. febr. 3. 20:43
Szia! Nekem is íny alatt volt száj sebész vette ki nagyon ügyesen es gyorsan.. Kb 5-10perc alatt mikor megláttam a fogat elájultam mekkora ..es ez volt eddig az inyem alatt!?
2013. febr. 3. 20:38
Nekem egyszerre műtötték ki mind a négyet altatásban. Kicsivel több mint egy ra volt. Utána 2 hétig otthon voltam mert nem voltam szalonképes. Feldagadt nagyon az arcom. Az első pár nap nem ehettem tejeset. 2 hét után volt a varratszedés pont akkorra lett szájzáram, mert gondolom éjszaka álmomban nyitogattam vagy valami, gyakran volt hogy reggelre jobban fájt. igy kicsit nehéz volt a varratszedés. Ja és két hétig fájdalomcsillapítót szedtem. Végülis két hét volt amig helyre jött. Van egy barátnőm akinek egyesével szedték ki két hetente. ö ezzel sokkal rosszabbul járt mert igy 8 hétig szenvedett, pont amire helyre jött az egyik mütötték a másikat.
2013. febr. 3. 20:38

Szia!


Nekem az bal alsó bölcsifogamat műtötték ki, totál ferdén állt, ki sem tudott bújni.

2 adag injekciót kaptam. Érezni semmit nem éreztem, nem fájt. kb. 15 perc volt, nem jött ki egyben szét kellett fűrészelni.

Akkor semmi gond nem volt utána sajna mire hazaértem már 3szorosan be volt dagadva a fejem. Eltorzultam konkrétan, sajnos nagyon pici a szám.

Jegeltem az nagyon jó volt, miután kiment belőle az érzéstelenítő vettem be cataflam cseppet. Azt az egy fájdalomcsillapítót vettem be utána többet nem. Nem is a fájdalom zavart, mert nekem nem fájt utána sem idegesített, hogy be van dagadva. Enni 3 napig nem tudtam, vizet, gyümi leveket ittam szívószállal, mert csak az fért be a számba. 1 hét után volt a varratszedés nekem. Utána már sima ügy volt napról napra jobban nyílt az állkapcsom, mindig "edzettem".

Aztán a varratszedés után simán ment az evés is.


Engem a nem evés viselt meg és az eltorzult fejem a legjobban.

Pláne, hogy a kisfiam nem tudta mi is történik velem.


Hajrá! Nem fog fájni csak inkább utána lesz kellemetlen!

2013. febr. 3. 20:29
Szia!Nekem két felső íny alatti 8-ast kellett kivenni.Oldalanként 3 szuri amikor a szájpadlásomba szúrták az kicsit kellemetlen volt,mert ott csont van és nem tud rögtön felszívódni.Oldalanként 20 perc volt.Nem fájt csak egy kicsit kellemetlen volt.40 perc tátott száj miatt szájzárat kaptam,még annyira sem tudtam kinyitni,hogy az evőkanál beférjen.Jegelni lehet,de nem közvetlenül,csak belecsavart törölközőbe oldalanként 5 perc aztán 1 óra pihi.Nekem fájni nem fájt utána.A varratok nálam maguktól kiestek.Remélem tudtam segíteni.
2013. febr. 3. 20:23
Nekem egy bölcsességfogam se nőtt ki és mindet ki kellett venni. Volt amelyik szájzárat okozott időnként - de jó lenne egy-két embernek! Az utolsót tavaly novemberben műtötték ki. 9 órára mentem, megkaptam az injekciót és 9.40-kor már a metrón ültem .... Nagyon profi módon bántak velem. Kaptam 2 fajta gyógyszert amelyet hazafelé kiváltottam. Délután 3 körül nagyon kezdett fájni. Akkor bevettem a fájdalomcsillapítót és kb. 20 perc után megszűnt a fájdalom. Nagyon picit volt bedagadva az arcom pedig 7 öltéssel varrták be a sebet. A varratokat néhány nap múlva kivették, de volt amelyik már 3 nap múlva magától kijött. Utólag nagyon sima ügy ...... Sok tanácsot nem tudok adni. NE FÉLJ, HAMAR TÚL LESZEL RAJTA!
2013. febr. 3. 20:14

nyah akkor leírom. nekem két alsó "farfekvéses" kicsikém volt. vésni kellett az állkapcsom.

szájsebészeten szedték ki, kb 20 perc volt amúgy maga a műtét nem gáz lévén hogy atom mód érzéstelenítették.

1 nap befekvés volt, nem engedtek haza, kötelező volt saját felelősségre nem jöttem ki.

Míg tartott az érzéstelenítő addig jó volt, jegelni nemhogy lehet de kell is bár nem lesz jó érzés.

utána varratszedésig 1 hét na aaaz maga a pokol, arra készülj.

az evésről 1-2 napig ne nagyon álmodozz

tejterméket, savas vagy nagyon morzsás dolgot véletlenül se. öblögetni tilos. Corsodyl-lal picit lehet a fertőtlenítés végett

varratszedés után kb 1 hónap mire teljesen helyreállt a béke a fog helyén.

nagyjából erre számíts

2013. febr. 3. 20:10
Még nem tudom, mire számítsak egyenlőre.
5. 25800e2d09 (válaszként erre: 4. - Szekeres.A)
2013. febr. 3. 20:09
attól függ hogy helyezkedik el. és az a legnagyobb probléma hogy kiszárad a szád? hidd el nekem, nem az lesz.. örülsz hogy élsz nemhogy a szájszárazsággal törődsz...
2013. febr. 3. 20:08
Mennyi ideig tart majd a műtét? Nem szárad ki nagyon a szám? ....stb. ...
2013. febr. 3. 20:07
Milyen tanácsokkal látnátok el, mielőtt műtétre megyek? Mire kell figyelni előtte, és utána? Kinek mi a tapasztalata. Azt mondták, hogy be fog dagadni majd az arcom. Mennyi ideig? Lehet majd jegelni?
2013. febr. 3. 20:06
te szegény, őszinte részvétem...
2013. febr. 3. 20:05
Ki nem nőtt bölcsességfog eltávolítás műtéthez szeretnék tapasztalatot, tanácsot kérni.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook