Terhességi cukorbetegség (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Bóbi83 szerintem is jók, annyira nem gáz :)
az éhgyomri értékek milyenek?
Én ritkán érek el ide hosszabb időre, 28 hónapos a lányom és 3 hónapos lesz a fiam, ő hasfájós, a nagyobbik éppen "pötyis" bárányhimlős -nyügös- én meg az őrület határán :)
Ma léptem be a 30. hétbe. Tegnap csináltam 7 pontos mérést és az szerencsére jó lett. Egyedül reggeli után lett 7,1. De ebéd és vacsora után 6,5 alatt voltak az értékek és a dietetikus szerint az már jó.
Ma meg nem dolgozom ment 24 órás pisit gyűjtök. Nagy buli. :)
Huhh, ez jó hír.
A babád rendesen fejlődött a diéta mellett? Az enyém egy kicsit le van maradva. 29 hét 4 naposan mentünk UH-ra és a méretei alapján 27 hét 0 napra becsülték. Azt mondták, hogy átlag alatti a súlya. Kicsit megijedtünk nehogy baj legyen.
Inzulinos csak 10-es érték felett van.
Nekem 8,64 lett a terheléses cukor és 165 gramm szénhidrátos diétán voltam.
Szia Kingi!
Nálam is terhességi cukorbetegséget állapítottak meg, a 120 perces értékem lett a cukros lötyi után 7,8 helyett 8. Most 180gr-os diétát csinálok, de így sem megy a dietetikus által elvárt 6,5 alá a cukrom étkezés után. Olyan 7 körüli értékeket mérek. Milyen értékek után kaptál inzulint? Utána könnyen le tudtak róla szedni?
Van már ilyen fórum...
Terhességi cukorbetegség néven...
Sziasztok!
Szokta még valaki látogatni ezt a fórumot?
A kicsi, Anna, Ő kedden volt 7 hetes.
A nagy, Ritu, Ő pedig hétfőn lesz 2,5 éves :-)
Egy kisfiú és egy kislány mocorog a pocimban.
A nevekkel hadilábon állunk mert nekem a Ricsi és a Regina tetszik de a férjem még csak ízlelgeti és nem jutottunk közös nevezőre.
Nálad látom két leányzó van és gyönyörűek!!!
Gratulálok hozzájuk. Mennyi idősek?
Értem :-)
Én a 23. héten begörcsöltem, Salbutamolt szedtem, háromszor felet. Attól féltünk korábban jön a babám, aztán sikerült két nappal túl hordanom. Az első kislányom pedig 8 nappal hamarabb jött :-)
Lehet tudni a babáid nemét, neveket?
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- Terhesség alatti cukorbetegségnél miket szabad enni?
- Akiknek terhességi cukorbetegsége volt/van, azoktól kérdeznék
- Ingadozó vércukorszint terhesség alatt (inzulinrezisztencia, terhességi cukorbetegség)
- A terhességi cukorbeteg kismamáknak mindenképpen hetekkel a szülés előtt be kell feküdni a kórházba? Részletek lent.
- GDM terhességi cukorbetegség