Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Új rendelet: kirúghatják a kisgyermekeseket és nyugdij előtt állókat fórum

Új rendelet: kirúghatják a kisgyermekeseket és nyugdij előtt állókat (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5
130. Brad (válaszként erre: 119. - Martin3)
2011. júl. 28. 16:00

nekem mar reg nincs közöm a magyar allamhoz, magamrol gondoskodom.


De en ugy latom, hogy az anyukak eletet nem hogy megkeseriti egyes szabalyzatokkal/törvenyekkel az allam, hanem egyaltalan nem is ad ra lehetöseget, hogy akar kesöbb is ervenyesülhessen a munkapiacon.


Most ha nekem azt mondja valaki, hogy szülj, kapsz 3 honap szül.szabit, a fizud X %-at megkapod, viszont vedett vagy es lesz munkad 3 honap mulva is, eskü jobban örülnek neki, mint annak a 3 evnek...


ELVILEG nem elünk a kommunizmusban... varjuk ki a fidesz kormany veget... (ha lesz vege)

2011. júl. 28. 11:28
Azt mondják hogy nem szavazták meg.
128. punka (válaszként erre: 118. - Virgie)
2011. júl. 27. 10:32

Ilyen hol van? Még nem hallottam ilyenrôl.

Tényleg érdekel, nem kötekedésbôl kérdem.

127. erikpipi (válaszként erre: 118. - Virgie)
2011. júl. 27. 09:09
Itt az állam a részmunkaidőre ad nagy kedvezményt a munkaadónak, de nem élnek vele...
2011. júl. 27. 09:06

Nem tudom mennyivel jobb úgy kirúgni, hogy amikor visszamész akkor mondják meg, hogy 30 nap múlva mehetsz, vagy már a gyes alatt megtudod, hogy megszűnik a munkahelyed.

egyeseknek csak a látszat a lényeg. Legyen meg a törvény, a többi nem lényeg. Legalább lehetett arra hivatkozni, hogy a törvény védi az anyákat, közben a nagy lószart... Ugyan úgy kitették.

125. zsoka1984 (válaszként erre: 122. - Martin3)
2011. júl. 27. 08:59
Igen a több gyermekeseket akik 200000 körül visznek haza és nem azt aki 65 és 100 közt keres mi 10000 kapunk többet és ezt is csak azért mert a cége megemelte a fizetését. Egy gyereket meg ne az állam neveljen fel hanem a szülei. Születés után mért nem adjuk egyből be valahova csakhogy mehessünk dolgozni. Egy 3 és egy 5 éves fiam van elmennék dolgozni két műszakba vagy háromba ki hozná el az oviból majd oda adnám egy babysitternek a fizetésem csak hogy dolgozhassak. Nagyon szomorú hogy a mai világban nem a gyerek az első a család hanem a pénz rohadt anyagias világ.
124. Virgie
2011. júl. 26. 22:08

Szerintem nem kellene ennyire visszazargatni az anyukákat dolgozni. Otthon is lehet csinálni ezt azt, nem annyit mint egy teljes állás, de kiegészítésnek jó lenne. Mondjuk én tudok varrni és megvarrom a szomszéd függönyeit, kapok érte 1000 Ft-ot. Ami nem nagy összeg. De ahhoz, hogy ezt törvényesen tudjam vállalni ki kellene fizetnem kb 100 000 Ft-ot, hogy számlaképes vállalkozásom legyen, egy könyvelő elkészítse az adóbevallásomat (én csak varrni tudok ugyanis, könyvelni nem), egy jogász megírja a szerződést stb. Csakhogy így már nem éri meg.

Anyósom pl nagyon finom befőtteket készít, de eladásra nem készíthet mert agyonnyomják a fix költségek, amiket a bürokratikus rendszerünk elnyel. Így aztán Ő sem csinál semmit a nyugdíja mellett.

Ha megadnák azt a vállalkozási formát, ami mellett ezeket a tevékenységeket lehet csinálni, szerintem igen sokan élnének vele.

Nekem az a véleményem, hogy a mi vezetőink tesznek rá, hogy mit hogy lehetne jobban csinálni, hogy hosszú távon tudjunk fejlődni. Csak a mai napban gondolkodnak, csak rövid távú terveik vannak. Egy év esetleg kettő, és hogy aztán mi lesz. Kit érdekel? Addigra már nem Ők ülnek majd azokban a székekben. Lám Gyurcsányék is hogy meglepődtek hogy 2x is megválasztották őket egymás után.

123. debju (válaszként erre: 122. - Martin3)
2011. júl. 26. 21:52

igen, jó ez a támogatás, de feltételek is kellenek az igénybevételéhez. Ha valaki bruttó 150-re van bejelentve annak hiába van 4 gyereke annyival nem lesz előrébb....


nekem 19 hónapos a kicsi, én is megállás nélkül agyalok már egy ideje, hiába vagyok állományban a munkahelyemen


nem vagyok kiskapu párti, de arról is csak az a véleményem, hogy "fejétől bűzlik a hal"

122. martin3 (válaszként erre: 120. - Zsoka1984)
2011. júl. 26. 21:37

ez az állam éppen hogy a több gyerekes dolgozni akarókat támogatja...nekünk 4 van és most baromi jól jártunk, férjem szinte nem fizet adót, majdnem 2x annyit keres...

amúgy nekem sincs állásom és otthon vagyok a legkisebbel, mert most múlt 1éves, de utálom, mikor valakinek az az első kérdése, ha meghallja, hogy 4 gyerekünk van, hogy akkor én otthon maradok velük ugye? dehogy maradok, ahogy találok munkát, megyek vissza dolgozni, és fogok is találni, nem ezért tanultam ennyit, és nem siránkozom, hogy nem találok munkát, hanem azon agyalok, hogy mit fogok ccinálni, és persze legálisan...mert ma sokan el vannak tévedve, illetve ahhoz vannak hozzászoktatva, hogy csak feketén lehet boldogulni...lassan mindenki csak a kiskapuk világában él...ezért tartunk ott ahol tartunk.

121. debju (válaszként erre: 119. - Martin3)
2011. júl. 26. 21:36
ilyeneket olvasva mindigolyan jut eszembe pl, hogy ugyanennek a társaságnak (kormány) fájt a hatalmas nagy összegű vizitdíj rendszere...
120. zsoka1984 (válaszként erre: 119. - Martin3)
2011. júl. 26. 15:54
Én nem az államtól várom és sokan mások sem de a drága állam a feltételt sem teremti meg semmihez. A családokat meg igenis védeni kell, én részemről azért szültem két gyereket hogy én neveljem fel és ne az utca vagy egy rakás idegen. A gyes alatt szakma mellé érettségit szereztem így sem vesznek fel sehova a két gyerek végett nehogy már elmerjek menni szabadságra vagy táppénzre. Egyébként ennek az államnak a politikája az hogy aki éppen megél azt annyira ellehetetleníteni hogy képtelen legyen életben mardni. Ja és attól hogy itthon vagyok a gyerekekkel mert nem kapok munkát ami mellett a gyerekeket is tudom nevelni fizetem a járulékokat magam után nem az állam tart el nem kapok segélyt a férjem 110000 forintos fizetéséből élünk négyen plusz a 26600 forintos csp. Tudod ha lenne munka senki nem az államtól várná mert lehet hogy ez nem szocializmus mert akkor lenne munka.
119. martin3 (válaszként erre: 1. - Brad)
2011. júl. 26. 14:49

mi ezzel a probléma? tessék már felébredni, hogy nem a kommunizmusban élünk...végre

igen fáj, de ne várjunk már minden megoldást az államtól!!!

gondoskodj magadról (minden téren)

118. Virgie
2011. júl. 26. 14:44

Példálózgatunk itt a nyugati országokkal. Csakhogy ott van pl olyan vállalkozási forma, hogy otthon dologozó anyuka. Jelentős adókedvezményekkel vállalhat egy kismama otthon munkát, vagy forgalmazhatja a saját maga által készített termékeket.

Ne legyenek illúzióink, itt csak arról van szó, hogy az állam zsebébe minél több kerüljön, amit aztán le lehet nyúlni.

117. Virgie
2011. júl. 26. 14:40

Ja és nagyon jópofa, hogy oldjuk meg ismeretségi körön belül.

De ahhoz infrastruktúra kell ám. Ma Magyarországon a kisgyermekes családok lényeges része 50 nm alatti lakásban él. Ott hogy oldja meg, hogy akár 2-3 gyermekre vigyázzon? És akkor még nem beszéltem a hivatalos elvárásokról ÁNTSZ, APEH. Ha van valami jövedelmed már ugrik is a GYED-GYES, és fizetheted a horribilis adókat. Kérdezd csak meg l.luiselotte-t Szerintem tudna regélni.

Ha meg feketén csinálod, tuti, hogy valamelyik szomszéd feljelent, mert zavarja a gyerekek okozta zsivaj.

116. Virgie
2011. júl. 26. 14:36

Elolvastad a kommenteket is?

Szerintem is propaganda szöveg. Megkérdeztek akár egy gyermekpszichológust vagy pedagógust? Nem.

Újságírót, szicológust, közgazdászt, felnőtt pszichológust igen, azok közül is csak az idősebb korosztályt. És amit mondanak az igaz, csak egyoldalú, részigazság.

Ha tényleg mindegy, hogy az anyukával van a gyerek vagy sem, akkor az árvaházakból miért kerül ki annyi érzelmileg sérült ember???

115. punka (válaszként erre: 110. - Zsoka1984)
2011. júl. 26. 10:23

Egy videó ezzel kapcsolatban:

[link]

Nem az én véleményem, csak hogy minden szakember mást mond.

114. Virgie (válaszként erre: 112. - L.luiselotte)
2011. júl. 25. 11:29

Mutass ma, kérlek, egy olyan vállalkozót aki mindent a törvénynek megfelelően könyvel. Ilyen nincs, mert aki így akarna vállalkozni az egy évig sem húzza és tönkremegy. Én is vállalkoztam, és tudom, hogy milyen gáz, de azért nem kell mindjárt a másikat hibáztatni.

Ez az egymásra mutogatás kicsit szégyen szerintem.

Te ne maradj otthon a gyerekkel, mert élősködő vagy.

Könyörgöm havi 25000 Ft-ról beszélünk. Nehogy már egy egészséges gyermek felnevelése ennyit ne érjen meg a társadalomnak. Főleg ha valaki ennyiért kettőt nevel. A két gyerek után sem több ám a gyes. És vajon mennyibe kerül a társadalomnak ha bölcsibe adom a gyermeket? És itt ne csak a nettó havi díját nézzük a bölcsődének, hanem az elhanyagolt neveletlen gyermeket is, amit az állami nevelés eredményez.

Az iskolában nincs fegyelmezés, mert az ultraliberális törvények minden eszközt kivettek a tanárok kezéből. A szülőnek meg vajon mennyi energiája marad miután 10-12 órát dolgozik naponta?

Ilyenkor jön az, hogy a gyereket az internet a TV és az utca neveli. Szerintetek ez jó irány?

113. debju (válaszként erre: 112. - L.luiselotte)
2011. júl. 23. 22:31
valóban csökkenteni kellene a vállalkozók terhein, de a módja nem mindegy...
2011. júl. 23. 21:27

és a vállalkozók ? Mivelünk senki nem törődik, csak a pénzünk kell, pedig már több bőrt nem lehet lehúzni.


Talán éppen ezért hagy hidegen a fórumban megfogalmazott tényállás. ( ma mintha a déli hirekben félfüllel hallottam volna, hogy a vállalkozók üdvözölték )

Fizessenek ők is min. 120.000 ft/hó-t az APEH-nek, utána szabad irigykedni és tüntetni.

2011. júl. 23. 21:23
Nem azokra a nőkre gondolok akinek muszáj visszamenni dolgozni!!!
2011. júl. 23. 21:21
Írták egy páran hogy ugye aki gyesen van nem termel stb. Férjem nagynénje szerint a magyar nő a leglustább a világon otthon ül 3 évig míg ő Amerikában csak hat hónapig. Ezt annak idején azért találták ki mert a gyereknek 3 éves koráig a szülőkre van szüksége a szeretet a kötödés tehát a normális fejlődés elindulásához. Én inkább azokkal a nőkkel nem értek egyet akik 6 hónaposan bölcsibe adják a férjük haza hoz 300-500 körül nekik meg szükségük van még a másik 250-re. Az anyagiasságra gondolok amikor egy szülő azt hiszi anyagi biztonságot kell csak a gyereknek adni a többire meg ott a bölcsi meg az ovi. Igen az éremnek két oldala van de szerintem ha gyerekről családról van szó akkor inkább az érem azt az oldalát fényezzük.
109. debju (válaszként erre: 107. - Fa3d5b4d84)
2011. júl. 22. 16:22
na igen, 2/3 az 2/3.... :-(
108. debju (válaszként erre: 106. - Virgie)
2011. júl. 22. 16:19
akkor gondolom kettővel sem jobb a helyzet
107. fa3d5b4d84 (válaszként erre: 1. - Brad)
2011. júl. 22. 16:18

Sziasztok.

Ez egyszerűen szégyen!!!!!!!!! Én azt hittem, hogy rosszul olvasok. És sajnos nincsenek illúzióim, hogy nem így lesz.

106. Virgie
2011. júl. 22. 15:45

Sajnos mostanában mindenki rövid távon gondolkodik.

A gyermek egy befektetés, most ráfordítok, hogy 25 év múlva rábízhassam a közös költségek finanszírozását.

A mai nő azonban nem szívesen vállal gyermeket, mert fél, hogy miből neveli fel, mi lesz vele a gyermekvállalás után. Ma már ha valaki 3 gyermeket vállal azt bolondnak nézik. Nem is véletlenül, egy három gyerekes anya ne is akarjon visszamenni dolgozni, mert max takarítónőnek veszik fel.

105. Virgie (válaszként erre: 103. - Spinneli)
2011. júl. 22. 15:40

Azt nem is lehet bírni. De ha megkérdezed az anyukákat, elég kevésnek adatott meg ez az ideális helyzet, hogy csak a gyerekeivel foglalkozhasson.

És nem csak a háztartásra gondolok, mert az ugye vele jár.

104. Virgie (válaszként erre: 93. - Ujlany)
2011. júl. 22. 15:36

"Mert az allamnak nincs penze, csakis abbol amit az emberek befizetnek. "

Jelenleg is vannak komoly nagyvállalatok (Richter Mol stb) amiben van állami tulajdon, és ezekből is vannak az államnak bevételei.

Az uniós pénzek is bevételek, amennyiben többet tudunk elhozni, mint amennyit befizetünk.

Az államkötvényekkel és más befektetésekkel is biztosan szereznek még némi pénzt.

103. spinneli (válaszként erre: 67. - Szabotimi)
2011. júl. 22. 15:34

Nem erről beszélek, hanem arról, hogy nem bírnám ha a gyereken kivül nem lenne más feladatom.

A háztartásbeli és anya szerep nem hiszem, hogy hosszú távon évtizedekig engem kielégítene, de ez tipus kérdése is szerintem.

102. b9e29ca258 (válaszként erre: 100. - Virgie)
2011. júl. 22. 15:27

Én ezt csak példának írtam. Tudom, hogy vannak akik nem támaszkodhatnak a nagyszülőkre.

De úgy látom, hogy egyébként mindenki azon van felakadva, hogy a férfi többet kapjon. De ha valaki otthon van gyerekkel, akkor csak a férfi tartja el a családot, mert a gyás/gyed/gyes nehéz megélni. Innentől kezdve neki kéne többet kapnia, hogy anyagi biztonságba legyen a család.

Azt már nem fejtettem ki, hogy ezt milyen módon.

És nem azt írtam, hogy a nők kevesebb bért kapjanak. De ha a férj jól keres, akkor egy nő megteheti, hogy otthon marad a gyerekkel normális ideig, és utána ha szeretne visszamegy dolgozni akár teljes, akár részmunkaidőben. Ha pedig nem, akkor otthon tudna maradni.

101. Virgie (válaszként erre: 68. - Ujlany)
2011. júl. 22. 15:27

Azért azt megkérdezném a csak befizetőktől, hogy magániskolába, magánkórházba, magánorvoshoz jártak?

Esetleg a szüleik nem kapnak nyugdíjat? Mert jelenleg a nyugdíjasoknak a mi nyugdíjbefizetéseinkből adják a pénzt.

Tűzoltóra, rendőrre, bíróságra stb. nem tartanak igényt?

Közutakra, világításra? És még sorolhatnám.

Az államháztartásnak elég kis részét teszi ki a családtámogatás.

És ha a jövőben is igényt tartanak ezekre, akkor azt majd kinek az adójából fogják kifizetni?

A mostani gyerekek fognak érte dolgozni. És ha nincsenek? Akkor meg senki, vagy maradhatunk 70 éves korunkig munkában.

1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook