Terhességi cukorbetegség (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Egész jók az értékek :) nekem még így is 8 körül vannak én még most is hányok, ha nem akkor a gyomrom ég :S kaja undorom van 3 kilót híztam.
Hát te nagyon ügyes vagy! Én nem vagyok ennyire...
Ingadozó nekem is, a legrosszabb 7,1 volt, azt tegnap sikerült mérnem, miután bűnöztem és megettem egy gombóc fagyit. Általában 5,3 és 6,1 közötti értékeim szoktak lenni.
85 kilóval kezdtem a terhességet, 21. hétig hánytam, amíg meg nem mozdult a babám. A diéta is rátett egy lapáttal, így most vagyok 76 kiló.
Értem, kitartás!
Nekem már csak 2-3 hét, ezt fél lábbal is kibírom :D
Nekem az elsővel 7,8 volt a terheléses cukrom és diétázni kellett. Szülés után 6 héttel visszaállt a cukrom normálisra.
Most a második gyerekemmel vagyok kismama, a 16. héten megcsinálták a terhelést és most 8,96 lett. Szóval magasabb lett a cukrom, mint az első babánál... Az orvosom azt mondta, ha lenne 3. baba akkor már az elejétől fogva diétázni kell majd...
Koszi mindenkienk a gratulaciot es a biztatast! Az utobbi par napban egesz jo ertekeket kaptam, ugyhogy sokkal nyugodtabb vagyok. A kisbabamat holnap reggel hozhatom haza, gondolom az is fog segiteni csokkenteni azokat a makacsabb szamokat.
1 honap mulva megyek vissza kontrolra a cukrom miatt, addigra igyekszem helyre jonni.
Koszonom megenyszer mindenkinel a biztato szavakat!
Sziasztok!
Nekem a szülés után komplikációk léptek fel. Ez miatt az átlagnál később lett normális a vércukor szintem.
Ne idegeskedj ez miatt. Amikor már a Picivel otthon vagy és sikerül a diétát normálisan betartanod szerintem onnan kb 6 hét alatt neked is beáll. Bius 8 hetes volt,amikor én rendbe jöttem. Rá kb 2 hónapra lett normális a vércukor szintem.
Amíg idegeskedsz,stb nem fog visszaállni. Majd ha minden beállt a normális kerékvágásba. Addig meg még véletlenül se idegesítsd ezen Magad. Azzal csak ártasz.
clarice: gratulálok én is!
Én is úgy tudom, hogy 6 hét, amíg helyreáll. Nekem a kislányommal szerencsém volt, mert már hamarabb visszaállt a cukrom. Most kíváncsian várom majd, nekem még hivatalosan 4hét a szülésig.
Gratulálok én is! Sok-sok örömet kívánok!
A kórházi diétás kosztot én el sem fogadtam, nem bíztam benne, eleve vittem be és a férjem is hozott arra a pár napra.
Engem inzulin nélkül, de diétával engedtek haza, amit azóta is tartok. Egy darabig próbáltam rendszeresen mérni a vércukrot, de a baba mellett ez sem volt egyszerű. Mivel azonban azok azért elfogadhatóak voltak, így abbahagytam, s csak remélni tudom, hogy nincs gond vele. Idehaza általában hat hét után kell kontrollra menni, nekem viszont a prof. nénim negyedéves ellenőrzést írt elő.
Szóval hat hét alatt ennek is rendeződnie kéne, ezek szerint.
Drukkolok! :)
Sziasztok!
Most olvasgatok a málnalevél teáról, és az egyik weboldalon azt írják, hogy terhességi cukorbetegség esetén nem ajánlott fogyasztani, mert hirtelen lecsökkenti a vércukorszintet. Ti mit tudtok erről, ill. van aki issza/itta?
A kezeletlen cukorbetegeknél is működésképtelenné válik a placenta. Nekem az elsőnél, amikor inzulinon voltam és megszültem, közölték, hogy szebb volt a méhlepény, mint sok nem cukorbeteg kismamánál.
A gyógyszerhez nem tudok mit hozzászólni, több helyről is mondták, a proff meg ismeri ezt a gyógyszert és határozottan ellenezte...na mindegy, az inzulinról van jó tapasztalat :)
Rajta vagyok egy masik angol nyelvu forumon, ahol sokszor vitattak mar az inzulin vs. gyogyszer temat. Nagyon jo recepteket, snack otleteket osztanak meg. Ha valakit esetleg erdekel, itt a link:
Köszönöm!
Közben a férjem is megfejtette a titkot, így le tudtuk ellenőrizni a gépet, szerencsére abszolút jól mér.
Accu Chek Active a gépem.
Azt használni tudom, csak megakartam nézni, hogy jól mér e. Rá van írva, hogy időnként ellenőrizni kell. Ehhez vettem a kalibráló folyadékot, csak nem tudom, hogy kell megcsinálni. Elolvastam a leírást, de nekem kínaiul van...
Szia
Persze már kezdem megszokni, igaz ma egy picit feladtam, de írok e-mailt erről. Szia
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- Terhesség alatti cukorbetegségnél miket szabad enni?
- Akiknek terhességi cukorbetegsége volt/van, azoktól kérdeznék
- Ingadozó vércukorszint terhesség alatt (inzulinrezisztencia, terhességi cukorbetegség)
- A terhességi cukorbeteg kismamáknak mindenképpen hetekkel a szülés előtt be kell feküdni a kórházba? Részletek lent.
- GDM terhességi cukorbetegség