Te elhiszed a Bibliai történeteket? (beszélgetés)
posh a hozzászólásodra azt szeretném kérdezni, hogy Te talán olyan jól ismered Jézust, s Istent, hogy már a "tanult" papokat is leszólod???
Mondjuk én nem tudom bebizonyítani, hogy látta-e a jövőt, vagy nem, de van bibliai igazság alapja, mert a Biblia leírja, hogy Jézus előre tudta, hogy bizonyos Júdás nevű alak feladja a főúrnak. Habár Én nem tudom, hogy "megbocsátottam" volna Júdásnak, s nyugodtan eszegettem volna az utolsó vacsorám.
Most nem akarom azt mondani, hogy Isten nincs(ezért sem írom kis betűvel), de szerintem a papoknak ez egy jó kis pénzkereset, a fanatikusoknak sokszor kibúvó, pl.: miért jó hívő vki, ha naponta gyón? Akkor naponta követ el olyan dolgokat, amik nem szépek. Na ha meg nagyon jó, lés Istent követi, legyen már elég évi néhány gyónás.
Na mindegy. Tehát azt monom, hogy azt állítják, Isten egy van, férfiént szokták ábrázolni(ez a nőket nem zavarja?), ha tényleg létezik, és ki tudja hogy ha létezik tényleg ekkora-e a hatalma(tehát mint lefestik Istent: jó és rossz ura, a mennyben várja a jókat, ő teremtette a Földet...) Igaz csinálhatta, de nem biztos, hogy ő a leghatalmasabb, mert mi azt nevezzük természetfelettinek, sátánizmusnak, mágiának, csodának, amit nem értünk. Tehát én azt mondom, Isten akár egy ősi civilizáció egyik tagja is lehet. Mondjuk én nagyjából ezért nem "hiszek" Istenben. Elfogadom, hogy mások hisznek benne, mert jó ha mindenki hisz vmiben, meg elfogadom, hogy létezik Isten, de egy kicsit reálisabban fogom fel az egészet, tehát nem biztos, hogy úgy létezik Isten, mint Mi HISSZÜK.
Nekem van Károli Gáspár forditású Bibliám, de sehol nem olvastam benne olyat, hogy Jézus bármit is megálmodott volna. Ird meg nekem légyszives, hol van megirva amiről beszélsz vagy hivatkozol? Hiszem Isten Igéjét és naponta táplálkozom belőle, mert nem csak kenyérrel él az ember,hanem minden igével, amely Istennek szájából származik.
Máté:4,4
Én megálmodom a jövőmet! Egy hittan tanár azt mondta hogy ez Isten adománya!Én elfogadom! =)
Nem bűn megálmodni a jövőt mert Jézus is megálmodta! Bár ez nem tartozik ode!
Van benne valami.. márt mint a bibliába!
Mondjuk én hiszek benn, csak van néhány okostojás (mondhatjuk mélyen vallásosnak), akikből hozzászólásaik alapján arra következtettem, hogy nem hisznek ilyesmiben. Csak arra voltam kíváncsi, hogy ezek az iletők közül hányan hisznek ilyenekben.
Egyébként igazad van (szerintem).
Lehet nem kapcsolódik a témához szorosan, de mi lenne, ha azt mondanám, látom a jövőt vagy telepata vagyok vagy gondolatolvasó levitáló stb.
Mit mondanátok: hülyeség, sátánista, csoda, Isten akarata vagy mit?
Csak úgy kíváncsiságból mit gondoltok? Létezhetnek, vagy léteznek ilyen képességekkel megáldott/ átkozott/... emberek/élőlények?
Lehet, hogy én gondolkozom túl racionálisan, és több esélyt adok bármiben a tudománynak, mint akár a Bibliának, a Koránnak, vagy bármilyen Nagykönyvnek. Félreértés ne essék, szeretem a könyveket, sőt a meséket is, melyek szintén tanulsággal bírnak (ha azok jó mesék), de nem az azokban leírtak szerint élem az életem. A Bibliáról hasonlóan vélekedem. Vannak igazságai, tanulságai, de végülis csak egy kitalált történet.
Ha pedig hitelt adnék a Biblia szavainak, akkor nem érteném, minek is vagyok a Földön, ha helyettem eldönti Valaki a sorsomat. Nem volna értelme semmilyen cselekedetemnek. Marionett-bábuként éljek Valaki kénye-kedve szerint? Nem, köszönöm, nem, nekem ez túlságosan elrugaszkodott dolog.
Ha elhiszed a Bibliai történeteket, akkor elhiszed azt is, hogy van egy erő, amelyik irányítja azokat.
Ha elhiszed, hogy ez az erő ma is van, létezik ( Nevezzük Istennek), akkor kicsit máshogyan élsz.
Ennek az erőnek van egy terve veled. Vagy belesimulsz az akaratába, vagy nem.
Ha nem ismered ŐT, akkor is élhetsz úgy, ahogyan ő akarja, de tudatlanul.
Természetesen te alakítod az életedet.
De élhetsz egy egyszerűbb utat is...
S ez így van (ha igaz a Biblia) akár hiszed, akár nem.
Kedves Kleca!
Én abban hiszek, hogy mindenki maga irányítja az életét, és nem valaki, aki felülről mozgatja a szálakat, ez abszurd. A megoldás nem az én kezemben van, hanem mindnyájunkéban, emberekében.
Vezető alatt pontosan kit értesz?
Egyébként nem tudom, mi várható, de nem is szeretném tudni a jövőt.
Szerinted mi lenne a jó megoldás?
Kb tudod mi várható, tudod, hogy a vezetőd nem tudja, te mit tennél?
Igen, megtehetnénk. Illetve azok, akik ahogyan posh is írta, szó szerint értelmezik a Biblia sorait. De mégsem teszik, mondván, ami Isten akarata, az ellen nem lehet és nem is érdemes tenni. Meg hát úgyis feltámadunk, akkor meg minek...hehh...
Tulajdonképp ez sántít nekem a legjobban az egészben, hogyha valami megmagyarázhatatlan vagy bármilyen szörnyűség történik, a "legegyszerűbb" azzal elintézni a dolgot, hogy ráfogjuk Istenre, mert ő így akarta. Egy hívő ember nem kezdi el keresni a történések okát. Én ezt személy szerint lezser és hanyag dolognak tartom.
Pedig megtehetnénk, hogy odamegyünk, mint József a Fáraóhoz annak idején, s elmondjuk mi várható.
Talán hallgatnának ránk, de ha nem is, akkor is a magunk lépését megtettük. Oda lehet menni akár e.mailben is.
Mit gondolsz erről? Elvileg vallásszabadság van. Nem?
Kb. ezek a dolgok miatt, amiket leirtal nem jarok templomba, nem hallgatok papokat es maradok meg a sajat vallasos elkepzeleseimnel, ami szerint embernek lenni es emberien viselkedni nem bun.
Itt a Bibliarol volt szo, en csak azert batorkodtam leirni, hogy mi a bibliai allasfoglalas az ongyilkossaggal kapcsolatban.
na ja, de ez is szerintem pontosan az a kategória, amit nem a mi dolgunk eldönteni. Én pl. nem hiszem, hogy azt a kétségbeesett kamaszt, aki semmi kiutat nem látott egy gyötrelmes helyzetből, és megöli magát, Isten egy bunkósbottal a kezében várja a halál után, és a pokolba taszítaná, mert hogy az öngyilkosság bűn.
Egyébként ha így működne, lenne valaki is a Mennyben Istenen kívül?!
Csak ha azt az igét megnézzük, amit beírtál, már akkor:
paráznaság Jézus szerint, már ha már gondolatban elköveted a dolgot, nem is kell, hogy megtörténjen... Van olyan házas férfi, aki ez alapján üdvözülhetne még?!?!?!
bálványimádás gyakorlatilag minden, ami Istennél fontosabb a számodra...
van aki soha nem hazudott még?!
Ezért tudok nagyon mérges lenni, ha csak a Bibliát vesszük ennyire fanatikusan és szó szerint (ez pár hozzászólásomból már azért kiderülhetett :DD), a leírt betű csak öl, a farizeusok is fújták kívülről az Írást, mégsem ismerték meg soha egy pillanatra sem Istent.
Igen, a kardjaba dolt, de a Biblia azt tanitja, hogy a gyilkosok nem oroklik Isten orszagat, a gyilkosokban az ongyilkosság is benne van:
"Kivul maradnak az ebek, a varazslok és a paraznak, a gyilkosok és a balvanyimadok, es mindenki, aki szereti és cselekszi a hazugsagot!"
Bar ha Isten mindenkit szeret, megbocsathat.
Teologiai kerdesekben nem vagyok jo.
Mit gondolsz, mi történne, ha egy hívő ember odamenne az országa vezetőjéhez, s elmondaná,h a jelekből ítélve mi várható?
Lazán kiröhögnék. Vagy nem?
"Azoknak, akik hisznek benne, nem meglepetés ami a napjainkban is történik, mert minden előre több helyen a Bibliában meg van írva."
Akkor miért is nem akadályozzuk meg azt a sok szörnyűséget, amikről ezek alapján már előre tudnunk kellene?
Orlin!
Valóban nem attól lesz jó hívő valaki, hogy egyházadót fizet és rendszeresen potyogtatja a perselypénzt, teljesen egyetértek.
Templomokkal kapcsolatban: nekem személy szerint sokkal jobban tetszenek a református templook, a maguk egyszerűségében. Jó, vannak a katolikus templomok közt is olyanok, amelyek századunkban épültek, és nem a templombelső miatt látogatják oly sokan.