Válságban gyereket? Nem könnyű ebben a szituban...nektek mi a véleményetek erről? (beszélgetés)
Nagyon sajnálom. Részvétem. És sok erőt Neked és örömöt a gyermekeidben!
Egészséget, boldogságot valóban nem, de hozzátehetünk mindkettőhöz nem is keveset a pénz által.... sajnos... de így van.
Na de mondd, hogy nincs igazam. Az első fele magánvélemény, de a második fele színtiszta igazság......
Nekem ez nem durva. Én nem élem meg traumának, vagy úgy, hogy lemaradok valamiről. Sőt!!! :) Nekünk így jó!
Nem mondtam, hogy azt beszélsz :-)
Valahol kiokosított egy gazdasági szakértő, mi a kiegyensúlyozott élet pénzügyileg: az ember a havi bevételeinek 4X10%-át tudja félretenni. Ebből menjen 10% a nyugdíjalapba, 10% váratlan kiadásokra (mosógép tönkremegy pl.), 10% a rövid távú spórolás, pl. nyaralás és 10% a hosszú távú spórolásba, pl. autóvásárlásba vagy lakásfelújításra.
Ez persze manapság millióknak elérhetetlen, sajnos, és ez nagy baj. Viszont az is tuti, hogy egy ilyen anyagi helyzetet kevés válság tudna tönkretenni :-)
És gondoljatok bele, még ők sem élnek luxusban.
Hát sajnos ez van , egyik hónapban van munka a másikban nincs:(
Lehet én se lennék ilyen nyugodt kismama, ha munkába kéne járnom... a könyvelés elég idegbeteg munka:(
Tudod, ezen a magamtól vonom el-dolgon sokat gondolkodtam már.
Nyilván minden szülő így tenne, ha megszorulna, de: a gyereknek joga van a minél tovább élő, minél egészségesebb szüleihez. Aztán meg a nélkülözéstől ledőlnek a lábukról (hány ilyet láttunk már, persze, Cippora, nem rád utalok) és a gyerek nyakába szakad a gondozásuk idő előtt.
Ezért hurcolom a szülőket is minden évben kivizsgálásokra, amiért morognak, morognak, de jól esik nekik, látom :-) Csak nehogy bajuk legyen, ez a fontos :-)
Na ugye, hogy nem beszélek én hülyeségeket?! :)
Pl nekem jelenleg az is "luxus" lenne, ha lenne munkám, és a páromnak is. És végre összeköltözhetnénk.
Aztán meg majd meglátjuk hogy alakul. Ha lesz megtakarításunk, ha nem, a gyerek akkor jöhet majd, amikor csak akar. Valahogy majd csak felneveljük.
Semmi nincs ezen a földön, amiért érdemes lenne egy lelket iderakni. . . . . Meg kéne már érteni az embereknek, hogy túl sokan vagyunk.
Konkrétan ezt tartom durvának:(( Ez olyan szomorú,hogy így beszélsz:(
Ha arra vártam volna,hogy pénzügyileg stabilak legyünk,akkor sose szülök :) Mikor terveztük a babát,még minden rendben volt.Már 2 hónapos terhes voltam,mikor a páromnak megszűnt a munkahelye.Ennyit az anyagi biztonságról...Aztán mégis talált másikat (Kelet-mo-n,és ez nagy szó errefelé) megszületett a lányunk,és élünk boldogan :) nem vagyunk gazdagok,de megvagyunk,és nem panaszkodok.
Hitelmentes ház van,manapság ez az érték,szerintem a legnagyobb!
Nekem nem lesz hova visszamennem dolgozni,de azt is megoldjuk.Fiatalok vagyunk,erősek,és nem félünk a munkától...síránkozhatnék,hogy inkább nem szülök,mert nincs több százezrem félretéve (nincs is) de attól boldogabb leszek?És igenis,inkább elvonnám magamtól a dolgokat,hogy a gyerekemnek jusson,és szó,panaszkodás nélkül.Aki nem így tenne,az tényleg ne szüljön!
Ha így fogjuk fel, akkor igazad van.
De szeretném hinni, hogy ez azért nem így van.
Nem a szó szoros értelében luxus!
Gondolj csak bele, a mai világban lassan már az is luxusnak számít, ha valaki nem a létminimumon él, és nincs 1 vagy több hitele.
de nem is halsz bele ha nem mész...szóval valld be, hogy dúskáltok:)
trinidadra meg menjen a hóhér:D
Én is boldog vagyok, szeretetben élünk, álmaink házában :-)
De ennek semmi köze a luxushoz. Nem tudnék holnap elutazni Trinidadra, ha eszembe jutna ;-)
hiába a vágy az élet megrontója...
nincsenek extra bútoraink, sőt alig van,mert én sose szerettem a zsúfolt lakásokat..de én boldog vagyok.
Persze vágyhatnék mindenfélére, de az kinek jó.Inkább hálás vagyok azért ,amink van.
Mindenki másra vágyik és mindenkit más tesz boldoggá, kiegyensúlyozottá.
Az már a boldogság egy foka, hogy felismered: mi az, amire vágysz.
Respect.
Én is remélem! Sok sikert!
Bár, azért mosolygok ezen az önző dolgon. Mert én csak a közvélemény szerint vagyok az, magam szerint nem.
Engem az blokkolt anno, hogy semmiképp nem akartam panelba szülni, egy éve vagyunk kertes házba, és annyira nem számítottam a babára hogy már elmúltam 12 hetes mikor először látott orvos.
A kertes ház feloldotta a blokkot:)
Értelek. Szerintem az a jó, ha lehet menni szerető családtagokhoz a gyereknek meg világot is lehet látnia szülőkkel. Az is fontos dolog, szélesíti a látókört, ráadásul közös dolog a szülőkkel.
Luxusban? Ki él manapság luxusban? Én nem ismerek luxuséletű embereket :-)
Ha elmondod mit tartasz durvának szívesen válaszolok.
Maximálisan boldog vagyok és elégedett. Nekem mindenem megvan ahhoz, hogy tökéletes életem legyen, és nekem személy szerint ehhez nem kell gyerek.
További ajánlott fórumok:
- Miért nem akarok gyereket?
- Valaki segítene, komoly lelki válságban vagyok?!
- Segítsetek véleményetekkel!! Válságban van a 22 éve tartó kapcsolatom!!
- Ti kötnétek a mostani válságban életbiztosítást ami megtakarítás is egyben?
- A válságban lévő házasság hatásai
- Párom nem akar gyereket...van olyan köztetek aki hasonló szituban van?