Munkanélküli segély elveszett bizonyítvány? (tudásbázis)
Akkor ahhoz a listához kell tartanod magad.
Ha nincs is meg a bizonyítványod, azért menj be, hogy elinduljon a folyamat, beteszik hiánypótlásba addig a bizonyítványt, de menj be, mert könnyen megszüntethetik, ha úgy gondolják nem működsz együtt velük.
Most ezt találtam a neten.
A magyarországi álláskeresési nyilvántartásba vételnél a munkaügyi hivatal (járási hivatal foglalkoztatási osztálya) kérheti a végzettséget igazoló bizonyítványokat is — főleg azért, hogy megfelelő állásokat tudjanak ajánlani, illetve bizonyos támogatásokhoz szükség lehet rájuk.
Általában ezeket szokták kérni:
személyi igazolvány
lakcímkártya
TAJ-kártya
adókártya
bankszámlaszám
munkaviszony megszűnésével kapcsolatos papírok
végzettséget igazoló bizonyítványok, oklevelek
Nem mindig nézik át részletesen az összeset, de jó, ha viszed magaddal az eredetit vagy másolatot is. Ha van szakmád, nyelvvizsgád vagy OKJ-s papírod, azt is érdemes vinni.
A volt munkáltatóm nem kérte el.
Az iskolám megszűnt így nem olyan egyszerű hirtelen.
Menj be az iskoládba holnap és kérd ki a másolatot, menj biztosra.
Esetleg a volt munkáltatódhoz menj vissza, lehet náluk ott van a fénymásolat, az eredetiről.
Sziasztok!
A bizonyítványom elveszett és hétfőn megyek be a munkanélküli segély papírért. Megvan minden amit a munkáltatómtól kaptam csak a nyamvadt bizonyítvány nincs. Igazából Gimit nem végeztem el végig így hivatalosan csak a 8 általános bizim kéne. Telefonomba van egy pdf amiben a 9. Osztályos év végi bizonyítványom van. Ha azt bemutatom elég lehet?
További ajánlott fórumok:
- Felfüggesztett büntetés szerepel-e az erkölcsi bizonyítványban, és el lehet-e így helyezkedni valahol?
- Munkaerő-kereslet avagy munkanélküliség
- Hogyan lehet pótolni elveszett iskolai bizonyítványt?
- Elveszett érettségi bizonyítványt hol tudom pótoltatni?
- Tudja valaki, hogy lehet elveszett OKJ-s bizonyítványt pótolni?
- Mennyibe kerül egy elveszett bizonyítvány kikérése újból és ezt hol kell igényelni?