Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Jogos ha egy óvónő rácsap a kisgyermek fenekére? fórum

Jogos ha egy óvónő rácsap a kisgyermek fenekére? (beszélgetős fórum)


1 2 3
2014. aug. 26. 08:12
A testi fenyítés minden formája szigorúan TILOS!!!!!
2014. aug. 25. 22:39
Azt próbálná meg, a kezét is eltörném. Ha én nem ütöm meg a gyermekeimet, egy idegen hogy merészelhetné?
83. pgiz (válaszként erre: 70. - Cukifalat)
2010. dec. 12. 12:55

A bölcsiben biztosan azt tanulták a gondozók, hogy ha a gyerek az elhagyottság-érzés miatt sír, akkor magunkhoz kell ölelni és fel kell emelni.

Ha egy pöttöm megszólítja a világot - akár sírással- és a világ nem válaszol rá, előbb-utóbb eldönti, hogy nem érdemes segítséget kérni.

Felemeléssel, ölben tartással nem lehet elrontani gyereket -szerintem.

Ezt a bölcsit szeretném az unokámnak, majd ha lesz, ezekkel a gondozókkal.

A kérdésre: nem jogos rácsapni. Otthon sem jogos.

Ám óvodásnak már tudnia kell, hogy ha bárki alszik, akkor csendben kell lenni.Anyuka-apuka dolga megtanítani.

2010. ápr. 22. 11:28
A gyermek viselkedése az életkori sajátosságokon túl a családi élet milyenségét is tükrözi.
2010. ápr. 22. 11:24
Szerencsére azóta lecsillapodtak a kedélyek. De azért résen vagyok.
2010. ápr. 18. 21:52

Manapság az óvónőknek nincs fegyelmezési eszköz a kezükben.Nem büntethetnek SEMMILYEN módszerrel.Ezért csak a szülőn múlik,h viselkedik a gyerek.Nagyon nehéz.Én is óvónő vagyok (most éppen bébiszitter,munka híján).Soha nem akartam megütni egyiket sem!!!!Bár szerettek és én is őket.Nálunk gondolkodó szék volt a bünti.De ez sem engedélyezett hivatalosan.Csak ezért tart itt a világ,mert a gyerekek úgy nőnek fel,h nincsenek szabályozva,azt hiszik,h ők a világ közepe és minden értük van.És egy óvónőnek,ha olyan napja van,vagy halmozódott a sok tehetetlenség...hát előfordulhat,h nem tudja magát visszafogni.Mindenképpen beszélni kell a szülővel,stb...

Sokan mondhatják,h aki nem bírja,ne menjen óvónőnek.De ez nem ilyen egyszerű.Általában azért mennek erre a pályára,mert SZERETIK gyerekeket.De igenis vannak neveletlen gyerekek,akik megnehezítik a napot,a foglalkozásokat,vagy agresszívek!De mindig a szülőt kell megnézni,mert a gyereke soha semmilyen körülmények között nem tehet erről.Ez egy otthoni folyamat része...Nem könnyű,de ha szerencsés az ember,értelmesek a szülők,csak keveset foglalkoznak a gyerekkel.Ez is megoldható,ha a szülő is akarja.

2010. ápr. 13. 15:13

A másik lehetőség:

Ha nem egyszeri hiszti volt, lehet csak az oviban csinálja és otthon nem, így anyuka nem tud róla, az óvónő is leülhet egyszer beszélni anyukával, hogy itt így viselkedik a gyerek és valamilyen megoldást kellene rá találni.

78. RytaMyca (válaszként erre: 1. - Adfa0d8bdb)
2010. ápr. 13. 15:06

Én is odamennék, és megkérdezném valóban így történt e és ha igen miért.....szóljon rá vagy állítsa ki a sarokba....stb. De könyörgöm, hogy megütni, mégha kicsit is, nem engedném.

Kiváncsi lennék mit mond erre a Vezető óvónéni, ha kiderül, gondolom abban egyetért ő is, hogy a gyereket semmilyen körülmények között nem ütjük meg.

Ezt hagyjuk a családnak ha azt gondolják, hogy ezzel megtudják fegyelmezni.

Száz szónak is a vége, kérdezd meg az óvónőtől.

77. Tayna
2010. ápr. 13. 10:39
A gyermekvédelemben dolgozók semmilyen testi bántalmazást nem adhatnak. Ha meg megtette az óvónő azonnal eltávolítják a munkahelyéről. Ne hagyd járj utánna mert ha megteszi 1 gyerekkel megteszi a többivel is. Csak azok lehet félnek szólni a szülőknek!!!!
2010. ápr. 12. 18:25

Szia!

Az én kisfiam nem egy egyszerű eset, elég sokat hisztizik és nehéz fegyelmezni is. De el nem tudom képzelni, hogy az óvónő ráüssön. Ha egyszer is előfordulna, azt biztos élete végéig megemlegetné. Soha, semmilyen körülmények között nem tűrném el, hogy valaki rá üssön a gyermekemre. Soha!!!

75. 111e183830 (válaszként erre: 74. - Egypt)
2010. ápr. 12. 07:57

A mi sulinkban erre él a "3 falat" szabály.Mindenből kötelező 3 kanállal enni ,hogy ne ránézésre utasítsák el(sokszor rájönnek,hogy nem is rossz).Utána,ha nem kéri otthagyja és passz.

A kaja nem büntető eszköz.Se az elvétele,se a kötelező betömetése.Egyetértek,hogy az evés kultúráját is meg kell tanulni,de ne így.

Lehet jutalmat kitűzni a jó viselkedésért(nyomda a kezükre),szedje le az asztalt a "rossz" gyerek...

74. egypt (válaszként erre: 68. - Adfa0d8bdb)
2010. ápr. 11. 18:47

És ha tényleg rossz volt a kaja?

Persze nem illik azt mondani, hogy fúj, de ez nem olyan komoly dolog szerintem. Azt mondtam volna, hogy jó, akkor maradj csendben és ne edd meg.

73. egypt (válaszként erre: 63. - A1baa7edcc)
2010. ápr. 11. 18:45

A veréstől senki nem lesz jobb. Meg lehet nézni a sorozatgyilkosokat és az erőszakos bűnözőket, mindet verték gyerekkorában. Az erőszak erőszakot szül.

Hogy a konkrét példánál maradjunk, az óvónőnek eleve nem szabadott volna megengednie, hogy elfajuljon a helyzet, és a másik gyerek szekálja a kislányt.

Teljesen természetes reakció volt a kislány részéről a hiszti. Szerintem ha a játékát visszaadta volna neki, le is nyugszik, de ha nem:

felveszem a gyereket, és magamhoz szorítom, míg meg nem nyugszik.

Ez használni szokott.

72. egypt (válaszként erre: 64. - A1baa7edcc)
2010. ápr. 11. 18:41
Ó, de találkoztam, és nem mondom, hogy mindig sikerül megtalálnom a megoldást, de nem ütök meg gyereket.
2010. ápr. 11. 18:35

Soha semmilyen körülmények között nincs joga egy pedagógusnak megütnie egy gyereket!

A szülőnek se szabadna.

Ezer más módja van a fenyítésnek.A verés csak a felnőtt feszültséglevezetése.

Kérdezd meg a pedagógust,mi történt.Ha elismeri,hogy ez történt,akkor nagyon komolyan beszélgess el vele.

Ja! És kérdezd meg legelőször,hogy miért nem tőle tudod?

2010. ápr. 11. 16:24

bennem maradandó traumát okozott mind az ovonőm mind az iskolai tanárom, én hiába mondtam anyámnak h ver a tanár, tudott az ovonő bunkozásárol, mégse tett semmit. megmaradt az "emlék".

én megfogadtam h ha valaki az én gyerekemmmel bánik így ráborítom az asztalt MERT azért vagyok én a szülő h megneveljem és ha kell megverjem, de senki másnak ez nincs megengedve.

2,5 éves a lányom, én nem tűröm a hisztit, nem jelenti azt h mindig megverem , nálunk van büntetés (kiültetem egy helyre)DE utánna mindig megbeszélem vele ami történt.


bölcsiben történt velünk:

beszoktatást követő héten sokat volt a lányom kézben, más anyukák szoltak h tudom e.persze nem tudtam. sokat sírt a lányom ezért szinte egész nap kézben volt.

másnap bentmaradtam h megnézzem mi is történik és végül szoltam is h miért kapatják fel?

elmagyarázták miért, megértették a nézőpontomat is. kulturáltan megbeszéltük, azóta is jool kijövök a gondozokkal, sőt tetszik nekik a sok vissza kérdezésem, mert látják h figyelek a gyerek vissza jelzéseire.

bocsi hosszu lettem, de így kerek

69. a1baa7edcc (válaszként erre: 68. - Adfa0d8bdb)
2010. ápr. 11. 16:07

Szerintem a pedagogusoknak, akik ilyenekkel talalkoznak, egyszeruen csak meg kellene tanulniuk lazan kezelni az ilyen gyerekeket, tulajdonkeppen nem az o gondja, ha a gyerek nem tud viselkedni, csak a tarsaiban ne tegyen kart es sajat magaban, ennyi.

Megvaltani az ovodaban, iskolaban nem fogjak a vilagot, amit eredendoen igy inditanak utnak, azon nem tudnak valtoztatni. A szulo pedig kesobb majd szembe kell nezzen elete muvevel.

68. adfa0d8bdb (válaszként erre: 67. - A1baa7edcc)
2010. ápr. 11. 16:05

Passz, de a szülő háborgott, h ő meg fizeti a majd 400 Ft-os napi menüt, és így járnak el...

Nyilván kellemetlen!

67. a1baa7edcc (válaszként erre: 66. - Adfa0d8bdb)
2010. ápr. 11. 16:03
Mert egyebkent a gyerek megette volna?
2010. ápr. 11. 16:01

Nálunk múltkor a szülői értekezleten az merült fel, h egy kisfiú (4 éves) azt mondta az ételre h "Fúj!"

Az óvónő megdorgálta, h az ételre nem mondunk ilyet. Pár percre rá a kisgyerek újra ezt mondta. Erre az óvónő elvette a tányérját, és ezzel befejezettnek tekintette az ebédet.

Nagy port kavart ez is!

2010. ápr. 11. 15:56

Az elsős gyerek nagyon jól tudja, neki jogai vannak (a nagyobbakról nem is beszélve)!! Aztán elmagyarázom neki a kötelességeket is... erre az a válasz, hogy ő ezt nem tudta!!!???

Egy jó évvel ezelőtt 2 osztálytárs felakasztotta a 3. osztálytársukat a ruhafogasra. Azzal büntették, hogy nem mehetett el az osztálykirándulásra májusban. Hónapokig görcsben volt a gyomrom, amikor be kellett lépnem az iskolába.

64. a1baa7edcc (válaszként erre: 61. - Egypt)
2010. ápr. 11. 15:56

Szerintem minden pedagogus talalkozik olyan gyerekkel, amelyik viselkedesere legszivesebben megloditana a kezet, de aki esznel van, az nem teszi meg.

Ne mondd, hogy minden helyzetet kihivaskent tudsz kezelni, mert akkor nem talalkoztal meg kezelhetetlen gyerekkel.

63. a1baa7edcc (válaszként erre: 44. - Anka71)
2010. ápr. 11. 15:53

Ovodaban nem tudok rola, hogy barmelyikunket testileg fenyitettek volna, iskolaban volt 1-2 vadallat tanar, amelyik neha adott a neveletlenebb fiuknak.

De azokbol a fiukbol nem azert lett kesobb normalis felnott, mert vertek oket.


Igen, a szulonek kell(ene) nevelnie, de a bazi nagy szabadsaggal, hogy pont a szulok szidjak a pedagogusokat, ezt ertek el, senkinek nincs tekintelye, meg a szuloknek sem.

2010. ápr. 11. 15:47

Sajnos, tudta a gyerek, hogy mit beszél...

2 héttel ezelőtt az elsőseimnek Mózes történetét olvastam föl - ahol ugye a gyermek anyjának adja "táplálásra" a fáraó leánya, akit megtalált. Több gyereknek mindjárt más "ugrott" be, és rögtön tudták, hogy miről van szó!

61. egypt (válaszként erre: 44. - Anka71)
2010. ápr. 11. 15:45

Azért, mert a szülő nem neveli őket. Én szerencsére sosem tapasztaltam olyat, hogy óvónő vagy tanító vert volna minket.

Nem arról van szó, hogy nehogy már belehaljona gyerek... Pedagógiailag nem helyes, nem célravezető a verés! Aki mást gondol pedagógus létére, az nem való erre a pályára. Annak nem tudom, mit tanítottak pedagógiából, pszichológiából vagy neveléselméletből.

60. egypt (válaszként erre: 34. - Adfa0d8bdb)
2010. ápr. 11. 15:43
És ezért???? Eszem megáll!!! Bemennék, és elbeszélgetnék vele, de tuti megmondanám, hogy ha még egyszer előfordul ilyesmi, feljelentem vagy minimum szólok a vezető óvónőnek (ha az normális).
59. egypt (válaszként erre: 32. - Wecuska)
2010. ápr. 11. 15:41
De nem veréssel!
58. egypt (válaszként erre: 31. - A14deb9047)
2010. ápr. 11. 15:40
És ezért egy ovis gyereket pofonvág? Aki azt sem tudja, mit beszél? Szégyen, hogy vannak ilyen óvónők! Ez a megoldás ahelyett, hogy leültetné és elbeszélgetne vele? A nevelés csúcsa!
57. egypt (válaszként erre: 30. - Nívea)
2010. ápr. 11. 15:39

A verés semmiképp sem helyes, mindegy, mi történt. Ráadásul törvényellenes, nem vitatéma.

Én 8 évig tanítottam középiskolában, mielőtt elmentem szülni, soha nem ütöttem meg gyereket, és eszembe sem jutott. Engem is fel tudnak mérgesíteni, néha iszonyú szemtelenek, de nem üthetem meg őket és kész.

2010. ápr. 11. 15:27

Na még vili hogy jogos!Ha nem lenne az,nem tenné.

Mire való az óvónéni?

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook