Vallomások (beszélgetés)
Nem, te nem ezt mondtad, hanem hogy kíváncsi lennél a megmondóemberekre .. de hagyjuk, ezt már túltárgyaltuk.
Tény és való, hogy vannak könnyen döntő és lépő emberek, ha úgy vesszük, akkor sikeresebbek, mert lehet sikernek elkönyvelni, ha vki kimászik a sz@rból. Akinek még ez nem megy, vagy nehezebben megy, az nem nézi jó szemmel, ha a másiknak könnyebb. Máris magas lóról beszélő nagyképű alak válik a masikból.
Én is költöztem 200 km-t.
Meg tudod, azt is szokták mondani: ha nem lépsz, akkor még nem fáj eléggé.
Hogyhogy mit tudna tenni?
BÁRMIT meg tud tenni az ember, ha igazán akarja. Ha meg nem, akkor nyafog. Az is egy megoldás.
Nem olvastam olyat, ahol a kiírót bárki elítélte volna.
A "vallomásával" kapcsolatban osztottuk meg a gondolatainkat/véleményünket/tanácsunkat.
És ez így van általában minden vallomás esetén.
Nem, ezt sem gondolom, sajnálom, ha ez jött le... Én csak annyit mondtam, hogy megértem az illetőt, én is laktam olyan helyen, amit ki nem állhattam, de muszáj volt ott lakni, mert gimis koli volt.
Csak az húzott fel egy kicsit, hogy valaki írta, hogy tegyen ellene. Mit tudna egy ember tenni például Lyukóval? Vagy a kisebb falukkal? Én is borsodi vagyok, látom, hogy milyen lejtőn szalad lefelé a térség, és habár én nem fontolgatok költözést, de megértem azt, aki menni akar pl egy rosszabb helyzetben lévő kis faluból, a munka és kilátások nélküli életből.
Márpedig, ha valaki kétbites formában írja le a "vallomását", akkor arra nehéz oldalakon át válaszolni és kitérni minden aspektusra.
"Nem az embereket ítélem el,"
Dehogynem! Hiszen minden regisztráció mögött egy ember van. Attól, hogy a te véleményed eltér másokétól vagy másként fogalmaznád azt meg (mert te érzékenyebb lelkületű vagy) nem kell szóvá tenned, csak elfogadnod.
Én megtettem. 31 évig éltem ugyanabban a városban. Kialakult baráti köröm, biztos munkám volt (mondjuk szar fizuval)
2 hónap alatt eldöntöttem. Nem mondom, hogy könnyű volt és soha egy percre sem bántam meg, de már túltettem magam rajta. Elfogadtam, megszoktam, én akartam. Itt másak az embereket. Barátságtalanok, zárkózottak. Én nem vagyok ilyen. Ezt nehéz benyelnem.
Teljesen igazad van! Rengeteg oka lehet, hogy nem tud költözni, de nem dolgunk, hogy találgassunk, feltételezgessünk. Úgysem a valóság lenne.
Ott a baj, hogy azt feltételezed, hogy más elítéli az anonim panaszkodását, csak te nem.
Oké, de te meg fogadd el, hogy nem ennyire egyszerű családdal csak úgy elköltözni. Mi van ha ő mondjuk saját hibáján kívül ragadt be? Pl beteg hozzátartozót kell ápolnia? A lakását nem tudja eladni és venni másikat, mert mondjuk hitele van, és nem akar kétszer annyit felvenni? Vett házat öt éve, aztán valami miatt elértéktelenedett, és nincs újabb sok milliója? Vállalkozása van és mondjuk ott van a vevői köre? Ez csak pár dolog, ami most így az eszembe jutott.
Mindenesetre én nem ítélem el, mert egy anonim panaszkodást kiírt ide.
Nem vagyunk egyformák . Vannak bizony olyan emberek, akiknek jogos és megfontolt véleményük a költözz el, ha azt látják, hogy a másiknak nem jó ott, ahol van.
Még most sem értem, hogy te ezen mit nem értesz.
Nyilván az lehet, hogy te is nehezebben oldod meg a problémáidat, helyben topogó vagy ... De ezért magas lóról okoskodónak tartani azt, aki könnyebben dönt, elég butaság, már ne is haragudj. Úgy, hogy nem is ismered az illetőt!
Senkire nem mondtad, hogy megmondóember, de azt tényként közölted, hogy kíváncsi vagy a sok megmondóemberre.
Nem vettem magamra a semmit. Feltettem egy kérdést, mert érdekelt a válasz. Ennyi.
Nincs innen hosszútávú ismerősöm, mert a fórumot sem ismertem. Pár napja olvastam egy másik oldalon, és a lombik kategóriától jutottam el idáig, nem is tudtam, hogy ilyen vallomásos oldal létezik... De valahol minden fórum egyforma, és mindenhol vannak ilyen emberek, szerinted nem? Valakinek háttérinfó nélkül azt mondani, hogy "akkor költözz el" jogos vagy megfontolt vélemény? Semmit nem tudunk az életéről. Szerintem nem jogos, csak általános visszahőbörgés a vallomás kiírójának a panaszkodására.
Amúgy senkire nem mondtam konkrétan, hogy megmondóember, direkt nem is válaszoltam senki írására, hogy ne vegye senki magára. Nem tudom, hogy neked miért sikerült.
Hmm .. Azért ez így elég sommás vélemény. Én senkiről sem merném ezt állítani, anélkül, hogy ismerném az illetőt. Ezek szerint neked itt több megmondóember ismerősöd is van.
De miért kellett ahhoz új nicket csinálnod, hogy mindezt megmond? 🤔
Az miaz, hogy megmondóember?
Meg tudnád fogalmazni?
Nem, nem látom. Nem is kell látnom, hiszen ízért ír vallomást, hogy ne is legyen látható.
A vallomását véleményezem és nem a vallomás íróját. Érted?
Utálok Borsod megyében lakni. Olyan érzésem van, mintha mindenhol szemét, igénytelen emberek és gettó venne körül. Persze vannak normális emberek is, de olyan kevés...
Én viszont életem legrosszabb döntésének tartom, hogy elköltöztem onnan. De én feladtam a borsodi életem, hogy olyan helyen éljek, ahol utálok lenni. Házasság. Most már csak a házam miatt élek ott, ahol.
Nem baj, te utálod, én viszont két hét múlva hazalátogatok és úgy várom, mint egy gyermek a játékboltot. :)
Amúgy meg, érdekes ez, mert én most Békésben élek, mégsem szólom le! Alakíts a jövődön, ha megteheted, de más ember igénytelensége miatt, ne ítélj el egy megyét! Zavar az igénytelenség? Költözz el vagy tegyél ellene!
A vallomások írói a legkevésbé akarják felfedni a kilétüket, körülményeiket.
A rájuk reagálók pedig saját habitusuk szerint leírják a véleményüket arra a kevéske infóra. Nem értem, miért gond ez.
"látatlanban keménykedni..." :D
Ott olvashatod a nevem a bejegyzés fölött.
Ha valakinek nem felel meg az az életkörülmény amiben van, azért tenni kell és nem sápítozni. És igen, van, hogy áldozatot is kell hozni.
Szeretném, ha újra "úgy" nézne rám valaki és ez kölcsönös lenne. Rövid az élet, szeretet nélkül mit sem ér.
Sohasem szabad feladni...
Utálok Borsod megyében lakni. Olyan érzésem van, mintha mindenhol szemét, igénytelen emberek és gettó venne körül. Persze vannak normális emberek is, de olyan kevés...
Akkor menjél el! Mondom én aki borsodi vagyok.