Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Tartós betegség általi kedvezmények fórum

Tartós betegség általi kedvezmények (beszélgetős fórum)


1 2
33. Pettka (válaszként erre: 28. - Monik303)
2018. szept. 18. 10:56
Szia!Erre én is kíváncsi lennék.Én ugyanígy vagyok,csak a fiam jár a szomszéd faluba suliba.Kérdeztem buszsofőrt,de ő sem tudott választ adni...Te megtudtál már valamit?
32. Suzannah9 (válaszként erre: 31. - Suzannah9)
2012. nov. 14. 19:14

bocsánat, azt kifelejtettem, hogy anya írt egyszer az állami kincstárnak, de ők elutasították a családipótlékkal kapcsolatos igénylést - továbbra sem tudom milyen oknál fogva. Utoljára 2008-ban kaptunk családi pótlékot.


Plusz egy hiba javítása: töltessük*


Segítségeteket előre is köszönöm!

2012. nov. 14. 19:11

Sziasztok!


2006 óta asthmás vagyok, továbbá pajzsmirigy beteg. 5 évvel ezelőtt még középiskolásként kezdődött az egész. Időközben anya súlyos beteg lett (először trombózis, aztán cukorbetegség, most (gyógyuló félben) rák) és az egész anyagi helyzetünk is már több, mint 5 éve elég ramaty állapotban volt ahhoz, hogy kaphassunk családi pótlékot, de valamilyen oknál fogva nem kaptunk. (Apa az egyedüli kereső a családban közel 5 éve) Azonban most, felső oktatásban az egyik ismerősömtől hallottam először ilyen kártyáról, amivel az utazást 90%os jeggyel és +1 kísérős módszerrel könnyítette meg saját maga és adott kísérője számára. Ha most jól értem, akkor engem nagyon szépen átkúrtak. Már bocsánat a kifejezésért. 5 évvel ezelőtt én még vígan ingyenes könyveket kaphattam volna gimiben. Annak idején, még Pestre jártam klinikára a pajzsmirigyemmel, ott néha-néha próbálkoztak az utazási költség visszatérítésével a TB-től, de igazából nem mindig történt meg a pecsételés vagy papír kérése. És sajnálkozva még volt rá pofájuk az eddigi összes (5) orvosomnak azt mondani, hogy ez egy ilyen bicikli... és nem felajánlani, hogy töltesük ki ezt a papírt... amivel kapcsolatban most jön a kérdésem:

- családi pótlékot kaptunk volna,

- utazási támogatást,

- továbbá ingyen tankönyveket...

Ezeket visszamenőleg hogy tudnám igényelni?

2012. nov. 5. 11:38
...ja és az államkincstárba autómatikusan intézték az emelt összegű családit, ami 10 éves koráig,ill. a betegség fenállásáig kapunk. Egy évre adják az igazolást, utána kontroll szintén a kórházba.
2012. nov. 5. 11:36

Sziasztok!

Az én 6 évesemnél is asztmát állapítottak meg, leírom a lépéseit, hátva valakinek segítség.

1) mi nem kértünk se dokit, se védődnőt,csak kértünk a gyerekorvounktól egy beutalót asztma és allergia vizsgálatra ( meguntuk az éveken át tartó köhögést)


2) időpontot kellett kérni a Megyei kórházba( kb 2 hónapos volt az előjegyzés)


3) a vizsgálaton kértek minden korábbi( ha volt!) leletet, röngen, gégészet, ott elvégezték az allergia vizsgálatot, vért vettek és egy gépbe kellett fújnia a gyereknek


4) 3 hónap múlva kontroll, megkérdezték javult e a felírt gyógyszertől, de már semmijen vizsgálat nem volt. Még fent állt a betegség, a gyógyszerek használtak, így köv.lépés...


5)Magyar államkincstárhoz be, igénylőlapot kérni ( Szakorvos tölti ki, vagyis vissza kell ahoz a dokihoz,doktornőhöz vinni a kórházba, aki kiállította az asztmás papírt.)

Én csak beadtam minden papírral, ők 2 óra múlva kegyesen lepecsételték az Államkincstárból vitt 3db papírt( min. 2db legyen, mert le kell adni az eredetiket)


6)Visszavittem az államkincstárba a papírt,kitöltve, lepecsételve, kelletta gyerek születési anyakönyvi kivonata!!!!

és megkaptuk a

- hatósági igazolványt-dfényképes diákigazolvánnyal használjuk( ez jogosítja a gyereket+1 fő kísérőt az ingyenes utazásra)


- suliba az 50%-os étkezést

- ingyen tankönyvet


sok sikert mindenkinek, senki ne várjon a háziorvos nógatására. Nem érdekük!

2012. aug. 25. 23:06
Sziasztok! A következő dologban kérnék segítséget. Tartósan beteg a 6 éves lányom, megvan az utazási kedvezményre jogosító kártyánk is. Azzal tisztában vagyok, hogy ezzel mindketten 90%-os kedvezménnyel utazhatunk. A problémám a következő: Egy kis faluban lakunk, ahol sajnos idén megszűnt az óvoda. Mivel ugyebár már tankötelesek vagyunk(idén lesz nagycsoportos óvodás) nincs más választásunk be kell hordanom a legközelebbi városba óvodába. Ugyebár ha reggel megyünk akkor természetesen mindketten 90%-os kedvezménnyel utazunk. De nekem valahogyan haza is kell jönnöm. Aztán délután visszamennem érte, végül ketten jövünk haza ismét 90%-os kedvezménnyel. Az a kérdésem, hogyha az óvodai intézmény ad nekem egy igazolást arról, hogy a lányomtól jövök hazafelé, illetve érte megyek, akkor jogosult vagyok e a 90%-os kedvezményre egyedül is. Sajnos ez havi szinten nagyon nagyon sok, ezért nem mindegy. Bérletet ugyebár nem vehetek, hiszen a napi 4 útból 2 kedvezményes amikor a lányom is velem van. Tapasztalatok ezzel kapcsolatban? Előre is nagyon köszönöm.
27. gigi32 (válaszként erre: 26. - Minocska)
2012. aug. 6. 13:16
köszi szépen :-))
2012. aug. 5. 11:28
Magyarországon mindenhol használható a kedvezményes utazás kártya. Kivételek lehetnek az ún. kisvasutak, amelyek főleg turisztikai céllal üzemelnek. Ha iskolás korú a gyerek, tartós betegség esetén ingyenes a tankönyv, és az étkeztetés 50 %-os.
25. gigi32
2012. aug. 5. 11:20

Sziasztok.

Nekem mind a két fiam asztmás.Holnap megye az önkormányzathoz a közgyogyot megcsináltatni,kell oda vinni valami kereseti igazolást??

A másik kérdésem hogy mi csongrád megyében lakunk,a tartos beteg kártyával a helyijáratokon ingyen utazhatunk.de ezzel a kártyával más megyékben is ingyen utazhatunk helyijáratokon?Fel szeretnénk menni pestre és nem tudom ott is lehet-e ezt igy használni vagy csak kizárolag csongrád megyében.

előre is köszi a válaszokat.

24. Latti
2012. márc. 17. 20:49

Sziasztok!

A kisfiam fejlesztés céljából speciális oviba jár. Ez az ovi ugyan városunkon belül, de lakhelyünktől és munkahelyünktől távol van, 3 km-re (a lakhely és a munkahely közel van, 5 perc gyalog). Nekem csak azért kell egyvonalas bérletet vennem, hogy az ovitól visszajöjjek a munkahelyemre, valamint délután az oviba menjek a kisfiamért. Az oviba menet a gyerekkel, valamint délután visszajövet már tudnám használni az utazási kedvezményt, mint kísérő.

A kérdésem az lenne, hogy van-e, és ha van, akkor milyen lehetőségem van arra, hogy a lakhely és az óvoda közötti szakaszra támogatást, kedvezményt kapjak, vagy a megvásárolt bérlet árának egy részét visszatérítsem?

23. freese1 (válaszként erre: 22. - Manócika93)
2011. dec. 23. 10:56

Szia!


A kezelőorvostól kell kérni igazolást a tartós betegségről. Egy példányt el kell vinni a háziorvosnak, aki egy zárt borítékot fog adni. A másikat pedig a Magyar Államkincstárba kell beadni.

Ha megvan az emelt családiról a papír a MÁK-tól, lehet menni a zárt borítékkal és az igazolással az önkormányzathoz. Így kapsz közgyógy igazolványt. Az utazási igazolványt a MÁK állítja ki. Remélem segít a válasz.

2011. dec. 5. 13:38
Sziasztok! szeretném segítségeteket kérni abban hogy 18 éves vagyok és most jött ki az asthmám még tanulok természetesen és nem tudom hol kérhetném el az utazási kártyát és jár-e nekünk megemelt családi pótlék? most emeltet kapunk mivel egyedül nevel édesapám előre is köszönöm a válaszokat(a házi orvos nem is halott még ilyen kártyáról:D)
21. egypt (válaszként erre: 19. - Dittaka)
2011. nov. 2. 11:40
tartós betegségnél 50% az ovis étkezés? Ez biztos? Függ a betegségtől?
20. @ncsa (válaszként erre: 19. - Dittaka)
2011. nov. 1. 19:32
Szia! Az államkincstárban nekem az orvosi papír alapján kiállították az utazási kártyát,most legutóbb pedig kipostázták. Más kedvezményről nem tudok azon kívül amiket leírtál,de ha van nálatok családsegítő ők felvilágosítanak,hogy jár-e még valami...
19. dittaka (válaszként erre: 18. - @ncsa)
2011. nov. 1. 10:03

Sziasztok!

Az én kisfiam is asztmás. Mi most kaptuk meg az emelt családit, s a közgyógyot is intézem a héten.

Az utazásihoz milyen papír kellet a kincstárba?

Az ovis étkezés is 50%-os.

Más kedvezményről tudtok? Mert az ilyenekben nem sűrűn adnak felvilágosítást!

Valahol olvastam víz/csatornadíj kedvezményről is amit az önkormányzaton kell intézni.Erről tud valaki valamit?

18. @ncsa (válaszként erre: 17. - Dady2007)
2011. okt. 24. 23:03
Szia! Az én fiam is asztmás nekünk az államkincstárban egyből kiállították az utazási kártyát és még felvilágosítottak,hogy jár a közgyógy igazolvány is.Ehez a háziorvos kiállít egy gyógyszer listát és az önkormányzathoz le kell adni az állandó gyógyszerek így ingyenesek.Ha van még kérdésed szívesen válaszolok.
2011. okt. 24. 22:24

Sziasztok!


Tudna nekem segíteni valaki abban,hogy az én kisfiam asztmás kapom utána az emelet családit 2 hónapja és múlthéten egy anyuka azt mondta utazási kedvezmény is járna.

Keresgettem itt a neten,de nem volt egyértelmű,hogy ilyen betegségnél is jár e és a védőnő sem jártas ebbe.

Kérdésem hogy aki tudja.

Jár e ilyen betegségnél is és elég az a papír amit a családihoz beadtam a MÁKba vagy kell külön?

Előre is köszönöm a választ.

16. cony4
2010. febr. 5. 18:14
Én nem jártam utána, mert nincs rá szükségem.De szerintem ha bemész az önkormányzathoz, ott biztos tudják mi a dörgés.(vagy nem )Sok okostojás van ott is, és könnyen elküldik az embert azzal, hogy nem mondanak semmit, vagy elintézik annyival, hogy nincs ilyen.Én legalábbis már jártam így.A többi hozzászóló használja ezt a kedvezményt, úgyhogy biztos van ilyen
15. cs-evi
2010. febr. 4. 05:54
A BKV kedvezményt a tartós betegség miatt egy felnőtt is igényelheti??? Szeretném, ha valaki tudna válaszolni! Köszönöm!
14. cony4
2008. dec. 19. 14:15
A ingyens utazás bennünket nem érint, mert nálunk helyi közlekedés nincs, ha meg utazunk, azt kocsival tesszük.Emelt családit már kapjuk, és közgyógyigazolványunk is van.Egyébként az ingyen utazásról nem tudtam, úgyhogy végülis megigényelhetem azt is.Csak mindent ami jár, én úgy vagyok vele.
13. cony4
2008. dec. 19. 14:11
Köszönöm szépen a hozzászólásokat
12. sütimama (válaszként erre: 11. - 1207andi)
2008. dec. 17. 11:57
Az ingyenes utazáshoz a Magyar Államkincstárnál lehet benyújtani az igénylést. Kell hozzá az orvostól a papír hogy tartóssan beteg és a munkahelytől egy igazolás az emelt családi pótlékról. A bérlet pedig egy hatósági igazolvány, akkora mint egy diákigazolvány.
11. 1207andi (válaszként erre: 8. - Sütimama)
2008. dec. 15. 21:22

Sziasztok!Nekem 2 tartósan beteg gyerekem van,(10 éves múlt,6 éves múlt).Az első,10éves koráig járt a gyes ,most másodikkal vagyok gyesen,(melette dolgozom).CSak 90%-os kedvezménnyel utazunk ,ha a gyerek is ott van.Hol intéztétek az ingyenest?

Milyen az ingyenes bérlet?

2008. dec. 15. 19:03
Sziasztok! Nekem is tartósan beteg a kisfiam. 17 hónapos. Ingyen utazik (amúgy is:)) ) meg én is mivel viszem őt minimum heti 3-4x orvoshoz. Plusz emelt összegű családi pótlékot kapok rá. Közgyógy igazolványt is igényletem.
9. c19f5f79fa (válaszként erre: 4. - 1207andi)
2008. dec. 15. 17:57
2-3 éves korig bárki igényelhet gyest,8 órás munka mellett.Akinek tartós beteg a gyereke,az tovább igényelheti 9 éves korig,indokolt esetben akár 12 éves korig.
2008. dec. 15. 17:54
A gyerek ingyenes bérletével a kisérő szülő is ingyen utazásra jogosult ha a gyerek vele van. Ezt az előbb elfelejtettem leírni.
2008. dec. 15. 17:50
Szia! Az én lányom is tartós beteg. Ingyen utazik a BKV-n. Ezt úgy lehet igényelni hogy a munkahely kiállít egy igazolást hogy tartós betegség miatt emelt családi pótlékot kapsz. Ezt az igazolást kel benyújtani a Magyar Államkincstárnak.
6. szebinora (válaszként erre: 5. - Szebinora)
2008. dec. 15. 17:39
Egyéb babás témákban van, 2008.10.09-én írta
5. szebinora (válaszként erre: 1. - Cony4)
2008. dec. 15. 17:38
Megryan írt egy cikket ide: Beteg gyereket nevelni a címe, ott leír minden juttatást, amit egy tartósa beteg gyermeknél lehet igényelni!
2008. dec. 15. 15:45
8órás munka melett gyest is lehet igényelni!
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook