Terhességi cukorbetegség (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Otthon kell mérnem. Azt mondta a doki, hogy heti egyszer kell éhgyomrit, reggeli, ebéd, vacsi után egy órával egyszer.
Viszont tudod mivel vagyok gondban? Kellene egy héten egyszer a vizelet aceton mértékét is mérnem de sehol nem találok rá tesztcsíkot, neked kellett ilyet mérned valaha? Tudod mi a tesztcsík pontos neve esetleg?
Szia! Igen, tudom hogy már a baba előtt is sajnos ez volt nálad.
Akkor örülök, hogy elég.
Pénteken kell visszamennem a dokihoz, remélem hogy meg lesz elégedve az eredményeimmel:-)
Néha még él.:D
Üdv itt is, bár jobb lett volna, ha itt nem találkozunk.:)
Bőven elég neki is.:) Van olyan, akit kevesebbre fognak.:) Én is hasonlón vagyok.:) nekem 30-20-50-20-40 van, ill. a 180 is meg lett engedve, de az nekem sok. Mondjuk én már terhesség előtt is diétáztam, de asszem ezt tudod.:D
Sziasztok!
Remélem él ez a fórum:-DDD
Én is túl vagyok a cukorterhelésen, 21. héten mentem el, mert apai ágon gyakori a cukorbetegség.
Egy óra után 9,5, két óra után 8,2 lett. 150 grammos ch diétát kell tartanom. 25-25-50-20-30 megosztásban. De egész jól bírom, remélem a babócának is elég:-))
Azt a paradicsomra értettem.:) A 2 paradicsom igen kevés CH, mondhatni semmi. Ugyanis zöldségeknél aminek 100 grammjában összesen 5g alatti CH van, azt nem kell számolni. Tehát ha megeszel reggelire 2 paradicsomot, annyit érsz el vele, h nem vagy éhes, de gyakorlatilag kb semmit nem eszel.
A kérdésemet pedig azért tettem fel itt jó pár nappal ezelőtt, mert hosszú hétvége volt, nem volt alkalmam semmilyen formában beszélnem a dokinőmmel. És ha jól emlékszem, nekem a kérdésem arra szólt, h kinek mikortól kellett inzulin. Kiemelném a "ha jól emlékszem"-et, mert nem olvastam el ismét, szóval lehet nem csak ezt kérdeztem.
Én Femibiont szedek, az jó.
Viszont magnéziumot (még) nem szedek. Ha Magne B6 nem jó, akkor mit lehet?
Hát az nem valami sok reggelire. Az én belgyógyászom erre van specializálódva. IR, cukorbetegség, valamint terhességi cukorbetegség. Szóval ha nem gond, akkor inkább benne bízom.:)
Az édesítő alatt pedig azt értettem, hogy cukor helyett pl. xilit. Benne vagyok egy éve, dietetikushoz is folyamatosan járok, aki egy csapatban van a belgyógyászommal. Úgyhogy nagyon jó kezekben vagyok (ha ők nincsenek, akkor nem lennék terhes sem), ezáltal rosszat sem ajánlok senkinek.
Sziasztok!
DorkaMoncsi kiinduló kérdésére annyit válaszolnék, hogy azért nem mindegy mennyi a cukra, mert, ha alacsony, a baba éhezik, ergo: nem fejlődik, ha magas, a méhlepény meszesedik!!! A meszes méhlepény nem képes ellátni a funkcióját, azaz a babának nem ad megfelelő tápanyagot, a köldökzsinór is elmeszesedik, az pedig nem szállít elég oxigént a babának, gondolom ennek a következményeit mindenki gyanítja. A második lányomnál voltam cukorbeteg. Nem kellett inzulin, sem gyógyszer, azonban kőkemény diétát kellett folytatni. A reggeli 8 feletti értékemnél a doki közölte, hogyha ilyen "magas" egyek 2 paradicsomot reggelire oszt' jónapot! 40+5 született a lányom, teljesen egészségesen. A GDM sokkal ijesztőbb elmondva, mint átélni. Kitartást kívánok Nektek és egészséges kisbabákat!
Szaisztok!
Nekem 7,9 volt a cukrom,ezért diétáznom kell/kellene! kb egy hétig bírtam,aztán jól megfáztam,napokig nem bírtam enni,így borult az egész,aztán épp,hogy meggyógyultam,jött a hányás,étvágytalanság,most csak a annyit csinálok,hogy kicsit odafigyelek a cukor mennyiségére és napközben szúrópróba szerűen mérem a cukromat,de lekopogom,jó szokott lenni! Remélem a manónak semmi baja nem lesz!
Az utóvacsi csak arra kell, ha nagyon éhes vagy, nem a reggeli miatt. Nem sok köze van a reggelihez ennek. Sőt...én azt figyeltem meg magamnál, h ha utóvacsizok, akkor még magasabb.
Leírtam a kérdéseimet a dokimnak, ma fog válaszolni. Egyébként tényleg az idő miatt lehetett nálam rosszabb az érték. Tegnap már 6,4 volt reggeli után, az tökéletes. Lehet kellett pár nap a megszokáshoz. Majd kiderül, nemsoká mérem megint.
Nekem is terhességi cukrom van terhelt érték lett 9,1.
Itthol diétázom nagyjából, mérem a vércukrom ,és mindig jó.
Azért csak nagyjából tartom be a diétát, mert 160 g-ot mondott a dietetikus, és nagyon rosszul voltam tőlle szédültem, kettőslátás, gyengeség,a kislányomat sétálva viszem oviba, és volt,hogy a kerítésekbe kapaszkodtam, mert annyira elgyengültem...
Azóta többet eszem mint 160, kb 180-190-et és aránylag nem vagyok rosszul...
A reggeli magas vércukorra nekem azt mondta a dietetikus csaj,hogy azért kell az utóvacsi este 10 körül 3-4 korpovit kex formájában, mert az lassan lebonló Ch,és segít kordában tartani a reggeli értéket, hogy ne legyen kiugróan magas.
Ma mértem jót :) Bár reggeli előttit nagyon picit túlléptem. 5,1 volt előtte, utána 1 órával kereken 6.
Remélem így marad az utáni :)
De azért holnap elküldöm mailben a belgyógyászomnak az utóbbi napokat, kedden rendel, és majd úgyis válaszol.:)
Ezt biztos mondták:
"Leginkább a reggeli utáni vércukorértékre kell figyelni, ilyenkor szokott a vércukor a megengedett érték fölé szökni. Ez a stressz-hormon, a kortizol napszaki ritmusából adódik. A hormon szintje reggel magasabb, ezért a vércukor viszonylag kevesebb szénhidrát bevitele után is magasabbra szökik. Kiugró vagy gyanús mérési eredménynél a legjobb még egyszer mérni."
Igen, végig szedhetem. Akinek terhesség előtt jön ki a cukorbetegség, azoknak a nőknek azért adnak inzulint (ha szükséges), mert ugye nincs idő arra, h hozzászokjon a szervezet a gyógyszerhez. Mint ahogy nekem sem lenne idő emelni a gyógyszeren.
Most h reggelente rossz az utóbbi napokban, így délben és este is megmérem evés előtt, és után 1 órával, azok tökéletesek. Ez a reggeli szórakozik velem (is).
Mennyi inzulin kellett neked? És mikori értéktől kaptad?
A gyógyszert végig szedheted a várandósság alatt?
A lényeg, hogy tartsd a diétát, s kontrolláld minél többször a vércukrodat, s akkor biztos nem érhet semmi kellemetlenség!
(én rengeteg inzulin mellett is normális súlyú és teljesen egészséges babát szültem)
Igen, tudom, csak engem az zavar, h már a terhesség előtt kezelve voltam ezzel a "cukorbetegség előszobájával", és azóta is folyamatosan, ennek ellenére gyógyszer mellett ilyeneket produkálok. (Más meg csak diétával.)
De amúgy a 16. hét körül egyik reggeli méréskor 7,6-ot mértem, akkor mondta a dokinőm, h többek között a melegfront is befolyásolhatja (és a stressz, stb...). Most pont azt beszéltük a férjemmel a mai jobb eredményem után, h lehet valóban az idő hozta ki, és most szokik hozzá a szervezetem a jó időhöz.
"Amúgy a vércukorszintet ezeregy dolog befolyásolhatja..."
:)Ez igaz.Még a "para" is...:)
Tudod, hányan irigyelnék tőled ezeket az értékeket? :) Tényleg ne parázz ezen!
Amúgy a vércukorszintet ezeregy dolog befolyásolhatja, sajnos, a front is. De még így szuperjó vagy, hidd el!
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- Terhesség alatti cukorbetegségnél miket szabad enni?
- Akiknek terhességi cukorbetegsége volt/van, azoktól kérdeznék
- Ingadozó vércukorszint terhesség alatt (inzulinrezisztencia, terhességi cukorbetegség)
- A terhességi cukorbeteg kismamáknak mindenképpen hetekkel a szülés előtt be kell feküdni a kórházba? Részletek lent.
- GDM terhességi cukorbetegség