Válságban gyereket? Nem könnyű ebben a szituban...nektek mi a véleményetek erről? (beszélgetés)
De ugyebár a vidék nem kertes házat jelent...
Szerintem csak arról van szó, hogy az egész országra kezd kiterjedni, ami Kelet-Magyaroszágon már régen tart, de senki nem fogalkozott vele, mert azt hitte, hogy ott is marad a probléma.
Ha sokan mellőznék a híradásokat és magukkal foglalkoznának a világ "problémái" helyett, jobb lenne. Tekintve, hogy a saját problémád valós, a világéból meg csak elmondanak ezt-azt, ami vagy igaz vagy nem.
Szerintem nagyon fontos nyugodtnak maradni, tartalékokat képzeni és bízni a saját képességeinkben.
Hát ezaz, hogy ez azért nem világháború.
Nekünk senki nem segít pl., ráadásul a kislányomat vinni kell ide-oda mert koraszülött volt. Nem könnyű, és vállalnék még 2 gyereket legalább. Félreértés ne essék, 19 éves korom óta dolgozom Én is, nem azért akarok gyereket, hogy "az állam eltartson", nem keresünk milliókat sem, hogy ezt megengedhessük magunknak, de nincs olyan rossz helyzet, mint amit beharangoznak. Ha egy tanyán élnék és nem lenne tv meg újság akkor olyan boldogan élne mindenki, mert fogalma nem lenne semmiről. Bankban dolgoztam a baba előtt, az emberek a "válság" előtt sose mondták, hogy válság van, nem fizettek egyszerűen, bejött "a válság" és erre fogták, jött a Vágó István reklám, egyből mindenki "hitelspirálba került"...
A vidéki viszonylatot nem ismerem. Azt tudom, hogy a vidékiek órákat is képesek utazni a munkahelyük miatt, a Pestiek viszont már azért nyafognak, ha 1/2 óránál többet kell tömegközlekedniük.
A saját bőrömön azt tapasztalom, hogy amikor 10 éve felmondtak nekem, akkor a felmondási idő 1 hónapja alatt találtam állást. Mostanában a barátnőm 11 hónap után talált állást.
Egy dolog tuti, ha ma lennék 22 éves (akkor fogant az első gyerekem) nem állítana meg a válság abban, hogy gyerekem legyen. Mert ha más nem, magadtól meg tudsz vonni annyit, hogy a gyerekednek legyen. Ez 3 gyerek esetében már nem igaz, mert akkor már az első 2 is kárát látja annak, hogy jön a 3.
Ez azért nem világháború...de anno a családok is összetartóbbak voltak!
És az igények sem voltak túl magasak!
És ma ha nincs pénzed elveszett ember vagy!
Budapesten sincs munka mint pl 4 éve...itt sem jobb mint vidéken...
Vidéken talán ha van kertes házad..nevelsz állatokat, vagy meg termeled a zöldségedet.talán ennyivel jobb..
Egy családot nem lehet a nagyszülőkre építeni...
Az a gáz, hogy biológiai óra is ketyeg...de közben rosszabba helyzet mint 2 évvel ezelőtt.
Én most elköszönök, de délután jövök:)
Szép napot mindenkinek!
Igen, az első gyerek nálunk is így jött. Tudtak segíteni a szüleim, a férjem szülei, a nagymamája és a keresztszülei.
Ma ott tartunk, hogy a szüleimnek nekem kell segíteni (amit szívesen bevállalok, mert sokat köszönhetek nekik), az anyósom maga is ápolásra szorul, a nagymamája már túl öreg, szintén segítséget igényel, a keresztszülők pedig elváltak.
Azért indítottam ezt a fórumot, hogy beszélgessübnk erről...vagy esetleg az idősebbek adjanak tanácsot..nekünk fiataloknak...mit hogyan csináljunk?
Remélem sikerül kivesézni e témát.
Csatlakozom az elöttem szólóhoz.
Novemberben jön a baba.Ha arra várnánk hogy majd egyszer jobb lesz valószínűleg soha nem születne közös babánk.
Mi sem tudjuk mi lesz 1 hónap vagy fél év múlva,bár nagyon szerencsés helyzetben vagyunk,hitelünk nincs.
Ettől függetlenül akadnak megélhetési gondok így is.
Szia!
Nekünk is van már 2, de beszélgettünk egy 3-ról is. De egyszerűen nem merjük. Jelenleg mindkettőnk állása bizonytalan és a 2 gyerek is olyan terhet nyom, hogy most elég is. Csak az, hogy iskolába-óvodába járnak, havi 20-25 ezer ft :S
Bár szerintem ha nem lenne még gyerekünk, talán egyet bevállalnék. Mondjuk így is eléggé aggaszt, hogy mi lesz velük, ha felnőnek. Milyen világba lépnek ki és mihez tudnak kezdeni...
Egyetlen pozitívumunk, hogy nincs hitelünk, de itt vége is.
Ez nem kommunikáció, sajnos érezzük a bőrünkön a változást:(
Persze egy gyerek születése sosem volt olcsó..válság ide vagy oda.
De ami most van...szomorú...nekem sincs gyerekem...van lakásunk hitelünk egy fillér sem...és mégis..félünk.
Én nem dolgozok már lassan 2 éve...párom fizetése tart el engem is...
Egy fizetésből...nem tudom hogyan tudnánk eltartani egy babát...akinek mindent meg szeretnénk adni..
Jövőre szeretnénk családot...remélem addigra kicsit jobbra fordul a szitu...
Szia drágám :)
nem feltétlenül csak a válság miatt.. sokan egyéb megfontolásból nem vállalnak inkább. Hogy úgy mondjam nem fér bele az életvitelükbe.
Mint pl én :)
elképzelni sem tudom és nem is akarom. szerintem vagyunk így egy páran.
Viszont bizonyára a létbizonytalanság sem segít.. és ha így haladunk ez csak rosszabb lesz.
Szia! Érdekes felvetés. A legnagyobb probléma a jelenlegi helyzetben szerintem az egésznek a kommunikációja. Mindig történtek hasonló dolgok, eléggé ciklukus a történelem, meg a gazdaság, csak régebben nem ment körülötte a rémhír keltés és nem volt minden felfújva. Hírekhez például csak írottan lehet már hozzájutni, különben zúdítanak rád mindenféle horrort stb. stb. stb.
Szóval a jelenlegi helyzet nem feltétlenül olyan nagyon aggasztó, hogy még soha nem volt rá példa, hanem annyira modern a világunk, hogy ezernyi fórumról tudják minden nap és minden órában eljuttatni hozzánk, hogy nekünk most rossz és válság van.
Nálunk ezért nem jön a 3. gyerek. Egyszerűen nem merjük bevállalni.
De nekem legalább van már kettő, szerencsétlen fiatal párokat nagyon sajnálom, micsoda dilemma már az érzelmeket az ész érvekkel ütköztetni.
A helyzet elkeserítő...fogy a népesség...de csodálkozunk ezen?
Nincs mire alapozni a családot...kilátástalan, bizonytalan helyzetben kinek van kedve családot alapítani?
A fiatalok zöme hitelből vesz lakást...hiába van valakinek egzisztenciája...még azzal sem ér semmit, mert nem tudni a munkája hogy alakúl.
Nekem mondta egy idős néni, hogy nem lenne ma fiatal..milyen igaza volt...
Egyre több ember kerül kilátástalan helyzetbe, mert válság van.Szerinted mennyire befolyásolja ez a dolog a fiatal párokat abban, hogy családot alapítsanak?
Ez nem vita fórum...csak egy olyan téma, ami szerintem egyre több embert érint..nem politikai vonatkozású ez a téma...inkább amolyan lelki..
További ajánlott fórumok:
- Miért nem akarok gyereket?
- Valaki segítene, komoly lelki válságban vagyok?!
- Segítsetek véleményetekkel!! Válságban van a 22 éve tartó kapcsolatom!!
- Ti kötnétek a mostani válságban életbiztosítást ami megtakarítás is egyben?
- A válságban lévő házasság hatásai
- Párom nem akar gyereket...van olyan köztetek aki hasonló szituban van?