Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mi a különbség a zománcozott és a sima öntöttvasedény között? fórum

Mi a különbség a zománcozott és a sima öntöttvasedény között? (beszélgetés)

12. lolita2112 (válaszként erre: 11. - Globus)
ma 08:01
ez jo.nem reg kaptam egy wok-ot/kinaiak szoktak ebben fozni,de nem hasznaltam meg.en a zomancos edenyek hive vagyok.kapni nalunk/nem ottgon elek/es nekunk is van tobb is,s az edeny neve magyarul-rozsdamentes acel.tobb ilyen edenyunk is van,de en nem szeretem,mert megvaltozik benne bizonyos etelek ize/pl.ha vmit paradicsommal fozok,vagy a husleves ize is/.a zomancozott edenyeket kedvelem.
11. globus (válaszként erre: 8. - Lolita2112)
ma 05:46
Én nagyon szeretem. Igaz, zománcos. Legszebben sül benne a kenyér.
10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - Alnisa)
ma 05:07

Az elején "beavattad"? Elmosni, füstölésig hevíteni 3*?

Citromos, ecetes dolgokat nem szabad beletenni, se citromos mosogatószert használni.

S mielőtt elteszed mindig ki kell kenni zsírral vagy olajjal. Nem vágtam még bele a használatába, a zománcozott jobb lett volna, de megtartom, hátha beválik ez is; bár macerás egy kicsit az biztos. Áll a dobozában szépen csendben a drága.

9. lolita2112 (válaszként erre: 2. - Fórumnyitó (anonim))
ma 02:23
legjobb a belul zomancos edeny vagy uvegedeny/jenai/.nalunk lehet kapni kulombozo meretekben.
ma 02:21
az ontottvas edeny hatranya,hogy meg uresen is nehez nem beszelve arrol ha fozol benne vmit.en mind kidobaltam epp ezert.
tegnap 13:12

A nem zománcosról nem tudok véleményt mondani.

Zománcozottból van több méret is.

Abban sütöm a zsírt, készítek pörköltet, van nagy 🦆 sütő, de én csirkét sütök benne, vagy kenyeret. Töltöttkáposztához is kitűnő....én szeretem nagyon, csak nehéz, a hő jobban elolszik benne.

tegnap 12:04
Nekem sima öntöttvas volt, mindig minden odasült benne (leégett, beletapadt, felvakarni se lehetett), kidobtam a pibe.
tegnap 11:21

Van zománcos öntöttvas fazekam,jó nehéz:))

Nagyon kedvelem,,vannak olyan ételek amik a sima zománcosban könnyebben kapnak oda.Ebben nem.

tegnap 10:58
Sütőben is használhatod. Macerásabb a mosogatása de én szeretem.
3. Anyagi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 10:31

Nekem van egy, ami zománcos.

Sokkal könnyebb a tisztán tartása!

Ezt még nem használtam szabad tűzön, de van öntöttvas flekken-sütő lapom! Ez azért jó, mert szinte bármilyen hőre fel lehet forrósítani! Ettől lesz a hús gyors, kívül finom kérget kapó és belül szaftos!

tegnap 09:49

Tapasztalatok érdekelnének, ha van valakinek mi a különbség a zománcozott és a sima öntöttvasedény között? Már nem szeretnék a visszaküldéssel bajlódni, ezt szabadtűzön is lehet használni, a másikat nem tudom.

Edény

Lábas

Öntöttvas lábas

Öntöttvas lábas

Az öntöttvas lábasok a konyhai eszközök egyik legkedveltebb és leginkább megbecsült kategóriáját képviselik, mivel számos előnyük van a mindennapi főzés során. Ezek az eszközök nemcsak rendkívül tartósak, hanem a kiváló hőmegtartó képességüknek köszönhetően egyenletesen osztják el a hőt, ami kiváló minőségű ételek elkészítését teszi lehetővé. Az öntöttvas lábasok masszív felépítésükkel és hosszú élettartamukkal tűnnek ki a többi konyhai eszköz közül. Az anyaguk természetes tapadásmentességet biztosít, amely idővel csak javul, ahogy a lábas "bejáratódik" és a használat során patinásodik.

Az öntöttvas lábasok sokoldalúsága lenyűgöző, hiszen szinte bármilyen főzési módszerhez használhatóak: sütéshez, pirításhoz, pároláshoz, lassú főzéshez, sőt akár kenyérsütéshez is ideálisak. Ezek az edények különösen jól teljesítenek a lassú főzést igénylő ételek elkészítésében, mint például pörköltek, raguk vagy akár egy jó házi kenyér. Az öntöttvas lábasok fedővel ellátva kiválóan alkalmasak a hő és a gőz megtartására, ami segít megőrizni az ételek nedvességét és ízét.

Az eszközök tisztítása és karbantartása egyszerű, azonban némi odafigyelést igényel: fontos, hogy használat után alaposan tisztítsuk meg őket, és minden alkalommal vékony réteg olajjal kezeljük, hogy megelőzzük a rozsdásodást. Az öntöttvas lábasok nem alkalmasak mosogatógépben történő tisztításra, mivel a vegyszerek károsíthatják a felületüket.

Leírás:

A stílus és a dizájn szempontjából az öntöttvas lábasok eleganciát és hagyományt sugároznak. Sok modell gyönyörű zománcozott külsővel rendelkezik, amely színes és esztétikus megjelenést kölcsönöz az eszköznek, így bármely konyha díszévé válhat. Az öntöttvas edények általában nehezebbek más típusú edényeknél, ami ugyan kihívást jelenthet a mozgatásuk során, de cserébe stabil és megbízható főzőeszközt kapunk.

Összességében az öntöttvas lábasok ideális választást jelentenek mindazok számára, akik hosszú távra keresnek megbízható és sokoldalú konyhai eszközöket. Akár kezdő szakács, akár tapasztalt gasztronómiai rajongó vagy, egy jól megválasztott öntöttvas lábas segítségével új szintre emelheted a főzési élményt és az elkészült ételek minőségét. Az öntöttvas lábasok valóban időtálló befektetést jelentenek, amely generációkon át szolgálhatja a konyhai kalandokat.

tegnap 09:49
"Vettem egy öntöttvas lábast, de utána rájöttem, hogy nem figyeltem eléggé a leírásnál, mert nem zománcozott. Kicsit benéztem és bosszant."

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook