Válságban gyereket? Nem könnyű ebben a szituban...nektek mi a véleményetek erről? (beszélgetés)
Meg kérdezhetem mi a témátok?
mert nem győzök vissza olvasni...
:)
látom sokan írtatok...hogy fogom én ezt mind vissza olvasni?:)
Azért majd tanulj meg értelmezve olvasni.
Vagy esetleg azt is tudd meg az élettől, hogy nem kell mindenkinek azonnal szülni ahhoz, hogy megtudja, milyen, ha feltétel nélkül ölelik meg.
Persze, minden pénzbe kerül. (Lassan már az is, hogy levegőt vehessünk.)
Éppen ezért kell fontossági sorrendet felállítani.
Nekem is vannak álmaim, vágyaim, de rangsoroltam őket. Majd szépen lassacskán teljesítem őket, ha tudom. Ha meg esetleg mégse, akkor is legalább volt, ami éltetett, mert látom a célt magam előtt, ami napról napra hajt tovább. :)
Pont ezért tartozik ez is ide. Ezzel a 4X10%-kal van egyensúlyban egy háztartás, messze a luxustól.
Ami sokaknak még így is luxus.
De tudod, akinek nem elég a pénze a hónap végéig sem 2 főre, az ne vállaljon be egy harmadik személyt. Az már nagyon nagy felelőtlenség.
Persze, szép és jó, hogy a kereset 4X10%-át félretenni.
De a mai világban, amikor a munkanélküliség, és a minimálbér az úr, akkor igencsak nehéz. Mert sokan tényleg úgy vannak, hogy sakkozniuk kell a pénzzel, hogy egyáltalán kijöjjenek belőle a hónapban. Az számukra hiú ábránd, "tündérmese", hogy félre is tegyenek.
így van:)
az egyik barátnőm azt állítja fél évig nem aludt:)
oszt engem is ijesztget....de már mondtam, hogy nem érdekel:)
Az bizony. :-)
És becsülettel felnevelt három fiút.
ogre....... hát nem semmi jót röhögtem kínomban...
én mauglinak szoktam hívni néha a hasonlókat...de tényleg szomorú, hogy az én gyerekem azért fog testvér nélkül felnőni, mert a szülei beszari, felelősségtudó, gondolkodó emberek és nem mernek csak úgy potyogtatni a világba! Nekünk ki segít? Ja kaphatnék majdnem dupla családit...ejha 28 ezer végül is ha gyümölcsöt, sajtot, húst nem kapnak akkor talán kenyérre tejre elég...
Rákérdeztem a kolléganőmnél, mit gondol erről a témáról, amit itt beszélgetünk.
Azt mondta, hogy az nem baj, ha az ember krumplistésztát eszik alkalmanként, a baj ott van, ha az egész életét a krumplistésztára alapozza.
Na, erről van szó.
Nem tudom mért kell előre ijesztgettni valakit, én is jó baba voltam, anyu szerint is egy egészsége jó baba eszik meg alszik, amíg pár hónapos..persze mikor mászkálni kezd meg főleg menni az más tészta:)
Mi is este sokáig fent vagyunk, a párom reggel kell fél 5 kor , na akkor én is felkelek csinálok reggelit, tízórait meg kávét:) Kicsit tévézek , aztán visszaalszom:)
igyekszem:)
Már most beszélgetek vele, hogy jó baba legyen:),mert anya szeret sokat aludni:)
Ne csak reménykedj.... :-)))
Igen is az esetek 80%-ban a nevelés a döntő! Ha jól neveled nem lesz köcsi...
Ja ja igenis témánál vagyunk, ezért mondom azt, hogy erre a világra gyermeket szülni igen nagy felelősség! Nézzetek szét ki az aki ma 2 gyereknél többet be mer vállalni????? Tegyétek a szívetekre a kezeteket a "normális dolgozó ember" ebben a műfajban ritka mint a fehér holló! Nekem elgurul a gyógyszerem és a hajam égnek áll amikor itt-ott-amott bemutatnak különböző "családokat" (tisztelet a kivételnek), hogy hát segítsenek mert jön a sokadik puja és nincs hol lakniuk, meg nincs munkájuk, nincs mit enniük.........
Na akkor kérdezném meg, hogy AKKOR MI A JÓ..........-NAK POTTYANTASSZ ENNYI KÖLKÖT??????
Bocs ha ordenáré voltam de ez engem nagyon felháborít!
Ennyit arról, hogy az egészség sem pénzkérdés.
Aha.
Pont annyira nem, mint a gyereknevelés.
A fizetős rendszerbe jóval minőségibb, és gyorsabb ellátást kap az ember, mint a TB által finanszírozottban.
Sajnos ez van.
További ajánlott fórumok:
- Miért nem akarok gyereket?
- Valaki segítene, komoly lelki válságban vagyok?!
- Segítsetek véleményetekkel!! Válságban van a 22 éve tartó kapcsolatom!!
- Ti kötnétek a mostani válságban életbiztosítást ami megtakarítás is egyben?
- A válságban lévő házasság hatásai
- Párom nem akar gyereket...van olyan köztetek aki hasonló szituban van?