Válságban gyereket? Nem könnyű ebben a szituban...nektek mi a véleményetek erről? (beszélgetés)
Megszerzi magának? Mit?
Ha tehetséges zenész vagy sportoló, akkor egészen kis korától kezdve órákra, versenyekre stb-re kell járnia, nem 20 évesen elkezdeni.
Na igen, de ha nem lett volna ez nektek mit csináltál volna?
pont ezekre a váratlan helyzetekre jó a tartalék, nem kivétel ez alól a gyermekvállalás sem.
Részvétem egyébként.
Miért gondolod, hogy az gazdagság, ha saját erőből tud valaki egy gyereket különórára járatni vagy színházjegyet venni?
És ha nincs pályázati lehetőség? Akkor a gyerek pénz híján megreked és nem nagy pénzekről van itt szó, ez messze áll a gazdagságtól.
Nem mindent, de azt, amiért felelősséget vállaltam, az alapokat igen. Minőségi étel, ruha, kikapcsolódás, nyaralás. Ezek az alapok-plusz az, hogy ha tehetséges lesz valamiben, akkor ne a nyomorult szülei pénztelensége akadályozza meg a fejlődésben, mert nem képesek kifizetni mondjuk a zongoraórákat.
Szerintem ezek az alapok.
Már vártam egy ilyen választ. A 15 millió forint és a minden pénzünket feléljük között elég széles a skála, nem gondolod?
Van ismerősöm, aki a férjével annyit keres, amennyi elkölt, de elment szülni. És sír, hogy nincs pénze. elemi matematika, miből gondolta, hogy lesz?
Arról van szó, hogy plusz egy személy eltartása pluszpénzbe kerül és aki havonta 10 ezer forintot sem tud félrerakni, az miből akarja a plusz egy ember finanszírozni?
Pláne úgy, hogí az ő fizetése eleve kiesik, tehát már alapból kevesebbet keres, mint amennyire eddig is szükség volt?
Ezért nem szülnék tartalék nélkül soha.
Ezt te írtad nem??? Erre írtam tedd azt:O)
De, gyerek nélkül is van crach, csak nem mindegy, hogy egy pénzügyi vészhelyzetben 2 vagy három ember étkezését, orvosi ellátását, ruházkodását, különóráit, étkezését, sportolását, kikapcsolódását kell megoldani anyagilag.
Ezért nem szülnék tartalék nélkül soha.
További ajánlott fórumok:
- Miért nem akarok gyereket?
- Valaki segítene, komoly lelki válságban vagyok?!
- Segítsetek véleményetekkel!! Válságban van a 22 éve tartó kapcsolatom!!
- Ti kötnétek a mostani válságban életbiztosítást ami megtakarítás is egyben?
- A válságban lévő házasság hatásai
- Párom nem akar gyereket...van olyan köztetek aki hasonló szituban van?