Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Terhességi cukorbetegség fórum

Terhességi cukorbetegség (beszélgetés)

A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

1885. Petra025 (válaszként erre: 1884. - DorkaMoncsi)
2012. márc. 28. 10:27

Otthon kell mérnem. Azt mondta a doki, hogy heti egyszer kell éhgyomrit, reggeli, ebéd, vacsi után egy órával egyszer.

Viszont tudod mivel vagyok gondban? Kellene egy héten egyszer a vizelet aceton mértékét is mérnem de sehol nem találok rá tesztcsíkot, neked kellett ilyet mérned valaha? Tudod mi a tesztcsík pontos neve esetleg?

1884. DorkaMoncsi (válaszként erre: 1883. - Petra025)
2012. márc. 28. 09:21
És időközönként majd mérnek reggelizős vércukrot? Vagy otthon kell méregetned?
1883. Petra025 (válaszként erre: 1882. - DorkaMoncsi)
2012. márc. 28. 06:36

Szia! Igen, tudom hogy már a baba előtt is sajnos ez volt nálad.

Akkor örülök, hogy elég.

Pénteken kell visszamennem a dokihoz, remélem hogy meg lesz elégedve az eredményeimmel:-)

1882. DorkaMoncsi (válaszként erre: 1881. - Petra025)
2012. márc. 27. 18:43

Néha még él.:D

Üdv itt is, bár jobb lett volna, ha itt nem találkozunk.:)

Bőven elég neki is.:) Van olyan, akit kevesebbre fognak.:) Én is hasonlón vagyok.:) nekem 30-20-50-20-40 van, ill. a 180 is meg lett engedve, de az nekem sok. Mondjuk én már terhesség előtt is diétáztam, de asszem ezt tudod.:D

1881. Petra025
2012. márc. 27. 15:39

Sziasztok!

Remélem él ez a fórum:-DDD

Én is túl vagyok a cukorterhelésen, 21. héten mentem el, mert apai ágon gyakori a cukorbetegség.

Egy óra után 9,5, két óra után 8,2 lett. 150 grammos ch diétát kell tartanom. 25-25-50-20-30 megosztásban. De egész jól bírom, remélem a babócának is elég:-))

1880. GittaZsé (válaszként erre: 1879. - DorkaMoncsi)
2012. márc. 21. 08:34
Jó hír! :)
2012. márc. 20. 16:34
Felhívott a dokinőm (tegnap elküldtem neki a mért eredményeim mailben). Egyelőre no para, nem kell inzulin, 30g CH-t eszek reggelire, abból le kell csípni egy kicsit, 25g CH:)
1878. DorkaMoncsi (válaszként erre: 1877. - Birkill)
2012. márc. 20. 14:47

Azt a paradicsomra értettem.:) A 2 paradicsom igen kevés CH, mondhatni semmi. Ugyanis zöldségeknél aminek 100 grammjában összesen 5g alatti CH van, azt nem kell számolni. Tehát ha megeszel reggelire 2 paradicsomot, annyit érsz el vele, h nem vagy éhes, de gyakorlatilag kb semmit nem eszel.

A kérdésemet pedig azért tettem fel itt jó pár nappal ezelőtt, mert hosszú hétvége volt, nem volt alkalmam semmilyen formában beszélnem a dokinőmmel. És ha jól emlékszem, nekem a kérdésem arra szólt, h kinek mikortól kellett inzulin. Kiemelném a "ha jól emlékszem"-et, mert nem olvastam el ismét, szóval lehet nem csak ezt kérdeztem.

1877. birkill
2012. márc. 20. 14:36
Nem tanácsot adtam, nem szokásom, ha jól tudom Te kérdeztél. De, ha ilyen szuper orvosod van, nem értem miért itt teszel fel kérdéseket, ha nem is annyira érdekel a válasz. Na, jó csevejt.
1876. DorkaMoncsi (válaszként erre: 1874. - Birkill)
2012. márc. 20. 14:34

Én Femibiont szedek, az jó.

Viszont magnéziumot (még) nem szedek. Ha Magne B6 nem jó, akkor mit lehet?

1875. DorkaMoncsi (válaszként erre: 1872. - Birkill)
2012. márc. 20. 14:32

Hát az nem valami sok reggelire. Az én belgyógyászom erre van specializálódva. IR, cukorbetegség, valamint terhességi cukorbetegség. Szóval ha nem gond, akkor inkább benne bízom.:)

Az édesítő alatt pedig azt értettem, hogy cukor helyett pl. xilit. Benne vagyok egy éve, dietetikushoz is folyamatosan járok, aki egy csapatban van a belgyógyászommal. Úgyhogy nagyon jó kezekben vagyok (ha ők nincsenek, akkor nem lennék terhes sem), ezáltal rosszat sem ajánlok senkinek.

1874. birkill
2012. márc. 20. 14:22
Hja, és még valami! Magne B6, Elevit stb. érdemes rá figyelni, ugyanis laktózt (tejcukor) tartalmaz, amely reggeli előtt szintén nyomatékot adhat a vércukornak. Vagyis nálam adott. :-(
1873. birkill (válaszként erre: 1871. - DorkaMoncsi)
2012. márc. 20. 14:21
Édesítőt ne, ám, ha mégis, Canderelt! A baba szervezete nem tudja feldolgozni, felraktározódik benne! A cukrot pedig felejtsétek el, mert premierplán meszesíti a méhlepényt!
1872. birkill
2012. márc. 20. 14:19

Sziasztok!

DorkaMoncsi kiinduló kérdésére annyit válaszolnék, hogy azért nem mindegy mennyi a cukra, mert, ha alacsony, a baba éhezik, ergo: nem fejlődik, ha magas, a méhlepény meszesedik!!! A meszes méhlepény nem képes ellátni a funkcióját, azaz a babának nem ad megfelelő tápanyagot, a köldökzsinór is elmeszesedik, az pedig nem szállít elég oxigént a babának, gondolom ennek a következményeit mindenki gyanítja. A második lányomnál voltam cukorbeteg. Nem kellett inzulin, sem gyógyszer, azonban kőkemény diétát kellett folytatni. A reggeli 8 feletti értékemnél a doki közölte, hogyha ilyen "magas" egyek 2 paradicsomot reggelire oszt' jónapot! 40+5 született a lányom, teljesen egészségesen. A GDM sokkal ijesztőbb elmondva, mint átélni. Kitartást kívánok Nektek és egészséges kisbabákat!

1871. DorkaMoncsi (válaszként erre: 1869. - Mini-manó84)
2012. márc. 20. 14:01
Cukrot szerintem váltsd le édesítőre.
1870. fildus (válaszként erre: 1869. - Mini-manó84)
2012. márc. 20. 13:26
Homeopátiás cuccokkal óvatosan mert viszik fel a cukrot :(
2012. márc. 20. 09:36

Szaisztok!

Nekem 7,9 volt a cukrom,ezért diétáznom kell/kellene! kb egy hétig bírtam,aztán jól megfáztam,napokig nem bírtam enni,így borult az egész,aztán épp,hogy meggyógyultam,jött a hányás,étvágytalanság,most csak a annyit csinálok,hogy kicsit odafigyelek a cukor mennyiségére és napközben szúrópróba szerűen mérem a cukromat,de lekopogom,jó szokott lenni! Remélem a manónak semmi baja nem lesz!

2012. márc. 20. 06:51

Az utóvacsi csak arra kell, ha nagyon éhes vagy, nem a reggeli miatt. Nem sok köze van a reggelihez ennek. Sőt...én azt figyeltem meg magamnál, h ha utóvacsizok, akkor még magasabb.

Leírtam a kérdéseimet a dokimnak, ma fog válaszolni. Egyébként tényleg az idő miatt lehetett nálam rosszabb az érték. Tegnap már 6,4 volt reggeli után, az tökéletes. Lehet kellett pár nap a megszokáshoz. Majd kiderül, nemsoká mérem megint.

1867. vizike
2012. márc. 20. 06:41

Nekem is terhességi cukrom van terhelt érték lett 9,1.

Itthol diétázom nagyjából, mérem a vércukrom ,és mindig jó.

Azért csak nagyjából tartom be a diétát, mert 160 g-ot mondott a dietetikus, és nagyon rosszul voltam tőlle szédültem, kettőslátás, gyengeség,a kislányomat sétálva viszem oviba, és volt,hogy a kerítésekbe kapaszkodtam, mert annyira elgyengültem...

Azóta többet eszem mint 160, kb 180-190-et és aránylag nem vagyok rosszul...

A reggeli magas vércukorra nekem azt mondta a dietetikus csaj,hogy azért kell az utóvacsi este 10 körül 3-4 korpovit kex formájában, mert az lassan lebonló Ch,és segít kordában tartani a reggeli értéket, hogy ne legyen kiugróan magas.

1866. DorkaMoncsi (válaszként erre: 1865. - GittaZsé)
2012. márc. 18. 14:18

Ma mértem jót :) Bár reggeli előttit nagyon picit túlléptem. 5,1 volt előtte, utána 1 órával kereken 6.

Remélem így marad az utáni :)

De azért holnap elküldöm mailben a belgyógyászomnak az utóbbi napokat, kedden rendel, és majd úgyis válaszol.:)

1865. GittaZsé (válaszként erre: 1864. - DorkaMoncsi)
2012. márc. 18. 12:13
Na, rendeződtek az értékeid? Remélem, igen!! :)
1864. DorkaMoncsi (válaszként erre: 1863. - GittaZsé)
2012. márc. 16. 12:50
Persze, erre még a mérések előtt felkészített a dokinő, h mindenkinek reggel a legmagasabb.
1863. GittaZsé
2012. márc. 16. 12:08

Ezt biztos mondták:

"Leginkább a reggeli utáni vércukorértékre kell figyelni, ilyenkor szokott a vércukor a megengedett érték fölé szökni. Ez a stressz-hormon, a kortizol napszaki ritmusából adódik. A hormon szintje reggel magasabb, ezért a vércukor viszonylag kevesebb szénhidrát bevitele után is magasabbra szökik. Kiugró vagy gyanús mérési eredménynél a legjobb még egyszer mérni."

1862. DorkaMoncsi (válaszként erre: 1861. - GittaZsé)
2012. márc. 16. 11:38

Igen, végig szedhetem. Akinek terhesség előtt jön ki a cukorbetegség, azoknak a nőknek azért adnak inzulint (ha szükséges), mert ugye nincs idő arra, h hozzászokjon a szervezet a gyógyszerhez. Mint ahogy nekem sem lenne idő emelni a gyógyszeren.

Most h reggelente rossz az utóbbi napokban, így délben és este is megmérem evés előtt, és után 1 órával, azok tökéletesek. Ez a reggeli szórakozik velem (is).

Mennyi inzulin kellett neked? És mikori értéktől kaptad?

1861. GittaZsé (válaszként erre: 1860. - DorkaMoncsi)
2012. márc. 16. 11:26

A gyógyszert végig szedheted a várandósság alatt?

A lényeg, hogy tartsd a diétát, s kontrolláld minél többször a vércukrodat, s akkor biztos nem érhet semmi kellemetlenség!

(én rengeteg inzulin mellett is normális súlyú és teljesen egészséges babát szültem)

1860. DorkaMoncsi (válaszként erre: 1858. - GittaZsé)
2012. márc. 16. 10:46

Igen, tudom, csak engem az zavar, h már a terhesség előtt kezelve voltam ezzel a "cukorbetegség előszobájával", és azóta is folyamatosan, ennek ellenére gyógyszer mellett ilyeneket produkálok. (Más meg csak diétával.)

De amúgy a 16. hét körül egyik reggeli méréskor 7,6-ot mértem, akkor mondta a dokinőm, h többek között a melegfront is befolyásolhatja (és a stressz, stb...). Most pont azt beszéltük a férjemmel a mai jobb eredményem után, h lehet valóban az idő hozta ki, és most szokik hozzá a szervezetem a jó időhöz.

1859. 5e1b581a2e (válaszként erre: 1858. - GittaZsé)
2012. márc. 16. 10:33

"Amúgy a vércukorszintet ezeregy dolog befolyásolhatja..."

:)Ez igaz.Még a "para" is...:)

1858. GittaZsé
2012. márc. 16. 10:17

Tudod, hányan irigyelnék tőled ezeket az értékeket? :) Tényleg ne parázz ezen!

Amúgy a vércukorszintet ezeregy dolog befolyásolhatja, sajnos, a front is. De még így szuperjó vagy, hidd el!

2012. márc. 16. 09:00
Na ma reggel viszonylag jót mértem, épp határértékeket. Reggeli előtt ugye 5-ig jó, épp 5-öt mértem, utána 1 órával 7-ig jó, épp 7-et mértem.
1856. DorkaMoncsi (válaszként erre: 1855. - Fildus)
2012. márc. 16. 08:56
Én diétázok már a 12. hét óta, kb. És 1 éve szedem az inzulinrezisztenciára a gyógyszert, ami ugye maradhatott terhesség alatt, mert a szervezetemet már nem kellett hozzászoktatni. És így mindezek mellett voltak olyan eredményeim, ami lejjebb olvasható.. :/

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook